Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Pečeni karfiol

  1. #1
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno Pečeni karfiol

    Pretražnik mi izbacuje samo kuhani i zapečeni karfiol. Danas sam radila pečeni karfiol i baš nam je pasal.

    Karfiol oprati i natrgati. Pomiješati nekoliko žlica maslinovog ulja, usitniti 2-3 češnja češnjaka, sok pola limuna, sol, papar i to prelijati preko karfiola. Promiješati. Staviti u pećnicu zagrijanu na 200°C i peći dok lagano ne posmeđi (ili zažuti). Danas sam ga pekla dobrih pola sata. Za vrijeme pečenja par puta promiješati. Kad je gotovo, prepržiti malo maslaca i prelijati preko karfioa (može i bez maslaca). Sve začine i ulje stavljajte odokativno i prema želji.

  2. #2
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Hm, zanimljivo! Jel se ne zasuši tijekom pečenja?

  3. #3
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Citiraj Dream prvotno napisa
    Hm, zanimljivo! Jel se ne zasuši tijekom pečenja?
    Ne. I ja sam očekivala da će hrskati kao pomfri Nisam baš neki ljubitelj karfiola (mislim, kuham ga i jedem) i ovak pečeni me stvarno oboril s nogu.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    849

    Početno

    super, ja znam dodati malo karfiola u vatrostalnu u kojoj se peče piletina, jako je fino kad se prožmu okusi i mirisi, i grublje nasječeni kupus bude jako fin u pećnici s mesom

  5. #5
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,030

    Početno

    Ja sam škrta struje i obično nemam vremena, ne da mi se paliti pećnicu pola sata za karfiol, pa ga prethodno prokuham (kratko) i onda se vrijeme pečenja smanji na nekoliko minuta. To onda bude zapečeni karfiol. Nije bez razloga da pretražnik izbacuje samo to... Preskupo mi je peći povrće koje se mora dugo cmariti ako uz to ne pečem i meso, kako je ASTRA opisala.

    Gratiniramo karfiol i sa sirom i s prezlima i vrhnjem, a tako radim i s mahunama i drugim povrćem. Uz pečenje pak stavljam osim zelja i korabe, mrkve i dakako, krumpir.

  6. #6
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Ja sam škrta struje i obično nemam vremena, ne da mi se paliti pećnicu pola sata za karfiol, pa ga prethodno prokuham (kratko) i onda se vrijeme pečenja smanji na nekoliko minuta. To onda bude zapečeni karfiol. Nije bez razloga da pretražnik izbacuje samo to... Preskupo mi je peći povrće koje se mora dugo cmariti ako uz to ne pečem i meso, kako je ASTRA opisala.

    Gratiniramo karfiol i sa sirom i s prezlima i vrhnjem, a tako radim i s mahunama i drugim povrćem. Uz pečenje pak stavljam osim zelja i korabe, mrkve i dakako, krumpir.
    Za dvije kile karfiola se ipak isplati uključiti pećnicu

    Uz pečenje zadnjih dvadeset minuta znam staviti i tikvice narezane na debele ploške.
    Frendica mi je rekla da ponekad uz meso stavi odmah i rižu, zalije s vodom i tak stavi peći.

  7. #7
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    enela ovo zvuci moram probati a razmisljam se da pomijesam karfiol i brokulu javim kako je ispalo

  8. #8

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    split
    Postovi
    576

    Početno karfiol

    Ja ga poham.Maloga skuham - 5 minuta pa poham ko meso.
    Zanimljiv prilog.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •