Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: pravo na izvanredan otkaz

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno pravo na izvanredan otkaz

Nitko mi ne odgovara na drugoj temi, pa otvaram zasebnu...
    Da li ovo i dalje vrijedi?

Jako mi je važno da saznam prije razgovora.

ZAKON O RADU
    Pravo radnika da izvanrednim otkazom otkaže ugovor o radu

Članak 78.

(1) Radnik koji koristi pravo na rodiljni dopust, posvojitelj*ski dopust ili kojemu ugovor o radu miruje do treće godine života djeteta, može otkazati ugovor o radu izvanrednim otkazom.

(2) Na način iz stavka 1. ovoga članka, ugovor o radu može se otkazati najkasnije petnaest dana prije dana kada je radnik du*žan vratiti se na rad.

(3) Trudnica može otkazati ugovor o radu izvanrednim otkazom.
    Treće dijete, ja koristim roditeljski (u kontinuitetu nakon porodnog).

Hvala!

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

nisam stručnjak ali nevidim razlog zašto ti nebi mogla dati otkaz iako si na porodiljnom...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Darijae prvotno napisa
    nisam stručnjak ali nevidim razlog zašto ti nebi mogla dati otkaz iako si na porodiljnom...
    nije mi pitanje da li mogu dati otkaz, nego da li mogu dati izvanredan otkaz (tj. ne moram odrađivati otkazni rok) i prestankom roditeljskog odmah nastaviti rad na novom radnom mjestu...

itko?

zbilja mi je hitno...

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj paklenica prvotno napisa
    Citiraj Darijae prvotno napisa
    nije mi pitanje da li mogu dati otkaz, nego da li mogu dati izvanredan otkaz (tj. ne moram odrađivati otkazni rok) i prestankom roditeljskog odmah nastaviti rad na novom radnom mjestu...

itko?

zbilja mi je hitno...
    Raspitaj se u državnom inspektoratu ili možda još bolje kod inspektora rada koji ti se nalazi u općini kojoj pripadaš.Oni ti imaju najsvježije informacije u vezi zakona o radu.Sve možeš zasnati i telefonski,ne moraš ih osobno tražiti.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Edit:zasnati-saznati

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

radnik može dati izvanredni otkaz, no tim otkazom ne smije nanijeti štetu poslodavcu. ukoliko otkazom nanosi štetu, poslodavac ga može tužiti.

i ja sam jednom dala izvanredni otkaz zbog odlaska na bolje (plaćeno) radno mjesto. u obrazloženju sam to i navela, kao i činjenicu da svojim odlaskom ne nanosim štetu poslodavcu, obzirom da sam dodijeljene poslove napravila u cijelosti do dana podnošenja otkaza.

kako ti trenutno ne radiš, i neko vrijeme nisi ni bila na poslu - ne vidim štetu koju bi imao poslodavac. pretpostavljam da je imao osobu koja te mijenjala za to vrijeme.

informacije sam našla na portalu moj posao.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hvala na informacijama!

Probat ću još kontaktirati inspektora rada....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •