-
dostinex
je li tko koristio dostinex tablete za prestanak laktacije? kako funkcioniraju, jesu li slične bromergonu? kakve su nuspojave? jesu li zaista djelotvorne?
dobila sa recept na pregledu grudi jer bih nakon tri godine dojenja što starijeg, što mlađeg djeteta trebala prestati. budući da mi se u drugoj trudnoći mlijeko uopće nije povuklo, dr. očekuje da neće ni sada nakon prestanka dojenja, a to bi moglo dovesti do cisti, a ciste do neželjenih stanica. kod nekih se žena sve povuče, kod nekih ne. zato sam dobila dostinex, pije se 8. tjedana 1 tableta tjedno, nakon 6 tjedana pregled. izlučuje se u mlijeko ali navodno nema štetnih utjecaja na dijete. moram priznati da mi ovakav prestanak nije nešto najsjajnije, ali budući da kupus, kadulja, peršin, papar i ostali narodni preparati nisu pomogli, čak ni priče da me boli i slično, odlučila sam se za ovo.
odnosno dvojim. proguglala i našla da su u SAD svi ti preparati povučeni s tržišta.
ima li tko s iskustvom?
e, da...ova "beba" cicalica ima 26 mjeseci 8)
-
povučen?
ja ne bih , ni pod razno
-
nitko nema nikakvih iskustava? nitko nije uzimao?
-
i ja sam ga dobila za prekid laktacije, ali sam ga ignorirala. dojili jos malo iza toga i spontano prestali s 3 i pol god. ali kod mene je to tad bezbolno proslo i mlijeko je nestalo.
a dostinex sam pila prije trudnoce zbog prolaktina i meni je bio super u odnosu na bromergon. bolje se podnosi. i pila sam ga dok nisam saznala da sam trudna. nisam znala da je povucen.
u biti sad se sjecam da sam ostatak dala prijateljici jer je jezivo skup, a ona je izgubila bebu nakon poroda. nju je spasio, sto se tice laktacije.
-
ništa bez jata
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma