-
Cure, evo ja imam rjesenje, zahtijeva samo malo organizacije.
Moj prijedlog je da zakupite web prostor, gdje cete prebaciti forum i portal. Nemojte odmah poceti kukati da to kosta.
Pogledajte ovo : http://www.avalon.hr/hosting.php
LINUX STANDARD PAKET
1000 MB prostora
20 GB prometa
2 uključene domene
PHP, CGI, MySQL
59,95KN MJESECNO
Tromjesečni popust 3%
Polugodišnji popust 6%
Godišnji popust 12%
7-dnevni probni period
30-dnevna "Money Back" garancija
24/7 korisnička podrška
Na sve usluge obračunava se standardna stopa PDV-a u iznosu od 22%. Hrvatskim institucijama koje su oslobođene plaćanja PDV-a te svim korisnicima iz inozemstva PDV se ne naplaćuje.
Itd. (pogledajte na urlu ostalo)
Ja sumnjam da imate vise prometa od 20GB, odnosno da vam treba vise od 1000MB prostora. Dakle, ovo bi bilo sasvim dovoljno, i forum bi funkcionirao dobro, bez ogranicenja - sa avatarima, smajlijima, i svim ostalim. Oni bi vam sve to prebacili i instalirali, imali bi korisnicku podrsku.
Ne znam da li je Roda oslobodjena PDV-a, ali za slucaj da nije, idemo racunati s PDV-om
Dakle, paket bi kostao 72kn mjesecno (s PDV-om) . Njihov administrator je oko 91 kn/20min (s PDV-om). Ako se to dobro napravi u startu, potrebe za administratorovi intervencijama bi bile jako rijetke. Dakle radimo sa 72x12= 864 godisnje, plus administratora - otprilike 1000 kn godisnje. Za tu lovu bi imali MIRA. Forum bi radio s avatarima, pretraznicima, smajlijima, ne bi bilo ogranicenja prometa, brisanja starih poruka, stalnih opomena od hosta- dakle, forum bi radio savrseno negdje u pozadini, ne bi znali da postoje problemi, sve bi funkcioniralo savrseno, a za sitnu lovu.
E,sad, vi se sigurno pitate a otkud nam 1000 kn mjeecno. Moj prijedlog: uvedite godisnju clanarinu za clanove foruma. Oni koji ne zele placati clanarinu (i novi clanovi) mogu poslati samo 5-10 poruka mjesecno, a ostali placaju clanarinu. Saznajte koliko ljudi bi bilo spremno placati clanarinu (ako samo pobrojite one koji su se zalili na forum zadnjih dana, doci cete do 50
), moja procjena je barem 100-tinjak. To ispada oko 10kn mjesecno. Vjerujem da stvarno ima barem 100 ljudi na forumu kojima nece biti problem dati 10 kn godisnje (pa pogledajte kako je akcija sa smajlijima dobro uspjela) za funkcionalan forum.
Ouroboros ce vam donirati Paymant Gatway- to znaci placanje karticama, pa ce cure iz inozemstva bez problema moci sudjelovati (a naravno i nase, kome je zgodnije placanje karticama). Provedite anketu da vidite koliko vas je ljudi u stanju poidrzati u ovome, cak i ako bude vise od 100, ne spustajte cijenu ispod 10kn. Lova je trivijalna, a ako bude viska dobro ce doci za druge stvari. Naravno, ako ima manje ljudi od 100, ili ako ljudi usput zele pomoci i druge Rodine projekte, mozete povisiti clanarinu (na recimo 20kn). (Mozda ce i za administriranje trebati vise) I dalje trivijalna lova.
I nemojte zanemariti prijedlog, mislim da je dobar, a dalo bi se puno stvari rijesiti osloboditi cure koje se sada bave forumom za neke druge stvari, srediti forum itd.
Sorry ako je post zbrda-zdola, pisan je u vise navrata zbog klinaca.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma