Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: šta napraviti- stalna promjena teta

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno šta napraviti- stalna promjena teta

Kao šta naslov kaže u našem vrtiću se non stop mjenjaju tete koje čuvaju našu djecu. Od devetog mjeseca pa do danas jedna teta je bila stalna( produživan joj je ugovor svaki misec ) ,a na drugom mjestu promjenilo ih se ni manje ni više nego 5. Jučer sam doznala da ni toj teti koja je bila s nama 10 miseci nije produžen ugovor te da dolaze nove tri tete... nemoram ni govororit da uz probleme dežurstva još moramo brinit kako će se dica naviknit na tete niti one znaju potrebe naše djece. Vrtić je privatni pa neznam kome se može obratiti ..pa nisu dica trgovačka roba da s njima može radit bilo tko.
    Joj kako sam ljuta i pokušavam Luki objasniti da teta kojoj je do jučer trčao u zagrljaj koja ga je uspaviljivala i mazila sutra više neće biti tu.

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ako je vrtić privatni onda bi se trebalo obratiti vlasniku ili direktoru, nekome tko to vodi. Mi smo isto u privatnom i tek sad se promjenila jedna teta, tj zamjena za godišnj. Vlasnica radi stalno i zna potrebe djece tako da je to ok. Iva je odlično prihvatila novu tetu

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: šta napraviti- stalna promjena teta

Citiraj Darijae prvotno napisa
    Kao šta naslov kaže u našem vrtiću se non stop mjenjaju tete koje čuvaju našu djecu. Od devetog mjeseca pa do danas jedna teta je bila stalna( produživan joj je ugovor svaki misec ) ,a na drugom mjestu promjenilo ih se ni manje ni više nego 5. Jučer sam doznala da ni toj teti koja je bila s nama 10 miseci nije produžen ugovor te da dolaze nove tri tete... nemoram ni govororit da uz probleme dežurstva još moramo brinit kako će se dica naviknit na tete niti one znaju potrebe naše djece. Vrtić je privatni pa neznam kome se može obratiti ..pa nisu dica trgovačka roba da s njima može radit bilo tko.
    Joj kako sam ljuta i pokušavam Luki objasniti da teta kojoj je do jučer trčao u zagrljaj koja ga je uspaviljivala i mazila sutra više neće biti tu.
    jučer sam o ovome pričala s dragom prijateljicom odgojiteljicom
    ona je radila godinu dana u 2 grupe (po potrebi - nikad ne znaš di sutra radiš) onda je dobila otkaz (nije produžen ugovor), onda su je vratili nakon cca 3mj, onda je potpisala ugovor na 6mj i jučer se čujemo kaže dobila otkaz....ali MOŽDA će je opet Zvat u 9mj....

Djeca su u šoku jer više ne znaju koga očekivati kad taj dan dođe u grupu....

bilo bi vrlo simpatično kad bi bila riječ o istoj osobi u tvom i mom postu :D

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ovo je stvarno prestrašno.
    Mi smo od početka svake godine mjenjali jednu tetu i to mi je bilo grozno i D također.
    Bome mu je u jaslicama trebalodosta da se navikne na novu tetu.
    Onda kada je prešao u vrtić dobili su obje tete nove i onda je baš ona koja mu je bila draža, a i meni, otišla na trudničko.
    Tako da su jedan mjesec svaki dan imali drugu tete, ali sva sreča valjda je stariji pa ga nije to toliko pogađalo.
    Onda su dobili jednu novu koja je bila do kraja ali pitanje dali će biti opet u 9 mj.
    Meni se to isto ne sviđa nikaka ali ta je tu je.
    Čak smo prve godine pisali i peticiju roditelji da nam ostave tetu ali nije urodilo plodom .
    I sad ti budi pameta što napraviti! :?

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

E da zaboravila sam napisati da smo mi u državnom vrtiću tako da nije baš ni kod nas sjajno.

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja jesam napisala pisamce upravi vrtića ali mislim da nema koristi od toga.. danas je bilo grozno plače Luka plače teta danas joj je bio zadnji dan....grozno

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja jesam napisala pisamce upravi vrtića ali mislim da nema koristi od toga.. danas je bilo grozno plače Luka plače teta danas joj je bio zadnji dan....grozno

ne bi me začudilo da i tete imaju neki pripravnički ( ili kak se to zove ) koji odgule volonterski pa ih onda zamjene novim volonterkama. Priča mi je stvarno strašna i nadam se da će tvoje pisamce uroditi plodom .

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne bi me začudilo da i tete imaju neki pripravnički ( ili kak se to zove ) koji odgule volonterski pa ih onda zamjene novim volonterkama. Priča mi je stvarno strašna i nadam se da će tvoje pisamce uroditi plodom .

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

E danas sam još ljuća.. dolazim u vrtič unutra smrad užasan pitam tetu sta smrdi kaze ona i meni se učinilo da nešto je a ja nisam mogla stajati od smrada. Gledam di je Luka od ispred TV-a sa njih 40 gleda crtani...čudim se kako 1 teta na njih 40 a ona kaže ovo taman mi je sad došla pomoć ( došla je teta iz popodnevne) ok idem mu obuće cipele kad gledam u njegovoj sobi još njih 40 ali rekla bi jasličara .. onda mi ništa nije bilo jasno..pitam ga jel spavao kaže da nije ..hmm od se diže u 6 uvik najduiže spava .. ok pitam tetu jel spavao ona me gleda pa ode pa dođe i kaže je je spavao je . Aj dobro mislim se bit će me mali mulja ...sidnemo u auto do prvog križanja zaspe...ipak me nije muljao on...zovem vrtič tražim ravnateljicu A teta će one ( mislila je na ravnateljicu i vlasnicu ) su vam na Visu na godišnjem doće za 2 tjedna....

znam da sam nepovezana al sam ljuta ko ris a nema pojma šta da radim

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa

Ovo nije pod "ne bi me začudilo", već je to istina...ne generaliziram, nije u svim vrtićima tako, al da ih ima gdje se upravo to gore opisano događa je istina...

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ova o kojoj pričam je bila na ugovor svako misec dana nije volontirala....jutros kad sam ga dovela pitam tetu jeli spavao kaže mi da nije ...i tako nas dvi pričamo a ona će meni šta da vam kažem nas di na njih 90 od toga 40 tak jasličara i 50 velikih ( između 3-7) soba od jaslica je zatvorena a oni su u Lukunoj sobi a veliki su svi u jednoj ..mi ih jednostavno nismo imali di stavit leć ...i šta napravit ima li ko kakav pametan savjet pa neće sad cilo lito ne spavat

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ova o kojoj pričam je bila na ugovor svako misec dana nije volontirala....jutros kad sam ga dovela pitam tetu jeli spavao kaže mi da nije ...i tako nas dvi pričamo a ona će meni šta da vam kažem nas di na njih 90 od toga 40 tak jasličara i 50 velikih ( između 3-7) soba od jaslica je zatvorena a oni su u Lukunoj sobi a veliki su svi u jednoj ..mi ih jednostavno nismo imali di stavit leć ...i šta napravit ima li ko kakav pametan savjet pa neće sad cilo lito ne spavat

napravi prijavu, ako se ne želiš predstaviti napravi je anonimno, u Zg bi zvala gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport....predpostavljam da je i kod tebe tako....prekopaj po internetu ili nazovi ministarstvo prosvjete ( ja sam svojedobno od tuda krenula ) i oni će te sami uputiti. Meni je stvarno bedasto da vlasnica i ravnateljica odu točat ( jel se tako kaže ) noge, a vrtić ostave u rasulu. Nedavno mi je frendica pričala kak je došla u vrtić po malog ( banula ranije ) i u grupi ugledala prevelik broj klinaca ( mislim da su bila ljetna dežurstva...ah mene zaboravne ) i nije se uopće pilala oko toga da ispituje tetu ili zove ravnateljicu, jednostavno je drugi dan nazvala gradski ured. Kaj je najbolje nitko nije niti znao da je ona zvala, a ja uvijek imam običaj prvo obavijestiti jednom, pa drugi put, pa dignuti na višu razinu, pa opet jednom i tako dok me svi ne upamte pa budem kriva za svaku anonimnu prijavu ili prigovor .

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

definitivno prijaviti.
    to što se radi o privatnom vrtiću ne znači da oni ne odgovaraju nikome.
    na toliki broj djece NE SMIJU biti samo 2 tete (ako sam dobro shvatila, njih 2 na njih 90 :shock: ?)
    isto tako djeca se ne smiju gurati u malom prostoru, to je sve propisano normativima.
    treba im pozvati inspekciju, pa to je strašno!!!

(u našem vrtiću sve klapa i štima i dobro je organizirano, s djecom su tete iste od početka do kraja i zato me ljuti kad čujem za ovakve stvari a ima ih i po gradskim i privatnim vrtićima, a sve se da lijepo organizirat i znam da se može)

držim fige da se nešto promijeni na bolje, samo digni glas, zovi, prijavi...
    sretno!!!

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

zvala sam danas ravnateljicu koja se kao čudi šta joj ja to pričam kako nije imao di spavat kaže pa dvorana je pretvorena u spavaonu ova dva miseca ...naravno sad će ko i puno puta do sada sve svalit ma tete koje nisu ničemu krive .....pisat ću ja Kerumu možda on stogod napravi cure hvala neću ja stat

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •