Mislim da ti se samo čini da imaš manje mlijeka. Žena mora biti zbilja izgladnjela, ono u logorskom uvjetima, da bi počela gubiti mlijeko. Reći će ti neka savjetnica više da ja opet ne provalim kakvu glupost.
Gledaj samo da se zdravo i uredno hraniš (nemoj ni pretjerati) i sve će biti u redu.

Na forumu se do sad najčešće spominjao čaj od koromača za dojilje, neće škoditi. Neki su spominjali i tablete za povećanje laktacije, ali ja to osobno ne bih uzimala, pogotovo ne na tvom mjestu, jer mi se zbilja čini da ti ide sasvim dobro. To su sve sintetske tvari i upitno je kako djeluju, a dobiva ih i tvoje dijete preko mlijeka.

Ali mislim da je Apricot nedavno rekla da sve skupa nema velikog utjecaja na povećanje proizvodnje mlijeka (ne mogu sad naći tu temu, nažalost), nego jedino što češće dojenje. Pazi ipak da ne tjeraš dijete da siše pretjerano, kako ne bi stvorila kontraefekt. Ali čim zatraži, podoji je.

I opusti se što više možeš! Nervozu možeš prenijeti na dijete i kasnije stvoriti probleme s dohranom. Dijete ti već ima 3 mjeseca, dojenje se ustalilo, redovito dobiva na težini, vesela je, zdrava, zadovoljna, pedijatrica je zadovoljna. Mislim da ti dojenje jako dobro ide, ali moraš poraditi na svom strahu. (kršitelj koda) ne otvaraj, možeš ga sad već slobodno baciti

I još nešto, guranje šaka u prstića ne mora značiti da je dijete gladno. Najbitniji pokazatelji su prirast težine, redovito mokrenje (stolice znaju izostati i više dana i to je isto normalno) i dobro raspoloženje djeteta.