Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Gdje obaviti mikciju - MCUG?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Gdje obaviti mikciju - MCUG?

dakle, moram što prije obaviti rengen MCUG jer je uočeno da dva i pol mjesečna beba ima oštećen desni mokračni kanal zbog sepse koju je imao,i treba utvrditi o kojem se stupnju oštećenja radi...

U Klaićevoj moram čekati do 09. mjeseca, sa Vinogradskom je duga priča, u biti čim sam spomenuo o čemu se radi, rekli su da to tamo ne rade (i prebacivali me sa telefona na telefon), na rebru se nitko živ je javlja, i kad se javi neko, opet ista priča sa prebacivanje telefona...

u poliklinici Heleni se čeka min 4 mjeseca...poslao sam mail dr. Batinić na šalati da me ona proba ugurati da se napravi mikcija, platit ću, nije problem...

ako ima tko kakvu ideju kome, kamo, samo da bude što prije, novci nisu problem, jer ne mogu vjerovati kakva je situacija sa zdravstvom u ovoj državi...katastrofa...

ako ima tko vezu na klaićevoj, neka mi prosljedi broj

hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zatražite da vam u pol.Heleni jave ako se oslobodi koji termin. mi smo tako upali bez problema.

a, možete probati i ljubljanu. tamo se termin dobije isto u tako kratkom roku, a košta kao i u pol.Helena.

i,postoji poseban forum vezano za VUR i sl. probleme pa ako želite, poslat ću vam link na pp.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

pa dobro, jel to nitko ne radi u RH ili se boje?

čitao sam kako ljudi obavljali u vinogradskoj, no tamo nakon 10 prebacivanja iz telefona na telefon dobijem informaciju da to ne rade, i nešto nalupa bezveze žena..

rebro ne mogu niti dobiti, a u klaićevoj nisu ništa ni pitali, odmah su ga uspisali,ali tek u 09. mjesecu...

probat ću još bjelovar ako ništa drugo, a tamo mi se neće nikako ići...
    jako loša bolnica,ljudi i iskustva iz bolnice i porođaja...

mislim, beba nema nikakve simptome bolesti, skroz je normalna na pogled, moraću ima redovito i normalno...

jedino što je imala sepsu nakon 2 tjedna starosti, dobila je bakteriju od majčine mokraće (carski rez), i ta sepsa je valjda oštetila taj kanal..

da se može čekati do 09. mjeseca, čekao bih...

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mislim da na Šalati više nema dječje nefrologije nego je sada sve na Rebru. MCUG se radi i na Zaraznoj. U Splitu i Osijeku se radi DRMC ("radionuklidna"), dakle nije klasična rengenska MCUG, ali se ne čeka toliko puno (mi smo na termin u Splitu čekali oko 2 tjedna). U principu ti ta pretrage i ne govori toliko o oštećenju bubrega, ako to trebate, onda morate na DMSA (scintigrafiju).

Pa gdje ste liječili infekciju i gdje se maleni kontrolira? U mnogim bolnicama ta pretraga ide gotovo uvijek u okviru hospitalizacije zbog liječenja urinoinfekcije.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja bi na vašem mjestu otišla na pregled u Helenu i zamolila prof. Cvitkovic da vas "ubaci". Meni se čini jako mala za rengen

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj zabrinuta prvotno napisa
    Ja bi na vašem mjestu otišla na pregled u Helenu i zamolila prof. Cvitkovic da vas "ubaci". Meni se čini jako mala za rengen
    Moja je imala 5 tjedana

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •