-
ili bradavice ili dojenje?
Drage mame imam big problem.Vec neko vrijeme imam po licu bradavice samo kaj ja nisam znala da su to bradavice jer meni to ne izgleda tak.E u zadnjih 2 tjedna one su podivljale i pocele se sve vise pojavljivati i siriti po licu pa sam otisla dermatologu .Dijagnoza virusne bradavice.I veli on meni da od terapije nista dok god ja dojim bebu.Posto je meni zao prekinut dojenje nakon samo 9 mjeseci i puno truda ja si mislim jel ima neka metoda kojom bi se one otklonile a da to nije stetno za bebu.A isto tak u ova dva tjedna dobila sam ih bar desetak pa me je strah kolko bu ih do kraja dojenja.nisu one ne znam kak uocljive al izbliza se dost vide.Dermatolog je spominjal samo da bi ih trebalo mazati i lediti kad odlucim prestati dojiti pa me zanima jel netko ima iskustvo s tim bradavicama i jel ima koji drugi nacin da ih se rijesim? :?
-
ja se sjecam tih bradavica kad sam bila dijete, znale su se pojaviti po rukama (ako su to iste) i onda su nama babe rekle namazite to smokvinim mlijekom, znas ono kad otkines list smokve pa curi bijeli sok, pa mi mazali pa proslo, jel od toga pojma nemam....
ne znam ima li smokava u tvom kraju, vjerojatno nema
....
drugo ti pojma nemam, nadam se da ce ti proci .....
-
ja se sjećam smokvinog mlijeka i krede.
-
Moj stari i porezotine liječi smokvinim mlijekom :D :wink: .
-
i ja sam imala par koje su se pojavile po ruci, stavila mliko iz smokve direktno okinute sa drva, namazala ja mislim 2 ili 3 puta i bradavice su se osusile i otpale
-
A da pitaš pedijatra? Oni su prilično dobro informirani što mama smije a što ne smije raditi kad doji.
Ako se radi samo o "spaljivanju" bradavica (suhi led, laser i sl) to je fizikalna metoda i ništa se ne bi trebalo pojaviti u mlijeku, koliko ja znam. Mene bi više bilo strah da ne prenesem bradavice na dijete, ako se tako brzo šire po tebi...
Možda je dermatolog mislio na neka kemijska sredstva koja ne smiješ koristiti, naročito ona koja su na bazi citostatika (ne znam točno koji, ali znam da se neki za to koristi lokalno tj. mazanjem).
-
Ja sam iz rodilišta došla s bradavicom na licu
prvom u životu i otišla sam dermatologici koja ju je nekako mehanički uklonila, nisam morala upotrebljavati nikakve kreme (možda mrvicu antiseptika)
-
ja sam spaljivala bradavice s dekoltea i pod pazuhom dok sam dojila (cak je junak bio samnom i u ordinaciji
)
dermatolog mi nista nije komentirao dojenje.
mazala nakon toga betrion kremom.
mozda je caka u tome sto su - virusne? savjetuj se s pedijatrom ili trazi od dermatologa da ti pojasni zasto je terapija nekompatibilna s dojenjem i postoji li zamjenska?
-
-
Meni taj gel nije ništa uspio popraviti. Patim se već par godina s nekoliko (sve više) bradavica na desnoj ruci i svaki put kad kupam klince bojim se da im se to ne zaljepi. Palila sam ih puno puta s laserom (skupo, kod privatnika) a stalno se vraćaju
I nisu kao one što imaju klinci, obično u školskoj dobi, ove su skroz male, ne rastu tako brzo i nisu "karfiolaste" ako shvaćate što želim reći, nego nekako glatke.
A na licu sam imala neke druge, plosnate, dermatologica mi veli da je to od stresa :shock: isto se stalno vraćaju.
Da li netko pouzdano zna koje su bradavice koliko zarazne? Ja znam za molusce i one hrapave da jesu, ali ove druge?
-
E i moje su plosnate onak vise kao ljuskice nekakve.Uopce mi nije jasno zakaj se nist ne moze poduzeti jer mi je dermatolog spominjal da bi ih trebalo lediti.Otici cu jos privatnom u Zg.tek toliko da cujem i od njega misljenje jer kad nas nema dermatologa pa za sve moram u Koprivnicu.A da su zarazne jesu jer mi je i sam rekel da pripazim da ne prenesem na maloga??,,.Bezveze sad nek si mislim kaj napraviti.
-
da podignem temu, imala sam nešto na stopalu a nisam imala pojma da je to bradavica. Prvo je bila jedna a sad ih imam 3, jučer sam bila u Med-ped-u u nadi da će mi oni to riješit al cura koja me pedikirala mi to nije ni pipnula, kaže da ne smije :?
Ima li tko za preporučit nekog dermatologa u zg, preporučljivo daje na trešnjevci pa da to riješim?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma