Eto, već sam spominjala da je prošli vikend Ivan slomio nogicu, točna dijagnoza- fractura spiralis tibie dex sine disl., odnosno, narodski rečeno, slomljena potkoljenična kost, čisti lom, bez pomicanja. Posljedica je to bezveznog pada u kući, spotaknuo se o loptu i nezgodno pao, ali naoko bezopasno, međutim... :sad:
U nedjelju su mu stavili longetu, a u petak moramo doći na kontrolu i gips-nadamo se plastičnom.
Budući nemam nikakvih iskustava s lomovima kod djece, zanima me kako će to proteći? Zasad mora strogo mirovati, što je jeeedva izvediva misija, jer ga, srećom, očito ništa ne boli, pa bi on hodao. Rekla nam je teta da se obično već treći dan požele ponašati kao da se ništa nije desilo, bilo je i skidanja longeta i svačega. On je još uvijek donekle discipliniran, nekako ga i zabavim, međutim mi ga je jako žao jer je on dijete kojem je najveći životni gušt trčkarati uokolo, ništa nije toliko zanimljivo kao to-osim autića, ali s njima, eto, trčkara.
Najavili su nam 5 tjedana gipsa-koliko će mu mišić atrofirati? Koliko treba vremena da se skroz oporavi? Rehab?
Moram priznati da jedva čekam taj gips, jer je to strogo mirovanje stvarno opterećenje, a kako mu ne smijem močiti longetu, već vapi za tuširanjem, tj. prvenstveno pranjem kose, s ostalim se snalazimo. Možda netko ima kakvu ideju? Napominjem da je on i u najregularnijim uvjetima jakoooooooooooo nesretan kad pere kosu, tako da naginjanje iznad kade/lavaboa nije opcija.
Hvala unaprijed![]()