Stranica 11 od 19 PrviPrvi ... 910111213 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 938

Tema: osjecate li se tjeskobno u ovoj drzavi?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
    Pa hoće li bar vratiti ovih 1,4 milijarde kn za koliko je oštetio HEP?

Ili je ovo stvarno neki crni humor :?
    pa nije on jedini koji ih je uzeo... treba ih SVE istrest iz gaća .. još su najavili (onak potiho) i poskupljenje struje :shock:

vraćamo se u kameno doba... :/

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Nemoj više majke ti...

Da se ne bi i ja pridružila ustanku na Markovu trgu. To bi nas već bilo četvoro (ako svi dođemo)

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Već smo trebali biti tamo
    Zavezani lancima

Tjeskobno iz naslova topica prava je riječ

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ajde 5 nas je 8)

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    ajde 5 nas je 8)
    ne znam bas
    ja sam serijska prosvjednica ali na prosvjedima srecem jos samo maju

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa koji smo se javili na ovom topicu ..

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne, zaozbiljno, ja bi najradije na forumu zabranila bilo kakva spominjanja odlaska na markov trg. Bilo kakve nekonstruktivne poticaje na okupljanja, ukjučujući i moje vlastite. Zabranila bih to i diljem neta. Zabranila bi i otvaranja grupa na facebooku koje pozivaju na buntove i u koje se učlanjuje 50000 ljudi od kojih nikog nema na trgovima. Bar ne na onima na kojima se prosvjeduje, negdje su na morsim trgovima valjda, biće se od tamo i spajaju. Zabranit ću i samoj sebi prosipat gorčinu jer me ovih dana ždere što ne znam kako organizirati nešto što bi dovelo ma bar tisuću ljudi na markov trg, očajnih ljudi koji više stvarno nemaju što izgubit i koji su dotakli dno ko i ova vlada koja nikako da se makne. Neće se ni maknut dok mi tu sjedimo i tipkamo.
    Ne znam, ne znam gdje ih pozvati, sakupiti, osigurati da ih pola ne odustane jer su godišnji, jer ionako nema smisla jer nitko neće doći, jer su svi isti i sl.
    Ne znam pa sam bijesna.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.24sata.hr/news/clanak/pro...acati/127556/?

:shock:

ovdje lud zbunjenog... :? :?

sve se bojim šta će smislit za vikend... a di je ponedjeljak...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa veli lik s rtl-a svakih pol sata nova odluka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.vecernji.hr/vijesti/svece...du-clanak-5595

a što reći na ovo?

i na 400 milijuna koje dobiju svake godine temeljem Ugovora sa Vatikanom?

i za 5 milijardi koje su dobili tijekom 10 godina

i za sve ono što pokupe od vjernika za krštenja, vjenčanja, svećenje kuća, pogrebe, milodare,......

a to nije ništa

skupe godišnje 1 milijardu kuna !

Ajte zamislite da tražite svećenika račun za neku uslugu !

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrva...0/Default.aspx

ja sam za referendum, da me itko išta pita. Pa neka lijepo vjernici, poput onih u Austriji i Njemačkoj od svoje bruto plaće daju svaki svojoj vjerskoj zajednici, određeni postotak.

Međutim, i Crkva je protiv ovog prijedloga, jer znaju da veliki katolici su katolici sve dok im se ne dirne u novčanik. Da se uvede ovaj zakon, tek bi se onda uvidjela licemjenost "vjernika", i koliko ih zapravo ima

http://www.h-alter.org/vijesti/hrvat...oci/print:true

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dada, svaka čast!!!O ovome što si napisala "gore", ja pričam i pričam već dugo...po različitim forumima....I ja sam za referendum...I da, zbog svih tih stvari ja se osjećam tjeskobno u ovoj državi...I kad smo već u kapitalizmu, zašto onda barem nemamo pravi (tipa američki) kapitalizam...dakle, ja dobijem svoju bruto plaću, od čega sam dužna platit porez (ko ne plati direkt u zatvor), a ostalo, mirovinsko, zdravstveno itditd...a da ne govorim crkveni dio...plaćam ako želim i kome želim...i onda sam sama sebi odgovorna...Koliko umirovljenika bi danas bolje živjelo da su mirovinski uplaćivali sami sebi na račun po mogućnosti u inozemne banke...eh

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

živjela moja pametna i realna Dada ! :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Draga Dada, ja još čekam onaj referendum za ukidanje povlaštenih mirovina. Trebao je biti u svibnju, lani, ove godine, ne znam, tko će više pamtiti... evo ga još nema.
    Mi ni za referendum nismo sposobni , a kamoli za neki ozbiljniji prosvjed... Prije ćemo svi redom pocrkat od gladi nego izaći na ulicu.
    Nama stvarno još nije došla voda do grla(negdje nam je do pasa), uz more se uvijek može i ubrat štogod od turizma, zarađujemo svi (mi mladi i naši roditelji) nemamo kredita, lijepo skućeni... pa opet, ne mogu vjerovati što sve šutke trpimo

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

pa tko se ne osjeca isfrustrirano, tjeskobno, zabrinuto, nemocno, ljuto?

Mi cekamo najesen bebu i moram reci da sam vec unaprijed uzasnuta...MM su smanjili placu u firmi kao izlika krize, sad ce mu placu smanjiti radi nameta, ja cu imati porodiljnu naknadu koju isto tako ako im se sprdne jos mogu smanjiti, krediti su ugromni, to je drugo dijete. I sto sad?
    Cula sam vec jako puno komentara tipa " pa zasto sad idete na dijete"...stvarno da se covijek zapita.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Valjda ovo spada ovdje...

Mi jutros k'o pravi mazohisti uključili TV i stavili na sjednicu Sabora (jer kad je MM doma, TV je uključen). I na kraju ispalo baš zabavno...

Oni se smijulje, dobacuju, ne slušaju što se priča s govornice... ma pravi 7.c, ono, zadnji tjedan škole, u mislima već na ekskurziji, a učiteljica pili s dosadnim gradivom

A onda izađe Šuker i izvali da su prije par godina u Hrvatskoj plaće bile za 140% manje :shock: Još pokušavam shvatiti...jer ako su bile 100% manje to je 0, a 140%... šta su ljudi plaćali poslodavcima da rade :?

U svakom slučaju - zabavno. Još da se barem njihove odluke ne odnose na nas...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Šta pametnog su rekli na sjednici?

A onda izađe Šuker i izvali da su prije par godina u Hrvatskoj plaće bile za 140% manje Još pokušavam shvatiti...jer ako su bile 100% manje to je 0, a 140%... šta su ljudi plaćali poslodavcima da rade
    Pretpostavljam da misli da su sada plaće 140% veće. Znači ako je sad prosj. plaća 3000kn, prije je bila 1250kn.
    Kad prije? 80ih?

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Pretpostavljam da misli da su sada plaće 140% veće. Znači ako je sad prosj. plaća 3000kn, prije je bila 1250kn.
    Kad prije? 80ih?
    A valjda je to mislio, nemam pojma, čini mi se da je rekao da su bile 140% manje, valjda da naglasi kako smo sad bogati i sretni.
    Ne znam kad su bila ta teška vremena, nije rekao koje je to godine bilo, ali i nas (a i dio 7.c je to zanimalo)... Izrazio se u kunama, dakle 90-te su u pitanju :/

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Baš mi ne drži vodu taj porast :/

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Baš mi ne drži vodu taj porast :/
    Ma ne drži vodu ništa što valjaju u zadnje vrijeme, ali oni bubnu i ostanu živi. A na nama je da se smijemo ili plačemo...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel najavljuju kakav prosvjed?
    imam ideju za majice za sve forumasice, forumase i djecu koja ce ic na prosvjed

vidi potpis

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivarica, super!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa onda mijenjaj svoj

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni ne stane više, premali su nam ti potpisi
    enivej, moj je dojam da od prosvjeda ništa

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Šuker je u pravu prosječna plaća u Hr je 5.300 kn
    na žalost 60% zaposlenih ima manje od toga
    http://www.dzs.hr/

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa
    Moguće da sam u krivu, no mislim da je 5300kn prosječna plaća zaposlenih u pravnim osobama.
    Također prosječna plaća u RH nije mjerodavan pokazatelj standarda prosječnog Hrvata.
    Uzmimo predsjednika uprave u firmi x sa 30.000 kn plaće i Pericu, skladištara sa 2.000kn. I prosječna plaća je 16.000kn pa ispada da Perica čisto OK živi i nema se šta žaliti.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pa da, to je "prosjek".
    Nekom kupus, nekom meso, u prosjeku - sarma.

A mali Perica bi trebao biti sretan jer uopće prima plaću

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nesto mi nije jasno, nismo iz ovih krajeva po mozda mi netko od forumasa moze obrazloziti ... Naime, u svim 'normalnim' drzavama bi bili organizirani masovni prosvjedi da se dogadjaju situacija koje se trenutno desavaju u HR ali ne i kod nas. Mi kukamo, pisemo, kipimo od bjesa, frustrirani smo ali i dalje dozvoljavamo da nas pokvareni politicari pljackaju. Pa zar mi kao gradjani ove drzave nismo suodgovorni da se ovaj cirkus od Vlade i dalje nad nama izivljava?!

Za demokraciju jedne drzave medju ostalima i njihovi gradjani moraju biti spremni biti odgovorni, jesmo li mi konacno vise u stanju preuzeti nas dio odgovornost?!

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Koji ste vi antidržavni elementi...

Kako vam nije neugodno dizat´ hajku na jadne političare, a oni se evo i besplatne kave odrekli zbog nas!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a za novine će se tući... jadni... nikad čuli za web novine...

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

A i ručak će morati plaćat! 23 kune!
    :shock:
    Pa oni će umrijet od gladi, a ne mi!

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Maxime prvotno napisa
    Nesto mi nije jasno, nismo iz ovih krajeva po mozda mi netko od forumasa moze obrazloziti ... Naime, u svim 'normalnim' drzavama bi bili organizirani masovni prosvjedi da se dogadjaju situacija koje se trenutno desavaju u HR ali ne i kod nas. Mi kukamo, pisemo, kipimo od bjesa, frustrirani smo ali i dalje dozvoljavamo da nas pokvareni politicari pljackaju. Pa zar mi kao gradjani ove drzave nismo suodgovorni da se ovaj cirkus od Vlade i dalje nad nama izivljava?!

Za demokraciju jedne drzave medju ostalima i njihovi gradjani moraju biti spremni biti odgovorni, jesmo li mi konacno vise u stanju preuzeti nas dio odgovornost?!
    To ti je teško objasnit.
    Mi radije protestiramo virtualno, preko foruma, facebook-a itd.
    Moderan narod

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

To ti je teško objasnit.
    Mi radije protestiramo virtualno, preko foruma, facebook-a itd.
    Moderan narod

Nije teško.

Ljudi su puno hrabriji dok su anonimni...

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Pa ne bi ni na RL prosvjedima nosili akreditacije oko vrata

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Pa ne bi ni na RL prosvjedima nosili akreditacije oko vrata
    Znam, znam, ali jedno je tipkati anonimno iz dnevnog boravka, a drugo izići na prosvjed sa transparentom.
    Svi te gledaju, TV kamere snimaju...

Evo, meni osobno anonimnost i nije neki problem, dati ću sve svoje osobne podatke kod potpisivanja neke peticije, nek´ sa njima mašu gdje god treba.
    Ali brate mili nemojte me pred kamere, bježim i od fotoaparata na dječjim rođendanima.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zato što su nas gazili 1000 godina i lupali po glavi....nismo naučeni da imamo svoju državu, a sad se ne usudimo protiv iste prosvjedovati

teška povijest, kad god se neko bunio završio je ko matija gubec, frankopani itd.....

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa
    Moguće da sam u krivu, no mislim da je 5300kn prosječna plaća zaposlenih u pravnim osobama.
    Također prosječna plaća u RH nije mjerodavan pokazatelj standarda prosječnog Hrvata.
    Uzmimo predsjednika uprave u firmi x sa 30.000 kn plaće i Pericu, skladištara sa 2.000kn. I prosječna plaća je 16.000kn pa ispada da Perica čisto OK živi i nema se šta žaliti.
    Mislim da puno više od 60 % ima manje od toga. Oni koji imaju više su u manjini i imaju enormno visoke plaće pa onda jako dižu prosjek. Npr. ako 1 ima plaću 50 000, a 50 ih ima 2000 u prosjeku imaju cca. 3000.

Npr. ja imam vss, a mm všs i oboje imamo plaću manju od prosječne kao i puno drugih ljudi koje znam

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ovo za novine je vrhunac apsurda. I šta, sad neće biti informirani? Pa nek si sami kupe novine ko sav normalan svijet
    I besplatne kave i pića. Pa nije ni čudo da su izgubili kontakt s realnošću. Na šta uopće troše te svoje prevelike plaće?
    I općenito ne vidim smisao tolikog broja zastupnika kad ionako glasaju onako kako stranka naredi. Ne znam tko tu onda mene zastupa :/

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Sad sam opet zbunjena: zar ne zivimo za buducnost a ne za proslost.
    Mislim da je najveci problem mind switch, tesko je prihvatiti promjenu a to politicari vjesto iskoristavaju ...

Od virtualnih protesta nema kruha (pogotovo jer se jos uvijek jako mali postotak nasih drzavljana koristi internetom), nisam nikada cula da se u Italiji, Francuskoj, Nizozemskoj organizirao 'virtualni protestni mars'

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni je najbolje bilo kada je premijerka gostovala na novoj tv i na pitanja o porezu i rezanju plaća istaknula kako će 869.000 umirovljenika i 593.000 radnika biti ZAŠTIĆENI od plaćanja poreza (imaju plaću manju od 3000 kn).
    Blago njima! (I svima koje država tako "štiti"!)

Isto tako, naglasila je kako se samo priča o onome što režu, a ne o tome da neće biti rezanja porodiljnih naknada i sl.
    Dakle, čitano između redaka, oni nam mogu srezati SVE, a mi ustvari trebamo biti zahvalni i skakati od sreće na svaku sitnicu koju nam ne srežu!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni se povraća od svega!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa
    Ovo za novine je vrhunac apsurda. I šta, sad neće biti informirani? Pa nek si sami kupe novine ko sav normalan svijet
    smiješan mi je bio kajin sinoć na novoj, sav se uznemirio kao da su mu najdražu igračku oteli.
    baš sam pomislila je li njemu ikada palo na pamet da sam kupi novine :/

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam ovdje izuzetno tjeskobna

ne samo što nam slijedi neminovna propast, nego se nikako ne mogu pomiriti s ovdašnjim mentalitetom

nemam više uopće volje razmišljati o nekoj doglednoj budućnosti u hr, a najtjeskobnije se osjećam kad si pogledam dijete i njenu perspektivu

ja bi se tako rado 'prekorijenila' odavde, samo da MM hoće

doći će do prosvjeda, za koji mjesec, samo će nažalost na tim prosvjedima opet prevladavati ustaško-partizanska retorika..to mene ovdje smeta

smeta me nemoral, nerad, bahatost i neznanje koje su ovdje apsolutni imperativ

ne brine me činjenica što nam smanjuju plaće nego me brine svijest i savjest hrvatskog čovjeka i građanina..a to je nešto što se ne može promijeniti

želim sa svojom obitelji otići odavde..iskreno, sve mi se tu počelo gaditi

prepesimističan stav? nažalost, stvarnost je takva, a budućnost još gora

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja imam osjećaj da sve što je donijelo neke promjene kreće od raznoraznih udruga građana.
    dakle, kada se male ruke slože i protiv vlade se može.
    apsurdo je što se borimo protiv onih koji bi trebali raditi u našem interesu.

žalosti što se za svoje interese moramo izboriti direktno bez posrednika kojima poklanjamo povjerenje svojim glasovima i koji su za posao koji loše obavljaju jako dobro plaćeni.

čitam u današnjem glasu istre prilog o nedostatnoj pedijatrijskoj skrbi u gradu gdje je na preko 5.000 predškolaca tek 4 tima, pa nam predlažu da se udružimo i peticijom izvršimo pritisak na hzzo i ministarstvo kako bi odobrili sredstva za barem još jedan pedijatrijski tim.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Joj sofke napisala si točno ono što ja mislim i kako se osjećam!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj sofke prvotno napisa
    ja sam ovdje izuzetno tjeskobna

ne samo što nam slijedi neminovna propast, nego se nikako ne mogu pomiriti s ovdašnjim mentalitetom

nemam više uopće volje razmišljati o nekoj doglednoj budućnosti u hr, a najtjeskobnije se osjećam kad si pogledam dijete i njenu perspektivu

ja bi se tako rado 'prekorijenila' odavde, samo da MM hoće

doći će do prosvjeda, za koji mjesec, samo će nažalost na tim prosvjedima opet prevladavati ustaško-partizanska retorika..to mene ovdje smeta

smeta me nemoral, nerad, bahatost i neznanje koje su ovdje apsolutni imperativ

ne brine me činjenica što nam smanjuju plaće nego me brine svijest i savjest hrvatskog čovjeka i građanina..a to je nešto što se ne može promijeniti

želim sa svojom obitelji otići odavde..iskreno, sve mi se tu počelo gaditi

prepesimističan stav? nažalost, stvarnost je takva, a budućnost još gora
    kod meni isti stav

ja mm vec godinama nagovaram da odemo, priroda njegovog posla nam to dopusta, ali on nece, nikako

brinem se za svoje djete i sto je ceka, kakva joj je buducnost

prestrasno

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj sofke prvotno napisa

Mene savjest drugih Hrvata brine, kako bi se reklo, koliko je crno pod noktom. Možemo polemizirati o "pokvarenom" balkanskom mentalitetu, no ja osobno smatram da kod nas neznanje, nepotizam i korupcija caruju jer im to vlast dopušta, a ne jer je prosječni Hrvat ovakav i onakav.
    Nekako sam sigurna da bi situacija u dobrom dijelu eu država bila ista da im zakoni toleriraju i nekažnjavaju korupciju na najvišim razinama.

U cijeloj situaciji me najviše od svega brine kako će konkretno moja familija preživjeti, sve ostalo mi je daleko manja briga (ja sam površna, ne gledam na opće dobro cijele nacije).

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mene recimo fascinira cinjenica da u nasoj drzavi ne mozes raditi u nekim firmama ako nisi uclanjen u neke politicke stranke, i to je opce poznata stvar

Stranica 11 od 19 PrviPrvi ... 910111213 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •