pa nije on jedini koji ih je uzeo... treba ih SVE istrest iz gaćaPcelica Mara prvotno napisa
.. još su najavili (onak potiho) i poskupljenje struje :shock:
vraćamo se u kameno doba... :/
pa nije on jedini koji ih je uzeo... treba ih SVE istrest iz gaćaPcelica Mara prvotno napisa
.. još su najavili (onak potiho) i poskupljenje struje :shock:
vraćamo se u kameno doba... :/
a još im nije dosta...
http://www.24sata.hr/news/clanak/oti...main_page_news
Nemoj više majke ti...sorciere prvotno napisa
Da se ne bi i ja pridružila ustanku na Markovu trgu. To bi nas već bilo četvoro (ako svi dođemo)![]()
Već smo trebali biti tamo
Zavezani lancima
Tjeskobno iz naslova topica prava je riječ![]()
ajde 5 nas je 8)
ne znam basmaria71 prvotno napisa
ja sam serijska prosvjednica ali na prosvjedima srecem jos samo maju![]()
pa koji smo se javili na ovom topicu ..
Ne, zaozbiljno, ja bi najradije na forumu zabranila bilo kakva spominjanja odlaska na markov trg. Bilo kakve nekonstruktivne poticaje na okupljanja, ukjučujući i moje vlastite. Zabranila bih to i diljem neta. Zabranila bi i otvaranja grupa na facebooku koje pozivaju na buntove i u koje se učlanjuje 50000 ljudi od kojih nikog nema na trgovima. Bar ne na onima na kojima se prosvjeduje, negdje su na morsim trgovima valjda, biće se od tamo i spajaju. Zabranit ću i samoj sebi prosipat gorčinu jer me ovih dana ždere što ne znam kako organizirati nešto što bi dovelo ma bar tisuću ljudi na markov trg, očajnih ljudi koji više stvarno nemaju što izgubit i koji su dotakli dno ko i ova vlada koja nikako da se makne. Neće se ni maknut dok mi tu sjedimo i tipkamo.
Ne znam, ne znam gdje ih pozvati, sakupiti, osigurati da ih pola ne odustane jer su godišnji, jer ionako nema smisla jer nitko neće doći, jer su svi isti i sl.
Ne znam pa sam bijesna.
http://www.24sata.hr/news/clanak/pro...acati/127556/?
:shock:
ovdje lud zbunjenog...:? :?
sve se bojim šta će smislit za vikend... a di je ponedjeljak...![]()
pa veli lik s rtl-a svakih pol sata nova odluka
http://www.vecernji.hr/vijesti/svece...du-clanak-5595
a što reći na ovo?
i na 400 milijuna koje dobiju svake godine temeljem Ugovora sa Vatikanom?
i za 5 milijardi koje su dobili tijekom 10 godina
i za sve ono što pokupe od vjernika za krštenja, vjenčanja, svećenje kuća, pogrebe, milodare,......
a to nije ništa
skupe godišnje 1 milijardu kuna !
Ajte zamislite da tražite svećenika račun za neku uslugu !
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrva...0/Default.aspx
ja sam za referendum, da me itko išta pita. Pa neka lijepo vjernici, poput onih u Austriji i Njemačkoj od svoje bruto plaće daju svaki svojoj vjerskoj zajednici, određeni postotak.
Međutim, i Crkva je protiv ovog prijedloga, jer znaju da veliki katolici su katolici sve dok im se ne dirne u novčanik. Da se uvede ovaj zakon, tek bi se onda uvidjela licemjenost "vjernika", i koliko ih zapravo ima
http://www.h-alter.org/vijesti/hrvat...oci/print:true
Dada, svaka čast!!!O ovome što si napisala "gore", ja pričam i pričam već dugo...po različitim forumima....I ja sam za referendum...I da, zbog svih tih stvari ja se osjećam tjeskobno u ovoj državi...I kad smo već u kapitalizmu, zašto onda barem nemamo pravi (tipa američki) kapitalizam...dakle, ja dobijem svoju bruto plaću, od čega sam dužna platit porez (ko ne plati direkt u zatvor), a ostalo, mirovinsko, zdravstveno itditd...a da ne govorim crkveni dio...plaćam ako želim i kome želim...i onda sam sama sebi odgovorna...Koliko umirovljenika bi danas bolje živjelo da su mirovinski uplaćivali sami sebi na račun po mogućnosti u inozemne banke...eh
živjela moja pametna i realna Dada !:D
Draga Dada, ja još čekam onaj referendum za ukidanje povlaštenih mirovina. Trebao je biti u svibnju, lani, ove godine, ne znam, tko će više pamtiti... evo ga još nema.
Mi ni za referendum nismo sposobni , a kamoli za neki ozbiljniji prosvjed... Prije ćemo svi redom pocrkat od gladi nego izaći na ulicu.
Nama stvarno još nije došla voda do grla(negdje nam je do pasa), uz more se uvijek može i ubrat štogod od turizma, zarađujemo svi (mi mladii naši roditelji) nemamo kredita, lijepo skućeni... pa opet, ne mogu vjerovati što sve šutke trpimo
![]()
pa tko se ne osjeca isfrustrirano, tjeskobno, zabrinuto, nemocno, ljuto?
Mi cekamo najesen bebu i moram reci da sam vec unaprijed uzasnuta...MM su smanjili placu u firmi kao izlika krize, sad ce mu placu smanjiti radi nameta, ja cu imati porodiljnu naknadu koju isto tako ako im se sprdne jos mogu smanjiti, krediti su ugromni, to je drugo dijete. I sto sad?
Cula sam vec jako puno komentara tipa " pa zasto sad idete na dijete"...stvarno da se covijek zapita.
Valjda ovo spada ovdje...
Mi jutros k'o pravi mazohisti uključili TV i stavili na sjednicu Sabora(jer kad je MM doma, TV je uključen). I na kraju ispalo baš zabavno...
Oni se smijulje, dobacuju, ne slušaju što se priča s govornice... ma pravi 7.c, ono, zadnji tjedan škole, u mislima već na ekskurziji, a učiteljica pili s dosadnim gradivom![]()
A onda izađe Šuker i izvali da su prije par godina u Hrvatskoj plaće bile za 140% manje :shock: Još pokušavam shvatiti...jer ako su bile 100% manje to je 0, a 140%... šta su ljudi plaćali poslodavcima da rade :?
U svakom slučaju - zabavno. Još da se barem njihove odluke ne odnose na nas...
Šta pametnog su rekli na sjednici?
Pretpostavljam da misli da su sada plaće 140% veće. Znači ako je sad prosj. plaća 3000kn, prije je bila 1250kn.A onda izađe Šuker i izvali da su prije par godina u Hrvatskoj plaće bile za 140% manje Još pokušavam shvatiti...jer ako su bile 100% manje to je 0, a 140%... šta su ljudi plaćali poslodavcima da rade
Kad prije? 80ih?
A valjda je to mislio, nemam pojma, čini mi se da je rekao da su bile 140% manje, valjda da naglasi kako smo sad bogati i sretni.icyoh prvotno napisa
Ne znam kad su bila ta teška vremena, nije rekao koje je to godine bilo, ali i nas (a i dio 7.c je to zanimalo)... Izrazio se u kunama, dakle 90-te su u pitanju :/
Ma ne drži vodu ništa što valjaju u zadnje vrijeme, ali oni bubnu i ostanu živi. A na nama je da se smijemo ili plačemo...icyoh prvotno napisa
jel najavljuju kakav prosvjed?
imam ideju za majice za sve forumasice, forumase i djecu koja ce ic na prosvjed
vidi potpis
meni ne stane više, premali su nam ti potpisi
enivej, moj je dojam da od prosvjeda ništa
Šuker je u pravu prosječna plaća u Hr je 5.300 kn
na žalost 60% zaposlenih ima manje od toga
http://www.dzs.hr/
Moguće da sam u krivu, no mislim da je 5300kn prosječna plaća zaposlenih u pravnim osobama.anamar prvotno napisa
Također prosječna plaća u RH nije mjerodavan pokazatelj standarda prosječnog Hrvata.
Uzmimo predsjednika uprave u firmi x sa 30.000 kn plaće i Pericu, skladištara sa 2.000kn. I prosječna plaća je 16.000kn pa ispada da Perica čisto OK živi i nema se šta žaliti.
Pa da, to je "prosjek".
Nekom kupus, nekom meso, u prosjeku - sarma.
A mali Perica bi trebao biti sretan jer uopće prima plaću![]()
Nesto mi nije jasno, nismo iz ovih krajeva po mozda mi netko od forumasa moze obrazloziti ... Naime, u svim 'normalnim' drzavama bi bili organizirani masovni prosvjedi da se dogadjaju situacija koje se trenutno desavaju u HR ali ne i kod nas. Mi kukamo, pisemo, kipimo od bjesa, frustrirani smo ali i dalje dozvoljavamo da nas pokvareni politicari pljackaju. Pa zar mi kao gradjani ove drzave nismo suodgovorni da se ovaj cirkus od Vlade i dalje nad nama izivljava?!
Za demokraciju jedne drzave medju ostalima i njihovi gradjani moraju biti spremni biti odgovorni, jesmo li mi konacno vise u stanju preuzeti nas dio odgovornost?!
Koji ste vi antidržavni elementi...
Kako vam nije neugodno dizat´ hajku na jadne političare, a oni se evo i besplatne kave odrekli zbog nas!![]()
a za novine će se tući... jadni... nikad čuli za web novine...![]()
A i ručak će morati plaćat! 23 kune!
:shock:
Pa oni će umrijet od gladi, a ne mi!
To ti je teško objasnit.Maxime prvotno napisa
Mi radije protestiramo virtualno, preko foruma, facebook-a itd.
Moderan narod![]()
Pcelica Mara prvotno napisa
Nije teško.
Ljudi su puno hrabriji dok su anonimni...
Pa ne bi ni na RL prosvjedima nosili akreditacije oko vratapiplica prvotno napisa
![]()
Znam, znam, ali jedno je tipkati anonimno iz dnevnog boravka, a drugo izići na prosvjed sa transparentom.Pcelica Mara prvotno napisa
Svi te gledaju, TV kamere snimaju...
Evo, meni osobno anonimnost i nije neki problem, dati ću sve svoje osobne podatke kod potpisivanja neke peticije, nek´ sa njima mašu gdje god treba.
Ali brate mili nemojte me pred kamere, bježim i od fotoaparata na dječjim rođendanima.![]()
zato što su nas gazili 1000 godina i lupali po glavi....nismo naučeni da imamo svoju državu, a sad se ne usudimo protiv iste prosvjedovatiMaxime prvotno napisa
teška povijest, kad god se neko bunio završio je ko matija gubec, frankopani itd.....
Mislim da puno više od 60 % ima manje od toga. Oni koji imaju više su u manjini i imaju enormno visoke plaće pa onda jako dižu prosjek. Npr. ako 1 ima plaću 50 000, a 50 ih ima 2000 u prosjeku imaju cca. 3000.icyoh prvotno napisa
Npr. ja imam vss, a mm všs i oboje imamo plaću manju od prosječne kao i puno drugih ljudi koje znam
Ovo za novine je vrhunac apsurda. I šta, sad neće biti informirani? Pa nek si sami kupe novine ko sav normalan svijet![]()
I besplatne kave i pića. Pa nije ni čudo da su izgubili kontakt s realnošću. Na šta uopće troše te svoje prevelike plaće?
I općenito ne vidim smisao tolikog broja zastupnika kad ionako glasaju onako kako stranka naredi. Ne znam tko tu onda mene zastupa :/
Sad sam opet zbunjena: zar ne zivimo za buducnost a ne za proslost.
Mislim da je najveci problem mind switch, tesko je prihvatiti promjenu a to politicari vjesto iskoristavaju ...
Od virtualnih protesta nema kruha (pogotovo jer se jos uvijek jako mali postotak nasih drzavljana koristi internetom), nisam nikada cula da se u Italiji, Francuskoj, Nizozemskoj organizirao 'virtualni protestni mars'![]()
Meni je najbolje bilo kada je premijerka gostovala na novoj tv i na pitanja o porezu i rezanju plaća istaknula kako će 869.000 umirovljenika i 593.000 radnika biti ZAŠTIĆENI od plaćanja poreza (imaju plaću manju od 3000 kn).
Blago njima! (I svima koje država tako "štiti"!)
Isto tako, naglasila je kako se samo priča o onome što režu, a ne o tome da neće biti rezanja porodiljnih naknada i sl.
Dakle, čitano između redaka, oni nam mogu srezati SVE, a mi ustvari trebamo biti zahvalni i skakati od sreće na svaku sitnicu koju nam ne srežu!
smiješan mi je bio kajin sinoć na novoj, sav se uznemirio kao da su mu najdražu igračku oteli.Angie75 prvotno napisa
baš sam pomislila je li njemu ikada palo na pamet da sam kupi novine :/
ja sam ovdje izuzetno tjeskobna
ne samo što nam slijedi neminovna propast, nego se nikako ne mogu pomiriti s ovdašnjim mentalitetom
nemam više uopće volje razmišljati o nekoj doglednoj budućnosti u hr, a najtjeskobnije se osjećam kad si pogledam dijete i njenu perspektivu
ja bi se tako rado 'prekorijenila' odavde, samo da MM hoće
doći će do prosvjeda, za koji mjesec, samo će nažalost na tim prosvjedima opet prevladavati ustaško-partizanska retorika..to mene ovdje smeta
smeta me nemoral, nerad, bahatost i neznanje koje su ovdje apsolutni imperativ
ne brine me činjenica što nam smanjuju plaće nego me brine svijest i savjest hrvatskog čovjeka i građanina..a to je nešto što se ne može promijeniti
želim sa svojom obitelji otići odavde..iskreno, sve mi se tu počelo gaditi
prepesimističan stav? nažalost, stvarnost je takva, a budućnost još gora
ja imam osjećaj da sve što je donijelo neke promjene kreće od raznoraznih udruga građana.
dakle, kada se male ruke slože i protiv vlade se može.
apsurdo je što se borimo protiv onih koji bi trebali raditi u našem interesu.
žalosti što se za svoje interese moramo izboriti direktno bez posrednika kojima poklanjamo povjerenje svojim glasovima i koji su za posao koji loše obavljaju jako dobro plaćeni.
čitam u današnjem glasu istre prilog o nedostatnoj pedijatrijskoj skrbi u gradu gdje je na preko 5.000 predškolaca tek 4 tima, pa nam predlažu da se udružimo i peticijom izvršimo pritisak na hzzo i ministarstvo kako bi odobrili sredstva za barem još jedan pedijatrijski tim.
Joj sofke napisala si točno ono što ja mislim i kako se osjećam!
kod meni isti stavsofke prvotno napisa
ja mm vec godinama nagovaram da odemo, priroda njegovog posla nam to dopusta, ali on nece, nikako
brinem se za svoje djete i sto je ceka, kakva joj je buducnost
prestrasno![]()
Mene savjest drugih Hrvata brine, kako bi se reklo, koliko je crno pod noktom. Možemo polemizirati o "pokvarenom" balkanskom mentalitetu, no ja osobno smatram da kod nas neznanje, nepotizam i korupcija caruju jer im to vlast dopušta, a ne jer je prosječni Hrvat ovakav i onakav.sofke prvotno napisa
Nekako sam sigurna da bi situacija u dobrom dijelu eu država bila ista da im zakoni toleriraju i nekažnjavaju korupciju na najvišim razinama.
U cijeloj situaciji me najviše od svega brine kako će konkretno moja familija preživjeti, sve ostalo mi je daleko manja briga (ja sam površna, ne gledam na opće dobro cijele nacije).
mene recimo fascinira cinjenica da u nasoj drzavi ne mozes raditi u nekim firmama ako nisi uclanjen u neke politicke stranke, i to je opce poznata stvar