icyoh prvotno napisa
vlast je produkt biračkog tijela
znaš onu da svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje![]()
icyoh prvotno napisa
vlast je produkt biračkog tijela
znaš onu da svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje![]()
Ma nije, to mi je ista stvar kao i kod izračuna prosječne plaće.sofke prvotno napisa
10 ljudi - 3 glasaju za stranku A, 2 ne izađe na izbore jer ih smatra gubitkom vremena, 2 za gl. oporbu, a po 1 rasprše glasove na male oporbene stranke. I pobjedi stranka A uskrkos tome što je samo 30% za nju.
A onda kad još uračunamo koliko glasova odnese (tj. nekima donese) dijaspora koja u RH ne plaća poreze i kojoj vlada neće uzimati dodatnih 2/4% od ntt plaće...
Ne bih se složila da je sadašnja vlast pokazatelj političke volje 90% stanovnika RH.
nije pitanje samo vlasti (valjda misliš pod tim na sabor i vladu) kao takve nego malo šireg društvenog konteksta sazdanog na lijenosti, podobnosti, nepotizmu, sklonosti korupciji itd
od kud god kreneš, smrdi
od fakulteta, zdravstva, građevine, nakladništva, medija..
vlada je samo sukus svega i tu je zbog medijske izloženosti najvidljiviji nivo nesposobnosti, gluposti, gramzljivosti,bahatosti itd.itd. i to nažalost, prosječnog građanina
to mene čini tjeskobnom
sistem "ruka ruku mije"... ali nema to veze s nama, tek pukim biračkim tijelom.
ranije sam već napisala da puno više naprave razne udruge građana i pokrenu planine nego li je itko na vlasti učinio.
ja vjerujem u snagu naroda iako je ovaj izjeden malodušjem.
neki ipak drže glavu iznad površine.![]()
prepesimistična si čak i za moj ukus![]()
Ja ipak mislim da je situacija takva kakva je jer "smrdi glava". A ako se na položaje postavljaju podobni ljudi, te se korupcija ne sankcionira, onda je logično da ćemo imati ovakvu situaciju.
Duboko sam uvjerena da će svi napisati "ne ja ne bih nikad" kako to obično na forumu biva. No ja ipak nekako mislim da kad stvoriš okruženje u kojem se sređivanje poslova preko veze (i druge gore stvari) smatraju "normalnim" i ne kažnjavaju, da će onda svi koji imaju tu mogućnost se pokušati okružiti sebi poznatim i pouzdanim ljudima. I eto ti situacije koja se spominje - da bez veze ne možeš dobiti xy poziciju.
I ja mislim ovako. Ne mislim da je kod nas takva situacija radi "mentaliteta". Evo baš sada nam se izredalo puno MM-ove rodbine iz Švedske. Da vidiš kako su se svi adaptirali na njihov način života i razmišljanja! Štoviše, mladi (bratići i sestrične) koji su se tamo odškolovali i rade u potpunosti su "prekorijenili" naš uobičajeni način razmišljanja o životu, radu i odgovornostima. Toliko o genetski i regionalno uvjetovanim izgovorima.icyoh prvotno napisa
Potpis pod ovo ko kuća! Već puno puta je bilo - naš je mentalitet ovakav ili onakav. Sve se mijenja, pa i mentalitet, dat ću bezvezan primjer, ali mi ne pada na pamet drugo - kako se samo promijenilo održavanje WC-a otkad je uvedeno ono pravilo potpisivanja - ima WC papira, ima sapuna, sjećam se da je prošlo desetljeće to bilo SF i sigurno je bilo zagovornika toga da je to nepromjenjivo i ovisno o "mentalitetu". Bitna je samo kontrola provedbe zakona i eto ti promjene "mentaliteta" u tili čas.icyoh prvotno napisa
iskoristite trenutke slobode govora, možda su nam zadnji:
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...na-majici.html
evo ja imam primjer iz firme u kojoj radim gdje su dva mlada covjeka odlucili da se njima vise ne radi i jednostavne se vise nisu pojavljivali na poslu, niti tel poziv, niti obrazlozenje, nista...LIMA prvotno napisa
danima sam citala crnu kroniku misleci da im se sto desilo... e jesam naivna
treci pak je imao neke stelu za posao u policiji koji se trebao dogoditi za nekih 6 mj, necija penzija ili tako nesto pa je covjek odlucio da nema smisla raditi sljedecih 6 mj, jer ratu kredita mu pokriva i naknada sa biroa
pitaj ove iz svedeske jeli tako i kod njih.... ma cisto sumnjam
Sirota žena, pa naprosto ne shvaćam što je moglo isprovocirati ovakav natpis na majci? 8)Maja prvotno napisa
znam da je najteže priznati da je do mentaliteta, jer se tako tiče i nas samih, ovako su samo 'oni' ti koji su krivi![]()
Malo mi je diskriminirajuća teza o "pokvarenom" mentalitetu našeg čovjeka.sofke prvotno napisa
Korumpirani "čovjek na položaju" ne krade jer je Hrvat/Srbin/Bosanac.. nego krade jer je u mogućnosti da može krasti, jer zna da ga se neće sankcionirati i jer vidi da svi oko njega kradu.
upravo takoicyoh prvotno napisa
nije to mentalitet to je uvjetovanost...... ponašamo se ko pavlovljevi cucki
kako vam draže za uši
počevši od mog zbilja dragog prijatelja koji je dobar čovjek, pošten, radišan, meni osobno jako drag itd.itd.. i koji nakon što je kupio svoj stan kupio je i POS-ov (iako su uvjeti da nemaš nekretninu u vlasništvu), za koliko - 800 eura i prodao ga za duplo
zašto?
zato jer je mogao
jer je mislio da ne radi ništa loše
jer to rade svi oko njega
Odgovori su kumulativni, ne zaokružuje se točno rješenje![]()
pomnoži to sa milijun, i eto nas tu gdje jesmo
Eto, nije to učinio jer je Hrvat nego radi sveg gore navedenog. Misliš da bi npr. Slovenac drukčije postupio u danim okolnostima?sofke prvotno napisa
pa nama je u stanicama otpor prema državi .... i onda se ne znamo ponašati u svojoj, o tome ja pričam
ono ajmo zaj...... austrougarsku, jugu ....jbg sad to radimo sami sebi
oprosti, ali o čemu ti to pričaš?
ja nigdje ne spominjem nikakve hrvate kao činjenicu, ja ti više uopće u to ni ne vjerujem..prvo mi definiraj hrvata pa ćemo dalje o hrvatima
govorim o ovom prostoru, mentalitetu
negdje drugdje ista jedinka (ak ti je tak draže) ponašala bi se drugačije
hoću samo reći da ovo stanje i ovakva vlast nije s venere (ili marsa) nego je rezultat svih nas i našeg ponašanja
da bi promijenili stanje, moramo malo promijeniti i našu percepciju svijeta i sustav vrijednosti, zar ne?
ali dok si sami to ne želimo priznati (a vidim da ne želimo), nikakav dodatni porez nas neće izvući iz sra*nja
Ja sam strašno uzrujana radi ovog
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...ja-Zakona.html pa me izgorirajte kad sam prezajedljiva
Ne slažem se s ničim, no svatko ima pravo na mišljenje, šta ću mu ja.sofke prvotno napisa
Naš mentalitet nije loš, loša je država i zakonodavstvo koja tolerira neke stvari. Osoba X kod nas krade jer mu sustav to dozvoljava. U npr. Njemačkoj neće krasti jer će završiti u zatvoru, a istoku neće krasti jer će mu odsjeći ruku. Prilika (i nesankcioniranje) čini lopova![]()
Moju teoriju o vlasti koju je izabrala većina Hrvata već znaš pa da ju ne ponavljam.
Jedino ne shvaćam kako može pomoći to ako prosječan Hrvat promijeni percepciju? Džabe što radnik iz skladišta ne krade, ako direktor nabave krade.
Jedino da ciljaš na to da na idućim izborima drukčije glasa, no to je opet ista priča kao i kod teorije vlasti.
a mene je danas već uzrujao bandić i ona njegova drska naplata parkiranja bez da se zna kada, zašto, koliko će se prikupiti i kamo idu ti naši novci
možda sam i ja prezajedljiva![]()
Eto, šta nam učiniše![]()
Umalo da se međusobno zakačimo, umjesto da njih tračamo![]()
Mislim da je kod nas najveći problem upravo to što se zakoni donose, ali nitko ih se ne drži jer svi znaju da ionako nema kontrole.
Primjer mi je sa prodajom alkoh.pića i cigareta maloljetnicima. Svugdje je natpis o zabrani ali da pošaljem mog D. od 9 god. bilo gdje da kupi pivo i kutiju cigarela bi mu dali. U kafićima se toči,a da se i ne pita za dob. Nema kontrole pa koga briga za zakon. U Italiji (baš mi jučer pričao poznanik) jako kontroliraju to i velike su kazne, pa čak i barmen sam odgovara ako je maloljetniku točio alkohol. Što više kontrola, više kazni, manje prekršaja u buduće.
Sa korupcijom ista stvar. Dokle god se može, zašto ne?
Prije dvije godine smo bili u jednom restoranu na otoku, prvi puta, konobar nas pita hoćemo li prstace :? S nama je trebao biti i naš kum inspektor, a bi bilo zabavno da je bio![]()
ne bi ti ništa bilo
ako se ne varam , sve šta mu treba je da ima neki papir koji dokazuje da su prstaci uvezeni iz Neuma
ma je, mi da se zakačimoicyoh prvotno napisa
:shock: :shock: :shock: :shock:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
http://www.index.hr/vijesti/clanak/u...ed/443929.aspxTakođer, postalo je jasno da će među ostalim novčanima primitcma oporezivati i povrat poreza. Naime, svi oni koji će imati nesreću da će im se povrat za 2008. godinu isplatiti nakon 1. kolovoza morat će platiti krizni namet, za razliku od onih koji na taj isti povrat poreza nisu morala izdvajati dva do četiri posto jer im je obračun stigao prije 1. kolovoza.
![]()
![]()
![]()
Pa kako šta rade :?
Zapošljavaju rođake, kumove, prijatelje...
molim kliknuti na ovo nemojte klikati![]()
čovjek je DOBIO OTKAZ!!!! :shock:icyoh prvotno napisa
http://www.jutarnji.hr/vijesti/clana...,30,,171385.jl
Odvratno. Zašto nemate smajlića koji povraća? Predlažem da ga se uvedesorciere prvotno napisa
![]()
Šta mi ne skinu 4% od stambenog kredita kad mi već sve skidaju?
sorciere prvotno napisa
Čudo kako ga još nisu optužili za terorizam, ipak nam je uzrujao premijerku. To što oni uzrujavaju narod svojim zakonima, nikom ništa.
dobio je što je tražio... išao se bosti s rogatim i popušio...
to bi ti netko mogao reći i za mpo zakon... najbolje se poklopiti po ušima, i ostati pasivan.Moover prvotno napisa
![]()
koliko god tebi (a i meni) bilo krivo zbog otkaza, mislim da moraš priznati da nije odabrao baš pametan i djelotvoran način iskazivanja svog nezadovoljstva...
a uspoređivanje njegovog hrabrog/glupog čina sa prosvjedom protiv zakona o mpo... slažem se da je i jedno i drugo otpor... ali jedno je napravljeno organizirano, moralno i zakonski, a u drugom neozbiljno, individualno, samopromotorski, nepromišljeno....
sa smislom za humor
sad bi takve majice trebalo tiskati na veliko![]()
Ima MM, ali umjesto "vlada" piše "banka". I otišao je (slučajno) u njoj prebaciti račun iz jedne banke u drugu i tamo su ga slikali s voditeljem poslovnice koji mu je uručio majicu na kojoj piše u stilu "meni moja banka nije dala ništa...osim stana, auta..".MGrubi prvotno napisa
ja uopce nisam sigurna da je pravno dozvoljeno nekome dati otkaz zbog majice koju nosi.
i toplo se nadam da nije moguce.
a uopce necu komentirati da bi vladi bilo puno pametnije da je taj natpis, kad su ga vec vidjeli, uzela s dozom humora i nasalila se na vlastiti racun.
a akovec nemaju smisla za humor, mogli su i presutjeti.
pogotovo u ovoj situaciji.
banke ocito imaju mudrije voditelje. 8)icyoh prvotno napisa
pa da, ljude koji razumiju kapitalizam
ovi nas vračaju u komunizam
Kosorica će kontrolirati cij0ene privatnog sektora?! moš si mislit, možda u vrime njene mladosti je to bilo moguće
ali smo taj sistem odbacili
seni prvotno napisa
ako vec nemaju smisla za humor, bar da nama daju smijat se
Nisam pravnik, no pretpostavljam da nije dobio otkaz radi majice (to je valjda diskriminacija) nego jer je narušio veliki ugled koji dotična TV kuća uživa u Hr. Ili jer je narušio nacionalne osjećaje Hr.seni prvotno napisa
ma blagi boze, ko da se vracamo 50 godina unatrag. u mrdusu donju. i vrijeme verbalnog delikta.
dati covjeku otkaz, jer ima na majici natpis koji se nekome ne svida. :?
ma da sam ja tam organizirala bi da sutra SVi novinari dodju snimat, slikat, ili stovec rade, vladu, sabor, premijerku,precjednika i sve ostale u majicama identicnim onoj koju je imao novinar koji je imao mudaMGrubi prvotno napisa
kao prvo zato da pokazu solidarnost s kolegom
i zato da pokazu gradjanski bunt i kazu jasno i glasno ma daj ODHEBITE s nebulozama i bavite se poslom za koji dobivate placu
godpodjo Jadranka, mislimono, kaj ste se vi pak umislila
hebo majicu
spasi drzavu zeno premijerko, a ne sekiraj se oko majici sto ih nosi nevin narod
kaj fakat nemas pametnijeg posla, pa hebemu
nadam se da se neke majice FAKAT sad griju u nekom tunelu i da ce novinari, snimatelji i svi ostali koji mogu pokazat da im je fakat svega dosta, to i napravit
Da se krivo ne razumijemo - apsolutno osuđujem ovaj jk potez i majica mi je urnebesna (i definitivno odgovara situaciji).
No, s druge strane, da ja dođem u takvoj majici na svoje radno mjesto, čisto sumnjam da bi se moj predsjednik uprave raspametio od oduševljenja.
takoeMukica prvotno napisa
ali, od bunta opet neće biti ništa![]()
a kad dođemo do toga da se ovakav potez secira do besvijesti umjesto da zaplješćemo bar na trenutak nekome tko se eto usudio, kad se mi već nismo, onda gubim svu nadu
mene stalno pegla neki adrenalin i doslovno vidim negdje u primozgu spontana okupljanja gradjana (ono kolonicu kao ona sto je bila kad smo isli sa sindikatima, a iz pokrajnih ulica samo nadolaze novi i novi ljudi... i helikopter koji leti i snima iz zraka jer nema teorije da se TO snimi s zemlje)
u zadnje vrijeme stalno mi se prividja da je ljudima fakat puko film i da ce fakat izac na cestu i rec DOSTA nam je
jedva cekam![]()
RTL se ponovno ogradio prije točno pola minute. Kako su jadniiii!!!!!![]()
A još su jadniji ovi koji samo prenesu bez ikakvog komentara i stava