Stranica 17 od 19 PrviPrvi ... 71516171819 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 938

Tema: osjecate li se tjeskobno u ovoj drzavi?

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

joj icyoh to je ipak previše. Kaj sad - na kraju će narod dobrovoljno odvojit od svojih crkavica npr. 2% da bi se ivi sanader spomenik napravio - pored Bana Jelačića naravno! JOJ ja već imam ideju za spomenik - ak bude takav odvajam i 6% od crkavice - kao ovo:
    http://upload.wikimedia.org/wikipedi...vJurij-kip.jpg
    pa lijepo napravimo Sv. Juru i ispod njega iveka.
    Ima još neko prijedlog za spomenik? Malo da se i našalimo.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja predlažem da skinemo Jelačića s konja i stavimo Ivu

Ma nisam ja nikakv optimist vezano uz promjenu političkog vodstva. Po meni su moguće dvije solucije:

1. da SDP pobijedi jer je narod ipak prerezigniran. No kako će zateći zemlju u totalnom kolapsu, morat će raditi par nepopularnih rezova (da bubnem bezveze, limitirati porodijne). Pa će na idućim izborima HDZ opet doći i pobijediti jer će obećati vratiti porodijne i još se zgražavati nad svim rezovima koje je SDP radio. A to što su oni doveli zemlju do toga da se ti rezovi moraju raditi, nikom ništa.

2. (meni osobno izglednija) HDZ će opet dobiti izbore. Ne podcjenjujmo dijasporu i hadezeovske krajeve. veći dio ministarske postave će se promijeniti i oni će orno krenuti u nove pobjede. Tu predviđam pojavu spasitelja Ive.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

joj icyoh - grozna si s procjenama, daj malo optimizma. I nemoj mi Bana skidat - pa skinimo radije konja pa ivu umjesto konja!
    Ja nemam neke procjene osim što mi je neko viđenje i želja u glavi da nastupi neki gadni građanski štrajk, državni udar velikih razmjera i da se sve poništi, ono- sve nanovo ko da je nova država. I da od hadezea nema ni traga. E sad jel na vlasti SDP il neka kombinacija novog naziva (bez mrvice hdzea) - svejedno.
    I onda bude rezova ali produktivnih - koji potiću nova radna mjesta, proizvodnju, izvoz, smanjenje uvoza, smanjenje kamata na kredite......... zatim puno suđenja i punjenja zatvora - e to je moje viđenje.
    i onda i porast nataliteta, besplatno obrazlovanje, ukidanje onih braniteljskih penzića koji su postali branitelji nekoliko godina poslije završetka domovinskog rata, joj imam ja lijepa viđenja koja bi se svima sviđala. ne baš svima. zna se.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj DiLala prvotno napisa
    I nemoj mi Bana skidat - pa skinimo radije konja pa ivu umjesto konja!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Milinović: Sanader se nije liječio u Ljubljani

čim sam vidjela taj naslov znala sam de se 100% lječio u ljubljani

http://www.vecernji.hr/vijesti/milin...ni-clanak-9518

i onda iz Ljubljanje:
    - Zbog zakonske obveze ne dajemo podatke o pacijentu, osim kada na to on osobno pristane. Gospodin Sanader nije nam dao takvo odobrenje.
    ergo sum: bio je pacijent i zato ga moraju pitati za dopuštenje

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

počelo je!!

hrvatska policija sprema se udariti na hrvatske građane! :shock:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/c...i-/447595.aspx

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    1. da SDP pobijedi jer je narod ipak prerezigniran. No kako će zateći zemlju u totalnom kolapsu, morat će raditi par nepopularnih rezova (da bubnem bezveze, limitirati porodijne). Pa će na idućim izborima HDZ opet doći i pobijediti jer će obećati vratiti porodijne i još se zgražavati nad svim rezovima koje je SDP radio. A to što su oni doveli zemlju do toga da se ti rezovi moraju raditi, nikom ništa.
    Ja isto mislim da če se ovaj scenarij dogodit...zato je Ivo i o'šo, da bi se mogo vratit za 6 godina...

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa tak je jednom vec bilo
    ja sam uvjerena 1000% da je ovaj narod SDPu dao jos jedan mandat da ovog sveg sranja ne bi bilo

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    ja sam uvjerena 1000% da je ovaj narod SDPu dao jos jedan mandat da ovog sveg sranja ne bi bilo
    x

Luminitsa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    čim sam vidjela taj naslov znala sam de se 100% lječio u ljubljani
    Dobro da nije ostao bez noge kao... khm, još jedan državnik.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Ja isto mislim da če se ovaj scenarij dogodit...zato je Ivo i o'šo, da bi se mogo vratit za 6 godina...
    Ti si baš optimist! 6 godina. Neće on toliko izdržat bez raje. A ni raja bez njega
    Vidiš kako nas stalno podsjeća na svoju prisutnost, sad je malo bio bolestan, pa smo to pratili. Uskoro će on opet u medije... možda malo bude pjevač... tko zna (nitko ništa ne zna...).

Ajme meni... kad će proći ovaj demokratski poredak s glasanjem i izborom većine

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    Bilo je jednom na nekoj emisije (ne sjećam se detalja) sučeljavanje nekog iz HDZa i Opačićke (nju sam zapamtila jer mi je ok).

Uglavnom, za što god da je voditelj pitao hdzeovca (npr. tko je napravio to i to) ovaj je počeo kako je to bilo u doba SDPa. I na to mu je MO rekla u smislu "ajde molim vas - sdp je vladao 4god, a hdz 15 (mislim). Kako je moguće da je sdp u četiri godine napravio toliko štete, a vi ništa."

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

hdz 15
    :shock:

... pola mog života

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
    A što ti predlažeš u zamjenu?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Da onemogućimo glasanje dijaspori. Ovako nam ljudi koji ne plaćaju poreze, ne podliježu našim zakonima i kojima ne kradu dodatnih 4% od plaće kroje sudbinu.

A znamo kako stoji omjer glasača u dijaspori.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svakom iz dijaspore tko ima pravo glasa, odrapit harač. odma i retrogradno. i naplatit razliku poreza na plaću (ako slučajno plaćaju manje od onog što mi ovdje plaćamo). ako ne žele - ostaju bez prava glasa.

napravit čistku, da se vidi kako u nekom selu 100 ljudi može stanovat na jednoj adresi, a još 300 na nepostojećoj. a selima s tako brojnim stanovništvom - odrapit porez na nebodere i čardake. pa će razmislit ko će se kod njih prijavljivati.

upadat u kuće u kojima navodno stanuje "dijaspora" koja dobiva doplatak, penzije, i ostale pomoći - po receptu ministra zdravstva. dođem, nema te - zna se!

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da onemogućimo glasanje dijaspori. Ovako nam ljudi koji ne plaćaju poreze, ne podliježu našim zakonima i kojima ne kradu dodatnih 4% od plaće kroje sudbinu.

A znamo kako stoji omjer glasača u dijaspori.
    OK, ali još uvijek ostaje demokratski poredak i izbor većine, zar ne? Ili može i drugačije, pogotovo ako nisi u većini?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

osim dijaspore, kod nas i davno preminuli glasaju, ili daju potporu kandidatima...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kaj sad, vise ni glasat' necu smjet'?

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ma ne predlažem ništa.
    Samo ne vidim previše smisla u glasanju po hrvatski, kad se već unaprijed zna tko će dobiti. Činjenica je da kod nas vlada samo jedna stranka i to je to.

I da, ostalo potpisujem icyoh i sorciere. Tko ne plaća porez u RH - nema pravo glasa. Već se neko vrijeme pitam što je s haračem u dijaspori. Jer dijaspora meni bira vlast, a ne dijeli sa mnom sve gadosti koje mi ta vlast nametne.

Kaae, uživaj ti u dalekom svijetu i ne brini za nas, mi ćemo opet izabrati adeze, s tobom ili bez tebe, znaš nas...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I ja potpisujem sorcie i icy, odnosno predsjednika Mesića u izjavi o kreiranju vlasti od Australije do Aljaske, a patnji zbog krize samo u RH.
    Oduvijek mi je taj dijaspora sustav glasovanja

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa
    I ja potpisujem sorcie i icy, odnosno predsjednika Mesića u izjavi o kreiranju vlasti od Australije do Aljaske, a patnji zbog krize samo u RH.
    Oduvijek mi je taj dijaspora sustav glasovanja

X

. kad dijaspora ne bi glasala i velik broj mrtvaca.....hdz više ne bi bio na vlasti, 100%. Svake izbore su dobili na prevaru. Sjećam se odmah nakon rata moja kolegica - hercegovka - ne zanima ju politika (niti nju ni njenu obitelj - nitko nije išao na glasanje) - i priča nam ona kako su svi dobili bili neke članske iskaznice od hdzea :shock: , ona je bila ljuta ko ris, al nikom niš..... idemo dalje zna se - dok ima mrtvaca na groblju i dijaspore - IDEMO DALJE
    Sve su dobili na prevaru - lažima, podvalama, korupcija i lopovluk na nivou -a svi odreda veliki katolici vjernici, a ovi ulijevo (ne znam da li kradu ali ako i da to je mrvica onoga što hdz radi) veliki nevjernici -joj.
    Mislim - tak ih ovi hdzeovci prikazuju - nevjernici, komunjare, srbi..... pa ti im je pamet, hoćemo li se ikada sviješću maknut iz stoljeća 7.? I naravno iz 1. i 2. sv. rata. i onog nakon tih.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Naše pismo Titu maršalu

Pon, 24/08/2009 - 14:14 - Marshal

Šalje:
    Zbunjeni Narod
    U masi b.b.
    Republika Hrvatska

Prima:
    Maršal Josip Broz Tito
    Kuća cvijeća b.b.
    11000 Beograd
    E-mail: josip.broz@formerpresidents. com <mailto:josip.broz@formerpresidents.com>

Predmet: apel - vrati se, vrati se
    Datum: 24. Kolovoza 2009-08-24

Dragi naš predsjedniče dobar Vam dan!

Nadamo se da ste dobro i da raspolažete sa obiljem slobodnog vremena. Zadnji put kada sam Vam pisao bili ste u bolnici u Ljubljani. Još ste imali obje noge, a i mediji su govorili da Vam je sve bolje i bolje. Drugarica učiteljica koju smo naprasno nakon rata morali zvati samo učiteljica nam je govorila da ste vi tvrd orah i da Vam ne može nitko ništa, ni istok, ni zapad, pa ni šećerna bolest, ni Staljin, a ni starost.
    Druže Tito, situacija u zemlji je složena. Neprijatelj nikad ne spava, a jedino ga možemo prepoznat po podočnjacima, a samo kada nas gleda u oči, a lažu nas i gledaju u oči.

Ako smijemo na Ti, Druže Tito, smatram da si nas zajebao kada si pošao ali nisi ni jedini. Eno nomane otišao onaj što nije ni tvoja slika i prilika Ivo Sanader ali razlika je što je on pošao nakon krize, a ti prije krize.

Žao mi je što te opterećujem u 117. Godini života ali Tito samo da znaš da nije vrijeme za zajebavanje i uživanje u penziji. Želimo da se vratiš i da preuzmeš Vladu jerbo je danas važniji premijer od predsjednika, a predsjednik ne možeš biti jer je tvoja rezidencija na Briunima zauzeta, Stipe je tamo.

Drugarica Jadranka nas je ubila zadnjih dana u pojam. To ti je ona žena što je na radiju bila spiker. I ona se rastavljalja 100 puta baš kao i ti. I ova se zadnjih godina, baš kao i ti Druže bavila braniteljima, ona dragovoljcima, a ti partizanima. U svojim pedesetim godinama ima više sjedih nego ti prvih 120 godina života, a digla nam je i porez i davanja za 6%.

Ne znam da li su te zvali iz kadrovske, ali planiraju ti prodat brodogradilište Kraljevicu (ono gdje si ti prvo radio) i ostala brodogradilišta nekom Končaru ili Zepteru. Tvoj Mercedes je u Makedoniji, neki seljak ide u polje sa njim, a uglavnom ti se prodaje sve što si ti teškom mukom otpisivao dugove na skupovima nesvrstanih ili praveći se da uživaš sa raznoraznim ljudima iz zemalja država sa novcem. Galeb je u Rijeci, još ga nisu popravili i ne znam da li ti je došao račun za vez u Rijeci.

Vrhovni naš komadantu, vrati se i dati ćemo ti slijedeće:

- BMW 7 (bolji od Mercedesa iz 79') blindiran. Rega će ti biti ZG1892JB
    - 20.000,00 Kn netto + dodaci u 10 nadzornih odbora cca 40.000,00 Kn
    - 20 dobrih satova što je ovaj predzadnji greškom ostavio u svojoj ladici
    - Doris Lambaša će ti biti nova dvadeset i osma žena po redu
    - Evo obećavam da ću ti ja nosit štafetu i da ću ti Hajduk dovest na minimalno 4 poziciju na listi HNL-a jebiga bolje od ovoga ne mogu

Ostaviti ću ti i Luku Bebića tako da imaš svoju generaciju da čavrljate o sporednim stvarima, maslinama, dobrome vinu i mandarinama. Što se lova tiće, znam da voliš lov, vidi sa Šeksom tko je u HDZ-u na listi za odstrel, pa udari negdje u šumi po njima.

Molim te javi mi se što prije, pošalji mi radnu knjižicu. Prijaviti ćemo ti boravište u nekoj zoni od posebne državne skrpi da plaćaš manje poreza.
    Ako koga trebaš dovesti sa sobom, javi, upraznilo se mjesto u HŽ-u.
    Javi kada dolaziš da ti šaljem Chellenger

Voli te tvoj Zbunjeni narod

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    svakom iz dijaspore tko ima pravo glasa, odrapit harač. odma i retrogradno. i naplatit razliku poreza na plaću (ako slučajno plaćaju manje od onog što mi ovdje plaćamo). ako ne žele - ostaju bez prava glasa.

napravit čistku, da se vidi kako u nekom selu 100 ljudi može stanovat na jednoj adresi, a još 300 na nepostojećoj. a selima s tako brojnim stanovništvom - odrapit porez na nebodere i čardake. pa će razmislit ko će se kod njih prijavljivati.

upadat u kuće u kojima navodno stanuje "dijaspora" koja dobiva doplatak, penzije, i ostale pomoći - po receptu ministra zdravstva. dođem, nema te - zna se!

Tako treba!

I bravo za Mesica sto ih se sjetio prozvati.

A njihov argument da su vec dali vrece novca za obranu - pa građani RH su dali puno vise. Neki i zivote. A novac dajemo i stalno, a oni su dali samo tada. I to ne svi. Nego tko je htio. A mi koji zivimo ovdje, uvijek dajemo. I nemamo izbora dati ili ne.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa

daju oni novce, daju HDZ-u svako malo

Tako treba!

I bravo za Mesica sto ih se sjetio prozvati.

A njihov argument da su vec dali vrece novca za obranu - pa građani RH su dali puno vise. Neki i zivote. A novac dajemo i stalno, a oni su dali samo tada. I to ne svi. Nego tko je htio. A mi koji zivimo ovdje, uvijek dajemo. I nemamo izbora dati ili ne.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Da Bagarić - izjava je legendarna - mislim pa nemoraju jadni nositi kofere love u RH - bolje nek im direkt na plaću sjedne Harač i problem riješen, mislim - čist da se ne muče jadni.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moover, ovo mi je uljepšalo tjedan!!

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Histerija straha

...Takva lelujava, prozirna Vlada koja doslovce titra na vjetru iznurena odozgo i odozdo, razumljivo se boji snage javnosti. Svaki i najmanji tektonski poremećaj može je zbrisati s lica zemlje, ili je barem trenutno takav dojam. A dojam, image, danas je sve. Uostalom, HDZ se oduvijek bojao javnih prosvjeda kao vrag tamjana i rado slao policiju na građane, još od Radija 101 1996. godine ili prvih masovnih prosvjeda sindikata 1998. godine. Odluka o zabrani okupljanja na Markovom trgu nikad nije dobila potrebno opravdanje, ona je i danas predmet sporenja između nevladinih udruga i sindikata na raznim sudovima. Koliko se rado poseže za silom možda se najbolje vidi iz činjenice da je policija prije nekoliko dana čak spriječila i razmjenu udžbenika, što je otprilike toliko opasno i destruktivno po sistem kao da su pohapšena ili rastjerana djeca koja u parku razmjenjuju sličice nogometaša....

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dosljedni u nedosljednosti

Jadranka Kosor potvrdila da se za desetak dana sprema novi zakon o kriznom porezu kojim bi se obuhvatile sve skupine građana

Vlada Jadranke Kosor i danas je potvrdila koliko je dosljedna u svojoj nedosljednosti te je najavila da se za deset dana sprema novi zakon o haraču koji će obuhvatiti sve skupine građana.

Naime, odmah na početku današnjeg zasjedanja Vlade, Kosor je naglasila da će dosadašnji zakon o oporezivanju dopuniti i na grupu građana koji zarađuju od samostalne djelatnosti.

Teret krize sad će biti ravnomjerno raspoređen

"Tako bi teret krize bio ravnomjerno raspoređen", obrazložila je Kosor priznajući pogrešku, ali i izbjegavajući tako negativnu odluku Ustavnog suda koji je mogao na temelju neravnopravnosti srušiti "zakon o haraču". Novi, dopunjeni Zakon, naći se u saborskim klupama na prvom jesenskom zasjedanju, najavljeno je s Vlade.

Valja naglasiti da je ovo već treći Zakon koji se mijenja nakon što je javnost upozorila na nedosljednost te nezakonitosti i neustavnost. Naime, već prije je najavljena promjena tek donesenog Zakona o umjetnoj oplodnji kao i Zakona o zabrani pušenja u javnim prostorima.

Mesić: Financije liječe samo hrvatski građani, a gdje su oni iz inozemstva?

Potvrdu iz Vlade RH kako će se mijenjati sporan zakon komentirao je i predsjednik Stjepan Mesić koji je odgovarajući na novinarski upit misli li da će netko odgovarati za propust što harač nije obuhvatio 100.000 ljudi rekao kako samo građani Hrvatske liječe financije ove zemlje.

"U donošenju zakona koji se primjenjuju na građane Hrvatske sudjeluju svi od Australije do Aljaske, a ja nisam čuo da se netko iz inozemstva javio da pomogne", rekao je Mesić dodajući kako suradnja s premijerkom Kosor obećava dodajući i kako je Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji kao i Zakon o zabrani pušenja te Zakon o kriznom porezu donesen bez javne rasprave.

Nedorađeni zakoni

"Svi ti zakoni se izglasavaju nedorađeni i bez prije provedene javne rasprave pa je normalno ovakvo stanje", rekao je Mesić.
    fakat
    ne da pomogne - ne treba nis pomagat - dijaspora, ako glasa i kroji zakone treba PLACATI i POREZ, a ne da se ukine pomoc Vukovaru, a Mostaru ne

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a kaj ja to mogu dobit ko rvatica u dijaspori

cure pomozite da se i ja ogrebem

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

niš novo kod nas...na drugim forumima prava hajka na ljude koji rade u javnoj upravi

tipa, svima njima treba dati otkaz i izbacitit ih na ulicu, oni su ti koji su upropastili državu

znači, uz ustaše i partizane, dalmatince i ove malo sjevernije, umirovljenike i one koji rade, još i potpodjela na one koji rade u privatnom sektoru i na one koji rade u javnom sektoru

vidim da je najnovije da se dijelimo i na one iz domicila i na one iz dijaspore..stalno niču nove grupe koje su krive za stanje kakvo već je

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj sofke prvotno napisa
    niš novo kod nas...na drugim forumima prava hajka na ljude koji rade u javnoj upravi
    Ne čudim se - malo rade, a lijepo zarađuju. Na jednoga potrebnog dolaze barem tri suvišna. Polazim od svoje javne "firme".

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    Možeš dobiti plaću bez kriznog poreza, liječenje neplodnosti... u Hr je to zabranila vlada koju smo zajedničkim snagama birali.

Iako, mislim da se ovo nije odnosilo na tebe (ti si u Nizozemskoj zar ne) nego je više bilo namijenjeno konstitutivnom narodu jedne nama susjedne države (koji dakle i nije dijaspora), a koji je jako glasačko tijelo HZD-a. Iskreno, da pokažu volju išta drugo zaokružit na glasačkom listiću ne bi mi ni smetalo što glasaju, ali s godinama se uloga njihovog prava glasa nekako iskristalizirala i jasno je čemu oni služe. Po meni, to nije pošteno ni prema tom dijelu biračkog tijela, nimalo. A nije ni prema nama kojima onda tako izabrani nesposobnjakovići kroje pravdu.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa
    Ne čudim se - malo rade, a lijepo zarađuju. Na jednoga potrebnog dolaze barem tri suvišna. Polazim od svoje javne "firme".
    x

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa
    x
    meni netko jako jako blizak radi u drzavnoj upravi i radi otprilike 3 dana na tjedan, a placa mu je preko 5000 kn. Sto reci na to?!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    meni netko jako jako blizak radi u drzavnoj upravi i radi otprilike 3 dana na tjedan, a placa mu je preko 5000 kn. Sto reci na to?!
    http://www.net.hr/novac/page/2009/08...06.html?pos=n0

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.24sata.hr/news/clanak/pre...main_page_news

što se babi htilo, to joj se i snilo... :/

kapicu vrbovečke narodne nošnje koju nose udane žene
    izuzetno je važno nakon krumpir salate, suđa, pegle, pregače i tepiha - dobiti i "statusni" simbol...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

al važno da je ovo zaboravila...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/o...e-/448021.aspx

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.24sata.hr/news/clanak/premijerka-je-u-vrbovcu-nosila-kapu-narodne-nosnje/132934/?context=naslovnica&web_page_id=main_page_news

izuzetno je važno nakon krumpir salate, suđa, pegle, pregače i tepiha - dobiti i "statusni" simbol...
    klanjam se

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pa, kome nije jasno, počeo se raspadati cijeli sistem..JK kao takva uopće više nije bitna, nit će nas ta spasiti, a nit dodatno upropastiti, tako da su njene eskapade čisti gubitak vremena i živaca

svi bi zapravo da netko drugi podnese teret svega ovog

to mi je postalo kristalno jasno kod ovog zadnjeg bandićevog populističkog poteza...ne znam kako može biti uopće moguće da grad plaća 300 000 kuna za nečiji maturalac, ali eto, vidim da su roditelji i klinci sasvim ok kad se radi o njihovoj lovi..jel mene briga što netko plaća 5000 kn za tunis bez ikakvog osiguranja od otkaza putovanja tamo nekom mutnom tipu?

i tako, malo po malo, svi zajedno stvorili smo sistem koji je neodrživ na duge staze

skupa s onima koji rade tri dana tjedno po javnoj upravi..to smo mi sami, nisu ti ljudi doplovili na splavi iz japana

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://www.24sata.hr/news/clanak/premijerka-je-u-vrbovcu-nosila-kapu-narodne-nosnje/132934/?context=naslovnica&web_page_id=main_page_news

bolje b i joj pristajala ova kapa:
    http://www.dw-world.de/image/0,,3778762_1,00.jpg

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Oprostite, moram
    Mene ovaj čovjek fascinira.
    Pravi mali vrijedni mrav(ak)

http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/p...9/0016006.html

Tko zna - zna. Bravo majstore!

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    Možeš dobiti plaću bez kriznog poreza, liječenje neplodnosti... u Hr je to zabranila vlada koju smo zajedničkim snagama birali.

Iako, mislim da se ovo nije odnosilo na tebe (ti si u Nizozemskoj zar ne) nego je više bilo namijenjeno konstitutivnom narodu jedne nama susjedne države (koji dakle i nije dijaspora), a koji je jako glasačko tijelo HZD-a. Iskreno, da pokažu volju išta drugo zaokružit na glasačkom listiću ne bi mi ni smetalo što glasaju, ali s godinama se uloga njihovog prava glasa nekako iskristalizirala i jasno je čemu oni služe. Po meni, to nije pošteno ni prema tom dijelu biračkog tijela, nimalo. A nije ni prema nama kojima onda tako izabrani nesposobnjakovići kroje pravdu.
    Bože čuvaj Hrvatsku, odo' ja u Njemačku

Dijaspora je dijaspora - ne treba isticati niti jednu zemlju posebno (ja sam naročito slaba kad se susjedna nam zemlja uvuče u raspravu).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne vidim nikakvog benefita ni razloga da dijaspora, ako ne plaća poreze, glasuje u RH.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Ne vidim nikakvog benefita ni razloga da dijaspora, ako ne plaća poreze, glasuje u RH.
    vide HDZ-ovci, to im je najjače biuračko tijelo
    koje i dalje misli da nam je HDZ da državu

reka je moj pokojni pradidia:
    "živija sam u 6 država, a nisam se maka iz Njivica (dio šibenika) , i svi su donosili Slobodu"

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Točno to.
    Lako je drugome krojiti vlast - nek' se moj glas broji, no pare ne dam.

Iako meni će za vijeke vjekova ostati misterij kako se dijaspori da izaći na izbore - pisala sam već, jedne godine sam se zatekla u Mostaru na izborei čekala sam 20min da dođem na red za glasanje i odustala (a radi se o državi gdje ja plaćam poreze).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •