Stranica 4 od 19 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 938

Tema: osjecate li se tjeskobno u ovoj drzavi?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jezi ga, meni je tu sve apsolutno jasno.

a mogu i pojasniti

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa

a mogu i pojasniti

znala sam

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a mogu i pojasniti
    odi brzo popunjavat oglas za premijerku

mislim da nikom ne treba objasnjavat taj apsurd

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

u jugi je bio ZAKONA O RJEŠAVANJU SUKOBA ZAKONA I SUKOBA NADLEŽNOSTI U IZVRŠENJU KAZNENIH SANKCIJA.
    1991 zakonom o preuzimanju preuzeli smo neke zakone juge.
    pa se zovu zakon o preuzimanju zakona xyq te se i ovaj zove ZAKONA O PREUZIMANJU ZAKONA O RJEŠAVANJU SUKOBA ZAKONA I SUKOBA NADLEŽNOSTI U IZVRŠENJU KAZNENIH SANKCIJA.
    taj zakon je iz nekog razloga stavljen van snage zakonom.
    pa sad imamo zakon o stavljanju izvan snage zakona xyq te se ovaj zove ZAKON O STAVLJANJU IZVAN SNAGE ZAKONA O PREUZIMANJU ZAKONA O RJEŠAVANJU SUKOBA ZAKONA I SUKOBA NADLEŽNOSTI U IZVRŠENJU KAZNENIH SANKCIJA.

a prvobitni zakoj je zapravo zakon tipa:
    jedan zakon za situaciju A kaze X, a drugi zakon za tu istu situaciju kaze Y...kako to rijesiti? odgovor se nalazi u preuzetom zakonu

sorry na capsima, kopipejstala sam, nisam luda to pisati

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nije uopce apsurd....

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

apsurd naslova pobogu

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ne apsurd je sto takve naslove moras znati napamet

al da nije takav, ne bi ga se moglo rasclaniti i vidjeti o cemu se radi...ma zapetljat cu se ko naslov

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mozda da ipak ne odem van, nego se javim na oglas?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

a mogu i pojasniti
    Ma ne treba ...fala

A sad na temu.
    Mene nije strah...dapače drago mi je, jer je ovo prvi korak i prvi put da se javnosti daje do znanja da u ljkepoj našoj nešto ne štima iako se zadnjih nekoliko mjeseci iz te iste vlade tvrdilo upravo suprotno. Sve smo mi to počeli osjećati još davnih dana na vlastitoj koži, samo je trebao neki korak koji će to potvrditi, a to je upravo ostavka premijera. Ono što mene ljuti jest način na koji je to učinjeno, jer opet se svima daje do znanja da nismo vrijedni niti pišljivog objašnjenja. Budi čovjek pa reci.

Al opet postoji i velika vjerojatnost proširivanja vlasti HDZ-a, dakle da se vSanader ipak kandidira na predsjedničkim izborima, Kosoricu postavi za premijerku (a njom vlada iz sjene) a Sabor već ionako ima...dakle preuzima totalno sve funkcije i svu vlast u RH, što je po mom mišljenju veći horor od onog prvog scenarije gdje se samo povlači s mjesta premijera jer je država pred bankrotom.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

yaya, jel moguće da bi itko u ovoj državi nakon ove katastrofe koju je izveo s ostavkom, glasao za njega na predsjedničkim izborima?
    meni je to totalni SF, a kako vidim reakcije oko sebe (nije reprezentativan uzorak, odmah da se ogradim ) svi su užasno ogorčeni, s ovim što ti kažeš, ne ostavkom, nego načinom na koji je podnesena.
    ako ovaj potez ne bude hdz-u došao na naplatu, e onda stvarno ne znam što da mislim. :/

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

iskreno, ne znam sta mi je (manje)draze...da se kukavicki povlaci u ovom trenu ili da se kandidira, pa da ima svoju titulu, bez odgovornosti, i na elegantan nacin se izvuce iz svega.

s druge strane, za jucerasnji govor ima opravdanje samo ako mu netko prijeti.

pa opet ne znam sta me vise frustrira, da imamo predsjednika vlade u ostavci koji se ponio kao...kako se vec ponio, i rekao zapravo u stilu, hvala na rucku, prejeo sam se....ili da imamo drzavu u kojoj netko moze ucijeniti premijera da ovaj da ostavku.....

u svakom slucaju, prestrasno!

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je koma što se opet po tko zna koji put odgađa rješavanje problema. Nije da se nešto pouzdajemo kako bi vlada te probleme rješavala, ali ova odgađanja nas samo zakopavaju

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ko će glasati: dijaspora, mrtvaci u grobu, 200 mještana koji žive u selu sa 13 stanovnika..... zatim svi oni koji ne izađu glasat (jer im je dosta svega a takvih je puno) - njihovi glasovi se isto pribrojavaju.

Tak je dosad bilo ali ipak ne mislim da će se horor ponoviti.
    Ne ponovilo se nikad!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Curke, bez depresije, ipak smo mi mame i moramo biti vesele a ne razbijati pikse Sanaderom. Svejedno je, tko god došao na mjesto Sanadera il Mesića u 1. mj, malom čovjeku je isto.
    Al ja sam sigurna da naše doba tek dolazi...ipak smo mi izabran narod, jel tak?!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    yaya, jel moguće da bi itko u ovoj državi nakon ove katastrofe koju je izveo s ostavkom, glasao za njega na predsjedničkim izborima?
    :/
    Pa u tome i jest najveći horor...što će se uvijek naći oni koji će glasovati... :? Nemoj zaboraviti da HDZ već 15 godina živi na staroj slavi i da je to našem narodu "institucija koja nam je dala državu" sve ostalo se ne vidi/ne čuje. Samo se pitam hoće li ikada progledati

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih molila da mi se ostavi moje ustavom zajamčeno pravo na depresiju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj yaya prvotno napisa
    :/
    Pa u tome i jest najveći horor...što će se uvijek naći oni koji će glasovati... :? Nemoj zaboraviti da HDZ već 15 godina živi na staroj slavi i da je to našem narodu "institucija koja nam je dala državu" sve ostalo se ne vidi/ne čuje. Samo se pitam hoće li ikada progledati

ooooooooooooo, nisam od onih koji potpisuju, ali na ovo debeli X

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa
    Ja bih molila da mi se ostavi moje ustavom zajamčeno pravo na depresiju.
    Bolje mi nego država

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa opet ne znam sta me vise frustrira, da imamo predsjednika vlade u ostavci koji se ponio kao...kako se vec ponio, i rekao zapravo u stilu, hvala na rucku, prejeo sam se....ili da imamo drzavu u kojoj netko moze ucijeniti premijera da ovaj da ostavku.....

u svakom slucaju, prestrasno!
    istina. ovako nekako i ja mislim.

Bolje mi nego država

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma ja mislim da bi isti glasali koji su i dosad glasali za njih... Jer, ne kuzim kako su i dosad, nakon svakakih sr.nja koja su se desila glasali za 'njih' .

A ovaj Zakon? Ajme, matematičku logiku moram primijeniti (i to odostraga) da skužim o čemu je zapravo Zakon.

Čemu služi zakon o stavljanju izvan snage XY?

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj bajadera prvotno napisa
    Curke, bez depresije, ipak smo mi mame i moramo biti vesele a ne razbijati pikse Sanaderom. Svejedno je, tko god došao na mjesto Sanadera il Mesića u 1. mj, malom čovjeku je isto.
    Al ja sam sigurna da naše doba tek dolazi...ipak smo mi izabran narod, jel tak?!
    otkad smo mi izabrani narod? meni promaklo.

i ja se trudim ne razbijati glavu ali to je ipak više guranje te iste glave u pijesak nego neki utemeljeni optimizam.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Oprosti ja ne guram glavu u pijesak...nemam razlog...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Svi mi na žalost guramo glavu u pjesak dok su naši stolovi puni bez obzira što je velikoj većini stol već odavno prazan. I kad ćemo progledati? Tek kad se i naš isprazni...tad ćemo i mi osjetiti weltscsmertz...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    Citiraj bajadera prvotno napisa
    otkad smo mi izabrani narod? meni promaklo.
    kako ne, toliko smo posebni da je čak i premijer digao ruke od nas.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Jedno veliko i masno DA, situacija u ovoj drzavi me izludjuje i najgorije sto ne vidim izlaz iz mizernog stanja. Razmisljamo o tome da prvom prilikom selimo u inozemstvo ...

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne kužim Joe kako ti je to moglo promaknuti, pa ta se poruka provlači barem dva desetljeća (povijesne zbiljnosti)

Nego, mene štrecne svaki ali baš svaki put kad izađem ujutro od doma i netko kopa po kontejneru ispred zgrade. I to je baš svako jutro netko, bez iznimke. Ali ni sama ne znam što da radim s tim štrecanjem :/

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ne treba covjeka osobno biti strah, da osjeti tjeskobu i uzas i zal i onaj osjecaj bespomocnosti pomjesan s bijesom.....

medutim bez obzira na to da se jedna manjina gradana nikako ne moze osjecati ugodno u drustvu na rubu pameti, te to na razne nacine od kojih su i demoktarski izbori jedan od njih, i pokazuje, zakljucak mi se cini tuzan ali tocan:
    hrvatska/hrvatski gradani imaju vladajuce strukture i drustvo koje zasluzuju.

ps. interesantne su stranice i stranice o durexu ili medijima onakvima ili ovakvima, selebritijima.... a mama ju stavi pismo otpustenog novinara i nitko ni be ni me.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa
    Nego, mene štrecne svaki ali baš svaki put kad izađem ujutro od doma i netko kopa po kontejneru ispred zgrade. I to je baš svako jutro netko, bez iznimke. Ali ni sama ne znam što da radim s tim štrecanjem :/
    x

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    ps. interesantne su stranice i stranice o durexu ili medijima onakvima ili ovakvima, selebritijima.... a mama ju stavi pismo otpustenog novinara i nitko ni be ni me.
    Da...o tome ja i pričam...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moze link?
    nisam bas pratila forum

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni se čini da polako nastaje panika. Očekujem krizu najesen, no nekako uvijek mislim da će se sve posložiti. Da, imamo ogromni kredit (pretpostavljam kao i velika većina), gubitak posla bih nas unazadio...no mali je broj ljudi koje danas ne muče takve brige.
    Nekako ne vjerujem da će doći do toga (a to je ono što me najviše brine) da će banke poduplati kamate na kredite pa ćemo svi bankrotirati. Uostalom, to nije u interesu nikome (niti banci).

Ono što me malkile brine je slijedeće - izgleda da će nas lupiti još gora kriza. I sad, is nije bio moj primarni odabir, no donekle sam imala povjerenja da je neke stvari mogao kontrolirati (pr. da cijena goriva ne poraste na 100kn, a kruh na 80kn). A od svih ovih koji su ostali mi nijedan ne ulijeva povjerenje da je dovoljno sposoban za napraviti išta.

I druga stvar koja me uvijek fascinira. U krizi smo i trenutno nam je najkritičnije srediti gospodarstvo. Pa što pobogu glavni baja ne bude netko tko se zaista snalazi u poslu, netko tko je okrenuo firmu za 180 stupnjeva. A ne stavljati političku figuru koja ima pojma o gospodarstvu kao ja o abdominalnoj kirurgiji.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

moze link?
    nisam bas pratila forum
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=79076

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

moze link?
    nisam bas pratila forum
    To smo na fejsu "podržali"

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

tnx yaya.
    znam sa FB.

nadam se da to sto nitko nije napisao ni a ni b da ne znaci da nije odaslan niti jedan mail ili procitano i razmisljeno...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moze link?
    nisam bas pratila forum
    na fb je link bio par dana ranije, pa smo tamo podržali.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nisam yaya, al' ne mogu sutit..

Bojim se da bi i vise nego dovoljno glasaca (opet) birali njega. Da nam je svima stvarno tako lose kao sto konstantno kukamo da jest, ne bi nam se ponavljale iste stvari (isti ljudi) iz godine u godinu. Ljudi ne izlaze na izbore, a oni kojima je to svetinja ionako... ni pravo glasa ne bi trebali imati. (A od Sanadera i kompanije mu dalje i ne vide.)

Tako da... nema tu spasa, cini mi se.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moze link?
    nisam bas pratila forum
    Nisam ni ja vidjela ovaj link.. nije me bas bilo u normalnoj mjeri zadnjih (tje)dana.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

OT, jesam li ja (opet) propustila zanimljivu raspravu na forumu?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

nije me strah. kada dođu problemi, nosit ćemo se s njima najbolje kako znamo i umijemo. ako smo preživili doba restrikcija 80tih, inflaciju, rat (ne ponovio se), poratno pljačkanje i privatizaciju, preživjet ćemo i ovu krizu.

sinoć je mm ušao u panični crescendo - šta ako ostanemo bez posla, šta s kreditima, ovo ono ... sve je moguće. ali opet kažem, rješavat ćemo probleme kada dođu, sada mi je teško prognozirati šta nam slijedi u idućih x godina/mjeseci. samo da nam je svima zdravlja i razumnih odluka.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

la_mama - veliki X

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa
    nije me strah. kada dođu problemi, nosit ćemo se s njima najbolje kako znamo i umijemo.
    nažalost, mnogima su već došli.
    i već se trude nositi s njima.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nemamo para za nove izbore

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa
    samo da nam je svima zdravlja i razumnih odluka.
    A ako nismo zdravi, mozemo se slikati.

Sjecam se lijekova iz humanitarne pomoci, nije to bas tako davno bilo... ne ponovilo se nikome!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

"Ostvaren je izvanredan politički spin", komplimentirao je Jure Radić, direktor IGH, tvrtke čije su dionice po objavljivanju Sanaderove ostavke najviše potonule na burzi. No, spin ide dalje. Valja oprati dojam kukavice i kapetana koji bježi s broda koji tone. I stoga se u javnost gura čitava serija kalkulacija: Sanader je žrtva HDZ-ove desnice; Sanader je žrtva licemjerja Europske unije; Sanader je žrtva vlastitog angažmana; Sanader je Hrvatsku doveo daleko i bez njega će nam biti još gore; Sanader će biti "jednoglasno izabran za HDZ-ova kandidata na predsjedničkim izborima" (Jure Radić).
    http://www.index.hr/vijesti/clanak/s...ja/440016.aspx

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pretvara laž u istinu

I tako, idućih dana, tjedana i mjeseci Sanader i njegova propagandna mašinerija činit će sve kako bi isprali prvi i jedini logičan dojam njegove ostavke: običan kukavičluk. Iako je prizor opuštenog i relaksiranog premijera koji kusa tortu dok država koju je osobno upropastio tone u katastrofu presnažan da bi se olako izbrisao iz kolektivne svijesti, sve glasnije govorit će se o pobjedniku, snažnom političaru koji nam je toliko pružio i toliko nam još može dati. Tako će možda stoput ponavljana laž pretvori u istinu. Kao da bi to HDZ-u i Sanaderu bilo prvi puta.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da, ima u ovome logičnih stvari... I.S. je sad zaronio, a baš me zanima gdje li će izroniti... i s kim...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

22 500 kn mjesečno!
    toliko ćemo mi plaćati sljedećih 6 mjeseci Sanaderu

toliko njemu, a nama potpuni slom gospodarstva

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    22 500 kn mjesečno!
    Zašto?

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

nemamo para za nove izbore
    I bolje... Nisam sigurna da ne bi opet pobijedio HDZ.
    Iako mi je to prava enigma - nitko koga znam ne glasa za njih, a uvijek dobiju na izborima. Što god da naprave, koliko god da smo u banani, nema veze, idemo dalje (tj. dublje). Evo, kod nas na lokalnim izborima selonačelnik dobio skoro 80% glasova, a USKOK diže tužbu protiv njega jer je krao u privatizaciji (to im je valjda zaštitni znak) i nema veze. I da je u zatvoru glasali bi za njega, vjerujem čak i da ide okolo siluje, ubija, krade, pali - glasali bi za njega. Jer svi ostali su jelte komunjare
    I onda nam se Ivo & co. cere i hvale - vi ste nas izabrali. MA NISMO, NISMO i NISMO!!! I zašto ne bi radili što god hoće kad žive u državi u kojoj je očito u većini beskrajno glupa raja koja uopće i nema prag tolerancije.
    I zato - ništa me ne može iznenaditi.

I nemojte mi sad reći da nemamo izbora, istina i nemamo baš, ali svaka promjena bi nam zaista dobro došla.
    Varietas delectat

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    22 500 kn mjesečno!
    Zašto?
    Da ne mora odmah u mirovinu. Koja će mu biti samo 3000 kn manja

Stranica 4 od 19 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje