E pa sad neće smjeti i duže![]()
potpis pod sorcie...i suzdrzavanje od daljnjeg komentara na ovo.sorciere prvotno napisa
Ne mislim skakati na tebe, imaš pravo na mišljenje, samo nekako mi se čini da debela većina ljudi kojima milinovićevi biseri imaju smisla, da jesu u našoj koži razmišljali bi na potpuno drugačiji način. Što sve prolazimo, mi koji se borimo sa neplodnošću, piece of cake bi nam bio vjenčati se ako bi to bio uvjet. Naravno, ako maknemo na stranu to da se radi o diskriminaciji. Koja je zakonom zabranjena. A da ne pričam o dijelu gdje spominje Boga. Pa kaj njega briga di ću se ja vjenčat? Jel će možda zakonom zabraniti i ateizam?bajadera prvotno napisa
Ma joooooj...2012. je blizu i valjda će nam Anunnakiji doć i zatrt nam rasu. Za drugo nismo.![]()
ocito ti je promaklo primjetiti da je ovom izjavom, izmedu ostalog, uvrijedio sve roditelje koji zive u izvanbracnoj zajednici. ali nisam sigurna je li i njemu :/bajadera prvotno napisa
Prema obiteljskom zakonu, izvanbracna zajednica je izjednacena s bracnom, i tocka!!!!! Ovakav prijedlog zakona, i ovakva izjava ministra je protuustavna i protuzakonita. Cemu zakoni ako ce jedan ponistavati drugoga.
ivanas prvotno napisa
evo demantira te prof hrabar s pravnog fakulteta, katedra za obiteljsko pravo
ali, ne spominje zakon o ravnopravnosti spolova i zakon o suzbijanju diskriminacije
x. Mislim, sljedeće će nas poslodavci na intervjuima pitat jesmo li u vezi i zašto se nismo vjenčali, jer, ako nismo, a žvimo s momkom ili curom x godina, to znači da nismo spremni preuzet odgovornost, pa kako ćemo onda na poslu bit odgovorni, pa ako smo se rastavili, zašto smo se rastavili, znači li to ovo ili ono. Sve to uplitanje u privatni život od strane države - ko je vjenčan, ko ide u Crkvu, kakva je čija spolna orijentacija, koje nacije su mu mama ili tata - mi je gnjusno i sve mi je to isto.petarpan prvotno napisa
- meni je to više nego apsurdno, nema s mozgom veze.... po meni bi trebalo imat pravo na umjetnu oplodnju i žena bez muža il dečka il ljubavnika što god. Evo ja hvala Bogu mogu zatrudnjeti - recimo da nisam u braku i čak nemam ni dečka i eto želim dijete - nađem nekog samo da zatrudnim (nisam taj tip al ko želi - zašto ne?) - odlučujem da ću sama odgojiti dijete bez bilo kakvog učešća tog muškarca - ja to mogu, a sad umjetna oplodnja -NE.Kanga prvotno napisa
- je - sudbonosno DA kod matičara il "pred Bogom" znači da je neko odgovoran, zreo... kak da ne.
Neću dalje pisat jer mi se opet budu brisali svi postovi - pa i oni gdje nema uvreda naravno. Ponekad mi se čini da nisam podobna za ovaj forum.
kad bih ja napisala svoje pravo mišljenje netko bi mi došao na vrata, garant... stoga se ne sekiraj i ne prati one teme koje te mogu izbaciti iz takta
ja sam sad pobrisala km post , i bolje.... nikome ne treba nerviranje i dizanje tlaka
s obzirom da sam jako emotivna i explozivna osoba te stoga kada se osjećam prevarenom, uvrjeđenom.... kako god - nastupam tako da mi se očito moraju brisati postovi, evo prilažem jedan tekst s kojim se u potpunosti slažem a tiče se politike i vlasti - a čovjek je to jelte lijepo objasnio bez imalo uvredljivih riječi, sa čak znanstvene i psihološke strane pa koga zanima:
http://www.galaksija.com/planeta/psi...i_politika.htm
a ja ću probat bit manje osjetljiva i explozivna i tako to.... fakat nema smisla - a sve se to može i lijepo reći.
Naučit ću jednom valjda.
Evo i knjiga na tu temu : http://www.dreambandclub.com/polit_ponero.pdf
ovakva su pitanja poslodavci u ovoj državi već postavljali. doduše, sjećam ih se iz poratnog razdoblja. itekako se gledala nacionalna, vjerska, te stranačka pripadnost koji su upućivali na određenu podobnost. bračna zajednica je također bila važan faktor. struka je tu malo vrijedila. skoro pa ništa. al opet, slično je bilo i u komunizmu. ponavljaju se, ponavljaju ...ina33 prvotno napisa
o da ,ja sam to prošla, no drugi se baš i nisu senzibilizirali sa mnom, jer sam ,jelte bila od onih....
eto sad na svojoj koži će neki vidjeti kako je meni bilo .....
a tako ne bi trebalo biti nikome i nigdje
Kanga prvotno napisa
Logika? :/
Kad bismo skupli na hrpu sve Milinovićeve izjave, to bi bio skup nebuloza. Koji put se pitam je li on stvarno liječnik.
Sjetite se samo limuna i čaja protiv svinjske gripe.![]()
Pa ona izvanredna tiskovna konferencija s objavom o gripi u Hrvatskoj, očito ga je netko zaxxxxx.
Cirkus, cirkus!
ja taman kad pomislim da ne moze gore netko me pobije...i ono sto me najvise zalosti sto ljudi na njegove izjave kazu - pravi je, neka im je rekao...uh![]()
A što je rekao?!
On osim samouvjerenog i samodopadnog nastupa nema ništa drugo (da budem pristojna!). Nasmije se i ode.
U Lici sam čula njegov nadimak. Ima veze s cirkusom.![]()
na žalost, nemamo (a nikad nismo ni imali) školovani i stručni politički kadar nego priučeni. tako da me ovakve izjave i postupci mogu razljutiti, ali ne i iznenaditi.
to i je i nije točno - možda ima donekle i školovanih no fali im ono nešto - a to je ljudskost, empatije, briga za narod. Svi do jednog kad zasjednu na funkciju - pobrinu se za sebe i svoje, nitko od njih ne služi narodu - a to bi trebali, za mene će biti gospodin onaj političar koji će doći kao sluga svima nama. Iskrivljene vrijednosti, zasjednu za funkciju oholi, puni sebe.la_mama prvotno napisa
Saborske plaće nu 0 - pa pogledajte i istražite malo što većina od njih sve ima - koliko automobila, kuća, firmi,.... o novcu u stranim bankama nećemo.
Da im je svima saborska plaća mjesećno netto 60.000,00 kn i da ZAISTA služe narodu - cure ova tema bi glasila: "Koliko ste sretne u našoj državi i koji političar/ministar vam je najdraži i zaslužuje i veću plaću?"
Služe narodu. da, ...utopija.
DiLala razumijem te potpuno kad se ljutis i poludis na neke gluposti politicara, i ja sam donedavno, sad puno rijede jer shvaćam da su oni nase ogledalo, mi smo im dali moc jer smo se odrekli razmisljanja vlastitim mozgom. Uvijek se nadamo da ce netko drugi umjesto nas rijesiti problem, i skidajuci odgovornost sa sebe, dajemo moc njima. Kako bi se onda moglo desiti da isti ljudi opet i iznova unatoc svim aferama pobjeduju na izborima.
Ima jedna pjesma od Balasevica : "Nisu krivci primitivci niti brkati majori, korov nikne di god stigne svaka njima cast. Krivi smo mi sto smo ih pustili."
ivanas - pa i tog sam svjesna, no kako to izvesti? Gradski puč, javni linč svih njih na vlasti...... i opet je tu nasilje, a nasiljem se niš ne rješava - rađa nove nasilnike i opet novi nasilnici (drugačije sorte) na vlasti.
Nekako bi to mirnim putem trebalo a taj put je očito dugotrajniji, jaaaaaaako jaaaaako dugotrajan.
a doći će i taj dan al treba gledat i slušat ove.... ne možeš da ne vidiš i ne čuješ kad su njihova djela SVUGDJE.
na mom poslu, u mojem domu, kod susjeda, u vrtiću, na ulici..... djela govore. A reakcija na njihova djela![]()
evo i jedna pozitivnija poruka http://www.youtube.com/watch?v=hyuF3UkFQ5o&NR=1
jel i vi imate takve borbe ko ja - borba da nje bjesnim, ne skačem iz kože već da gledam sve s vedrije strane i s nadom u bolje ne sutra nego SAD? .... meni je to stalno, možda nije za pohvalu (vjerovatno ima puno onih koji su stalno pozitivni)?!
... i borbe da ne stisnem kriva slova![]()
Gledaj ovdje svatko ima pravo na svoje mišljenje, a ako si vjernik, kažem vjernik i živiš po Božjim zakonima onda ta izjava itekako ima smisla. Možete i dalje biti zgroženi, znam da ima puno ljudi koji tako misle ali šute jer se boje bit napadnuti...I po čemu bračna zajednica=izvanbračna?!
Ovoj izjavi se nitko ne čudi?!![]()
eh sad.....nećemo još i Crkvu uključivati s politikom.
Ah da - zaboravih - oni su ruku pod ruku.
Inače jesam vjernik. Al ne pripadam nijednoj crkvi.
Nemojte sad lomaču palit![]()
Jane palimDiLala prvotno napisa
, to je tvoje pravo...
Ne mogu pronaći post gdje je takvo nešto netko tvrdio. Nije jednaka nego izjednačena po pravima prema Obiteljskom zakonu.bajadera prvotno napisa
Slično kao što muškarci i žene nisu jednaki ali su izjednačeni po pravima.
Problem je što se tog Obiteljskog zakona nitko ne drži. Npr. kad se predaje porezna prijava, porezni zakoni ne priznaju izvanbračnu zajednicu.
kaj - da zapalim? Šala! Tak je zvučalo.
Ma ok - svak nek vjeruje, ne vjeruje - al nek bude čovjek, Boga kako god ga mi zvali NITKO ne može prisvojiti i reći - e takva su mu pravila i tak je ispravno i on je naš, drugi su krivi.
U srcu svakog čovjeka leži odgovor jel "pravi vjernik" - bez obzira na boju, spol, rasu, nacionalnost i vjeroispovijest. Ja sam općenito protiv bilo kakvih oblika pripadnosti - osim ovog: jesi čovjek/ nisi čovjek.
Opet ja o utopiji.
Al izjava ministra zdravstva ..... nije baš za pohvalu, al to mu je način razmišljanja. Dalje od toga nejde - blokada čista.
Evo ti je!Ja sam ju našla za tebe....ivanas prvotno napisa
![]()
Moj Bog je samo jedan Isus, i žalim te što ti nemaš svoga...DiLala prvotno napisa
I to nije utopija
prvo - nisu svi vjernici, a i svi vjernici nisu iste vjere.bajadera prvotno napisa
dakle "vjernik" - nije jednako "katolik".
država je sekularna, i niti jedna crkva /džamija /sinagoga / itd...(karikiram po zgradama) se nema pravo miješati u zakone. jel se vraćamo u doba pokrštavanja? još nam samo fali inkvizicija, a mene bi valjda spalili među prvima :? ...
tko traži od vjernika da se odreknu svojeg načina života? NITKO
pa onda nitko nema pravo nametati taj način života drugima.
u prijevodu: ja poštujem tvoje, ti inzistiraš da ja promijenim svoje.
drugo - učiš li djecu (svoju, bilo čiju...) da je važnije ono što kažeš, ili ono što radiš?
ako se dvoje ljudi odlično slaže u izvanbračnoj zajednici - ne vidim razloga da "okrune" svoju ljubav papirom :?
bajadera, ti stvarno mislis da su parovi koji zive u izvanbracnoj zajednici po definiciji manje odgovorni roditelji od parova koji zive u bracnoj zajednici? iskreno me zanima.
:shock:bajadera prvotno napisa
bajadera, sve me više šokiraš!
ja se samo pitam - što bi isus na to rekao... :/
Slobodno ti i Milinovic zivite po Bozjim pravilima, ali pustite nas da zivimo po civilnim zakonima koji kazu da nema razlike izmedu bracne i izvanbracne zajednice.bajadera prvotno napisa
Majko moja, pa jel se u 21. stoljecu uopce moramo o ovome razgovarati?![]()
joj bajadero, misliš li da Gospodin Isus ne egzisira van Rimokatoličke, van Pravoslavne, van Protestanske ili koje god crkve?
onda ti je jadan taj tvoj isus, žali njega.
Ma ne, cijenim svakog i neka svatko radi što misli da je ispravo. Ne razumijem jedino to zašto ne želiš biti u braku? Čega se bojiš? I onda ako nisi u braku zašto krstiš djete? Koji je tek to cinizam...
Ili još bolje ideš se u Međugorje moliti da ti uspije umjetna oplodnja?
Zašto je tako teško sklopit brak i onda se čuditi kad te netko pita koje prezime nosi tvoje dijete?
Ne zivim u HR, mislila sam se vratiti, ali kad vidim sve ovo, ostajem di jesam. I svejedno se osjecam tjeskobno. Jadna nasa Hrvatska.![]()
fritulica uživaj, ja razmišljam isto o odlasku - ali mm (vjenčani po zakonu i pred Bogom al ni u jednoj crkvi :shock: ) ne želi, kaže da je svugdje slično - drugačije nijanse samo - čak se i slažem s time ali daj mi te druge nijanse![]()
Uopće nije jadna, prelijepa zemlja. Ovi ljudi koji se prezentiraju na Tv to je šačica Hrvata, nisu oni Hrvatska....po mojim prijateljima i ljudima oko sebe vidim da drugačije razmišljaju, nisu tjeskobni i nesretni....
možda ti tvoji prijatelji "Idu dalje" pa su zato pozitivni. Il čist ne vide bijedu oko sebe?
Ja prva ne gledam bijedu, vidim samo skupe aute i ogromne kuće. Al to me ne interesira... Bijede ima u svakoj zemlji, ali ako si pročitala nikad više novaca nije stavljeno na štednju u bankama kao ove godine...O kojoj bijedi mi pričamo...DiLala prvotno napisa
ja se sad pitam - što misliš o jednoroditeljima i / ili vanbračnoj djeci :?bajadera prvotno napisa
Ali zasto bi ti to trebala razumjeti, bajadero? Netko drugi ne razumije zasto si ti u braku?bajadera prvotno napisa
Zivi i pusti druge da zive.
Ništa ne mislim, ne razmišljam o njima. Ne da mi se o svemu filozofirati...
A i što god kažeš il misliš uvijek se nađe netko tko je povrijeđen. I ja sam povrijeđena nekim stavovima ovdje...Mislim, povrijeđena, ne poznam nikog pa nije neki bed...
Uglavnom, ja sam samo napisala, da se vratim na temu da nisam tjeskobna, nesretna jesam na poslu, istina, ali radi zloče a ne stanja u državi...
bajadera, ukoliko nikad nisi prekršila ni jedan "propis" navedene crkve, vrlo nategnuto mogu donekle razumjeti ovakav stav. Zato jer se trudim razumjeti i neko drugo gledište i vlastita uvjerenja učiniti pto objektivnijima. Ono što se pitam, naravno, ne tražim odgovor..je da li si imala seksualne odnose prije braka. Naime, to isto nije dozvoljeno.
Ono što me najviše smeta kod same institucije crkve i ljudi koji doslovno shvaćaju onu Gospodine je pastir moj te se ponašaju poput ovaca, ne koristeći bogomnamdani mozak (koji se osim sprečavanja propuha između ušiji može koristiti i za razmišljanje) je ta silna netolerancija. Ja sam u pravu jer sam do sada sve naučila (bez obzira što je i to naučeno upitno da li je zaista točno) i izvolite svi imati mišljenje poput mojeg. Jer sam ja u pravu. Sigurno. I jer moja istina mora biti i vaša istina i moje vrijednosti moraju biti i vaše vrijednosti.
A egotripova...katastrofa.![]()
a jesam luda luda i luda. Znam koliko sam emotivna i koliko me smeta i što bi trebalo i ne trebalo i opet ja idem tamo gdje će me opeći i gdje ću opet bit i bijesna i žalosna a znam da je teško mijenjat bilo što. Osim sebe.
Idem još jednom s ove pretužne teme i molim vas poslušajte:
http://www.youtube.com/watch?v=SGeZYednWtI
Bog s vama.... jer ON (mislim da je dok biblija još nije bila prepravljena - umjesto ON pisalo ONO) jest VELIK
Good for you..ali to ne znači da je svima tako. Naime, nije vas baš puno takvih koji vidite to. A ako nešto ne gledate, ne znači da ne postoji.bajadera prvotno napisa
aenea prvotno napisa
I ovo bi sad trebalo biti pametno?Ok, kažem, to je tvoj stav, tko mene pita jel se slažem s njim?Nitko, i baš me briga....
Normalno da sam griješnik, Bože dragi, i seksala sam se prije braka, al zato postoji Ispovijed, jel tako. Živ sam dakle griješim...
pa da, volim ovu briju
prekrsimo sve zapovjedi
zato i postoji Ispovjed![]()
džabe ti ispovijed(što se konkretnog primjera seksa prije braka tiče)kad ionako znaš da ćeš isto ponovitibajadera prvotno napisa
ili budi principjelan ili ne budi
ili vjeruj u neki stav i drži ga se ili nemoj,a ne vadi se na ispovijed