Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: začepljeni kanal?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno začepljeni kanal?

Beba nakon carskog i produljenog boravka u bolnici neće da doji,pa se iskljucivo izdajam.U dojci 3 cm od aurole osječam valjda prošireni kanal (otvrdnuće dugo 3-4 cm širine 0,5 cm) koji mi se kod izdajanja malo smanji ali ne do kraja. Prije izdajanja to mjesto mi postane prilicno bolno,nakon izdajanja bol nestane no danas me i dalje boli i cini mi se da je sire nego inace.Od pocetka izdajanja imam problem sa tim mjesto no čini mi se da tvrdoća a i veličina tog proširenja povećava. Što učiniti?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pokušala masirati kružnim pokretima od vrha dojke prema auroli i obrnuto ništa ne pomaže.

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja sam skroz friška dojilja tako da ti baš i nisam od neke pomoći.Ja sam masirala te je bebica to cickanjem izvukla.Možda bi bilo super da nazoveš Rodin SOS telefon , meni je pomogao

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

katica,
    čestitke na bebici

jesi zvala SOS?
    kako se izdajaš, ručno ili izdajalicom?
    koliko je beba stara?
    kako daješ bebi izdojeno mlijeko?
    koliko imate mokrih/pokakanih pelena dnevno?
    primjećuješ li kakva oštećenja/točkice na bradavicama?

Mlijeko iz tog kanalića mora ići van! Stavi topli oblog na to mjesto, i onda lagano masiraj uzduž kanalića (zamisli da je kanalić npr. crijevo za vodu, i u njemu je zapela neka kuglica i ti je sada želiš izgurati van). Može ti pripomoći i da se nagneš prema naprijed (npr. iznad umivaonika), i u tom položaju masiraš i izdajaš problematičan kanalić. Također, možeš malo namazati ruke uljem kako bi ruka lakše klizila po koži.

Bitno je da kod izdajanja vodiš računa o tome kanaliću i probaš ga izdojiti, a to ćeš najbolje napraviti ručno, masirajući i izdajajući upravo taj kanalić!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Meni je masiranje ispod toplog tusa rukom pomoglo, i masiranje dok dojim, jest da je trajalo i nije bolilo...
    Kako i da je nadam se da ce proci

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj zoza prvotno napisa
    katica,
    čestitke na bebici

jesi zvala SOS?
    kako se izdajaš, ručno ili izdajalicom?
    koliko je beba stara?
    kako daješ bebi izdojeno mlijeko?
    koliko imate mokrih/pokakanih pelena dnevno?
    primjećuješ li kakva oštećenja/točkice na bradavicama?

Mlijeko iz tog kanalića mora ići van! Stavi topli oblog na to mjesto, i onda lagano masiraj uzduž kanalića (zamisli da je kanalić npr. crijevo za vodu, i u njemu je zapela neka kuglica i ti je sada želiš izgurati van). Može ti pripomoći i da se nagneš prema naprijed (npr. iznad umivaonika), i u tom položaju masiraš i izdajaš problematičan kanalić. Također, možeš malo namazati ruke uljem kako bi ruka lakše klizila po koži.

Bitno je da kod izdajanja vodiš računa o tome kanaliću i probaš ga izdojiti, a to ćeš najbolje napraviti ručno, masirajući i izdajajući upravo taj kanalić!
    Zvala Sos telefon, uspjela masiranjem i ručnim izdajanjem tog kanalića.
    Nažalost izgleda da ću kod svakog izdajanja morati voditi računa o tom proširenom kanalu,nakon 15 min izdajanja treba mi 15 min za masiranje i izdajanje tog kanala, a on se do slijedećeg izdajanja za 3h ponovo napuni i proširi. Bebi inače dajem mlijeko bočicom jer nakon bolnice neće da doji,zaceni kad ga stavim na bradavicu. Mislim da mu smeta što mlijeko poteče 1-2 min nakon što se počnem izdajati izdajalicom a pretpostavljam da je ista situacija i kad on sisa.
    Ako ga i uspijem koji put staviti na dojku, nakon što sa izdajalicom pokrenula mlijeko on sisa neko vrijeme a onda zaceni. Kako bi ja nakon toga izdojila uredno mlijeko, patronažna smatra da on sisa dok je mljeko teče(vodenastije) a kad treba sisati za masnije mlijeko mala ljenčina neće i zaceni jer je naučio da mu u bočici teče.

apricot editirala ime proizvođača

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj katica prvotno napisa
    Mislim da mu smeta što mlijeko poteče 1-2 min nakon što se počnem izdajati izdajalicom a pretpostavljam da je ista situacija i kad on sisa.
    pokušaj onda izdojiti do trenutka kada mlijeko samo poteče i tek onda ga stavi na dojku.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

To i pokušavam,no sada neće da prihvati bradavicu. Pretpostavljam da je povezuje sa nečim što nije tako dobro kao bočica.Jutros nakon što se malo izdajila da mliko poteče,prihvatio silikonsku bradavicu no kad prestalo teči opet zacenio a ja nakon toga uredno izdojila mlijeko iako su mlazići iz bradavica bili puno manji i sporiji nego oni kad tekuće mlijeko, a budu i pauze od 5-10 sekundi kad ništa ne teče, a to se gospodinu ne sviđa.A to izdojeno mlijeko uredno pojeo na bočicu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

katice,

jesi li pokušala s kompresijama?
    Kad primjetiš da postaje nemiran jer mu ne ide mlijeko, primi dojku, palac s jedne, a prsti s druge strane dojke, dalje od bradavice, lagano stišći palac i prste jedne prema drugima, lagano, da ne boli.
    Na taj način možeš održavati tok mlijeka.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hvala probat cu kod slijedeceg dojenja sa kompresijom. Danas uspjela dojiti preko silikonskih šeširića,malac zaspao jer se umorio i probudio se gladan pa mu dala izdojeno mlijeko. Kad mu pokušam prinjeti bradavicu ustima, kad shvati da nije bočica ili silikonska bradavica u sekundu zaceni od plača. Kod silikona mi je problem što ih često skine ručicama, a na masne od mljeka ih ne mogu staviti,onda zaceni pa neće ni njih već samo bočiicu.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

katice ja ću ti samo poslati veliki

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa
    katice ja ću ti samo poslati veliki

HvaLA NA i vama dvima

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Zasada ništa od dojenja, nisam ni pokušala sa kompresijama, maleni sada odbija i bradavicu i šeširiće, oće samo bočicu. Moram priznati da poprilično deprimira kad mirnu bebu staviš na grudi a ona zaceni od plača jer hoće svoju bočicu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

katice,
    nije lako gledati bebu kako odbija dojku, ali velika je stvar što beba dobiva tvoje mlijeko

bez forsiranja, osluškujući bebu, pokušaj bebu hraniti bočicom u okružju dojki, otkrij dojku/-e, mijenjaj strane kao i kod podoja, tijekom hranjenja radi pauze dok pije iz bočice, kako bi se oponašao refleks otpuštanja mlijeka pri dojenju.

ako beba prihvaća takav način hranjenja, nakon što zadovolji onu prvu glad, pokušaj joj ponuditi dojku, ako ne želi, opet joj ponudi bočicu.
    Ako beba ne želi dojku, možeš pokušati skinuti dudu s bočice, staviti u nju malo izdojenog mlijeka, staviti je na bradavicu (ili jednostavno izdojiti mlijeka u nju) i ponuditi bebi ...

osluškuj bebu i imaj strpljenja, svakako vrijedi pokušati

pogledaj malo ove tekstove:
    Razmislite o prehrani - šalicom
    Alternativne metode hranjenja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •