Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Lopta je zakon!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Lopta je zakon!!!

Evo mene, skoro šest tjedana nakon dolaska na svijet naše Laure!
    Znam da sam nekima obećala još davnih dana priču sa poroda (u vodi), ali jednostavno, nikako ne stignem - Laura je cijeli dan budna, odspava par puta po 15-20 minuta tijekom dana, ali zato noću spava bez prekida (kuc kuc u drvo), pa zbog toga nemam baš previše vremena za neke druge stvari. Zato svako malo otvorim poneki topic, u kojem je dijelić naše priče, pa tako i sada.

Vidim da se na nekim topicima spominjala lopta, pa ju ja sada moram pohvaliti!

Kada sam stigla u rodilište, imala sam trudove (dosta bolne) na svakih 5 minuta i bila sam 5 cm otvorena. Dok sam čekala da me liječnik pregleda razgovarala sam sa sestrom i napomenula joj kako bih željela roditi u kadi, a ako to ne bude moguće, onda obavezno na stolici, te da bih u međuvremenu skakutala na lopti. Sestra je bila iznenađena mojom informiranošću, a ja njenom iznenađenošću. Pa, Bože moj, ako idem roditi, ili uopće nešto raditi, informirat ću se o svemu maksimalno, samo da meni bude bolje!!!

I tako, nakon "obrade" i svega što ide s tim, odveli me u rađaonu sa kadom, i prikopčali na CTG. Trudovi su i dalje bili na 5 -7 minuta i bolni. Pitam ja za svoju loptu, kad eto na vratima druga sestra i gura veliku zelenu! Ja sva sretna sjela na nju (loptu, ne sestru), ulovila se za krevet i počela skakutati, vrtiti se na njoj, i super mi bilo! Bilo mi nešto čudno, ali nisam baš previše obraćala pažnju na to jer sam bila jako uzbuđena - uskoro stiže beba. Bacim pogled na ispis CTGa, kad ono prošlo nekoliko trudova (do 100), a ja niti jedan nisam osjetila!!! :D (to je to šta mi je bilo čudno, kasnije sam skužila!) Nakon dvadesetak minuta bezbolnih trudova i mog uživanja na lopti, ponovno su me pregledali (i probušili vodenjak) a ja već 7 cm otvorena. Kaže dr "Oho, sada ćete vi!" Vratila sam se ponovno u rađaonu i cupkala na lopti još desetak minuta (naravno i dalje nisam ništa osjećala) dok mi nisu pripremili vodu.

Dva i pol sata kasnije, točnije 13/12/2003 u 6,57 svijet je postao bogatiji za još jednu plivačicu , ali to je sada već druga priča.

Samo sam vam htjela reći da je lopta zakon i da ju obavezno tražite, jer kako sam čula u nekim rodilištima ju imaju, ali ju ne daju samoinicijativno!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vidis kak je to sve individualno za nevjerovat :D

Meni je lopta bila apsolutna KOMA Kad sam sjela na nju, takvi su me jaki trudovi krenuli sibati da sam ja mislila da cu pasti u nesvjest od boli... totalno su bili neizdrzivi i pobjegla sam s nje u roku sekunde

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je isto na lopti bilo uzasno, stavili su me na nju kad su mi bili najjači trudovi i rekli su mi da hopsem po njoj, a muz me je drzao iza, bilo mi je strava i jedva sam cekala da sidjem s nje

bas mi je drago da je tebi bilo dobro :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene je pak lopta isto bila savrsena. Skroz do izgona sam bila na njoj i to cupkanje mi je strasno pasalo

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

rode bok, dok ovo pišem cupkam na našem novom kućnom ljubimcu-žutoj lopti. ušla sam u 37. tj. i pomislila da mi skakutanje i vježbanje na lopti može samo pomoći do poroda. već sam odlučila da ću se u vinogradskoj pojaviti s loptom. ima li koja od vas iskustva s loptom u vinogradskoj? imaju li oni svoju ili da dođem sa svojom? gledaju li na to kao na nešto normalno ili kao na još jedno svjetsko čudo?

valerija-zg

Početno

Prijateljica u Rijeci je isto imala loptu i kaže da je fenomenalno.
    Ne znam imaju li loptu u Petrovoj, a ne znam bogme niti da li je imaju na Sv. Duhu (a tamo ja namjeravam hopsati).
    Jos nesto... znate li da li na sv. Duhu postoji mogucnost poroda na stolici?

kruna

Početno

kolko ja znam na Sv. Duhu postoji lopta.
    a od kad postoji mogućnost rađanja na stolici? prije 20mj. toga nije bilo! Od kud ti ta info? Baš me zanima jer u 4mj. idem opet gore po još jedno malo sunce aj pliz javi :D

kruna

Početno

uf vidi se da to žarko želim pa sam tek sad skužila da si to ti pitala a ne ustvrdila eto sorry

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imaju loptu na Sv. Duhu - isprobala sam ju- fino skakuće

valerija-zg

Početno

Kruna, nemaju stolac na SD, raspitala sam se. I ne zna se ka' će :?
    MamaAna, hvala na info. Po smile-iću naslućujem da ti je pomogla

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

ja vjezbam doma na lopti vec mjesec dana (do poroda imam jos dva i pol) i... puuuuno mi je pomogla za moje grozne bolove u ledjima .... Idem na SD pa me zanima kako pitati za loptu? Jel to ista lopta kao i za pilates? Kako traziti da vam je daju a da vas ne gledaju cudno??? Treba se dogovoriti s doktorom prije?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Cure koje imate loptu: gdje se moze kupiti?
    I ja i moja mala Jelena bismo cupkale na lopti

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam takvu loptu davno dobila na poklon za rođendan,kao foru kad sam još bila školarka od prijatelja.Mislim da ju je kupio u nekoj trgovini za klince.Ova moja je fora jer ima dva kao neka držača tako da se možeš držati da ne tresneš dok cupkaš.Lopta na kojoj sam ja bila za vrijeme poroda je bila ista takva samo si morao imati nekog,ja mm-a da te odozad pridržava.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Loptu možeš kupiti u dućanima s ortopedskim pomagalima i u onima u kojima se prodaje sportska oprema. Cijene su od 140 - 200kn, ovisno o veličini.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Curke, jako pazite koju loptu kupujete!
    Obične gumene, jeftinije mogu vrlo nezgodno puknuti pod vama (meni se to dogodilo). RAspitali smo se i saznali da postoje lopte koje imaju zaštitu od pucanja i naglog ispuhavanja. MALO su skuplje, ali neprocjenjivo je važno da smo i mi i naša rođena i nerođena djeca na njima sigurne.

Preporučam marku gymnic; imate je za kupiti u Gotovčevoj ulici u nekom dućanu koji se zove Rozi step. To je blizu Petrove crkve.

Dođu 150-180 kn, ovisno o veličini.

Možda ima i drugih marki koje su pouzdane, ali ja znam samo za ovu.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo proljece su na SD imali jednu ispuhanu loptu i jednu koju nisu nudili.

Ja sam svojim dolaskom poremetila nedjeljni poslijepodnevni mir gledanja telke, pa su bili strasno uvrijedjeni na mene. Toliko uvrijedjeni da su me jedva pustili da hodam i budem s MM-om u hodniku.

Uglavnom su me drzali vezanu za CTG i to otkad sam dosla (u nedjelju poslijepodne) do kad sam rodila (u ponedjeljak navecer - dakle, vise od 24 sata), za svako ustajanje sam se morala natezati s njima i na kraju su i mene i MM-a proglasili teskim pacijentima koji nesto izvolijevaju, a dezurni doktor je bio takav da sam ga prozvala dr. Mengele.

Na srecu, otisao je kuci i nije mi bio na porodu.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kad sam zbog hematoma ležala u bolnici najavila mi babica da će stići lopta i evo u ovotjednim lokalnim novinama piše da od sad i u Čakovcu možeš koristiti loptu 8) , a za kadu nema uvjeta i novaca, još ne :? !
    Samo da javim, pa ću se kasnije educirati...mislim da mi je u prvom porodu definitivno pomoglo to što sam samo mogla šetati (a što im inače nije praksa), pa ću sada svakako probati i loptu iskoristiti!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

ja idem na Sv. Duh za tjedan dana ( zar je tako brzo prošlo) :shock:

i obavezno bi htjela lopticu po kojoj i sad skakućem svaki dan.... izvjestit ću vas da li sam je uspjela dobiti i kako je bilo

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

[.Lopta na kojoj sam ja bila za vrijeme poroda je bila ista takva
    sta i u osijeku imaju loptu? imaju li mogucnost poroda na stolici? mora li se prijes ginicem dogovoriti?

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Lidija, u Osijeku imaš i loptu i stolicu i kadu. Za prvo dvoje se ne moraš ni s kim dogovarati, samo zatražiš kad dođeš roditi. Za kadu moraš ići na tečaj. Ako te šta zanima samo me pitaj. Bila sam na lopti, a bogme i u kadi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A sto je s Vinogradskom? Nabavljaju kadu, a nemaju love za loptu...? :shock: :shock: :shock:

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vinogradska ima kadu, ali je ne koristi.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja sam bila s loptom odusevljena. Cupkanje mi je bas odgovaralo. Osjecala sam se aktivno i zaokupljeno necime, osim tih prokletih trudova. Isto tako sam cula od vise zena da im nije odgovarala. Dobro je to sto mozes probati i odbaciti je ako ti ne odgovara.

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Please help !!
    Imam loptu i upravo sjedim na njoj dok vam pišem.
    Sve više čujem koliko je lopta dobra za trudničke vježbe pogotovo za porod tj. ubrzava otvaranje, ali to je sve što znam.
    Mogu li negdje naći više informacija o trudničkim vježbama sa loptom, osobito me interesiraju tehnike vježbi koje se koriste kada počinju trudovi (ako postoje ili je to obično 'hopsanje' po lopti) ?

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hvala!

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja imam loptu i mislim probat po njoj skakat kad dođu trudovi...zanima me dali je MOŽDA smijem ponijet (znam da svoju nemaju) u Petrovu i skakat u predrađaoni ili će me neka zla teta zadavit..naravno,ako mi lopta bude odgovarala?!? :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I ja sam nabavila loptu.Znači mogu sjediti i vježbati sve do poroda???sada mi je 26. tjedan.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj sikica prvotno napisa
    Kad sam zbog hematoma ležala u bolnici najavila mi babica da će stići lopta i evo u ovotjednim lokalnim novinama piše da od sad i u Čakovcu možeš koristiti loptu 8) , a za kadu nema uvjeta i novaca, još ne :? !
    Samo da javim, pa ću se kasnije educirati...mislim da mi je u prvom porodu definitivno pomoglo to što sam samo mogla šetati (a što im inače nije praksa), pa ću sada svakako probati i loptu iskoristiti!
    Hej, sad sam primijetila da si ti ovo postala baš na dan kad sam ja rodila svoju bebu. Naravno, na lopti! :D Ma, meni je lopta zaaaakon! Trudovi su se jednostavno gubili!

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    ja imam loptu i mislim probat po njoj skakat kad dođu trudovi...zanima me dali je MOŽDA smijem ponijet (znam da svoju nemaju) u Petrovu i skakat u predrađaoni ili će me neka zla teta zadavit..naravno,ako mi lopta bude odgovarala?!? :?
    I ja bih to htjela, ali bojim se da ništa od toga, tamo su poprilično rigorozni i postupaju po pravilma, a to je kada si u rađaoni ideš na stol, prikopčaju te i čekaš.
    Kada ti je termin?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da li sjedenje na lopti može dovesti do prijevremenog otvaranja? :?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

evo mirta ja sam rodila u Petrovoj,nisam imala sa sobom loptu jer nisam ni skužila da imam trudove-mislila da su lažni nego su me s pregleda šiknili u rađaonu...ali mislim da ti tamo niko ne bi ništa reka,ja sam u predrađaoni dobila klistir i bila sat-2 šetala i pričala s nekon curom koja je bila na ctg-u...tako da mislim da možeš tamo skakat po čemu god...ali ja bi ti savjetovala da dođeš tamo što kasnije,.,..ja nisam imala izbora jer su me oni poslali pa sam prerano legla na krevet i provela sam na njemu 7 sati uz drip i sve..a ja sam imala snage šetat joooš dugo i nebi imala problema sa time šta se M nije spustio

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj VedranaV prvotno napisa
    http://www.roda.hr/vijesti.php?ID=507

http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=4&Tekst2ID=67
    podižem topik... jer mi ne pomažu puno ti linkovi par dana pred porod...

imam loptu i sjedim na njoj već par tjedana, ali se poslije osjećam kao kauboj
    sjećam se prvi put iz rađaone da mi je pasala u trudovima, ali ima li kakvih konkretnih savjeta koji pomažu pri otvaranju???
    tipa, da vrtim bokovima dok sjedim ili hopšem gore dolje???
    :?

habibi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ovo sam se baš pitala! skoro cijelu trudnoću se istežem i vježbam na lopti, ali me živo zanima što s njom kad te peru trudovi. idem na sv. duh i možda ih zatražim loptu, ali kaj onda :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •