-
Lopta je zakon!!!
Evo mene, skoro šest tjedana nakon dolaska na svijet naše Laure!
Znam da sam nekima obećala još davnih dana priču sa poroda (u vodi), ali jednostavno, nikako ne stignem - Laura je cijeli dan budna, odspava par puta po 15-20 minuta tijekom dana, ali zato noću spava bez prekida (kuc kuc u drvo), pa zbog toga nemam baš previše vremena za neke druge stvari. Zato svako malo otvorim poneki topic, u kojem je dijelić naše priče, pa tako i sada.
Vidim da se na nekim topicima spominjala lopta, pa ju ja sada moram pohvaliti!
Kada sam stigla u rodilište, imala sam trudove (dosta bolne) na svakih 5 minuta i bila sam 5 cm otvorena. Dok sam čekala da me liječnik pregleda razgovarala sam sa sestrom i napomenula joj kako bih željela roditi u kadi, a ako to ne bude moguće, onda obavezno na stolici, te da bih u međuvremenu skakutala na lopti. Sestra je bila iznenađena mojom informiranošću, a ja njenom iznenađenošću. Pa, Bože moj, ako idem roditi, ili uopće nešto raditi, informirat ću se o svemu maksimalno, samo da meni bude bolje!!!
I tako, nakon "obrade" i svega što ide s tim, odveli me u rađaonu sa kadom, i prikopčali na CTG. Trudovi su i dalje bili na 5 -7 minuta i bolni. Pitam ja za svoju loptu, kad eto na vratima druga sestra i gura veliku zelenu! Ja sva sretna sjela na nju (loptu, ne sestru), ulovila se za krevet i počela skakutati, vrtiti se na njoj, i super mi bilo! Bilo mi nešto čudno, ali nisam baš previše obraćala pažnju na to jer sam bila jako uzbuđena - uskoro stiže beba. Bacim pogled na ispis CTGa, kad ono prošlo nekoliko trudova (do 100), a ja niti jedan nisam osjetila!!! :D (to je to šta mi je bilo čudno, kasnije sam skužila!) Nakon dvadesetak minuta bezbolnih trudova i mog uživanja na lopti, ponovno su me pregledali (i probušili vodenjak) a ja već 7 cm otvorena. Kaže dr "Oho, sada ćete vi!" Vratila sam se ponovno u rađaonu i cupkala na lopti još desetak minuta (naravno i dalje nisam ništa osjećala) dok mi nisu pripremili vodu.
Dva i pol sata kasnije, točnije 13/12/2003 u 6,57 svijet je postao bogatiji za još jednu plivačicu
, ali to je sada već druga priča.
Samo sam vam htjela reći da je lopta zakon i da ju obavezno tražite, jer kako sam čula u nekim rodilištima ju imaju, ali ju ne daju samoinicijativno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma