Evo mene, skoro šest tjedana nakon dolaska na svijet naše Laure!
Znam da sam nekima obećala još davnih dana priču sa poroda (u vodi), ali jednostavno, nikako ne stignem - Laura je cijeli dan budna, odspava par puta po 15-20 minuta tijekom dana, ali zato noću spava bez prekida (kuc kuc u drvo), pa zbog toga nemam baš previše vremena za neke druge stvari. Zato svako malo otvorim poneki topic, u kojem je dijelić naše priče, pa tako i sada.
Vidim da se na nekim topicima spominjala lopta, pa ju ja sada moram pohvaliti!
Kada sam stigla u rodilište, imala sam trudove (dosta bolne) na svakih 5 minuta i bila sam 5 cm otvorena. Dok sam čekala da me liječnik pregleda razgovarala sam sa sestrom i napomenula joj kako bih željela roditi u kadi, a ako to ne bude moguće, onda obavezno na stolici, te da bih u međuvremenu skakutala na lopti. Sestra je bila iznenađena mojom informiranošću, a ja njenom iznenađenošću. Pa, Bože moj, ako idem roditi, ili uopće nešto raditi, informirat ću se o svemu maksimalno, samo da meni bude bolje!!!
I tako, nakon "obrade" i svega što ide s tim, odveli me u rađaonu sa kadom, i prikopčali na CTG. Trudovi su i dalje bili na 5 -7 minuta i bolni. Pitam ja za svoju loptu, kad eto na vratima druga sestra i gura veliku zelenu! Ja sva sretna sjela na nju (loptu, ne sestru), ulovila se za krevet i počela skakutati, vrtiti se na njoj, i super mi bilo! Bilo mi nešto čudno, ali nisam baš previše obraćala pažnju na to jer sam bila jako uzbuđena - uskoro stiže beba. Bacim pogled na ispis CTGa, kad ono prošlo nekoliko trudova (do 100), a ja niti jedan nisam osjetila!!! :D (to je to šta mi je bilo čudno, kasnije sam skužila!) Nakon dvadesetak minuta bezbolnih trudova i mog uživanja na lopti, ponovno su me pregledali (i probušili vodenjak) a ja već 7 cm otvorena. Kaže dr "Oho, sada ćete vi!" Vratila sam se ponovno u rađaonu i cupkala na lopti još desetak minuta (naravno i dalje nisam ništa osjećala) dok mi nisu pripremili vodu.
Dva i pol sata kasnije, točnije 13/12/2003 u 6,57 svijet je postao bogatiji za još jednu plivačicu, ali to je sada već druga priča.
Samo sam vam htjela reći da je lopta zakon i da ju obavezno tražite, jer kako sam čula u nekim rodilištima ju imaju, ali ju ne daju samoinicijativno!