Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Piškiti u pelenu da,ali za kakiti nema vremena!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Piškiti u pelenu da,ali za kakiti nema vremena!

Nisam znala kako drugačije nazvati ovu temu.Tako naime glasi naš problem.Pelenu smo skinuli prije dva mjeseca na njenu inicijativu najviše jer nakon par oblačenja gačica jednostavno je zaključila da pelena ŠULJA-žulja.Sa piškenjem je sve ok,ali za duže sjedenje i kakanje jednostavno nema vremena,i zbog nedovoljnog pražnjenja počela joj je stolica biti jako tvrda(sva sreča počela sezona šljiva).Ima li netko slični problem i kako ga riješiti,čak joj nudim i ponovo pelenu kad najavi da mora kakiti,ali ne želi ni čuti. :?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i margiti se to dogadjalo kad je skinula pelenu - jednostavno nije mogla dobro procijeniti kad treba sjesti na wc, i trebalo je 30-40 dana da skuzi kad je pravo vrijeme za sjesti na wc.
    situaciju smo rjesavali tako da bi od momenta kad bi rekla da joj se kaka bila gola kako bi sto prije mogla sjesti na tutu ili wc, i nismo izlazili van iz kuce dok se ne bi pokakala (da ju ne ometemo u tome).
    obicno je trebalo 15 - 60 minuta od prvog prijavljivanja pa do stvarnog kakanja.
    sad vec super pogodi trenutak (prosla su 2 i pol mjeseca od skidanja pelene), i kad sjedne, onda se odmah i pokaka.

uglavnom, normalno je, malo je teze skuziti kakanje nego piskanje. samo je osluskujte i polako

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ona kaki,ali to bude par tvrdih kuglica i odmah se ustaje i govori da je gotova.Čak sam probala pustiti crtani da gleda na lonkici,ali onda tako sjedi dugo da joj sva nogica utrne,i na kraju lonka ostane prazna.Nekada ju uspijem nagovoriti da se još vrati da nije gotova,ali vrlo rjetko.Brine me što nikada nije imala tvrdu stolicu,prehranu nismo mjenjali,jede puno voća,a jako je tvrda stolica.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi smo imali sličan problem jer nije htjela kakati kad joj je bilo sila pa je na kraju stolica bila jako tvrda i kakala je u pelenu kad nije više mogla zadržavati. U zadnja cca. 2 mjeseca kaka samo u kahlicu jer više ne zadržava stolicu, do tad je bilo pola pola, na kahlicu kaka od godine dana. Ponekad sama veli da joj se kaka, ali dosta često ja znam da bi već bilo vrijeme da kaka i onda ja odem na wc, pokraj sebe stavim kahlicu i idemo nas dvije skupa kakati. Za to vrijeme se nečim zabavljamo i pokaka se bez problema. Ili se držimo za ruku i kad ona vidi da ja tiskam (glumim da i ja kakam ) onda i ona tiska. MM veli da će nas jednom snimiti s kamerom
    Kod nas je više pišanje problem. Veli "piša" onog trenutka kad već piša, između joj nudim da ide na kahlicu i svaki put kad sjedne se popiša, ali max. za jedan sat treba opet. I čini mi se da joj je teže skužiti da treba pišati, za kakanje zna da joj je sila i zna reći da ju muči drekač u guzi

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Veli "piša" onog trenutka kad već piša
    Tako je i kod nas, stigne na tutu jedino ako stoji tik do nje i onda samo brzo sjedne i popiški se. Inače... dosadna sam sama sebi s pitanjem "jeli ti se piški".

A pelena je bode

Kiflice, mene ustvari zbunio naslov topica - piškiti u pelenu - misliš tutu/wc

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

MI smo imali sličan problem...pišanje svladao za dva dana...a kakanje za nekih tjedan dana..

u početku je 3 puta išao na wc prije nego bi obavio...ono dođe sjedne ne ide odma i neće kakat, pa još jednom i onda treći put trči i viče "brzo, brzo"..već bi govance malo izašlo van al mogao ga je zadržat dok ne sjedne na wc...
    nisam ništa posebno govorila ni radila , nakon tjedan dana sam rekao idemo kakti došao do wc-a sjeo i obavio...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

E ovo je problem i kod nas. Naime odvikavamo se od pelena već neka 2 tj. na njegovu inicijativu. Pišanje nam nekad ode u gaće (ako je nečim zaokupljen) par puta u školjku a većinom obavlja vani. Kad smo vani onda piški svako malo, jer trči do gredice sa cvijećem pa tamo piša, pa malo do psa, pa malo ispod drveta .... Školjka mu baš nije zanimljiva ili mu je možda hladna kad nasloni nogice na nju. :? Ugl. na lonu neće.
    A što se tiče kakanja par puta je bilo u gaće, pa je onda bio razočaran sam u sebe kako mu je prošlo u gaće. Onda sam ga hrabrila da to nije ništa, da mu se dogodila nezgoda i da sljedeći put kaže pa idemo na lonu ili školjku. Onda je par puta tražio pelenu kad mu se kakalo i pokakako se u pelenu. Ovaj tjedan je krenu u vrtić i tetama sam objasnila proceduru za kakanje, ako traži pelenu neka mu stave. Doduše neznam jel ovih dana kako u vrtiću jer MM ide po njega pa zaboravi pitat Zadnje kakanje je bilo doma u ponedjeljak, ali nekako ima osjećaj da nije kakako od tada, ili se varam?
    Ja pitam svako malo jel mu se kaka i ako hoće da ću mu staviti pelenu, ali on govori da netreba kakati.
    Uglavnom jako se bojim tog kakanja, jer lani smo imali cijelo ljeto fazu kad se stiskao kad bi mu se kakalo, čak je i sirup pio da bi se uopće pokakako.
    Sljedi vikend pa ću vidjeti kako će se situacija razvijati.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Milana potpuno te razumjem,ja več našu tetu čuvalicu maltretiram sa pitanjima,jel kakala,pa onda jel bilo puno ili malo ,tvrdo ili mekano...Skužila sam da je već i moja kiflica shvatila da je to problem i jučer kaže mama MUČI me stomačič,a ja pitam hočeš na lonkicu,a ona meni neču jer je tvrdo i pita jel i mene muči tvrdo kad kakim,meni srce puklo!!!!!!!! Ima li netko iskustva sa portalakom,koliko ga često smije piti,bojim se da joj crijeva onda ne postanu ljena bez upotrebe sirupa?!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Re: Piškiti u pelenu da,ali za kakiti nema vremena!

Citiraj kiflica prvotno napisa
    Nisam znala kako drugačije nazvati ovu temu.Tako naime glasi naš problem.Pelenu smo skinuli prije dva mjeseca na njenu inicijativu najviše jer nakon par oblačenja gačica jednostavno je zaključila da pelena ŠULJA-žulja.Sa piškenjem je sve ok,ali za duže sjedenje i kakanje jednostavno nema vremena,i zbog nedovoljnog pražnjenja počela joj je stolica biti jako tvrda(sva sreča počela sezona šljiva).Ima li netko slični problem i kako ga riješiti,čak joj nudim i ponovo pelenu kad najavi da mora kakiti,ali ne želi ni čuti. :?
    Mi imamo isti problem, pišanje je super savladao, a kakanje još ne. I sad dijete koje je od rođenja kakalo puno i mekano, prvi puta u životu preskoči po jedan dan i ne kaka. Naravno stolica je odmah tvrđa i koma. Što da radim? Prehranu nismo mijenjali, vode pije puno. Nije baš zainteresiran za nove okuse, pa teško da mu mugu dati neku novu "otvarajuću" namirnicu. Evo jučer je kakao, ali stolica tvrđa, danas nije kakao, kako će biti sutra, valjda ne bude problema?!
    Točno vidim da ga muči jer zna da se ne bi trebao pokakati u gaće, a na zahodu se još ne zna opustiti.
    Nikad, apsolutno nikad nisam negativno reagirala kad bi se pokakao u gaće, tako da niti to ne može biti razlog. Vidim da se prvi put u životu muči s kakanjem, a ne znam mu pomoči.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

doc ce i to, za kakanje obicno treba malo vise vremena. j je piskenje svladao gotovo odmah a za ovo drugo mu je trebalo nekih misec ipo. samo strpljivo, do c ce i to.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa
    doc ce i to, za kakanje obicno treba malo vise vremena. j je piskenje svladao gotovo odmah a za ovo drugo mu je trebalo nekih misec ipo. samo strpljivo, do c ce i to.
    Ma znam ja da će on to savladati, nije to meni problem. Problem je što mu to uzrokuje tvrđu stolicu i muči ga, a ja mu ne znam pomoči.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    i margiti se to dogadjalo kad je skinula pelenu - jednostavno nije mogla dobro procijeniti kad treba sjesti na wc, i trebalo je 30-40 dana da skuzi kad je pravo vrijeme za sjesti na wc.
    situaciju smo rjesavali tako da bi od momenta kad bi rekla da joj se kaka bila gola kako bi sto prije mogla sjesti na tutu ili wc, i nismo izlazili van iz kuce dok se ne bi pokakala (da ju ne ometemo u tome).
    obicno je trebalo 15 - 60 minuta od prvog prijavljivanja pa do stvarnog kakanja.
    sad vec super pogodi trenutak (prosla su 2 i pol mjeseca od skidanja pelene), i kad sjedne, onda se odmah i pokaka.

uglavnom, normalno je, malo je teze skuziti kakanje nego piskanje. samo je osluskujte i polako
    Sad kad ponovno čitam što si napisala, mislim da je i kod nas takva situacija. Baš sam razmišljala zašto se nekakanje obično događa kad sam ja doma, a prehrana je potpuno ista. Izgleda da je štos baš u tome što si i ti primjetila: kad sam ja doma, onda idemo odmah u jutro van (šetnja, dućan, park), i onda ga očito ometemo u kakanju. :/ (kako mi to do sad nije palo na pamet???) Kad ga čuva baka u jutro nikud ne idu, i obično se nakon nekog vremena pokaka.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Citiraj malena beba prvotno napisa
    Ma znam ja da će on to savladati, nije to meni problem. Problem je što mu to uzrokuje tvrđu stolicu i muči ga, a ja mu ne znam pomoči.
    i j. je tako. mi bi kao lutonjica, ostajali doma dok se nebi pokakio

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno i mi imamo problem

Već više od mj.dana se odvikavamo od pelena.Stavljamo ih za popodnevno i noćno spavanje.Sad kad mora piškiti ujutro kad se probudi kaže skini pelenicu,ja skinem,on piški al od kakanja ništa.Već sam luda,neće da sijedi na lonici već čeka da ga prođe.Počela sam mu davati portalak sirup jer nije kakao 4 dana i to ga je protjeralo al se toliko uznemirio jer nije mogao zaustaviti stolicu.Sad opet dva dana ništa.Kupili i novu lonicu....Dal da ga forsiram da sijedi i čekam ili da ga pustim kad mu dodje da kaže.Kad sijedi na lonici sijedim i ja pored njega al neće da kaka.Molim vas za savijet.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Re: i mi imamo problem

Citiraj mamalela76 prvotno napisa
    Već više od mj.dana se odvikavamo od pelena.Stavljamo ih za popodnevno i noćno spavanje.Sad kad mora piškiti ujutro kad se probudi kaže skini pelenicu,ja skinem,on piški al od kakanja ništa.Već sam luda,neće da sijedi na lonici već čeka da ga prođe.Počela sam mu davati portalak sirup jer nije kakao 4 dana i to ga je protjeralo al se toliko uznemirio jer nije mogao zaustaviti stolicu.Sad opet dva dana ništa.Kupili i novu lonicu....Dal da ga forsiram da sijedi i čekam ili da ga pustim kad mu dodje da kaže.Kad sijedi na lonici sijedim i ja pored njega al neće da kaka.Molim vas za savijet.
    Ja sam protiv bilo kakvog i najmanjeg oblika forsiranja. Mi smo napravili vidljive pomake na način da sam prvo postupila kao Lutonjica, bili smo doma dok se ne pokaka. Dala sam mu vremena da se opusti i shvati da treba svaki dan kakati i nisam forsirala niti WC, niti kahlicu, niti ispitivala, on je obično ako smo bili dovoljno dugo doma, otišao u drugu prostoriju i pokakao se u gaće. Tad mi dođe reči da je kakao. Onda idemo u kupaonu, bacimo kakač u WC, on pusti vodu, i ja samo kažem: ok, drugi put reci pa ideš kakati na WC, kraj diskusije.
    To je trajalo neko vrijeme i onda sam mu počela govoriti kad je sjeo na WC, ajde sad probaj stisnuti i kakača, i stvarno jedan dan je uspjeo, nitko sretniji od mene! :D Pohvalila sam ga, drugi dan je več sam tražio. :D Jučer se pokakao u gaće, čuvao ga je MM, pa vjerojatno nije pokopčao signale na vrijeme, ali nikome ništa. Ne reagiramo, samo kažemo, ok, drugi put kakamo na zahod,...
    Meni je najbitnije ne vršiti apsolutno nikakav pritisak i točka, ako dijete ne želi na WC, nema veze, za par dana će htjeti,...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ma sve je to ok,nego sam zabrinuta zbog toga što vidim da trpi da ne kaka,sad opet 2 dana nije kakao .Ujutro smo uvijek kući,ne idemo nigdje. Nadam se da će sve doći na svoje,jer do prije 10 dana je imao stolicu svaki dan.Javim se kad bude šta novo,svaki savjet dobro dođe,hvala vam.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Danas je malac konačno kakio :D :D .Bilo je trčanja po kući,ne zna gdje bi,šta bi,uhvatila ga panika i plače.Ne čini mi se da ga nešto boli već jednostavno neće kakati u gačice ni pelenicu pa mu frka.Bitno da je kakio,nadam se da će sve doći na svoje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •