Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Čušpajz od tikvica

  1. #1
    domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,286

    Početno Čušpajz od tikvica

    Evo danas asam kupila tikvice i sutra bi radila neki čušpaj sa njima ali ne znam kakao.
    Dajte prijedloge, nešto bez mesa?

  2. #2
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,851

    Početno

    Ja radim 'maneštru' od tikvica.

    Na maslinovom ulju ispirjam malo luka - može mladi ili mala glavica sitno sjeckana, dodam nasjeckane mrkve, malo propirjam, pa dodam tikvice narezane na kockice. Zalijem vrućom juhom (ja je skuham od kocke iz DM-a), i pustim da kuha. Pred kraj dodam kuhanog paradajza. Posebno skuham sitno tijesto (pužiće piccolini od Barille) pa dodam u tikvice i još sve malo zajedno prokuham.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,938

    Početno

    na ulju propirjam bijeli luk , nasjeckan

    kad malo požuti dodam žlicu brašna
    , na tome proprijam naribane tikvice

    koje sam prije naribala i ostavila da puste sok, nasolila

    u međuvremenu skuham krompir na kockice, sve to pomiješam pustim da zakuha
    i omiješam vrhnje

    tijekom pirjanja tikvica povremeno dodam vode da ne zagori

  4. #4
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    čekaj, ovo sigurno ide na servisni kutak?

    ili hoćeš da ti netko napravi tikvice i servira ti ih!


  5. #5
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Na ulju skroz kratko prodinstaš češnjak, dodaš žlicu-dvije brašna, promiješaš 10ak puta, dodaš malo mljevene crvene paprike, odmah na to tikvice (nasoljene i ocijeđene), malo ih dinstaš i sve to zaliješ kiselim mlijekom (idealno bi bilo domaće s vrhnjem). Kad zakuha posoliš i dodaš malo kuhanog paradajza. Taj čušpajz ti se radi na guuusto (pod tim mislim na puno tikvica) i jede s pire krumpirom.

  6. #6

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Dugo Selo
    Postovi
    686

    Početno

    Pored ovoga što su ti cure već napisale, ima i drugi način - narežeš na kolutiće ili "kockice", kuhaš par minuta, napraviš zapršku s crvenim lukom, začiniš po ukusu i prokuhaš još 15-tak min. A možeš i kuhani krumpir dodati. Sori, nabrzaka pišem, ali nadam se da si skužila.

  7. #7

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Ja ih uglavnom radim ovako:
    Na belo:
    Tikvice sa fetom
    Na crveno:
    Varivo od tikvica
    Uvek je super i paše uz sve

  8. #8
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,937

    Početno

    Citiraj maria71 prvotno napisa
    na ulju propirjam bijeli luk , nasjeckan

    kad malo požuti dodam žlicu brašna
    , na tome proprijam naribane tikvice

    koje sam prije naribala i ostavila da puste sok, nasolila

    u međuvremenu skuham krompir na kockice, sve to pomiješam pustim da zakuha
    i omiješam vrhnje

    tijekom pirjanja tikvica povremeno dodam vode da ne zagori
    Ovako i ja. To je bijelo varivo od tikvica (dodam još i kopar).

    Crveno varivo ide ovako:
    Na žlici ulja propirjam pola glavice luka da postane staklast, dodam tikvice naribane ili nasjeckane na kockice i propirjam da pusti sok. Posolim, popaprim, dodam kumin (kiml) na vrhu noža i oko 2 dl umaka od paradajza (1 mali ili pola velikog tetrapaka). Može se staviti i pelate, čak je još bolje.
    Uz to ide pire krumpir.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •