Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: vrijednosti betehcg- pojašnjenje

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno vrijednosti betehcg- pojašnjenje

ono što mene zanima, i nikako ne
    mogu skontat: kad neko napiše slijedeće, citiram:
    # 3 weeks LMP: 5 - 50 mIU/ml
    # 4 weeks LMP: 5 - 426 mIU/ml
    # 5 weeks LMP: 18 - 7,340 mIU/ml
    # 6 weeks LMP: 1,080 - 56,500 mIU/ml
    # 7 - 8 weeks LMP: 7, 650 - 229,000 mIU/ml
    # 9 - 12 weeks LMP: 25,700 - 288,000 mIU/ml

šta znači ta 3 tjedna???????

mislim, ovo su osnove, o ovome mi skroz pričamo, ali meni se skroz nešto petlja!!!

ŠTA ZNAČE TA TRI TJEDNA?
    1. TRI TJEDNA OD PRVOG DANA ZADNJE MENSTRUACIJE?
    2.TRI TJEDNA OD OVULACIJE?
    3. TRI TJEDNA OD OPLODNJE( DAKLE DAN ET)

Ajde pojasnite ,mi ko dvogodišnjem djetetu :?

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja mislim da je to tri tjedna od M jer da je od oplodnje to bi bile extra male brojke, ali samo mislim nisam sigurna

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pa samo tražim obično objašnjenje? :? :? :? :? enybody??

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pa ja isto to mislim, ali nikako da mi neko ppouzdano kaže...ne znam šta da očekujem, ako mi je danas 5.tjedan od prvog dana zadnje menstruacije onda bi mi vrijednosti trebale biti do 7000?????

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

obično se gleda od dana transfera meni je npr bila 11 dpt beta 158 a taj dan je bilo već 4 tjedna od zadnje M tako da 5 tjedan od zadnje M nemoze biti 7000......

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Vrijednost bete počima rasti onog trenutka kada se ugnijezdilo u maternici.
    Točan dan početka rasta bete ne možemo sa sigurnošću znati ni kod prirodne trudnoće niti IVF, jer unatoč tome što se zna kada je u postupku potpomognute bio transfer, ne znači nužno da se taj dan kada je bio transfer doista i ugnijezdilo u maternicu.

Dakle, onog trenutka kada se ugnijezdilo beta HCG počima rasti i pravilno je da se duplira svaka 24 sata.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nataša, po meni je 3 weeks treći tjedan trudnoće, a to ti se, na moje veliko iznenađenje, računa od dana zadnje menge, a ne od dana oplodnje. Ako slučajno piše 3 weeks pt onda je to post transfer, ali bih rekla da se ovo odnosi na 3. tjedan trudnoće, tj. treći tjedan nakon zadnje menge. Dakle, prvi tjedan trudnoće se kao računa još dok ti maltene traje krvarenje, a trudnoća još nije niti u nastanku i tek je počeo rast folikul koji će oslobodit jajnu stanicu koju će spermij oplodit i koja će se implantirat, a standard je da je kao to već 1. tjedan trudnoće.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I kad smo do HCG-a jednom sam čitala da može biti povišen nakon konzumiranja marihuane.
    Znam da ovdje nikog takvog nema, ali eto, baš zanimljiv podatak

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kopiram:

U vrijeme očekivane menstruacije (12-14 dana nakon ovulacije, ovisno o duljini menstrualnog ciklusa) razina beta HCG-a u krvi dostiže 100 IU/L, udvostručuje se u prosjeku svaka dva dana, a svoju najvišu razinu dostiže izmedu osmog i desetog tjedna trudnoće kada iznosi otprilike 100.000-120.000 IU/L. Nakon toga vrijednost lagano pada sve do dvadesetog tjedna na oko 20.000 IU/L i na toj razini ostaje do kraja trudnoće. Kao i kod drugih nalaza, i ovdje mogu postojati manja odstupanja.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I da tjedni se računaju od zadnje menstruacije.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Nataša, po meni je 3 weeks treći tjedan trudnoće, a to ti se, na moje veliko iznenađenje, računa od dana zadnje menge, a ne od dana oplodnje. Ako slučajno piše 3 weeks pt onda je to post transfer, ali bih rekla da se ovo odnosi na 3. tjedan trudnoće, tj. treći tjedan nakon zadnje menge. Dakle, prvi tjedan trudnoće se kao računa još dok ti maltene traje krvarenje, a trudnoća još nije niti u nastanku i tek je počeo rast folikul koji će oslobodit jajnu stanicu koju će spermij oplodit i koja će se implantirat, a standard je da je kao to već 1. tjedan trudnoće.
    e to i ja mislim. jel naša trudnoća traje 42 tjedna, 42 tjedna od prvog dana zadnje mestruacij, jel tako?

znači, SVE se računa tako, pa pretpostavljam i vrijednosti betehcg!

znači, ta tri tjedna podrazumijevaju zapravo tri tjedna od prvog dana zadnje menstruacije: 2 tjedna do ovulacije + tjedan dana od ovulacije, dakle još fali jedan tjedan da bi stigla slijedeća menstruacija!!!

ISUSE I BOŽE, KOJA RAČUNICA!!!!

DAKLE, MI VADIMO BETU , ukoliko je ET 5 dan, znači 14 dana do ovulacije( obično je tako) + tih 5 dana, to je ukupno cca 19 dana, 14 dana od ET!! TO JE UKUPNO 14+5+14 = CCA 33 DANA, A TO JE 4,5 TJEDNA, JEL TAKO???????
    ajd uživite se... :/

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

dakle, tih 4,5 tjedna nakon prvoh dana zadnje manstruacije beta bi trebala biti u vrijednosti od (# 4 weeks LMP: 5 - 426 mIU/ml
    # 5 weeks LMP: 18 - 7,340 mIU/ml ) od 5 do 7,340, i u tim okvirima sve je ok!

šta je dalje sa inekcijom koju dobijemo choragonom? kad on ispari?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, to ti je tako! Mene isto šokiralo kad sam shvatila da se trudnoća računa od dana kad su oplodnja i implantacija još tjednima daleko.

Jedino, ako ostaneš trudna, a budeš trebala elektivni carski, onda se računica vraća i gledaju kada je bio transfer koliko starog embrija da slučajno ne bi napravili carski ranije jer se takav carski radi obično na 38+2 ili 38 + 3, tako nekako (prijevod: 38 tjedana plus 2 odnosno 3 dana trudnoće) da se osigura da je dijete donešeno, da će imat ok apgar, samostalno prodisat itd.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

uf....

a kad iz tijela izađe zadnja inekcija, choragon? i na to moramo gledati, jer ona možže povećati betu?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa
    dakle, tih 4,5 tjedna nakon prvoh dana zadnje manstruacije beta bi trebala biti u vrijednosti od (# 4 weeks LMP: 5 - 426 mIU/ml
    # 5 weeks LMP: 18 - 7,340 mIU/ml ) od 5 do 7,340, i u tim okvirima sve je ok!

šta je dalje sa inekcijom koju dobijemo choragonom? kad on ispari?
    Pa nije baš sve OK što je po tablici navedeno jer u to vrijednosti i za biokemijske trudnoće i sl. 14 dana nakon transfera beta bi trebala bit troznamenkasta i to možeš računat da je zicer ok ili barem blizu troznamenkaste.

Choragon ispari kako kome, ovisno koliko je ko primio i, pretpostavljam, koliku žena ima kilažu kako će se brzo izlučit iz tijela. Onako, školski, nakon 14 dana sam našla na netu, ali bit će i prije tipa 10-tak isto relativno OK. Uvijek betu moraš vadit 2x da vidiš trend, tako da ako su i neki ostaci choragona iduća bi trebala bit veća, ako je manja onda je to bio il' choragon ili biokemijska trudnoća.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo, da ti još olakšam s nekim benchmarksima. Ako ti je beta 14 dana nakon transfera tipa 100-500 ili tako nešto to je OK za jednu bebicu, cure koje imaju bete tipa 1000 14 dana nakon transfera ili više to su često dvojke. To su ti ti neki odnosi. Navodno bi se beta u 48 sati trebala poduplat, znači ova od 100 bit otprilike 200 ili nešto viša ili nešto niža. Negdje sam našla da je svako duplanje bete preko 66% OK, ali sam zaboravila di je to pisalo...

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da, prošli mjesec sam imala biokemijsku trudnoću, beta 15,6, vau!!!

sutra mi je 12.dan poslije transfera, imam test u ladici, koji reagira na 25mlu/ml...šta misliš? u petak bih trebala raditi betu , ali nisma u hrvatskoj pa će morati čekati do ponedjelka,a do tad bih,ukoliko ne dobijem M, stavljala utrogestane!
    :?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa
    da, prošli mjesec sam imala biokemijsku trudnoću, beta 15,6, vau!!!

sutra mi je 12.dan poslije transfera, imam test u ladici, koji reagira na 25mlu/ml...šta misliš? u petak bih trebala raditi betu , ali nisma u hrvatskoj pa će morati čekati do ponedjelka,a do tad bih,ukoliko ne dobijem M, stavljala utrogestane!
    :?
    Stvarno ne znam, nisam nikad radila testove nakon transfera, a biokemijska je dobar znak buduće trudnoće, može ti se dogodit da ti test ipak ne uhvati trudnoću pa ćeš šizit jer meni je to za tako rano nekako... ma, čini mi se nepouzdanu jer je bilo i minusevima na testima, pa su bile trudnoće. Koji je bed da produžiš s utrogestanima do ponedjeljka, mislim da nemaš ništa specijalno za izgubiti? Mislim da nije baš neki bed, jedino će ti se pošeremerit menga i može biti malo jača, ako ti je to bitno zbog štelanja godišnjeg i kupanja i tako nečeg onda napravi kako misliš da je najbolje, ja ti nekako mislim da nisu ni ti utrogestani svemoćni tj. ako je trudnoća, bit će OK sa ili bez utrogestana, ali vodi računa o tome da je u ciklusu u kojem je bila punkcija potrebno uzimat utriće jer se ne luči dovoljno progesterona. Znači, ako si imala FET (nije bilo punkcije), ako ti je jako bitno da ne stavljaš utrogestane i ne odgađaš (puj, puj, ne došla, da Bog da) mengu zbog timinga godišnjeg i kupanja, onda možeš i bez njih, čini mi se.

Tako sam barem ja razmišljala prije svog dobitnog ciklusa i godišnjeg (u stilu idem ja što prije saznat ishod da ne stavljam bezveze utrogestane i ne produljujem ciklus) i na kraju sam stavljala utriće još dugo, što i tebi želim - sretno ! Jedino, ja sam vadila betu jer sam si to mogla izorganzirati.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

e baš ti fala što si se javila, sve čekam pa nikako, al evo tebe.

ok, vidiću ujutro mkakog ću bit raspoloženja,aqko ujutro ne napravim test sve će čekati do ponedjeljka, pa i menstruacija

Matovila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bez namjere da unosim dodatni nemir medju friskim trudnicama meni je dr. R. rekao da nije tako vazno da se bas tocno udupla nakon 24 dana. Kod nekih zena se beta udupla nakon 48-72 sata a i dalje je to uredan nalaz i nema mjesta panici. Preporucio mi je da ne vadim odmah betu odmah iduci dan, nego da barem pricekam 2 ili 3 dana. Ja cu pricekati dva dana

Jucer mi je bila 302, a sutra idem ponovo pa se nadam da ce mi biti oko 600!

Matovila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Eh da... i da je bitno da stalno raste i raste

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Evo link http://www.advancedfertility.com/earlypre.htm

Stručnjaci za IVF iz Chicaga kažu da se kod 85% normalnih trudnoća HCG uduplava svakih 72 h. Znači ne mora se duplati svakih 48 sati kako mi ovdje uobičajeno govorimo već u prosjeku od 48-72h. Kod svake je to žene normalno individualno.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    ...

ali vodi računa o tome da je u ciklusu u kojem je bila punkcija potrebno uzimat utriće jer se ne luči dovoljno progesterona....
    Ovo nisam znala. Zbog čega - stimulacije ili nečega drugoga?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

moja ß 16 dan od transfera 959,30. jedna bebica ili možda dvije?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •