Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: A sada kako dalje

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno A sada kako dalje

Evo izašla sam iz bolnice, imala sam menzis koji mi nikako nije prestajao pa na kraju se ispostavilo da je vanmaterična trudnoča.Odstanili su mi ljevi jajovod a prošle godine sam isto imala vanmateričnu odstranjen desni jajovod. Sad sam bez obadva jajovoda još uvijek u šoku...
    A kako sada dalje.... nema više nada za prirodnom trudnočom.
    Znam svo zlo bilo u tome imam maternicu i obadva jajnika....ali moram na MPO..
    Nisam ni prva ni zadnja kojoj se to desilo.....
    A sada kako izabrati kliniku u koju otiči, kada kreniti s postupcima....
    Imam toliko toga za pitati......a neznam ni sama kada da krenem...
    Boli me srce, imam osječaj da se raspadam...........

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Corina..... draga.... najprije tijelo i dušu odmoriti, za tijelo sam sigurna da ti treba bar 3 mjeseca. U međuvremenu bih ja ODMAH poslala papire u SLO (Maribor - 1g. čekanja) ili kod dr. Reša u Ljubljani (imaš gore topic potpomognuta u SLO pa vidi i brojeve i sve ostalo). Ovdje kod nas u HR bojim se da IVF nosi osim restrikcija koje se izravno odražavaju na uspješnost, osim omalovažajućih prepreka kao što su psihološko savjetovanje (u Rijeki čak i testiranje), pravno savjetovanje i drugo mišljenje drugog liječnika (možda ćeš i ti morati po drugo mišljenje MPO liječnika koji će ti napisati IVF zbog nepostojanja jajovoda!?), još sasvim nove financijske restrikcije pa ćete u HR u državnoj klinici doći na red tko zna kad za stimulirani IVF........ , nažalost i to mene čini izuzetno tužnom (

Maribor se čeka 1 g. za postupak tako da se financijski stigneš pripremiti. Čini mi se da je postupak oko 2000 EUR plus lijekovi. Ljubljana i dr. Reš je ipak mnogo prihvatljiviji u cijeni (do 2000 EUR uključujući i lijekove). Hrvatska je nažalost postala noćna mora ako moraš u potpomognutu oplodnju.....

Ja sam s 32 g. dobila nakon 1 vanmaternične i 1 biokemijske prognozu: neprohodni jajovodi - dakle jedini izlaz IVF. Bila sam pribrana, tužna ali realistična........ Corinna, glavu gore i polako. Neću ti reći, polako.... još si mlada jer mogu misliti koliko silno želite dijete (kao uostalom svi mi ovdje), nego ću ti samo reći da su ti godine svakako olakotna okolnost )

goa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

CorinaII, ,drži se, draga naša..

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Draga nije ni MPO najgora stvar na svijetu, mislim da je ovo što se tebi dogodilo (2 vanmaternične) puno gore nego li postupak IVF-a. Jest da je sad u našoj Hrvatskoj kriza oko svega zbog zakona, sredstava pa ako si možeš priuštiti odi u susjednu Slo, imaš Maribor i dr. Reša- Ljubljana (kod njega se na postupak dolazi bez čekanja) i nadam se da ćeš zatrudniti vrlo brzo.
    Prouči malo gornje topice o Sloveniji a imaš i o našim bolnicama tu ćeš dobiti sve informacije o bolnicama i kakva je trenutna situacija gdje.
    Sretno

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Corina , odmori se prvo pa u nove pobjede!
    Na tvom mjestu bi poslala odmah papire u Maribor, u periodu čekanja ćeš se oporavit psihički i fizički.

Opcija IVF u Hrvatskoj nije sigurno za sada opcija koja nudi dobre mogučnosti,........ ja bi to ostavila za neka bolja vremena kad promjene zakon i ponude nam najbolje liječenje kao svugdje u Europi.

Želim ti puno sreće ~~~~~~~~~~~~~

Nene2 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Draga CorinaII žao mi je...

Ipak nije sve tako crno. Tvoja dijagnoza je premostiva, mladi ste i čim se tijelo odmori, krenite u postupke.

Istina je da je zakon kakav je, i da nije loše imati mogućnost izbora, pa potpisujem cure da se paralelno prijaviš u neku inozemnu kliniku, čisto da te tvoj red čeka makar se nadam da ti neće trebati.

U međuvremenu, vidim da imaš sve papire (zbog ovog užasnog zakona) i da si imala AIH, znači ploviš već MPO vodama- tako možda ne bi bilo loše pokušati još jednom, dvaput s AIH-om. To možeš i ovdje kod nas. Ako ne uspije (a nadam se da hoće!) javi se za info glede IVF-a.

Biene avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Nene2 prvotno napisa Vidi poruku
    Draga CorinaII žao mi je...

Ipak nije sve tako crno. Tvoja dijagnoza je premostiva, mladi ste i čim se tijelo odmori, krenite u postupke.

Istina je da je zakon kakav je, i da nije loše imati mogućnost izbora, pa potpisujem cure da se paralelno prijaviš u neku inozemnu kliniku, čisto da te tvoj red čeka makar se nadam da ti neće trebati.

U međuvremenu, vidim da imaš sve papire (zbog ovog užasnog zakona) i da si imala AIH, znači ploviš već MPO vodama- tako možda ne bi bilo loše pokušati još jednom, dvaput s AIH-om. To možeš i ovdje kod nas. Ako ne uspije (a nadam se da hoće!) javi se za info glede IVF-a.
    Pa ne može na AIH kad nema jajovoda.

Corina žao mi je.
    Mislim da ti je Kadauna dala dobar savjet.
    Sretno.

lucija83 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Draga Corina pogledaj moj potpis i bit ce ti sve jasno sve se moze bez obzira sto nemas jajovoda i ja sam se osjecala uzasno kad su mi rekli da necemo moci imati prirodnim putem djecu ali sam skupila snage i krenula u borbu za svog bebaca i na srecu nije dugo trajala samo si ti moras posloziti neke stvari u glavi i bit ce sve ok zelim ti svu srecu...

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Corina II cure su ti sve rekle, a posebno Kadauna i lucija 83. Skupi snagu i idemo dalje, život je vječna borba i traženje, pa tako moraš shvatiti i ovo što vam se događa. Želim ti da što prije budeš trbušasta !

Nene2 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Biene prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ne može na AIH kad nema jajovoda.
    Jooj, oprosti! Cijelo vrijeme mislim da je uklonjen samo jedan!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

corinaII žao mi je zbog svega što vam se dogodilo. Ipak, i ja mislim da nije IVF tako strašna stvar. Pogotovo što očito lako ostaješ trudna. Želim ti da ti se ponovi priča od lucije83 .

I ja bih na tvom mjestu odmah poslala papire u Mb ili kod dr. Reša u Ljubljanu, a ako si za sada financijski ne možete priuštiti liječenje o svom trošku, kad budeš imala snage, pokušaj se suočiti s našim neprijateljskim sustavom i odraditi koji postupak u nekoj od naših klinika. Kod nas, nažalost, čak ikad imaš osjećaj da se cijelo vrijeme nešto događa, vrijeme samo curi i na kraju se razvuče na mjesece i mjesece, a zbog novog zakona liječenje je daleko od optimalnog. Za Mb će ti odmah reći koliko ćete čekati, navodno se sada čeka kraće od godinu dana. Kod dr. Reša možete odmah ići. On samo neko vrijeme ljeti i oko Božića ne radi, a dosta je jeftiniji od Mb.

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hvala vam cure na svim ovim savjetima....odmoriti ću se sada 3mj. moram radi laporoskopije a onda najvjerovatnije da ću ipak vani u Sloveniju potražiti svoju bebicu.
    Ne znam još točno malo mi je sve ovo zbrkano uglavi.....koju kliniku čak sam razmišljala možda i Cito u Splitu ali neznam. Imam sada vremena dobro razmisliti........

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Draga corinna, jako mi je žao
    Želim ti da što prije skupiš snage i da brzo dođete do svoje bebice.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Draga corina, žao mi je. Moja bi preporuka odmah bila inozemstvo - Maribor, tamo se čeka godinu dana, ali to brzo prođe, plus toliko se i čeka najčešće i u državnim hrvatskim klinikama, samo ti to odmah možda neće tako reći, ali su u ograničenjima budžeta, još malo pa će ljeto i godišnji, stalno neki kravali - te nema lijekova, te lijekove izdaju socijalci, te ne, ipak klinike, pa ta savjetovanja pravno-psihološka, pa sto čuda. Ovaj novi zakon je koma ne samo što je jako malo uspješan (dozvoljava oplodnju samo tri jajne stanice, a u IVF-u nije odnos jedan na jedan, tj. od xy embrija implantirat će se tek svaki x-ti), plus kubure s budžetima, plus si ti u Zadru pa je to putovnaje amo-tamo u vrijeme krize s poslom, a za tako loš zakon, još manje smisleno. Eventualno CITO u Splitu, ne znam... Možda ti je najjednostavnije da Hrvatsku skroz zaobiđeš, ne znam, ovisi i o tvojoj financijskoj situaciji i logistici (radiš li, možeš li svako malo u ZG ili ST, imaš li di spavat po ZG-u itd.).

Eventualno bi mogla probati kod dr. Reša u Ljubljani/Postojni dok čekaš Maribor, kod kojeg nema liste čekanja, ali su laboratorijski uvjetni nešto lošiji.

Ovisi ti jako i o godinama, ti si još u godinama (ispod 35) di bi možda imalo još nešto državno smisla probati u stilu "pokusne IVF vožnje" dok čekaš Maribor ili negdje drugdje u inozemstvu.

Moja poruka - Maribor. A drugo sve je, po mom mišljenju, second best, a kod nas je katastrofa sada zbog zakona i budžetskih ograničenja, iako zakonodavac govori drugačije, a liječnici ne smiju govoriti kako stvarno je.

Sretno!

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

corinaII, ja bi od rijeci do rijeci potpisala Kadaunu i iskreno se nadam da ces uskoro svoju srecicu drzati u narucju

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Imam sada malo i vremena za razmisliti o tome gdje da odem, financijski su mi moji rekli pomoči a i mi smo stavili nešto sa strane u slučaju da do ovoga dođe...
    Neznam vjerovatno če to biti Slovenija, a sada čula sam i za Beč za kliniku Kinderwunshinstitut samo malo se o tome piše na rodi ili ja nisam našla.
    Mada opet za prvi put znam otprilike šta me čeka Cito mi je blizu svega 2 sata pa možda tamo da odem.....neznam zbrka mi je kako sada sve to uskladiti...putovanje...konzultacije.....neznam... polako kuda da krenem...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Možeš se dogovoriti neke cure su kombinirale Cito za vođenje folikumetrija i Reša za punkciju i transfer tako da se bar to putovanje skrati, ili probaj u Cito možda kod tebe upali od prve, jesi kod njih bila na AIH?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Idealno ti je uhvatit vrijeme do 35-te godine, a to ti je da pošalješ papire sutra u Maribor godina dana. Tako da - vrijeme leti, a u ovome je najdragocjeniji resurs. Garancija za uspjeh nigdje nema, ali u MB-u imaš poštenu šansu sa svim standardnim stvarima koje IVF kao tehnologija može ponuditi.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Naravno da je ružno dobiti takvu vijest...svima nam je saznanje da moramo na IVF bilo šok... Ali treba misliti pozitivno! Šta da živiš prije 30 godina? Mogla bi sjest i plakat! MPO nije prokletstvo, nego spas! Dobit ćeš svoje djetešce. Samo malo težim putem...

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mala Mimi Aih sam radila u Zadru, a za cito sam samo čula nisam bila ali totalna mi je zbunjoza u glavi radi ovog novog zakona i svega toga.......opet ako mogu odvojiti šolde za cCito mogu dodati i još malo pa u Soveniju u Postojnu

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bolje ti je, po meni, Maribor, pa onda sve drugo. Bitno je bolje od CITOa (zbog zakona), od Postojne (zbog laboratorijskih uvjeta), a ta ti godina prođe u trenu i bar imaš mir, a ne stalni interfejsing s klinikom, koji je u većini slučajeva neproduktivan i samo crpi svekolike resurse, od logističkih, preko financijskih, do emotivinih. Kad si u MB protokolu, onda ti stvar počinje, u pravilu, 2 mjeseca prije te godine dana jer si prvo na antibebi, a oni preporučaju da se šest mjeseci prije ne ide u stimulacije. Znači, ako bi išla za godinu dana u Mariboru (termin dobiješ nakon što ti potvrde primitak papira, kod tebe je situacija jasna jer nema oba jajovoda), neku stimulaciju drugdje bi trebala gurnit 10-6 mjeseci. Znači, ako pošalješ papire u MB i oni ti daju termin primjerice u 03/2011, onda počinješ s antibebi u 01/2011, a 6 mjeseci prije toga nema stimulacija, znači to ti je 06/2010.

Znači, idućih par mjeseci bi se trebala skockat gdje, uz Maribor, ako ti je strategija Maribor.

Znajući ovo što znam, ja bih možda ovako:

- Reš do 06/2010 (pripremu u CITO-a);
    - Maribor 03/2011.

Sretno!

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

hvala Ina33

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mislim da će i biti tako samo neznam kad će me moči Reš uzeti u postupak s obzirom da sam sad tek s laporoskopije...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Rešu možeš poslati mail na primoz.res@neplodnost.com s tim pitanjem, al nema žurbe, a on zaista uzima u slijedeć ciklus kad se odlučiš, povećan mu je priliv pacijentica iz Hr, al još uvijek to stignu promptno obrađivati, samo ti polako...i javi kako ide, sretno.

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hvala vam svima na velikoj pomoći kud ikako krenuti dalje. Ovako odlučeno je danas dr.Rešu šaljem mail s upitima(dali ima možda i br tel.) a isto tako ču se pribilježiti za Maribor pošto znam da se čeka oko godinu dana. A sada mi baš nije jasno kako stupiti u kontakt s Mariborom. Imaju oni br tel. da ih samo nazovem? A nalaze koje nalaze oni traže da ih pošaljem mailom? Kad ih nazovem kada idem na konzultacije? dali če mi oni reči koje pretrage trebama dalje napraviti. Od pretraga imam jedino nalaz hormona,papu, spermiogram, bakterije-ureoplazma koja je rađena prije 3god...Hsg i otpusno pismo da sam sad bez obadva jajovoda.
    A dr.Reša koje nalaze on traži?
    Sorry možda puno ispitujem ali sve mi je ovo novo, sve me zanima, želim dati 100% od sebe da sve to i uspije

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

draga Corina, sigurno ćeš imati bar 2-3 ciklusa odmor, i svakako trebaš imati svježe briseve...evo link na Potpomognuta u Sloveniji gdje ima puno info http://www.roda.hr/forum/threads/479...OVENIJI/page45, a evi i mob od dr Reša 0038641667482, a cure će ti reći za MB ili se preseli gore kod slovenaca na ovaj link.

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mare 41

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

corina, prouči dobro "slovenski" topic.
    Za Mb pogledaj na njihovim stranicama: http://www.ivf-mb.net/onas.htm
    Pokušaj dobiti ili splošne ili za samoplačnike, ali poštuj termine kada se zove i pripremi se na malo dulje zvanje. Nekada ih se dobije odmah, a nekad moraš zvati 15-20 minuta prije nego uloviš slobodnu liniju. Ali puno ćeš informacija brže dobiti tu na slovenskom topicu.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I prije nego počneš zvati zapiši si sva pitanja na papir da ne zaboraviš nešto i odgovore isto odmah zabilježi, jer smo svi malo zbrkani kad zovemo, a teško ih je dobiti.

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

upravo poslala mail s pitanjima dr Res

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

bravo!

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

A sad idem proučiti topic za Maribor pa da se i tamo javim...dali one tete na telefonima i doktori pričaju hrvatski ?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo več sam i dobila odgovor od dr.Reš. Slijedi mi odmor 2 mjeseca od laporoskopije pa u 6mj kod njega.Odma mi je i napisao koje još pretrage da napravim da ponesem sa sobom kad budem dolazila. Da dođem 2 tjedna prije Menzisa na konzultacije pa odma i krećemo s postupkom.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj corinaII prvotno napisa Vidi poruku
    A sad idem proučiti topic za Maribor pa da se i tamo javim...dali one tete na telefonima i doktori pričaju hrvatski ?
    Za Maribor, odi na prvu stranicu tog ogromnog topica, imaš "kuharicu" što i kako. Najjednostavnije će biti da ne zoveš, nego pošalješ KOPIJU svoje medicinske dokumentacije preporučenom poštom i zamoliš za termin za IVF s obizrom da ste jednoznačno za IVF. Zivkanje i mailanje zna trajati, najbolje poslat papire, pa ih onda lovati. Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I napravi mali sažetak pređenog puta u stilu dopisa, zamoli za termin za IVF postupak, dokumentacija u privitku. Nakon što ti odgovore, bilo bi ti zgodno otići i na konzultacije kod dr. Vlaisavljevića (to se čeka 2-3 mjeseca), a najbolje je otići kod njega, ispričati detalje dg. i anamneze i dogovoriti se za terapiju.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 01.03.2010. at 15:44

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ina33 hvala na savjetu, ja se več izgubila u moru topica o Sloveniji. Znači uredno složiti sve nalaze i opisati sve što smo prošli i sve priložiti pa u poštu s time.....super hvala ti puno
    U biti hvala svima vama što ste uz mene, što ste mi pomogle sa savjetima i za koju kliniku da se odlučim.....da lakše prebrodim gubitak oba jajovoda...ma sve vas beskrajno volim...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ja te u potpunosti razumijem, dvije vanmatericne iza sebe, desni jajovod odstranjen a lijevi nije, u glavi haos od svega. Kad mi je predlozena mpo bila sam u soku, shvatila sam to kao da je cjeli svjet srusen i da nemam izlaza za dalje. Meni je odluka za kliniku bila jos teza jer sam svakako trebala van svoje zemlje samo je trebalo odluciti gdje. Uz pomoc savjeta sa ovog foruma koje sam dobila isto kao i ti , moja odluka je bila Maribor. U maju prosle god. sam imala drugu vanmatericnu i odmah sam slala papire i dobila termin za maj ove godine. Godina dana jeste puno ali za nas posle vanmatericnih i laparaskopije i nije, naprotiv cekanje je pozitivno jer lagano skupljas novac i odmaras odredjen period posle operacije a vrijeme ide ka Mariboru. Ja sam imala pauzu do novembra ( 6 mjeseci ) posle operacije a ovaj period od novembra-marta brzo prolazi, sad krecem sa kontracepcijom a april sa inekcijama i eto mene putujem za Sloveniju. Tako da hvala Bogu pa postoji Maribor i Ljubljana i rješenje za nas jer kao što neko napisa šta da je prije 30god. onda bi mpo bila prava katastrofa. Ja sam sad shvatila da je mpo u jednu ruku dobro rješenje, bar za mene, ne znam kako bi ponovo preživjela vanmateričnu. Ovako čekam svoj postupak i nadam se da će biti ok. Vjerujem da sam u dobrim rukama.

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Sandrić od srca želim da ti ovaj IVF u Mariboru bude uspješan

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •