Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: da li je profilaksa dovoljna?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno da li je profilaksa dovoljna?

Imam sina starog 9 mjeseci. Sa 6 tjedana mu je ustanovljen reflux II.stupnja lijevo. Od tada smo pili profilaksu,jedan mjesec sulotrim a drugi nitrofurantoin. I sve je bilo ok do zadnje kontrole. Sada se opet pojavila e.coli 10x5 i doktorica na Rebru je preporučila promjenu profilakse u ceporex. S obzirom da mm i ja nismo bili u mogućnosti podići nalaz, podigao ga je moj šogor, kojem su dali i broj telefona da nazovemo ako nam nešto nije jasno. No međutim na taj broj se nitko ne javlja a nas muči sumlja da li je profilaksa dovoljna da se bakterije povuku. Pitali smo i njegovu pedijatricu koja nam je rekla da ako su u bolnici preporučili promjenu profilakse onda je potrebno samo to.???
    Molim vas ako je netko imao takav slučaj ili slični pa zna nešto da mi odgovori. :?

amalia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

što se tiče EColi moja preporuka je da koristiš Cranatin brusnice i probiotik za djecu, recimo od Lepicol-a, samo pitaj za taj koncentrat u ljekarni da li mogu tako male bebe uzimati, ali mislim da može, - da sam čitala po drugim postovima. Mi se nismo nikako mogli rješiti bakterije osi kombinacijom brusnice- ujutro i navečer po 1mj i dnevnu dozu probiotika- preporuka pedijatra iz poliklinike Helena- najbolji su

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

brusnicu odnosno cranactin koristimo od kad je napunio 2 mjeseca ali 1ml dnevno, na više puta. Možda da pojačamo dozu? Znači vi niste uopće uzimali antibiotike?

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj stroj prvotno napisa
    brusnicu odnosno cranactin koristimo od kad je napunio 2 mjeseca ali 1ml dnevno, na više puta. Možda da pojačamo dozu? Znači vi niste uopće uzimali antibiotike?
    mojoj Lauri ustanovljen je sa mjesec i pol obostrani refluks II stupnja i to tako da joj je naglo narasla temperatura na 39,8 i prema nalazu urina ustanovila se ešerihija 10x5 + upala bubrega. Nakon mikcije ustanovljen je refluks. Počeli smo sa profilaksom, sinersul 1,25 ml od čega joj je nakon mjesec dana koža podivljala. Imala je grozne lišajeve po nogicama, rukicama i licu. Sva je bila flekava a lišajevi su bili grozni, poput ofucanih peta na nozi. I u dogovoru sa pedijatricom prekinula sam sinersul na tjedan dana da vidimo da li će se koža smiriti. U tih tjedan dana koža se oporavila tako da smo te reakcije pripisali sinersulu. Kad smo se vratii na sinersul vratili su se i lišajevi. Zvala sam dr. na šalatu koji su nam i prepisali sinersul profilaksu koji mi je telefonski rekao da nabavim drugi sirup, mislim da se zvao nešto kao nitrofurantoin. Znam da smo ga naručivali preko neke apoteke jer je to španjolski lijek i odvratno je gorak. Kada sam to počela davati lauri, nakon pet minuta sve bi ispovračala zajedno sa onim što je prije jela i pojavili su se flekovi. Nakon toga ponovo zovem šalatu i doktor mi preporuči neki xy sirup od alkaloida za kojeg me upozorava da ču ga teško naći al da se potrudim i da nema baš do sada nekih informacija kako on djeluje kao profilaksa ali neka probam :shock: :shock:
    I tu sam pukla, iako sam bila u velikom velikom strahu da mi L opet ne završi u bolnici odlučila sam se na homeopatiju. Možete si samo zamisliti kak je to izgledalo uz muža kojem je sve to obična vračarija.... U dogovoru sa homeopaticom koja je ujedno i pedijatrica dogovorili smo ukidanje antibiotika, uzimanje homeopatije, cranaktin ekstrakt brusnice i probiotike (Vip u prahu) i preventivno, svaki tjedan kontrola urina. Obični urin bez urinokulture, Uz to, jako smo pazili na higijenu i nastojali da kada bi se L pokakala presvučemo pelenu u što kraćem roku, pa makar bilo na sred ceste.. . Homeopatiju smo smanjivali s vremenom. U početku je bilo da joj dajem svaki dan, nakon toga svaki drugi, pa svaki treći pa jednom tjedno . Moram priznati da sam u prvo vrijeme bila u strahu od temperatura i ostalog. Kada je urin bio ok nismo radili urinokulturu, kada je nešto bilo sumljivo (svaki nalaz sam proučavala sa homeopaticom) radili smo urinokulturu. Imali smo u godinu dana dva puta ešerihiju ali bez temp. i tada bi pojačali homeopatiju i cranaktin i sve je prošlo bez dodatnih antibiotika. :D :D :D
    nakon godinu i pol lauri je diagnosticirano da više nema refluks :D :D :D Rasplakala sam se od sreće i od tada mi je pao veliki kamen sa srca.
    Iako su neki smatrali (naročito na šalati i moja originalna pedijatrica) da se igram i kemijam i da sam možda i neozbiljna što ne dajem djetetu profilaksu, ali iskreno meni jednostavno nije imalo smisla davati djetetu godinu dana antibiotik ma kako mala doza bila. I zahvalna sam sebi i Bogu i MM na podršci što smo se odlučili na taj potez.

malo sam se raspisala ali me ljuti to olako davanje antibiotika i trovanje djece, jer mi se čini da se to daje po nekom defaultu i da je to na neki način linija manjeg otpora. Jer ono što je najvažnija, profilaksa neće izlječiti refluks, nego je to samo preventiva da ukoliko dođe do ešerihije ili druge bakterije, ne dođe do upale.

nadam se da sam vam sa ovom dugom i iscrpnom pričom pomogla bar malo

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

puno hvala na odgovoru. puno ste mi pomogli. ja već neko vrijeme razmišljam da pokušamo sa homeopatijom ali nikako da se odlučim. i meni je bezveze davati djetetu tolike antibiotike jer smatram da koliko oni pomažu da se bakterije ne nakupljaju toliko vjerojatno i štete,pogotovo tako malom organizmu. eto baš smo jučer zvali polik.helenu pa su nam rekli da neka pije taj novi ljekić još koji dan pa da dođemo kod njih napraviti urinokulturu i kks. mislim da ćemo od sada kod njih raditi kontrole i savjetovati se.

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj stroj prvotno napisa
    puno hvala na odgovoru. puno ste mi pomogli. ja već neko vrijeme razmišljam da pokušamo sa homeopatijom ali nikako da se odlučim. i meni je bezveze davati djetetu tolike antibiotike jer smatram da koliko oni pomažu da se bakterije ne nakupljaju toliko vjerojatno i štete,pogotovo tako malom organizmu. eto baš smo jučer zvali polik.helenu pa su nam rekli da neka pije taj novi ljekić još koji dan pa da dođemo kod njih napraviti urinokulturu i kks. mislim da ćemo od sada kod njih raditi kontrole i savjetovati se.
    mi smo isto u heleni, oni su stvarno super izbor....
    i moja preporuka da jeftinije prođete uzmite croatia privatno zdravstveno, uloženo se vrati sa par pretraga....

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Evo da se i ja pridružim . Imam sina tri godine i vec se godinu dana borimo sa esherihijom.Tek sada smo dobili terapiju dugotrajnu sa klavocinom i sad sam zvala i rekla mi je da ce dati profilaksu ,zato sam i došla do ove stranice jer nemam pojma što je to.Isto takoder se usporedno s tim lijecimo i sa homoepatijom i popili smo jednu bocicu brusnice i dala sam zadnje novce za probiotik vip,i sad cekam da to prode da vidim rezultate.Do sad nam je bila esher.10.5 sa pseudomnom 10.5.Nakon brusnice pseudomona je nestala a eser.je 10.4.Isto tako sam i ja preboljela esherihiju nakon drugog poroda i sad me strah da ne bi jednogodišnja kcer isto to dobila

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •