Evo i moje priče, rodila sam u KBC-u Split i to u rekordnom roku. Idemo ispočetka. Trudovi su me uhvatili u jedan sat po noći (ja nisam ni znala da ih imam) pripisala sam ih komplikacijama. Bila sam sama u stanu, mm vani. Šetala sam po cijelom stanu, masirala stomak hladnom vodom i grijala rukom križa (pomoglo mi 8) . Poslije toga je uslijedilo prirodno čišćenje, a ja još uvijek nesvjesna svega, sjedim na wc-u i mislim se:"Devet mjeseci sam trudna, pa neću valjda sada stvari dobit??????????". MM napokon stigao kući u 3 sata, a ja mu kažem da ako se ovo nastavi do jutra da ćemo onda otič do bolnice.
Svanulo jutro, kažem idemo. Došla na prijem, doktor me pregledao i kaže 7 cm otvorena. Super, presvukla se i dobila klistir, prošetala po hodniku još sat vremena. Bol nikakva. U 11.30 su me spojili na drip i dali mi vitaminsku inekciju. Kad su nastupili veći trudovi ja sam se samo čvrsto držala za krevet (jedino što sam u tom trenutku željela je ustati tj. ne rađati ležeći).
Sama sam dignula noge i krenula rađat, babice su samo stigle spustit stol i upalit svjetlo i moj Mariolino je bio na meni.
Rodila sam u 13 sati bez epiziotomijei vjerujte mi željno išćekujem i sljedeći jer je ovaj prvi meni bio predivno iskustvo.