Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Nece zvakati hranu?!?!

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno Nece zvakati hranu?!?!

Moj necak (2 god i 3 mj) zadnje je vrijeme prestao zvakati hranu! Guta cijele komade i prakticki svaki drugi dan mu se nesto zaustavi u grlu pa se pocne daviti i jako cesto sve ispovraca..
    Brat i sogorica vise neznaju sta napravit tim vise sta je do unazad par tjedana sve bilo super, grizao je normalno svu hranu i nikad nije bilo takvih problema a sad jednostavno - ne zeli!
    Hranimo ga malim komadicima i jos mu napominjemo stalno da grize a on se na to samo nasmije i ko da iz inata namjerno proguta cijelo!
    Jednostavno ne kuzim u cemu je stvar???
    Ako je itko imao slicnog iskustva bilo bi dobro da mi napise kako je to rjesio... hvala puno..

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja samo mogu reći da moj malac od 14 mjeseci tkđ. neće da žvače. koliko god se ja trudila davati komadiće on odbija. jedino svježe voće jede sam rukicom i tada zna žvakati. višnje i trešnje obožava ali ih guta. nama je to zagrcavanje i povraćanje normalno.mene zanima koliko je vaših koji nisu žvakali i kada su naučili, te kako utjhecati na to osim nuditi komadiće.opet na kraju miksam jer neće drugačije ništa pojesti.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ovaj oce jest ama bas sve ali bi sve odma progutao!
    I jos kad ga se opomene u stilu "Opet ne zvaces" on odgovri "Ma nema veze" i opali se smijati, a kad se pocne daviti se skroz uspanici i place dugo poslije!
    Al ko da nis ne nauci iz toga, ko da ga to uopce ne smeta!

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

moj ima godinu i pol i jos ne zvace svu hranu. voce zvace, npr.bananu, jabuku, kad mu dam bio koji veliki komad, to ce prozvakati i pojesti, al cim je narezano na komadice, on te komadice guta. tako neki dan imamo mahune za rucak, a on iz tanjura vadi samo komade krumpira i guta jedan za drugim brzinom munje :shock: nekako to povezujem s prozdrljivoscu (sto god mu se nadje na putu, jestivo ili nejestivo, on ce to staviti u usta i sam procijeniti je li za njega jestivo), ali i s kasnijim izbijanjem zubica. od pocetka sam mu drobila hranu (nisam nikad miksala), ali ljubica jednostavno nije imao zube pa je od pocetka gutao, cak i te komadice. pa mu je to mozda postalo normalno. al se nadam da ce ubrzo poceti zvakati svu hranu. i, da kucnem o drvo, do sad se jos nije ni jednom zagrcnuo.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

hmmm meni je jako cudno da samo 1 il 2 osobe imaju iskustva s time... :/

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja bi se samo nadovezala na ovo , moje sinko ima 23 mjeseca sažvaće kutu
    hranu ali je ne proguta drži u ustima a ako mu dam gutljaj soka ili vode proguta sve .
    Razgovarala sam sa svojim roditeljima i oboje mama i taat su mi potvrdili da su i oni imali istih problema sa mojim bratom , gotovo ništa nije jeo ako nije bilo usitnjeno .
    Pretpostavljam da naši sečkići ne žvaću hranu jer im je to jednostavno gubljenje vremena .

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Mislim da kad starije dijete koje je već savladalo žvakanje to prestane na taj način privlači dodatnu pozornost na sebe. Možda pokušati ignorirati do granice opasnosti (a uz to nastojati otkriti pravi uzrok, naravno)? U ostalim slučajevima, kad se djetetu nudi kašasta hrana žlicom, nebitno miksana ili drobljena, uči ga se ne žvakati. Jasno da će u tom slučaju "prožvakati" kasnije. Mame nežvakaša pokušajte s davanjem korice kruha (tako staro, ali djeluje).

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

moj je isto star ko tvoj nećak i isto u zadnje vrijeme imamo ekscese sa žvakanjem,baš je par puta bilo grdo,ali on je prije toga najnormalnije jeo,dapače,što tvrđe to bolje.jedino kaj mi pada na pamet je da to radi jer ga bole 5ice koje sad izlaze (i gornje i donje).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •