Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: savila sam se ko upitnik

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno savila sam se ko upitnik

Inace imam ruzno drzanje zbog visine i grudi, ali nakon poroda je jos uocljivije. Od svoje 18 godine imam blagu spondilozu i nista nisam radila da bih je se rijesila.
    Maloprije govorim MM-u da nabavim maramu za Samija, ali mi on rece da bi dijete guzom drljalo cestu, zbog moje pogurenosti
    Kicma mi otpade od nosanja djece.
    Imaju li kakve vjezbe da olaksam tegobe? Bas i nemam vremena kakvom terapeutu otic, pa bi mi dobro dosli prijedlozi za samopomoc.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

od trudnoce sam imala problema s kicmom i jedino sto mi je pomoglo su yoga asane.
    u knjizi "yoga u svakodnevnom zivotu" imas na kraju popis svih asana koje se koriste za pojedini dio tijela
    kako su asane rasporedjene po stupnjevima preporucam ti one sa 1. jer te mozes sama procitati i raditi bez nekog straha da ces raditi krivo, sve je detaljno opisano i lako shvatiljivo
    nadam se da ce ti kicma biti bolje

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

jedino što mogu preporučiti je yoga, yoga i opet yoga. jest da ja zabušavam u zadnje vrijeme, ali barem ne prestajem misliti na to kako yoga pomaže. jedino ne znam gdje ćeš je utrpati između samija i edite

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Imam ti ja izvrsne vježbe, al sad nemam više snage da ti pišem. Probat ću ti sutra to šiknut. Radi se o vježbama koje radiš kod fizijatra za probleme s kralješnicom. Izvrsne su.

Al daj časnu masnu tu na forumu da ćeš vježbat. :namiguje i maše oklagijom:

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

potpisujem pinokijicu, a nas dvije možda uspijemo i (ponovo) prijeći s riječi na djela.

joga i marama!

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    jedino što mogu preporučiti je yoga, yoga i opet yoga. jest da ja zabušavam u zadnje vrijeme, ali barem ne prestajem misliti na to kako yoga pomaže.
    apsolutno potpisujem. upravo se savijam od bolova u kicmi i ljuta sam na samu sebe sto nisam vjezbala sinoc. da ne govorim o krivom drzanju.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    jedino što mogu preporučiti je yoga, yoga i opet yoga. jest da ja zabušavam u zadnje vrijeme, ali barem ne prestajem misliti na to kako yoga pomaže. jedino ne znam gdje ćeš je utrpati između samija i edite
    ... i izmedju Foruma

meni je joga za neke smirenije tipove. Ja sam po prilicno nervozna osoba sa losom koncentracijom nakon poroda.
    Definitivno bi joga pomogla i za bolju koncentraciju, ali treba prvo savladat nervozu
    Dok dodjem do kicme, lizat cu cestu jezikom (hi, hi, hii)

Moja je vjezba kad god imam vremena (mama mi je tu, pa ga jos i imam), legnem na pod i rastezem se. I pomaze.
    jeste li imali grbu na vratu? ja imam blagu spondilozu jos od 18-te godine.
    Pa nek mi neko sad kaze da je lijepo bit visok sa velikim grudima

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne kužim jel se ti savijaš zato što te bole leđa ili je samo stvar navike?

ako te bole imaš različite vježbe na lopti

a ako je staar navike imaš onaj pojas tj. traku (nek mi neko pomogne kako se zove) ono što te drži stalno uspravnom, stalno se reklamira neka traka za ravnu kralježnicu...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    ne kužim jel se ti savijaš zato što te bole leđa ili je samo stvar navike?

ako te bole imaš različite vježbe na lopti

a ako je staar navike imaš onaj pojas tj. traku (nek mi neko pomogne kako se zove) ono što te drži stalno uspravnom, stalno se reklamira neka traka za ravnu kralježnicu...
    misliš kozmodisk? jel ima tko iskustva s tim?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Prije da je "stvar navike", jer mi je drzanje tijela ocajno. Sada kako nosam Samija koji ima grceve, jos je gore.
    Najgora je ona napetost u vratu i ramenima. Neko kaze da je to od stresa?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da bravo kozmodisk.

napetost u vratu i ramenima nije od stresa nego si jednostavno istegnula taj dio jer ga držiš u nepravilnom položaju.

ja ti ne bih preporučila maramu jer će ti još pogoršati.

imaš loptu? onu za vježbanje?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    da bravo kozmodisk.

napetost u vratu i ramenima nije od stresa nego si jednostavno istegnula taj dio jer ga držiš u nepravilnom položaju.

ja ti ne bih preporučila maramu jer će ti još pogoršati.

imaš loptu? onu za vježbanje?
    nemam loptu, i nemam je gdje :/

p.s kosmodisk je ono sto se preporucuje djeci u skoli radi pravilnog drzanje ledja?
    Ja bih rado kakve vjezbe za opustanje.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se nekako čini da ti ne bi ništa.

p.s kosmodisk je ono sto se preporucuje djeci u skoli radi pravilnog drzanje ledja?
    ne, to je za odrasle.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    Ja bih rado kakve vjezbe za opustanje.
    pa joga, ženo, joga!

kičma - opuštanje - koncentracija - sve u jednom!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

koliko vas ima sto se jogirate Ms. Ivy, nisam ozbiljna za yogu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kad odeš fizioterapeutu on ti da te iste vježbe, samo se onda ne zovu asane , i ne nauči te pravilno disati, koncentrirati se i slično.

pilates ti je dinamičniji a vježbe su na istom principu.

ma ne znam, ja ne vježbam već 9 mjeseci i RASPADAM se. a trudnoću i prve mjesece nakon poroda sam super izgurala uz vježbanje!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kozmodisk je meni jako pomogao poslije (oba) poroda protiv bolova u kičmi, osobito u donjem dijelu. Mora se nositi više sati dnevno, nekoliko dana i stvarno pomaže. Bog te pitaj kako i zašto, uopće kužim u čemu je tajna. Ne pomaže ti da se držiš uspravno, to nema veze.
    Ali, imaš i nekakve pamučno-elastične trake kojima se 'dignu' ramena tako da se držiš ravno, ne znam kako se to zove, ali možeš to napravit i sa dvije veće kuhinjske krpe , nekako se obujme ramena, provuče se ispod grudi i stegne na leđima.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh, tako su mene vezali dok sam bila mala, ne bi li me natjerali pravilno se drzati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gdje se može vježbati joga u ZG (istočni dio,molim)?

Je li to u nekim fix terminima, grupno vježbanje, cijene i sve detaljne info molim, please ...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

frendica mi ide na jogu za trudnce negdje na početku Radićeve i košta ju 75 kuna po satu

kacha36

Početno

Jednom sam na TV gledala o tečajevima - pazi sad - trbušnog plesa upravo za bolje držanje ! Rekli su da ravno držanje leđa i opuštena ramena počinju već u kukovima, a završavaju na bradi koja mora biti lagano uspravljena, a da je od svega najvažnija koncentracija i pozitivan stav. To je inače još prije 10-ak, a možda i više, godina bio hit na Zapadu i žene su tvrdile da im je pomoglo ne samo za uspravno držanje, nego i potaknulo žemsko u njima!

kacha36

Početno

Jednom sam na TV gledala o tečajevima - pazi sad - trbušnog plesa upravo za bolje držanje ! Rekli su da ravno držanje leđa i opuštena ramena počinju već u kukovima, a završavaju na bradi koja mora biti lagano uspravljena, a da je od svega najvažnija koncentracija i pozitivan stav. To je inače još prije 10-ak, a možda i više, godina bio hit na Zapadu i žene su tvrdile da im je pomoglo ne samo za uspravno držanje, nego i potaknulo žemsko u njima!

kacha36

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •