Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: oblacenje malih beba

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno oblacenje malih beba

Bok svima!
    Moja curka danas puni tri tjedna.Ono sto mene muci je to sto neznam kako da ju obucem po ovim vrucinama.Bojim se da joj je u kratim kompleticima ili bodiju previse hladno a opet u plisanim odjelcima i majcicama dugih rukava prevruce.
    Iako mi je drugo djete ja sam totalno u nedoumici oko oblacenja,stariji je rodjen u zimu pa nije bilo problema.
    Kako vi oblacite svoje bebe?

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

3 tjedna beba

sad je u bodiću dugih rukava i peleni. spava pa sam ju po nogicama prekrila plahticom.

inače je po ovim vrućinama u bodiju kratkih rukava ali nisam oprala veš tak da je u dugim rukavima

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Na ove vrućine slobodno bebice možete skinuti u bodiće kratkih rukava.
    Uvijek je bolje da je malo hladnije (ne mislim hladno) nego da se bebice preznoje i pregriju.
    Mi smo stalno goliši

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moja L je rođena u kasnu jesen (1.12.) i cijelu zimu smo bili na temperaturi od 19-20 stupnjeva s dva rukava (bodi i još jedan malo deblji poviše bodija).

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj maleni je rođen krajem 6. mjeseca, cijelo ljeto je bio u kratkom bodiju i eventualno čarapicama (ako je trebalo), povremeno smo nožice prekrili tetra pelenom.
    Ako je bio hladniji kišni dan, onda max dugi bodi i dolje tanke hlaće i čarape, ako su bile hlaće bez stopala.
    Inače živimo u mjestu gdje je klima kao u Zgb., možda 1-2 stupnja hladnije.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

beba 1mj, bodi kratkih rukava, kratke ( 3/4 )hlačice, čarapice-danas, Zagreb. Zaključak-sutra haljinica

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Uh, stalno se pitam kako odjenuti malenog (6 tjedana)... U pitanju su paklene osječke vrućine, tj. vrlo neugodno kontinentalno ljeto... Dosad obavezno dugi rukav + hlačice sa zatvorenim stopalima ili body bez rukava ili kratki rukav + odjelce, ali da je što lakše i tanje.... Nekako mi je žao stezati mu nožice u čarapicama :?
    Bojim se da mu je vruće, a opet se ne usudim ostaviti ručice ili nožice gole.... :?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Superman slobodno skini čarapice kada je toplo, vidjet ćeš kako će ti maleni biti zadovoljniji.

Mi smo po velikim vrućinama samo u pelenoj i to platnenoj bez covera

Navečer spava u tankim, dugim gačama zatvorenim gdje su prste i bodiju katkih rukava.
    Ne voli se pokrivati, a kako je noć uvijek prohladna (i ja sam pokrivena) onda joj obučem te gače, zaista jako tanke.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Bas vam hvala!Jucer je bas bila nervozna i mala i stariji i nisu se smirili i zaspali dok ih nisam ostavila samo u platnenim bez zastitnih i potkosuljicama.Sad mi je puno lakse skinuti bebu a da se ne plasim da ce se prehladit.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj cokolada_83 prvotno napisa
    Bas vam hvala!Jucer je bas bila nervozna i mala i stariji i nisu se smirili i zaspali dok ih nisam ostavila samo u platnenim bez zastitnih i potkosuljicama.Sad mi je puno lakse skinuti bebu a da se ne plasim da ce se prehladit.
    Ne brini neće se prehladiti, preko dana kada je toplo slobodno možeš olakšati bebici da joj bude ugodnije.
    Noć ipak pripazi, jer noću miruje (spava).

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Sasvim je drugo letnja i zimska beba.
    Moj najstariji je letnji i bio je u bodiju kratkih rukava i carapicama po potrebi celo leto.
    Slobodno skini bebicu,njima je toplije nego nama,kako sebe obuces tako i nju.
    Po noci ,ako je prohladno,imas za kupiti vrecice od tankog frotira ako se beba vrti pa se otkriva,ili ju samo malo pokrijes ako je jos tako malena pa miruje.
    Moja I.sa 7 meseci dan provodi u bodiju kratkih rukavica,a za noc imam odelca kao bodi ali s nogavicicama kao sorc.A kada je hladnije obucem joj odelce s dugim rukavima i stopalcima izjedna od najnajtanjeg pamuka(kupila u turbolimacu )

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kad je N bila tako mala (leto 2007) bile su paklene vrućine. Sećam se da smo na prvu kontrolu (moju, posle porođaja, kad je ona imala 6 nedelja) se pitali da li možemo da je vežemo u AS samo u peleni, pa smo joj ipak obukli bodi bez rukava. I kako se moja gin. oduševila jer smo prvi koji nisu doveli bebu u čarapama i sa kapom (bilo je preko 35 C). Uglavnom, dešavalo se i da spava gola, a da joj samo menjamo frotire ispod nje kad se upiški.
    A kad je vreme bilo kao ovh dana (između 25-30 C) nosila je bodi kratak rukav i šorc, čarape uveče u šetnji jer su joj samo noge virile iz marame.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sestra u bolnici rekla mi je najbolji savjet - da bebu uvijek oblačimo kako se i mi osjećamo. Ako je nama vruće i njoj je i obratno!
    Također, rekla je da bebe lakše podnose hladnoću nego toplinu.

Tako se i ponašam s oblačenjem mog B, i vidjela sam da je stvarno zadovoljan, istina, jednom sam pretjerala na proljeće, pretoplo sam ga obukla i bio je dosta nervozan.

A najsretniji je kada nema čarapice!

zelena avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I mi smo imali isti problem oko oblačenja...ako sam ga razgolitila u bodije kratkih rukava i bez nogavica bilo me strah da se ne razboli, ali on tako ne voli vrućinu i dobiva osip po pregibima ako je pretoplo obučen...

U šetnji po šetalištu sreli smo jednog starog pedijatra koji nam je dao najbolji savjet - čovjek je jednostavno rekao "pa bebe su u inkubatorima samo u peleni na 25-26 stupnjeva, prema tome slobodno ga razgolitite po vrućinama"

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja ne mogu vjerovati da netko nekog oblaci u duge rukave na ovoj vrucini :shock:

ali mozda niste u zg, ovdje je toliko odvratno sparno da se jedva zivi.

moja preporuka--na ovakvim strahovitim vrucinama ostavite bebu golu, bez pelene, nek lezi na frotiru, ili ju obucite u nesto pamucno, naravno bez rukava ili sa kratkim rukavima. bez carapa, of kors.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nocu ionako spava samnom tako da ju pokrijem kao i sebe,vise me mucilo oblacenje po danu.Pogotovo sam bila u soku kad sam vidjela kako ih zabundavaju u rodilistu,vestica,jorgancic i dekica.Ajme ja sam se znojila od samog pogleda na bebu tako zamotanu.Dok ju nisam donesla kuci nisam ni skuzila da u stvari nije tolko crvena u licu,jadna crvenila se od vrucine.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam inače iz tog razloga oduševljena "ljetnom bebom", jer nema nikakvog oblačenja za šetnju, samo izlazak u bodiju, jedino mi je bilo važno da uzmem dvije tetra pelene, 1. ako treba dodatno zakloniti sunce i 2. ako baš malo pripuše vjetar pa prekrijemo nožice.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Podižem!
    Hoće li mi trebati skafander, tj. zimska jakna koja je spojena s nogicama, za ovu zimu? Pingvinić će imati 9-10 mjeseci, ne planiramo nigdje na snijeg, neko onako za svakodnevne šetnje, ili da kupim samo deblju jaknu?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nama je na Kvarneru trebao. Najviše radi bure, jer snijeg je poprilična rijetkost.

Sve zavisi da li ćete izlaziti svaki dan, da li namjeravaš šetati po buri i/ili kiši. Ako nećeš, dovoljna je jakna i termo hlačice.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

I ode dosta cesto zavija bura. Ne planiram ici po kisi, Ali zna se zaredati i desetak burnih Dana, pa ne bi bilo dobro da se zavucemo U kucu...

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Imala sam oba,srecom sam oba dobila,tj sa skupljenom nogicama nismo koristili jer I u jaje I u kolicima se beba vezuje izmedju noga

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Aha OK, ja sam mislila da pricas o tipu skafandera gdje su noge skupa kao u vreci, ja sam imala ovakav slicankao naslici + jedan kao vreca. E pa taj kao vreca mi nije nimalo valjao zato jer su noge spojene.
    Mi smo skafander bas bas puno koristili a pazi ja sam skoz na jugu gdje kazu daje najtoplije. Meni je nekako najlakse bilo bebu staviti u skafander, nisam se morala misliti jer li joj hladno ili ne, nisam morala nosati extra dekice pa paziti je li noge vire.
    Dosta sam ga nosila, od studenog do negdje sredine ozujka I super mi je bilo.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj zelena prvotno napisa Vidi poruku
    U šetnji po šetalištu sreli smo jednog starog pedijatra koji nam je dao najbolji savjet - čovjek je jednostavno rekao "pa bebe su u inkubatorima samo u peleni na 25-26 stupnjeva, prema tome slobodno ga razgolitite po vrućinama"
    Ovo naprosto nije točno. Zašto se pišu rekla-kazala kao činjenice. Ili je forumašica krivo čula liječnika, ili je krivo napisala. U inkubatoru je temp. poput one u maminom trbuhu.

Nedonoščad nikako ne može biti na 25-26 stupnjeva. Teško bi to preživjeli.

Bebe naprosto cvatu na 30 stupnjeva. Tada ne moraju trošiti energiju na ugrijavanje svog tijela, nego samo na rast i razvoj. Tek na toj temp. može biti zdravo novorođenče samo u peleni i benkici. Sve ispod toga treba obući bebu.

I nikako nije točno da je bolje za novorođenče da mu je hladno nego toplo. A naročito kad se radi o prijevremeno rođenom djetetu. Toplina je njima životno važna.

Kako rastu i debljaju se tako je i termoregulacija razvijenija i bebu se može razgolititi.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Potpisujem Beti!
    Mislim da ću nabavati jedan skafander, polovni, pa ne može štetiti da ga imam.

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

moram se uključiti jer vječno vodim borbu s previše/premalo obučenim djetetom.
    Mislim da nije isto oblačenje djeteta od mjesec dva ili od godinu dana.
    da, dijete koje je mjesec dva staro treba toplije oblačiti jer nemaju razvijen taj neki sustav za termoregulaciju.
    ali dijete od godinu dana treba obući više kao sebe. i mislim da ih ne treba previše utopljavati jer postaju nervozni (uostalom kao i mi odrasli kad nam je prevruće)

Skafander bi i ja preporučila jer je jednostavnije. Ispod lagana trenirkica ili stramplice i nema brige.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •