Jao, jedan sat u noći, ja sama kući s L i ovo čitam.
Sad neću moći zaspati.
Nisam praznovjerna, ali isto mi je ovo spooky![]()
Jao, jedan sat u noći, ja sama kući s L i ovo čitam.
Sad neću moći zaspati.
Nisam praznovjerna, ali isto mi je ovo spooky![]()
Evo, djeca su nam podjednako stara. I ja te uvjeravam da u toj dobi mogu imati takvu maštu. Moj B je u zadnjih mjesec dana stalno u nekakvom izmišljanju, upravo sa svim emocijama koje bi pratile i stvarne događaje. Počelo je tako da bi mi ubrao cvijet sa parketa pa sam ga morala staviti u vazu i satima poslije paziti da ne trknem tu vazu jer on zna gdje je, nastavilo se tako da je on netko, a ja netko drugi: 'Ja cam Denis. Ti ci Vlison.' (Kod bake gleda Vragolastog Denisa.) A večeras sam morala na papiru nacrtati klimu i naljepiti je na zid u spavaćoj sobi jer je 'ne'ko odnio klimu', onu istu koju si je on zamislio da je tamo danas ranije. I da, bio je silno uzbuđen zbog toga i nije bilo spavanja dok sa izmišljenim daljinskim nismo ugasili nacrtanu klimu. E sad, je li ju odnio netko iz drugog svijeta, to ne znam... Nadam se da sam te uvjerila; pisala sam ovo prije čitanja drugih postova, dok nisam i ja otišla u tom drugom smijeru jer vjerujem da je svašta moguće. Na kraju, stvari su onakve kakve ih vidimo.Sirius Black prvotno napisa
8) you ll never know...puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
Ms. Mar drago mi je da si se javila. Moja P. do nedavno nije imala takvu maštu i nije se ni znala igrati ovak kak opisuješ, npr. kad sam joj pokazala da se igramo s plastičnim šalicama da pijemo vodu, nije joj bilo jasno i gledala je gdje je voda. A sad uzme posudice i glumi da pere suđe.
Citala sam ovaj topic jucer popodne i po noci nisam mogla od straha zaspati. Ucila sam do kasno i bila je tako jezivo tiha kuca i kad sam legla u krevet stalno sam imala osjecaj da ce me patuljak zgrabiti za nogu. Skoro sam probudila muza da me smiri, mislim da bi me poslao u ludnicu![]()
to možeš jednostavnije riješiti... nagovori muža da se igra patuljka... pa krene od nogice...Lovranka prvotno napisa
![]()
![]()
same hereSvimbalo prvotno napisa
skro da mi dođe žao kad čitam što se sve zanimljvo može vidjeti, a kod mene ništa. Bit će da sam previše prizemljena?
Pomikaki, daleko si ti od prizemljene![]()
Eno te na onom topicu pune idealizma i ljubavi prema bližnjem svom![]()
vražji patuljak, kad ugasim svijetlo samo čekam od kud će iskočit![]()
Kad sam imala manje od tri godine, jasno sam vidjela likove iz svojih slikovnica, kako nam kucaju na prozor spavace sobe.
Imala sam seriju slikovnica s nekim misevima koji su izgledali kao plisane igracke a ponasaju se kao ljudi, a tekst je isao nekako "cuo sam od jednog djeda da i mis na uru gleda..." Zatim se nastavljao tekst koji opisuje sto se trenutno radi u kuci s obzirom na to koliko je sati, ali ne sjecam se vise detalja.
Uglavnom, vidjela sam te miseve jedne noci, tj. ocito sam ih sanjala i probudila roditelje da im kazem da su na prozoru i kucaju nam jer zele uci. Bili su nekako veliki pa su me prestrasili. Sjecam se da sam se razbudila, zatim pamtim scenu oca kako lezi na ledjima i smijesi mi se, s jednom rukom ispod glave, savijenom u laktu... i onda jednako tako plasticno sjecanje na misicu sive glave i ogromnih usiju, odjevene u zelenu haljinu, kako kuca na prozor.
I nevezano za to, sjecam se da sam se jako bojala krznenih ovratnika koji su imali imitaciju njuske i plasticne lisicje sape. To mi je bilo grozomorno a jedna osoba u obitelji je to imala i svaki put kad nam je dolazila u posjet, ja bih se plasila. Otac mi je rekao da ce on to sada baciti u wc skoljku i zatim pustiti vodu, te da nece vise biti lije da me plasi. Ono sto ja i dan-danas vidim je slika tate kako baca nesto u skoljku, ruka mu je prazna ali ja nekako paralelno vidim taj ovratnik... ovo zvuci kao da sam podijeljena licnost, ispricavam se![]()
Uglavnom, on nije stvarno bacio nista u skoljku, ali u jednom trenutku ja sam jasno vidjela krzno.
Mislim da djeca imaju jaku moc imaginacije.
danka, ponekad se pitam da li je to samo imaginacija - ili nešto što se dogodilo u prijašnjem životu... :/
ja se recimo grozim odlaska u prirodu (bubice,mušice, ostale živince jelte), ribu ne volim i ne jedem (ni pod razno :? ).
no (navodno) sam u jednom od prošlih života živjela u plemenu koje se bavilo poljoprivredom (priroda), i ribolovom (sigurno su me šopali
)...
tko zna - možda si živjela u veneciji, a mišica je neki lik iz karnevala.
nedavno sam gledala emisiju o dječaku koji se rodio u VB, i koji je ZNAO da je u prethodnom životu bio njemački pilot... navodno im je i pokazao gdje je pao (našli su tijelo u avionu)... umro je mlad, a kraja priče se ne sjećam.... da li su ih obojicu zajedno pokopali, ili su ušli u trag rodbini pilota u njemačkoj... tak nekak...
ali priča je itekako stvarna...
Istina, u stvari nemam pojma sto je bilo. Fascinira me plasticnost te slike... proslo je minimalno 36 godina od tada a ja se sjecam lude misice i polozaja tatine rukesorciere prvotno napisa
![]()
Čitam što pišete i nije me ništa više ni manje strah nego prije. Tak dugo dok ne rade ništa loše, ne bojim ih se. Nisam napisala koga jer stvarno ne znam kako bi ih imenovala.
Prije par godina, u prethodnom stanu, neko vrijeme sam noću imala osjećaj prisutnosti neke osobe. Noću bi se probudila (ili možda ne?) i imala osjećaj da je netko tu, pored mene. Prvih nekoliko posjeta osoba je bila udaljena nekoliko metara od mog kreveta, a svaki idući put je bila sve bliže. Nekoliko posjeta je provodila sjedeći na rubu mog kreveta, a zatim je i legla pored mene. Imala sam osjećaj da me želi "pripitomiti". Kako se pojavila, tako je i nestala. U ovoj kući me posjetila samo jedanput, u stilu "samo da vidim jesi li dobro". Ni dan danas ne znam da li je to bilo stvarno ili samo san, Ne znam tko bi ta osoba mogla biti. Istina, ispočetka me bilo strah, ali s vremenom je strah nestajao.
Mene bi odmah prvi put strefilo srce.enela prvotno napisa
Ja se trudim ne vidjeti ništa i ne čuti :/
Prvih nekoliko "snova" i mene je bilo frka. A onda sam zaključila: ako nešto i ima, treba to prihvatiti kao dio života.
Ma daaaj :shock:enela prvotno napisa
pa kak si mogla stati prisebna? Kako ne znaš je li to bio san ili java?
Jesi uopće mogla vidjeti kako osoba izgleda ili je to bila sjenka?
Zbog ove teme ja sam se neku noć probudila i vidjela duhove nekakve djece kako se šetaju po kući. Od sad vas izbjegavam
sori zbog pomutnje s patuljkom![]()
moj mož je kao dijete razvio tehniku da se u krevetu zapakira kao sardina, pokrije preko glave i zaspi u roku par sekundi mrtvačkim snom, sve kao obranbeni mehanizam zbog napadaja patuljkamožda možete primijeniti!
![]()
a jeste čitali o onoj nekoj teti egiptologinji koja je odmalena znala da je zivjela u egiptu i da je bila ljubavnica nekog faraona (zaboravih imena), te ju je faraonov duh posjećivao i pri tom bio vrlo stvaran i živahan kompanjon u krevetu?
A gle, ono racionalno u meni govori mi da je to morao biti san makar nisam imala taj osjećaj. Nisam vidjela ništa, niti sjenku, samo sam osjećala nečiju prisutnost. Inače nisam ezoterična osoba. Istina, kao i velik broj ljudi, i mene zanimaju parapsihološke pojave, poznato mi je da je dosta fizičara provodilo razno razna mjerenja tih pojava i da ima znanstveno neobjašnjivih rezultata.Shiny prvotno napisa
Da si ti tako nešto doživjela, bi li sa sigurnošću tvrdila da je to stvarno?
Nije rijetkost da ljudi u snu imaju "susrete" s dušama. Tada je duh slobodniji i um otvoreniji nego dok je budan.enela prvotno napisa
Bitniji je tvoj osjećaj/filing nego je li san ili java.
pokojna teta mi se nekoliko puta obratila - jednom u vidu fotografije, koju sam pronašla na nevjerojatnom mjestu, na koje ju sigurno nitko nije stavio, i koju nisam vidjela desetak godina.
na fotki smo teta, njena kćer (moja sestrična) stara nekoliko mjeseci i ja.
sudjelujem u njenom odgoju i shvatila sam to kao svojevrsnu zahvalu.
nedugo nakon toga sam čitala Razgovori s Bogom, 3. knjigu, i naišla na dio u kojem piše na koje načine nam se mrtvi najčešće javljaju.
čim sam pročitala da to čine i putem fotografija, koje iskrsnu praktički niotkuda, suze si mi same potekle, i slijevale se sve do vrata.
za mene nema dvojbe - to je bila moja predraga teta.![]()
Od postavljanja topica do danas, sve više mi se čini da moja curica priča o nečemu što se stvarno dogodilo ali ranije. Npr. jučer smo bile na igralištu i tamo su neke penjalice u obliku broda, i vrtjela je kormilo, bile smo same na igralištu. I u jednom trenutku veli "dečko nama" (dečko s nama/ sa mnom) i ja velim da nema dečka, a ona: ima, ima, tu je, skače. Onda sam se sjetila da je prije mjesec dana na istom mjestu igrala s nekim dečkićem. Ona još ne zna riječima izraziti prošlost i sadašnjost pa mislim da priča o nečem što se možda prije dogodilo, pa kad veli "baka je tu" to bi moglo značiti da se sjetila da je baka bila tu.
joj, bila je i emisija o tome? citala sam o tom djecaku tu:sorciere prvotno napisa
http://www.grombol.com/Bijela-kronik...sli-zivot.html
ja sam otvorena prema svim mogucnostima, vjerujem, i ne bojim se. Nedavno sam imala prekrasno iskustvo s jednom preminulom osobom preko snovi. Bila sam vise kao medij, i porucila sam poruku dalje kome je poruka bila namjenjena, i zbog detalja za koje nisam mogla znati, koje su mi bile recene u snu - smo i prijateljica i ja mogle biti 100% sigurne da nisam izmisljavala nego sam stvarno dozivjela posjet te osobe koja je imala jos nesto za reci. nesto lijepo i utjesno.
ali ne bih o osobnim pricama na javnom forumu, pogotovo tu gdje nema edita![]()
Sorci - sljedeci put sto se vidimo, kafenisamo mi dvije, ova tema mi je posebno draga. moze?
Jedna ( a valjda i jedina) zajednička točka o mojoj obitelji (moji i očevi svi) je ta da svi vjerujemo i imamo nekakvih iskustava s nadnaravnim. najčešće kroz snove a ima tu i širih polja. I ne mogu da ne vjerujem u nešto više od nas.
A što biste rekli da vam odrasla osoba kaže da ponekad vidi 'duhove' koje je poznavala kao žive osobe i s njima 'komunicira'?![]()
I zna spol djeteta svake svoje frendice prije negoli ona uopće priđe ultrazvuku u trudnoći?![]()
Nije to ništa tako jako famozno ni spooky kad živiš s time.
Sorciere, Zoila trebalo bi napraviti skup za jednu dobru raspavu![]()
sorciere prvotno napisa
Ili na Kleku
ma, može poslužiti i raskršće
![]()
![]()
Sori sto sam partibrejker, al moram podijelit i svoje iskustvo.
Pretrosli tjedan sam dobila gadan udarac u oko (nogom, igrali smo se).
Na rubu je bilo da idem doktoru, ocu rec zbilja jako.
I cijeli prosli tjedan sam vidjela da mi netko sjedi na rubu kreveta, kuha uz mene na sanku... sve krajickom oka, a kad okrenem glavu da direkt pogledam nestane.
Proslo je.
Ne kazem da duhova ima il nema, ovo je cisto da vidite kak mogu bit i fizicki uzroci, plus cudesni organ mozak... svi sanjaju, a neki mozda sanjaju na javi![]()
Kako znaš da je to baš zbog udarca u oko, možda se samo potrefilo vrijeme?blazena prvotno napisa
![]()
mogu ti se javit ako/kada 2. X zatrudnim??@n@ prvotno napisa
![]()
jel stvarno?@n@ prvotno napisa
Mene su oduvijek na neki način fascinirale takve "stvari" iako se s druge strane toga jako bojim.
uh sad ste me sjetili jednog friki iskustva sa fotografijom.naime,moja teta je bila u USA na putu.i moj deda je stalno ponavljao da se mora što prije vratiti,da mora odmah doći u RH i sl.i teta je zadnji dan puta bila u china townu i slikala se na način da su hodali,a njen muž se naglo okrenuo i slikao ju,onako na prepad.to je bio dan kad je moj deda umro.i zbog situacije kakva je razvijali smo slike tek 6-7 mjeseci nakon (onda je još bio samo filmski fotić).i ja gledam fotke i velim "teta tu su ti se izmješale slike sa dedinim" i dam njoj a ona šlagirana.naime kaj,u china townu,iza moje tete na fotki moj deda :shock: ali ono MOJ DEDA.u svojoj robi,sa svojim satom (koliko se detaljno može vidjeti),sa svojom posjekotinom od cjepanja drva što znam pouzdano da je imao jer sam mu je ja dan prije smrti lijepila sa hansaplastom...baš da se zapitaš.naravno,oni su si protumačili kao slučajnost i dvojnika,ali ja baš nisam bila uvjerena u to niti sam danas.tim više što mi se često javlja u snovima sa nekim ključnim porukama za koje se tek poslije pokaže da je bio 100% u pravu. :/
Ora, Lasica - samo vi mene zajebajite![]()
Na ovoj temi sam dosad iz znatizelje, al jutros...
K. vec nekoliko dana ne zeli spavat bez mene. Eventualno prihvati tatu.
Bude par normalnih noci, pa opet arlauce i ne smiruje se dok netko ne ostane s njim spavat.
I jutros dok ja perem zube, prica on s mm-om.
Pokaze na prozor i kaze: "Tamo bio ciko po noci. K se bojao. Evo opet ciko, ali K. se ne boji".
I onda: "Ciko se boji mame i tate, otisao."
Ovak sam ostala :?
ok nije mi nimalo lakse nakon sto sam sve procitala. Moj sin ima 2god i 3mjeseca, vjerujem da djeca mogu imati bujnu mastu ali moj stalno vidi nekog bracu. Vec dva tjedna govori stalno: Tuce bracu, tuce bracu! i mase rukom po zraku. Do sada se nisam brinula jer sam mislila da je to zbog djece u parku. On jos ne ide u vrtic, nitko ga nikada nije tukao pa mi nije bila jasna ta agresija. Ali zadnja dva dana lupa po ogledalu i vice tuce bracu i nosi braci pelenu i uzeo braci igracke. Jucer nosi braci igracku ispod stola i ja pitam di je braco, a on meni tamo je braco i pokazuje ispod stola. Prvo sam se zabrinula da ima zamisljenog prijatelja ali ovo sto sam procitala mi je jos strasnije. Sigurno znam da u stanu nije umrlo nikakvo dijete, jer je prva vlasnica bila neka baba a onda je neki tip imao podstanare. Sta sad?
:shock:
a rekla sam da neću otvarati ovaj topic
neću, neću, neću....
napravi test za trudnoću!mina30 prvotno napisa
![]()
![]()
Pa koliko kuzim po potpisu, ona je trudna... samo sto cekaju seku, a ne bracu.
A sto zna dite sto je pisonja, a sto pisulja
Mozda se mali boji konkurencije pa to tako pokazuje...
ups, ja mislila da već ima curku, letimično sam vidjela potpis...blazena prvotno napisa
![]()
Nije mi palo napamet da je ljubomoran zato sto cesto pricamo o seki, i on daje seki puse (ljubi trbuh) daje joj borovnice i vode da pije (citaj puni mi pupak sa borovnicama i toci vodu u pupak) a vidi i tuce iskljucivo bracu. Jel to moze biti zato jer se boji konkurencije, nekako mi se cini premali da sve to kuzi :?
Ma dobro, cini mi se da ovo ide dalje. Jucer je opet rekao tuci braci, ne dirati kocke braco, i onda poslije toga: jako tuzan braco, nema ruku :shock: i to je ponovio par puta da braco nema ruku, a na uzv seka ima bas sve organe. Gotovo sam sigurna da nije nigdje vidio djete bez ruke :/ .