Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: J. E. - život poslije smrti??

Datum pristupanja
    May 2009

Početno J. E. - život poslije smrti??

hi!!
    ne znam je li bila ova tema već, nisam uspjela nać

baš sam čitala spooky stvari na drugom topicu pa me potaklo?

Jeste li gledali emisije Johna Edwarda medija, bude na stranim programima, meni na reality tv...u početku nisam baš htjela ni gledat ni vjerovat, ali kad sam pogledala par emisija, sve je tako stvarno, svi ti ljudi, njihovi iskazi, potvrde suze, posjeti njihovom domu, jednostavno ne mogu vjerovat da bi netko sve te emisije i njegovo putovanje po svijetu lažirao?
    nakon nekog vremena odustala sam od gledanja jer mi se postavlja previše pitanja, a i onako ne volim smrt .

zanima me vjerujete li vi u taj život poslije smrti, tj. takav kakav on opisuje da su najbliži uz nas, da nas stalno promatraju i sl.?

jednom je u svojoj emisiji jednim ljudima rekao tko je u auto govorio da ne vjeruje u emisiju i mene ogovarao, bio je čovjek i dvije žene, i stvarno taj čovjek je na putu prema emsiiji to pričao, i tako iz raznih sličnih priča izgleda kao da su naši bližnji-duhovi ono stalno uz nas i sve čuju i vide..malo mi je to :shock: ....ja si nisam to baš tako zamišljala......

Možda imate i kakvo iskustvo s "drugoga svijeta"??

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hm ovako...
    verujem da postoji nesto na drugu stranu i to sam intenzivnije pocela misliti u zadnje vreme...na 05.03. 2009 umrla je moja najdraza teta sanjala sam je pred dve nedelje tako jasno...kako pricamo o tome sto je umrla...ja sam plakala i pitala kako je tamo i dobila sam odgovor da je jako ljepo, da lebde oko nas i da su uvjek uz nas i da su sretni, da su svi srteni i niasmijani...mene nakon toga me obuzeo neki mir, ne mogu to da opisem ali kao da sam se prestalla bojati smrti. Eto sve ovo moze da je plod moje maste i boli koju sma osjecala ali kazem vam da ovako nesto nisam odsad dozivila...tako jasno mi je pricala o tome gdje se nalazi

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

jednom sam čula zanimljivu rečenicu:
    vjeruj svakome, ne vjeruj ništa, a na kraju sama odluči

koliko god zbunjujuće zvučalo ima smisla.
    mislim da smo ovdje da istražujemo, stječemo iskustvo, da se ništa ne događa slučajno i da sve ima smisla.
    ovo su uvijek teme koje mogu zvučati metaforički i apstraktno, jer su neopipljive

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam bila pokrenula tu temu jednom na pdf-u koji više nije aktivan.

Uglavnom, prije sam se kolebala nekako, tj. ne vjerujem u život poslije smrti u smislu raja i pakla. Puno mi je bolje objašnjava taj "put" J.E.
    Tako npr. kaže da ljudi koji počine samoubistvo da kada pređu na drugu stranu moraju rješavati probleme koji su ih mučili u životu, tj. opet se susretneš sa tim stvarima i tvoj put je suočavanje i rješavanje tih problema.
    Mi budemo energije koje smo tu negdje... + kaže da vjeruje u reinkarnaciju.

Ja sam na strani npr. nit vamo nit tamo - jer ne znam, je li...
    Vjerujem nekako u J.E. tako da vjerujem u njegovu "teoriju" i jako često naglašavam mm "Joj, kad umrem i "skontam" da J.E. ipak nije upravu i danas je lagao, alaj ću biti ljuta i iznenađena"

cvjetkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nakon što mi je umro otac, dosta ga sanjam. Jednom sam ga sanjala dva dana poslije mog rođendana. Stao je pred mene i rekao mi :"oprosti, nisam mogao ranije" Drugi put kad sam ležala u krevetu i u laganom sam polusnu, stalno se pitam gdje si...ostjetila sam dodir po licu. Skočila sam iz kreveta kao oparena.Zadnji put sam ga vidjela prije tri mjeseca, bio je dosta daleko i mahnuo mi je. Sjećam se da sam u snu baš jako plakala.
    Mislim da postoji život poslije u smislu da sve ono nematerijalno što čini čovjeka ne može nestati samo tako.
    Ovo gore su snovi, oni mogu biti poslijedica mog intenzivnog razmišljana o tati, a možda su i nešto drugo. Činjenica je da mi više ne dolazi u snove iako jako mislim o njemu i recimo prije spavanja znam ponavljati pitanje gdje si. Prije mi je poslije tako intezivnog "ispitivanja" došao u san.
    Tko zna što se događa s bićem poslije fizičke smrti? Sve ćemo vidjeti jednog dana.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Verujem da je životna energija neuništiva i da ne može nestati tek tako fizičkom smrću. U tom smislu, verujem da smrt ne može biti kraj i da je telo prolazna ljuštura sa ograničenim rokom trajanja, a da duša nastavlja da živi...

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Vishnja slazem se s tobom.
    Ja sam imala slicno iskustvo sa pokojnim stricem. S njime sam bila vezana, zao mi je da tako moram reci, ali vise nego s tatom. Tata mi je po cijele dane radio a stric posto nije mogao imati djece je mene totalno prisvojio kao svoju. Obozavali smo se. Ja sam bila njegovo zlato i tako me uvijek i zvao. Te veceri nam se zalio kako mu je lose i ima stalne mucnine. Inace, imao je rak pluca i debelog crijeva, ali je bio na terapijama koje su bile izuzetno skupe i onda jos u fazi testiranja, a cilj im je bio ne sprijeciti sirenje bolesti nego "ubiti" simptome i bolove koje rak nosi sa sobom.
    Tu noc sam jedva zaspala i sanjala sam njegov pogreb pracen njegovim rijecima "Ne boj se ja sam sretan, ne boli me, ne patim, uvijek cu biti tu za tebe". Probudila sam se placuci i u tom trenutku je zazvonio telefon. Pogledala sam na sat, bilo je 4 i pol ujutro - zvala je moja ujna da javi da je on umro. U svom krevetu, bez bolova, bez patnje, jednostavno izdahnuo.

Otprilike 2 mjeseca nakon toga sam ga prvi puta sanjala. San toliko nevjerojatno stvaran, toliko jak da mi i sada dodu suze na oci kad se sjetim.
    Sanjala sam da setam uz more i da vidim zavezanu jahticu koju je on imao i s kojom smo svako ljeto prolazili prakticki cijeli Jadran. I u snu sam pomislila "Moja ujna je jahtu prodala, idem ja jos jednom zadnji puta ju pogledati, da imam uspomenu". Tada sam zacula njegov glas kako me zove, okrenula se i vidjela ga kako sa sirokim osmjehom na licu, preplanuo i u kupacim boksericama dolazi prema meni. Znajuci da je umro bila sam skroz sokirana i pitala ga "Vlado, kako ti moze bit ovdje pa ti si umro!" na sto mi je on odgovorio "Jesam umro ali sam uvijek tu s tobom, nikada necu napustiti ni tebe ni nasu obitelj" i tada sam mu pala u zagrljaj. Tako cvrst i topal da to nemogu uopce opisati, i onda je lagano poceo nestajati a ja nekontrolirano plakati. Molila sam ga, preklinjala ga da ne ide, da ostane samnom, da mi je bez njega pre tesko. Okrenula sam se i pocela trcati prema kuci i dalje placuci a iza mene je odzvanjao njegov glas koji mi je ponavljao samo jednu recenicu . "Nemoj se bojati."
    Probudila sam se sva u suzama, jastuk mi je bio potpuno mokar a kunem se zivotom osjecala sam jos uvjek njegov cvrsti zagrljaj, tu toplinu. (shit opet sam se rascmoljila )

Nakon tog sna sam se malo raspitala i procitala o tim stvarima i kazu da drage ljude koji su umrli sanjas onda kada se pomiris sam sa sobom da ih nema i odlucis ih "pustiti" na drugi svijet.
    Zanimljivo je to da je od onda proslo 3 i pol godine a ja ga nikad vise nisam sanjala.

Oprostite sto sam se tako raspisala, ali ovo sam iskustvo stvarno htjela podijeliti sa vama.

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ajme baš lijepo..sva sam se naježila....

ne znam ako je to tako kako E.J. priča, a i kako sam si ja često zamišljala, izgleda kao da smo mitamo svjesni sebe i svog života na ovom svijetu. to me pomalo straši, jer do kad ćemo bit toga svjesni, sumnjam nekako da negdje u raju, nebu il kamo već su duhovi, duše ljudi i da su svega svjesni, to mi je malo zastrašujuće jer iako ne bi najrađe nikad umrla, vječnost stvarno nema nikakvog smisla, bar ne ovako kako je sad postavljen svijet.

ovo što je prje rečeno o samoubojicama,d a kad pređu na drugi svijet moraju rješti probleme...zamisli ubiješ se da sve stane i onda pređeš i tamo još veći problemi.... ...kakva ironija nikako da te puste na miru

i ne sviđa mi se baš priča da su stalno uz nas...ok ponekad, ali ne moraju baš sve vidjet ......

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

eee to se slazem!! Da znas koliko puta pomislim... boze pa moji baka / djed / stric ovo sve vide... jaooooooj

Mozda oni ipak neke stvari ne gledaju, pa znaju i oni da neke stvari moraju bit dio intime

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kažu da ako vam se učini da ste nekog vidjeli (netko mu je sličan) - ta osoba je zapravi bila tamo...

nema tog koncerta ili predstave na koje bih radije otišla - nego na seansu s j.e.-om...

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    kažu da ako vam se učini da ste nekog vidjeli (netko mu je sličan) - ta osoba je zapravi bila tamo...

nema tog koncerta ili predstave na koje bih radije otišla - nego na seansu s j.e.-om...
    I ja, i ja!

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Takodjer, lik mi je jednostavno zakon! Em je drag em je jako karizmatičan a i ruku na srce nije da lose izgleda

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj BebaBeba prvotno napisa
    Takodjer, lik mi je jednostavno zakon! Em je drag em je jako karizmatičan a i ruku na srce nije da lose izgleda
    X ... da, ima ono nešto... toplinu neku...

I x Sorciere...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Samo ću reči da nekih 2 mjeseca gledam Johna Edwarda i da me stvarno zaintrigirao na svim poljima. Inače takve emisije nikad ne gledam, ali on i njegova teorija mi se baš čini uvjerljiva.
    A gdje je sad J.E.?, pa nema ga više na Max - u u 15.35???

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

tc tc tc u što ste tako "ozbiljnu" temu pretvorile
    Ja došla vidjeti što tu ima kad ono ništa novoga

Ja se još nisam definirala u što vjerujem, a u što ne :/
    Nisam baš da ne vjerujem, a s druge strane nisam nikada imala nikakav "susret"
    ili bar sumnju na isti.
    Koliko god da sam priželjkivala i očekivala nikada se nije dogodio :/

J.E. nisam nikada gledala, općenito rijetko gledam TV, a kamoli ovakve emisije.
    Koliko god da bilo vjerodostojno i zanimljivo, prevlada me ono "gađenje" prema senzacionalizmu.
    Pogotovo kad "netko" dobro zaradi iz cijele te priče

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    A gdje je sad J.E.?, pa nema ga više na Max - u u 15.35???
    mislim da je bio i u 12.35... ali valjda ne svim danima. kikica mi je snimala emisije

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

na ojem programu perko max-tv. ja imam kabelsku i bio je na reallity tv.

ma znam i ja da on zarađuje ali ipak, toliko je stvaro, da ako su radi zarade podmitili sve te ljude da plaču i dogovorili se u svakoj zemlji u kojj rade dvoranu s nekim ljudima da će im dati novaca za laž, :/ :/ .....a onda ne znam stvarno, onda im treba čestita na mazanju oči!!
    ali sumnajm da se ne bi pročulo da je to laž, jer to je jako puno ljudi.

ja sam ga gledala neko vrijeme, ali kao što sam rekla nekako me prestraši sve to razmišljanje, previše budem u tome i to mi se baš ne sviđa jer odgovora nema......a i onda mi izgleda da moja pokojna prabaka i ujak sve vide pa mi zna bit neugodno ...nije to za mene

a da npr. odem na njegovu seansu i da mi kaže sve točno i da mi se ujak javi...onda bi bila :shock: :shock: :shock: , i ne znam jesam li spremna da bi to doživjela i prihvatila??
    kako bi vi reagirali da sudjelujete u emisiji??!

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ne sudim o tome sta je laz a sta istina. Tip jednostavno ima neki magnetizam. A na zadatu temu misljenje formiram iskljucivo iz svog i iskustva bliskih ljudi. A toga, kada je onostrano u pitanju, imaaa...

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

max tv kanal 111 isto reallity tv

A ja tebe Vishnja opet potpisujem

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

A ja tebe Vishnja opet potpisujem

Iskustvo sa pokojnim stricem ti je bas dirljivo i upečatljivo. Takve stvari ostavljaju nadu da nas naši dragi nisu zapravo napustili činom smrti, već da odnegde ipak bdiju nad nama...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj točkalica prvotno napisa
    na ojem programu perko max-tv. ja imam kabelsku i bio je na reallity tv.

ma znam i ja da on zarađuje ali ipak, toliko je stvaro, da ako su radi zarade podmitili sve te ljude da plaču i dogovorili se u svakoj zemlji u kojj rade dvoranu s nekim ljudima da će im dati novaca za laž, :/ :/ .....a onda ne znam stvarno, onda im treba čestita na mazanju oči!!
    ali sumnajm da se ne bi pročulo da je to laž, jer to je jako puno ljudi.

ja sam ga gledala neko vrijeme, ali kao što sam rekla nekako me prestraši sve to razmišljanje, previše budem u tome i to mi se baš ne sviđa jer odgovora nema......a i onda mi izgleda da moja pokojna prabaka i ujak sve vide pa mi zna bit neugodno ...nije to za mene

a da npr. odem na njegovu seansu i da mi kaže sve točno i da mi se ujak javi...onda bi bila :shock: :shock: :shock: , i ne znam jesam li spremna da bi to doživjela i prihvatila??
    kako bi vi reagirali da sudjelujete u emisiji??!
    Ja isto nekako smatram da bi mi sudjelovanje u emisiji bilo nekako puno previše, kao da bi mi trebalo puno vremena da to sve probavim.
    Isto tako, baš me zanima, znam da to on sve doživljava drugačije, ali zar nije teško cijeli život raditi s tolikom tugom, negativnim događajima i sl.?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako bih reagirala? emotivno

vjerojatno bi mi dostavili škaf-dva, da ne poplavim studio. a da bih htjela - itekako bih...

anemona, ja mislim da se naš doživljaj (tuga) ne odražava pri tim posjetama. i ako slušaš j.e. - puno puta su poruke čak i zafrkantske... naši dragi poručuju da ne tugujemo, upozoravaju na stvari koje bi nam se mogle dogoditi, navode lijepe trenutke kojih se sjećaju...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kako bih reagirala? emotivno

vjerojatno bi mi dostavili škaf-dva, da ne poplavim studio. a da bih htjela - itekako bih...

anemona, ja mislim da se naš doživljaj (tuga) ne odražava pri tim posjetama. i ako slušaš j.e. - puno puta su poruke čak i zafrkantske... naši dragi poručuju da ne tugujemo, upozoravaju na stvari koje bi nam se mogle dogoditi, navode lijepe trenutke kojih se sjećaju...
    Ma kužim ja to sve, ali meni je nekako odmah asocijacija umrli - tuga, znam da je pogrešno i uostalom nije niti u duhu vjere, ali kad vidim te priče o tragično preminulim ljudima, odmah me nešto stegne. Tako da se ponekad pitam kako J.E. "isprazni" tu svu energiju oko sebe, imam osjećaj da nešto mora poduzeti da ga ne "uguši". Nemam pojma.
    Inače, ja tako i doživljavam zanimanje npr.patologa, ljudi koji rade u Krematoriju i slično, nekako mi je to previše smrti, tuge,... na jednom mjestu, imam osjećaj da te to nekad preplavi.
    Jednom kad sam bila na pogrebu u Krematoriju, cijelo vrijeme sam mislila kako je teško biti ta osoba koja tu svaki dan, svakih nekoliko minuta "dirigira pogrebima".

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naučiš se s tim nositi... kao i s nekim drugim stvarima u životu...

patolog je vjerojatno sretan kad nađe nešto što će pomoći da mu drugi ne dođe na stol...
    pogrebnici od svog posla uzdržavaju obitelji...

j.e. donosi utjehu onima koji ju traže...
    i sigurno je naučio kako se "prazniti", inače to ne bi mogao raditi. puko bi ko kokica

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Vishnja back

Mislim da jako puno ljudi nezna naci taj unutarnji mir i utjehu nakon gubitka voljene osobe... To nazalost jako dobro znam iz iskustva.. neznam koliko je pametno govorit detalje...
    Uglavnom, JAKO mi je stalo do te osobe jer je najvazniji clan moje obitelji - moja mama, a ne vidim nacina kako joj pomoci... Jer ona nakon pune 4 godine jos nije prihvatila i naucila se nositi s gubitkom moga strica - svoga brata.
    Iskreno vec sam lagano ocajna gledajuci je kako propada a ja nemogu ama bas nista.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Vishnja back

Mislim da jako puno ljudi nezna naci taj unutarnji mir i utjehu nakon gubitka voljene osobe... To nazalost jako dobro znam iz iskustva.. neznam koliko je pametno govorit detalje...
    Uglavnom, JAKO mi je stalo do te osobe jer je najvazniji clan moje obitelji - moja mama, a ne vidim nacina kako joj pomoci... Jer ona nakon pune 4 godine jos nije prihvatila i naucila se nositi s gubitkom moga strica - svoga brata.
    Iskreno vec sam lagano ocajna gledajuci je kako propada a ja nemogu ama bas nista.

Tužno ali eto, pošto vidim u potpisu da prenceza uskoro dolazi, možda joj to malo biće olakša da se nosi s tim!
    možda sreća koju tada osjeti malo ublaži bol koju još uvijek nosi.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

naučiš se s tim nositi... kao i s nekim drugim stvarima u životu...

patolog je vjerojatno sretan kad nađe nešto što će pomoći da mu drugi ne dođe na stol...
    pogrebnici od svog posla uzdržavaju obitelji...

j.e. donosi utjehu onima koji ju traže...
    i sigurno je naučio kako se "prazniti", inače to ne bi mogao raditi. puko bi ko kokica
    upoznala sam nekoliko grobara, oni se naravno naviknu, samo što nažalost ili na njihovu sreću, oni nekako otupe tako da ponekad nemaju ni poštovanje prema mrtvima, pa se znaju sprdat i sl., a vama je to najmiliji, a njima svakodnevnica i jedan u nizu.

patologa nisam upoznala nikad, ali da ga upoznam vjerovatno bi cijelo vrijeme proučaval što s njim nije u redu. jer ipak je za to potrebna dobra škola puno učenja, tako da je mogao postat i doktor i sl. al baš cijeli život kopat po mrtvim ljudima, ne znam ko ima tu želju, to mi je onako baš najčudnije. jer ako želiš vidjet ljduske organe ima puno grana medicine, a da niej patologija. trebalo bi otvorit temu patolog- nek se javi oni koji ih poznaju da malo kažu kakvi su !!!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

upoznala sam nekoliko grobara, oni se naravno naviknu, samo što nažalost ili na njihovu sreću, oni nekako otupe tako da ponekad nemaju ni poštovanje prema mrtvima, pa se znaju sprdat i sl., a vama je to najmiliji, a njima svakodnevnica i jedan u nizu.

patologa nisam upoznala nikad, ali da ga upoznam vjerovatno bi cijelo vrijeme proučaval što s njim nije u redu. jer ipak je za to potrebna dobra škola puno učenja, tako da je mogao postat i doktor i sl. al baš cijeli život kopat po mrtvim ljudima, ne znam ko ima tu želju, to mi je onako baš najčudnije. jer ako želiš vidjet ljduske organe ima puno grana medicine, a da niej patologija. trebalo bi otvorit temu patolog- nek se javi oni koji ih poznaju da malo kažu kakvi su !!!
    Imam ja patologa u kući - normalni su to ljudi.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa

Imam ja patologa u kući - normalni su to ljudi.
    Kod useljavanja smo samo uvjetovali da "ne nosi posao doma".

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Lično znam nekoliko patologa na svom institutu - svih visokostručnih i odgovornih. U meni bude veliko poštovanje. Točkalice, trebalo bi da jednom prisustvuješ sceni kada ex tempore, direktno sa operacije, dok je pacijent pod narkozom, do patologa stiže uzorak tkiva, a on u roku od par minuta, gledajući pod mikroskopom, mora da sublimira svo svoje znanje i odluči da li se odstranjuje samo tumor ili čitav organ ili čak grupa organa. Kasnije, kada pacijent započinje sa nekakvom antitumor terapijom, njegova reč povodom vrste i malignosti tumora je jedna od presudnih u odluci... Dakle, sudbina živih koji imaju puno nade je u njegovim rukama...
    A mrtvi su, jednostavno mrtvi. Već sam napisala kako smatram da je telo samo ljuštura ovozemaljskog života, krhka i prolazna. Ne smatram da je 'gledanje po organima' bogohulno, a ni gadno. Puno znanja o ljudskom telu i bolestima stečeno je na taj način i danas pomaže u lečenju bolesnicima. I sama sam potpisala dozvolu za obdukciju nakon smrti svoje mame u želji da saznam šta ju je to tako pokosilo...
    Znanje je moć, i daje mir, bar je meni u ovom slučaju dalo.
    A poslova ima ružnijih i lepših, na to se čovek navikne...

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa

Lično znam nekoliko patologa na svom institutu - svih visokostručnih i odgovornih. U meni bude veliko poštovanje. Točkalice, trebalo bi da jednom prisustvuješ sceni kada ex tempore, direktno sa operacije, dok je pacijent pod narkozom, do patologa stiže uzorak tkiva, a on u roku od par minuta, gledajući pod mikroskopom, mora da sublimira svo svoje znanje i odluči da li se odstranjuje samo tumor ili čitav organ ili čak grupa organa. Kasnije, kada pacijent započinje sa nekakvom antitumor terapijom, njegova reč povodom vrste i malignosti tumora je jedna od presudnih u odluci... Dakle, sudbina živih koji imaju puno nade je u njegovim rukama...
    A mrtvi su, jednostavno mrtvi. Već sam napisala kako smatram da je telo samo ljuštura ovozemaljskog života, krhka i prolazna. Ne smatram da je 'gledanje po organima' bogohulno, a ni gadno. ...

a da znam da imaš pravo, ipak njihov posao nisu samo obdukcije, ustvari mi se čini da su to ljudi sa jakom psihom, ja se osobno ne bi voljela svaki dan susretat sa smrti i ovako mi je dovoljno da znam za nju .

anemona iz prve ruke, heheh, sreća da ne nosi posao doma.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Vishnja back

Tužno ali eto, pošto vidim u potpisu da prenceza uskoro dolazi, možda joj to malo biće olakša da se nosi s tim!
    možda sreća koju tada osjeti malo ublaži bol koju još uvijek nosi.
    To se i ja iskreno nadam!

I potpuno se slazem s tobom vezano za patologe. Treba imat psihu za to.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Za one koje zanima...
    Na zone reality (a to je i taj 111 na Max programu, kako sam razumjela) J.E. je u 14.20 i 19h. Jedina mana je to što su to reprize, po ko zna koji put, pa se prikazuje 1. sezona, 1 epizoda. Oni koji nisu nikad gledali J.E. preporučujem! - pa nam onda javite dojmove, ali nakon par epizoda...

Pregled programa za Reality TV[/quote]

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Jest jest tocno je tako

i btw hvala za raspored!

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

BebaBeba, ne bi mogla nekako s mamom gledati J.E. jer možda joj pomogne. On i jako puno naglašava važnost žalovanja, povezivanja sa živim itd. Možda joj malo otvori oči?

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Njoj je to glupo, probala sam ja to vise puta

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Možda nisam dovoljno pomno gledala J.E. ali to malo kaj sam vidjela mi se ne čini baš uvjerljivo, tj. stvari koje je govorio mogu se protumačiti i ovako i onako, npr. ono kad kaže, u stilu, "netko na L., imate li nekoga na L., brat, tata, netko tko jr umro, aha-nije vam umro nitko na L., onda to mora biti njegov pas/kum/ulica/grad u koje živi...

Nekako mi je to baš bilo neuvjerljivo...

Bez uvrede cure, i ja vjerujem u slične stvari ali nekako mi on nije sjeo, možda je do mene...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

enchi, obratila si pažnju samo na stvari koje ti omogućuju da NE vjeruješ . selektivno.

da li si ga čula (a često to kaže) - nemojte mi ništa reći, pustite mene da govorim! ??

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni se čini dosta uvjerljivo.... pogledaj možda malo pomnije...

Čuj, ni mm nije baš načisto i ne vjeruje mu, a ja ga ubjeđujem da je to to!

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Bit će da nisam dovoljno pomno pratila!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nisam nikada gledala emisiju o kojoJ govorite, ali sam gledala " Na rubu znanosti" kada je bilo riječi o Michaelu Newtonu. Nakon te emisije posudila sam njegovu knjigu "Sudbina duša" i toplo je preporučam svima koje zanima ta tematika. Meni je otvorila puno novih pitanja.
    Inače mi je kao djevojčici nakon tatine smrti bila biblija knjiga " Život poslije života" jer mi je i tata osobno pričao svoje iskustvo dok je bio u kliničkoj smrti.
    Pročitala sam još puno knjiga na tu temu, ali ova "Sudbina duša" mi je stvarno nešto posebno.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa
    Možda nisam dovoljno pomno gledala J.E. ali to malo kaj sam vidjela mi se ne čini baš uvjerljivo, tj. stvari koje je govorio mogu se protumačiti i ovako i onako, npr. ono kad kaže, u stilu, "netko na L., imate li nekoga na L., brat, tata, netko tko jr umro, aha-nije vam umro nitko na L., onda to mora biti njegov pas/kum/ulica/grad u koje živi...

Nekako mi je to baš bilo neuvjerljivo...

Bez uvrede cure, i ja vjerujem u slične stvari ali nekako mi on nije sjeo, možda je do mene...

ma ok, tako j ei jedan čovjek čije su dvije žene, mislim žena i ne znam sestra ili prijateljica bile u emisiji i kad su mu doma govorile i dale mu da pogleda snimljenu emisiju tako je i on isto govorio, da to on sve nagađa.

ali kad kaže tko je na putu do ovdje govorio da ne vjeruje u ovo- i obično takve stvari ne završe sa nitko. bilo je i slučaj da je curu na vjenčanju pratio duh tate i onda joj je ispričao detalje s vjenčanja i sl.

iako se čini da ponekad nagađa ipak njegova slova tipa, netko na A ili B, ili neki broj 3 to može značit isto rođenje smrt vjnečanje puno toga, ali uvijek se upostavi da slovo ili broj zbilja nešto znače toj osobi, rijetko je kad nešto što je rekao ostalo neobjenašnjeno. opet između 30-tak slova i brdo brojeva dobro da zna i da je netko na L.

A i on to opisuje da osjeća ko neku energiju koja mu dolazi znači ne vidi psa kako veselo trčakara po livadi ....on je sve te energije naučio prepoznavati kako su mu dolazile, recim ona kraju obično buket bijelih ruža znači pozdrav familiji pokojnika.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni je ideja reinkarnacije i zivota poslije smrti potpuno logicna, imala sam razlicite snove u vezi s tim. Bila sam jednm i na nehipnotickoj regresoterapiji vracanja u prosle zivote, i dozvoljavam mogucnost da je to moj um izmislio, ali postoji mogucnost i da nije, da je to stvarno iskustvo spremljeno negdje duboko u podsvjesti.

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

preporučam knjigu U zagrljaju svjetlosti, na tu temu

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam dozivjela "susret" prije 2 i pol godine, par mjeseci nakon sto smo izgubili Tina. Probudilo me usred noci, iznenada, osjecaj da je netko tu, jak osjecaj, strasno intenzivan. Ali miran, nije me bilo strah. Osjecala sam da je cijela soba ispunjena necim odnosno nekim. I onda, kao da netko sapce, nisam cula doslovno, al cula sam kao da, ma ne znam opisat, kao da mi netko telepatski govori "dobro sam mama, ne brini, tu sam". Ja sam se nasmijala, osjetila ogromno olaksanje a onda je sve nestalo. Osjetila sam neopisiv mir. I odonda redovno razgovaram sa svojim sinom, znam da je dobro, da je tu i bas mi je to jako olaksalo da krenem dalje.

Eto, netko bi to mozda opisao kao mastu jer sam bila i depresivna i iznimno tuzna prije toga i cesto sam zamisljala kako vidim svog sina tj imala sam veliku zelju, ali meni je taj dogadaj bio jako stvaran i ja vjerujem da je moje maleno stvarno uz mene.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

i ja sam imala slicno iskustvo jedamput kad mi je djed umro, dan poslije sam imala kontakt s njim. Mozda je isto masta, ali nekako ima osjecaj da ipak nije. Cudno je to kao da netko ti sapce misli direktno u glavu, a ipak nisu tovje misli.

Uglavnom, cak i da je masta, ako donese olaksanje neka.

Pogotovo koksy kad je mali andel u pitanju

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Evo i ja sam se neko vrijeme zarazila emisijama J.E. Ajme, kako bi rado na njegovu seansu! Kada ga slušaš misliš kako nema šanse da ne govori istinu. Malo sam čitala kritike, pa prosurfajte malo i vidite šta kaže druga strana. Sada nekako više vjerujem da čovjek ima veliku moć manipulacije riječima i brzinom govora, pa taj njegov šarmantni stav, pa tko mu nebi povjerovao!!!??? Ali ruku na srce, pa on ne kaže gotovo ništa, sve kažu ljudi, on ih samo ispituje, a ono šta ne ispituje nije teško pogoditi (barem ne za osobu koja je toliko ušla u ljudsku psihu). A druga stvar je što su na skoro svim njegovim seansama kamere (i one koje se ne prikazuju), a ljudi moraju doći satima prije i tako tamo čekajući oni čavrljaju o tome zašto su došli, a pitanje je kada se kamere uključe :/

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Enoa prvotno napisa
    Evo i ja sam se neko vrijeme zarazila emisijama J.E. Ajme, kako bi rado na njegovu seansu! Kada ga slušaš misliš kako nema šanse da ne govori istinu. Malo sam čitala kritike, pa prosurfajte malo i vidite šta kaže druga strana. Sada nekako više vjerujem da čovjek ima veliku moć manipulacije riječima i brzinom govora, pa taj njegov šarmantni stav, pa tko mu nebi povjerovao!!!??? Ali ruku na srce, pa on ne kaže gotovo ništa, sve kažu ljudi, on ih samo ispituje, a ono šta ne ispituje nije teško pogoditi (barem ne za osobu koja je toliko ušla u ljudsku psihu). A druga stvar je što su na skoro svim njegovim seansama kamere (i one koje se ne prikazuju), a ljudi moraju doći satima prije i tako tamo čekajući oni čavrljaju o tome zašto su došli, a pitanje je kada se kamere uključe :/

tko zna možda špijuniraju kamerama što lkjudi pričaju i onda tamo gdje ima najviše materijala to J.E. kaže i te ljude pita.
    ma joj ma nije valjda..ma ne bi valjda toliko dugooo i stalno varao pa nakupio se novaca, baš izgleda ok, ima i familijicu i tako

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali ruku na srce, pa on ne kaže gotovo ništa, sve kažu ljudi, on ih samo ispituje
    ako si toliko gledala - onda si sigurno primijetila da puno puta kaže: nemojte ništa reći, pustite mene da pričam...

često se ljudi sjete nekih stvari tek kad ih on spomene. jer im u određenom trenutku nisu bile bitne.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •