Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 67

Tema: komplikacije u trudnoći - HZZO komisija

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno komplikacije u trudnoći - HZZO komisija

Bok! Kako čuvam trudnoću od početka, imati ću i 2. put komisiju HZZO-a. Išla sam na pregled ukupno 4 puta i uradila sam samo 1 UZV (uzela sam uputnicu za 2. UZV u bolnici, za koji su me zapisali 2 mjeseca kasnije- a sada ga namjeravam odgoditi).
    Znate li za koji slučaj gdje je HZZO komisija odlučila prekinuti bolovanje zbog premalo pregleda/UZV?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mislim da ne. ovisi zbog cega si na bolovanju. sumnjam da gledaju uzv. meni nisu nikad nis gledali, pitali me di radim, sve im je bilo jasno i rekli su mi sretno i doviđenja - da, al prije doviđenja - nemorate vise dolazit..

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

i ja sam na komplikacijama od početka T.Na komisiji sam bila jednom i rekli da ne moram više dolazit.

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

broj uzv ne utjeće na odluku komisije o nastavku tvog bolovanja,sve ovisi kaj napiše tvoja soc.gin na povijest bolesti
    evo ja sam od početka na komplikacijama, bila na komisiji samo jednom nakon 3 mj. i ne moram više doći
    sretno

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

To mi nikad nije jasno u ovoj državi. Kako za isti posao (koji u ovom slučaju radi komisija na HZZo-u ) na svakoj lokaciji mogu postojati druga pravila. Meni je prvo na preporuku ginekologa moj dr. napisao 60 dana bolovanje. Prvi put išla na komisiju s 4,5 mj. trudnoće s dijagnozom Hyperemesis gravidarum, jer mi je tako loše bilo i u 1. trunoći sve do 7.mj., i ginekolog očekivao produženje od 3 mj. ili da više neće niti tražiti, a produžili mi 2 mj. i 7 dana.
    Možda zato što nisam išla osobno, tad bi mi možda odmah rekli da više ne moram dolaziti kad bi čekajući nekoliko puta povraćala. Onda bi valjda dijagnoza bila potvrđena?!

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I ja ću morati ići još jednom, ali samo zato što nisam imala papire od socijalnog gin., nego samo povijest bolesti s Vuka Vrhovca, gdje sam od početka na kontrolama i uputnicu od dr. opće prakse.
    Ono što je mene zaprepastilo na toj komisiji su ljudi u čekaonici. Možda sam jednostavno imala lošu sreću i upala u gužvu, ali treba doživjeti komentare tih likova koji ne mogu shvatiti da je svuda u civiliziranom svijetu normalno da trudnice imaju prednost i da za to postoje dobri razlozi.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

PAM ako si sjedila u onoj istoj čekaonici gdje je bila i moja svekrva i gdje su ljudi čekali i po 6 sati, komentari su bili gadni da, ali vjerojatno im je mozak spržio od čekanja, sparine i nervoze (pazi neki suludi zakoni gdje ljudi oboljeli od karcinoma ili infarkta svakih 15 ili 30 dana sjede u toj čekaonici i produljuju bolovanje); no to ih, naravno, niti po mom mišljenju ne opravdava (svekrva je čekala od 10 do 14 sati).

na sreću do sada sam gdje god bi se pojavila imala sreću i svi su vrlo susretljivo reagirali i poticali me da uzmem prednost koja mi pripada

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

EvaMONA, ništa ne bi bilo bolje da si išla osobno! Ja sam uvijek išla, mislim da im to apsolutno ništa ne znači- jednostavno sve ovisi koji su ti doktori u komisiji.
    Kada sam bila trudna sa L., isto sam išla dvaput na komisiju. Ostale dvije trudnoće su zavšile prije, a i čuvala sam ih u bolnici...
    BTW, dg. mi je ab.imm, struma gl. thy. Valjda neće biti problema zbog pregleda...

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

meni je u obje T muž išao na komisiju i svaki put su produžili do poroda,tako da to nema veze,a i meni je ligičnije ako si na bolovanju radi kompl.da ide netko drugi umjesto tebe,a ne da trudnice moraju tamo čekati,stajati i neznam šta....

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

i meni je mm sa papirima otišao na komisiju po preporuci soc.gin i dr op.prakse i trudnice su imale prednost , nije morao ulaziti upoće unutra negu su papire donjele van za 10 min ,s time da je došao sat vremena prije njihovog radnog vremena da stavi papire,da napomenem da je bila gužva
    nije mi jasno kako svugdje ne vrijede ista pravila
    kao trudnica još nisam doživjela da mi se netko digo u tramvaju ili busu baš tužo

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja još nikad nisam bila tamo stalno sam slala svekrvu i nije bilo nikakvih problema samo mi nije jasno produžuju mi stalno na 2 mj. a to mi je stvarno mučenje za sverkrvu a u povijest bolesti pise sve i mirovanje i rizična T i uz to još takav mi je težak i fizički posao i ostala sam T uz MPO

:? :? :?
    valjda komisija voli stvarati gužvu pa da se vidi da oni nešto rade :/

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

nevjerojatno, izgleda da nema ama baš nikakvih pravila za komisiju!
    zanima me što vi nosite od dokumentacije i da li su vam tražili fotokopije (meni je to napomenula dr. opće prakse)!

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sutra saljem MM na komisiju, drugi put u ovoj trudnoci.
    Nosi papire koje mi je dala dr opce prakse-to je uputnica za Komisiju, zdravstvenu knjizicu, povijest bolesti od svog ginekologa, trudnicku knjizicu, knjizicu uzv-a i to je to...nikakve kopije nikada nisam imala.
    S obzirom da je ovo drugi put Komisija moras ponijeti i papir koji su ti oni dali od prvog puta.

Sto se produzavanja bolovanja tice, sve ovisi razlog zbog cega si na komplikacijama, tj. sifra koju ti napise ginekolog.

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zanima me što vi nosite od dokumentacije i da li su vam tražili fotokopije (meni je to napomenula dr. opće prakse)

mene doktorica trtži da joj fotokoporam povijes bolesti ali ne za komisiju već za nju ( valjda to njoj treba kao dokaz za njezinu kontrolu) :/

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zanima me što vi nosite od dokumentacije i da li su vam tražili fotokopije (meni je to napomenula dr. opće prakse)
    mene doktorica traži da joj fotokoporam povijes bolesti ali ne za komisiju već za nju ( valjda to njoj treba kao dokaz za njezinu kontrolu)

Ordep avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja danas bila drugi put na komisiji, nije mi tražio nista od prošlog puta, već samo trudničku i papire od doktorice opće prakse gdje ona traži produženje i u dvije minute bila gotova

mayah avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam dobila papire za komisiju i odnijela ih na hzzo, gospođa iz kancelarije je bila na komisiji s tim papirima, ja sam samo trebala donijeti trudničku knjižicu sa sobom.

Naručili me ponovo za dva mjeseca, to je mjesec dana prije otvaranja trudničkog bolovanja

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

imam jedno pitanje.
    da li mi ginekolog moze preporuciti bolovanje mjesec dana prije nego se odlucm ici na njega?
    naime, ginekologica ce mi biti na godisnjem i htjela bih sada rijesiti to, da se poslije nedajboze, ne moze realizirati jer doktorice nema a ja vise ne mogu raditi.

hvala1

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj argentina prvotno napisa
    imam jedno pitanje.
    da li mi ginekolog moze preporuciti bolovanje mjesec dana prije nego se odlucm ici na njega?
    naime, ginekologica ce mi biti na godisnjem i htjela bih sada rijesiti to, da se poslije nedajboze, ne moze realizirati jer doktorice nema a ja vise ne mogu raditi.

hvala1
    Može. Ja sam dobila preporuku za mirovanje ranije, ali sam prvo iskoristila sav godišnji pa tek onda išla kod opće doktorice da mi otvori bolovanje.
    Nije bilo problema. Pitala sam doktoricu za to, ona je rekla da njoj odgovara da piše što manje dana....

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

hvala. morat cu jos malo to istraziti, savjetovati se sa ginekologom, i sama sa sobom vidjeti mogu li jos raditi...
    steta da mi se to poklapa dok su svi doktori na godisnjem

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pozdrav svima.
    Na čuvanju sam trudnoće od 8.tj. Upravo mi ističu 3mj bolovanja pa moram na komisiju. Ovdje na forumu se spominju neke dijagnoze - meni doktor piše samo 'mirovanje' ili 'strogo mirovanje' pa ne znam da li je to dovoljno za komisiju. Socijalni ginekolog samo napiše da se slaže s orivatnim..
    1) Da li je bitno koju šifru napiše doktor opće prakse (ako se ide s uputnicom) ?
    2) Koliko ranije tj. koliko prije datuma zadnjeg dana bolovanja se obično dolazi na komisiju?
    2) Da li se nekome desilo da mu komisija nije produžila porodiljni?
    3) Koliko je bitna dijagnoza? (ja se osjećam jako loše iako mislim da nemam neku posebnu dijagnozu. Ne znam kako bih radila ovakva, posao mi je stresan i intelektualno zahtjevan iako je plaća bitno veća od pomoći na bolovanju)

Nemam koga pitati, a nikad do sad nisam bila na bolovanju - hvala unaprijed na odgovorima!

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

zanima je da li je obavezno imati trudničku knjižicu za komisiju?

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj thaia28 prvotno napisa
    zanima je da li je obavezno imati trudničku knjižicu za komisiju?
    Ja je nemam uopće i nisu niš pitali ni komentirali.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Trebaš imati sve papire o trudnoći sa sobom, jer na temelju tih papira produžuju bolovanje. Ja sam imala trudničku u obliku fascikla sa svim papirima unutra (vodila sam trudnoću kod privatnice, a kasnije išla po uputnice kod socijalne ginekologice). Došla sam pred kraj komisije, taman su zadnji put uzeli uputnice sa stola i bila sam na redu za 10-ak minuta.
    Ovaj iz komisije me doduše pošpotao zašto sam ja došla, zašto mi to nije netko umjesto mene obavio ako sam na čuvanju trudnoće. Još mi je sestra od doktorice opće prakse upisala krive šifre na uputnici, pa me i zbog toga gnjavio, ali sve u svemu samo su mi produžili još tih mjesec i pol do redovnog porodiljnog 45 dana prije termina.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

1) Da li je bitno koju šifru napiše doktor opće prakse (ako se ide s uputnicom) ?
    2) Koliko ranije tj. koliko prije datuma zadnjeg dana bolovanja se obično dolazi na komisiju?
    3) Da li se nekome desilo da mu komisija nije produžila porodiljni?
    4) Koliko je bitna dijagnoza?
    Da li se nekome desilo da mu komisija nije produzila cuvanje trudnoce?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Titiluna prvotno napisa
    među onima koje ja poznam nije bilo slučaja ne produženja

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Titiluna wrote:
    3) Koliko je bitna dijagnoza? (ja se osjećam jako loše iako mislim da nemam neku posebnu dijagnozu. Ne znam kako bih radila ovakva, posao mi je stresan i intelektualno zahtjevan iako je plaća bitno veća od pomoći na bolovanju)
    1. jako je bitno koju šifru upisuje (treba upisati prema preporuci ginekologa, dakle ili prekomjerno povraćanje ili opasnost od spontanog ili nešto treće što piše u trudničkoj knjižici)
    2. ide se točno onaj dan kad istječe 90 ili 60 dana ovisno o dijagnozi, pa uputnicu sredi s liječnikom opće prakse par dana prije (oni trebaju biti upućeni u to kak ide s komisijom)
    3. nisam čula da nisu nekome produljili bolovanje do porodiljnog jer ipak se ne žele miješati u dijagnozu svojih kolega liječnika - ginekologa
    4. postoji svega par dijagnoza na kojima se može ostati na komplikacijama trudnoće duži period, ono što ti je pisao ginekolog u knjižicu (vjerojatno opasnost od spontanog) to će ti liječnik opće prakse upisati kao šifru.
    P.S. I ja sam se osjećala jako loše prva 2 tromjesečja i očekivala da ću u trećem "umirati", a o porodu da i ne razmišljam.
    Na kraju sam se u 3.tromjesečju osjećala izvrsno, a porod prošao za čistu peticu

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

1. jako je bitno koju šifru upisuje (treba upisati prema preporuci ginekologa, dakle ili prekomjerno povraćanje ili opasnost od spontanog ili nešto treće što piše u trudničkoj knjižici)
    Sad sam našla da mi je dr već pisala mučnine tj. povraćanje. Može li to ponoviti ( i dalje imam mučnine iako u puno manjoj mjeri i ne povraćam) ili mora nešto drugo?

2. ide se točno onaj dan kad istječe 90 ili 60 dana ovisno o dijagnozi, pa uputnicu sredi s liječnikom opće prakse par dana prije (oni trebaju biti upućeni u to kak ide s komisijom)
    ok. ja sam mislila ići ranije, ali sad ispada da bi to bilo 8 dana ranije jer sam obavila gin. pregled danas da ne zakasnim isposjećivati sve dr koje trebam. (stigla i soc. gin. danas pa mi preostaje samo opća praksa)

3. nisam čula da nisu nekome produljili bolovanje do porodiljnog jer ipak se ne žele miješati u dijagnozu svojih kolega liječnika - ginekologa
    Puno hvala, ovaj mi komentar puno znači, čisto psihološki

4. postoji svega par dijagnoza na kojima se može ostati na komplikacijama trudnoće duži period, ono što ti je pisao ginekolog u knjižicu (vjerojatno opasnost od spontanog) to će ti liječnik opće prakse upisati kao šifru.
    ok, hvala Nemam trud. knjižicu jer idem privatno na preglede, a dr. nije pisao nikakve dijagnoze i to me dosta zbunilo.

P.S. I ja sam se osjećala jako loše prva 2 tromjesečja i očekivala da ću u trećem "umirati", a o porodu da i ne razmišljam.
    Na kraju sam se u 3.tromjesečju osjećala izvrsno, a porod prošao za čistu peticu
    Prekrasno! znači ima nade... meni je sad (20t) bolje nego na početku, ali i dalje imam mučnine i uz njih jake glavobolje... Nadam se i prizeljkujem prirodni porod, a ne bih se bunila ni da se bolje osjećam prije njega )

Najljepsa hvala!

.... ispricavam se zbog duzine posta...

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ne može ponoviti šifru mučnina više, to je max 3 mj.
    I ja sam vodila kod privatnice, ali ona je tako detaljna i pedantna da su doktori u bolnici bili nervozni čitati tako opsežne papire svakog pregleda, posebno ultrazvučnog anomaly scana. Traži ju da ti piše sve uredno, jer te papire ćeš morati kopirati doktorici opće medicine da pohrani za svoju arhivu, inače ne može pravdati slanje tebe na bolovanje i komisiju.

mala nada avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja sam danas išla prvi put na komisiju.Sa sobom sam imala trudničku knjižicu,a tamo su mi dali papire koje sam prošli tjedan odnijela na socijalno.Unutra su me pitali kad mi je termin,izračunali kad mi završava bolovanje i počinje porodiljni,nisu ni pogledali trudničku knjižicu.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Super, puuno hvala na komentarima Valjda sam ja malo zabrijala s tom procedurom (nemam nikakva iskustva s bolovanjima i komisijama).
    Dr. opce prakse me poslala da idem slijedeci tjedan da ne dodjem prerano (i to postoji ). Drz'te fige!

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Titiluna wrote:
    (ja se osjećam jako loše iako mislim da nemam neku posebnu dijagnozu. Ne znam kako bih radila ovakva, posao mi je stresan i intelektualno zahtjevan iako je plaća bitno veća od pomoći na bolovanju)
    A što se tiče ovog, nakon spontanog se automatski ide na čuvanje trudnoće. Moja frendica je imala 4 spontana i nakon toga rodila 2 bebe, s obje trudnoće ju je ginekologica odmah poslala s debelim razlogom na komplikacije. Dakle ne kužim kak kažeš da nemaš neku "posebnu dijagnozu", jer tu se itekako gleda dijagnoza i ishod zadnje trudnoće.
    Zato samo hrabro, nemaš nikakve brige da ti komisija neće produžiti komplikacije. I još jednom sretno i pazi na bebicu

chora avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

pozdrav svima
    bila sam danas prvi put na komisiji za komplikacije u trudnoći....na bolovanju sam od 04.01.danas je 05.03..i produžili mi samo do 11.3. a trudna sam 22 tjedna. Ima li tko saznanja zašto tako kratko........?!

chora avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Predala sam komisiji povijest bolesti od ginekologa gdje je navedeno mirovanje, radi otvorenosti cerviksa te sumnje na toksoplazmozu, i dijegnoza Prijeteći pobačaj....s tim da me nisu zvali unutra niti ništa pitali, nego mi samo dali papire. Tek sam na parkingu vidjela da mi nisu produžili....uglavnom šokirala sam se.

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ajme, pa to je grozno, fakat nemam riječi......

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ali ja sad ne razumijem kak si ti išla na komisiju... šta nije to ukinuto da same idemo na komisiju? ja uopće ne idem na komisiju nego predajem doktorici papire, a onda njoj dolazi komisija i produžuje mi komplikacije

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ovo i meni nije jasno. pa komisije su ukinute, samo treba bti redoviti u nosenju svih papira doc opce prakse od ginekologa...

chora avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

dolazi joj komisija svaka dva mjeseca o ordinaciju....a meni je sad bilo vrijeme jer je isteklo onih mislim 60 dana

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

nema više komisija samo trebaš na vrijeme nositi svojoj dr.opće prakse nalaz svog gin., ovo mi nema smisla

chora avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

nosim svaki mjesec uredno i prošli tjedan mi kaže "ja ti više ne mogu produživati...moraš na komisiju.....odi u četvrtak (danas) kad su oni tamo" i ostatak znate.....

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ma kak? pa ne produžuje ona nego komisija koja dolazi kod nje... nema dr. ovlasti produživati komplikacije, nego komisija koja dolazi kod nje u ordinaciju

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Joj, ne znam da li ću na pravom mjestu pitati, ali ako mi možete pomoći bila bi zahvalna.

Trenutno sam u 11 tj. trudnoće i radim na dosta psihički zahtjevnom poslu sa stalnim vožnjama auta ili sjedenjem za računalom, prošlu trudnoću sam se u 20 tj. počela otvarati i cerviks mi se je bio skratio i završila na serklaži, sada me je strah da mi se to opet ne ponovi.

Da li mislite da bi mi mogao ginić otvoriti bolovanje zbog posla i zbog prethodnih komplikacija?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Je li se ovo još ikome dogodilo, mislim da su zatvorili komplikacije?! Ja sam na komplikacijama od 27.1 (dobila sam odmah 90 dana) i u dr.opće prakse su mi rekli da mi je komisija za 2 mj...tad bih trebala donijeti novu preporuku od gin... Sad sam u strahu da mi ne zatvore bolovanje.
    Posljednje uređivanje od jagoda1711 : 05.03.2010. at 10:29

chora avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ja ne kužim......ima li kakve razlike "bolovanje" i "komplikacije"......očito je da sam na bolovanju radi komplikacija i to mi je jasno......, znam i da nakon 60 dana više ne mogu biti na bolovanju (iz bilo kojeg razloga....kuk, mozak, trudnoća..) ukoliko ne posjetim komisiju ili oni ne posjete ordinaciju. Ima li tko kakva druga saznanja.....
    jer doista....moje prijateljice....neke od njih....nisu niti jednom bile na komisiji...a bile su na bolovanju non stop.....pa o čemu se sad to radi nije mi jasno.....ja samo slijedim upute liječnika.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Komplikacije u trudnoci su oblik nesposobnosti za rad-bolovanja, a maksimalano se otvraju na 60 dana ( dg. Abb iminens-prijeteci abortus)..bitno je samo da Vam ginekolog kod kojeg idete na kontrole u preporukama stalno pise istu dijagnozu i preporuca mirovanje..to nosite doc opce prakse i to nosite redovito...kod njega/nje pri isteku svakog mijeseca dolazi nenajavljena komisija koja po papirima razmatra slucajeve...moja doc mi je rekla da nikada u 10godina nije dozivljela zatvaanje bolovanja trudnici

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kako max na 60 kad sam ja odmah dobila 90 za povraćanje u trudnoći. Meni je dr.opće prakse rekao da mu iduću preporuku donesem tek prije isteka trećeg mj, ne nosim je svako mj. dana.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Jagoda, to je samo savjet jer komisija vidi da ides redovito na kontrole

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ma zapravo je i mene strah cijelo vrijeme da ne zabrljam jer nisam donijela neki papir ili sl. Prije trudnoće sam bila na klasičnom bolovanju i trebala sam donositi svaki mj.nalaz od specij. zbog komisije koju sam imala svako mj dana. A sad u trudnoći kad su mi rekli da ne treba ništa tri mj. i pročitam da su nekome zatvorili bolovanje (komplikacije) uspaničarim se...
    A opet kako to da su Chori zatvorili komplikacije uz takvu preporuku??

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ma da mi netko zatvori bolovanje u 27. tjednu trudnoće, mislim da bi mu glavu otkinula... ne kužim kak uopće dođe do tog zatvaranja komplikacija

chora avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

uglavnom.....idem u srijedu kod ginekologa po novu dijagnozu i da mi još nekaj dopiše......pa idem u komisiju u četvrtak (kad bi trebala nastupiti na radno mjesto), pa vam javim kaj je bilo....

uglavnom kad sam otišla kod doktorice opće prakse i pokazala joj s komisije odluku da moram 11.3. na posao...i ona se začudila....i rekla...."pa možda je neka pogreška....ali ipak moraš otići ponovno na komisiju.....jer kod mene dolaze svaka dva mjeseca"

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •