Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: prvi put mama sa 34 godine .

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno prvi put mama sa 34 godine .

Pozdrav za sve vas drage moje , ja sam nova na forumu imam 34 god. i nadam se i prvog bebaca

procitala sam dosta tema ovdje na forumu u zadnjih mjesec dana jer me sve zanimalo

nekoliko pitanja za sve vas koje ste to prosle i imate vise iskustva od mene , ja i moj muz smo poceli raditi na bebacu od 03. jula zadnja menga mi je bila
    16 jula 2013 i radila sam dva testa koji su bili negativni sinoc uradim jedan test i pokaze jako blijedu drugu crticu jutros ponovim i opet dvije crtice ali ova sto pokazuje pozitivan test je malo jaca nego ona sinoc sto je pokazala , postoji li sansa da test pokaze suprotno obzirom da je jos rano da idem kod ginekologa ,
    uskoro bih morala na malo duzi put dali je u redu da idem ili da odgodim put
    svaki savjet bi mi dobro dosao ipak sam ja malo starija buduca mama . Toliko nade polazem da test ne moze biti lazno pozitivan obzirom da je moj redovni pregled bio prije 4 mjeseca i sve je bilo apsolutno u redu .

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Odeš u lab, izvadiš krv i saznaš.
    http://www.roda.hr/article/read/horm...ovo-dupliranje

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ayen mislim da ti test neće biti lažno pozitivan, može biti samo lažno negativan, ja bih odgodila put dok se ne potvrdi uredna trudnoća (kucanje srčeka u maternici) to možeš provjeriti cca 2 tjedna nakon izostale menstruacije i onda bih usput pitala ginekologa što misli o putovanju.
    Sretno!

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

za svaku sigurnost pričekaj 2 dana, pa ponovi test
    pregled kod ginekologa nema previše smisla prije 6-7 tjedana, tj. kroz 2-3 tjedna u tvom slučaju

gizolito avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

ja sam kućni test radila 4 dana nakon izostanka mjesećnice i bio je pozitivan (ciklus 28 dana), onda je ginekolog napravio ultrazvuk u 6 tjednu od prethodne mjesećnice (dakle cca 2 tjedna od izostanka jer prije toga još nema ovih stanica koje će se razviti u srćeko). znam kako si uzbuđena (ja sam isto bila, dragi mi je sam uzdisao), ali probaj ne previše testova raditi da se ne razočaraš ako se odmah ne "ulovi". mi smo radili na bebi 2 mjeseca... nikad ne znaš (ovisi i o stresu i vremenu...), sve u roku 6 mjeseci je normalno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ayen prvotno napisa Vidi poruku
    ipak sam ja malo starija buduca mama
    tek sam prvi dan s novim naočalama za računalom - ali vidim li ja to dobro?!?
    starija buduća mama?!?

ajme, što bi neke od nas trebale reći - mi smo onda poludjele bakice koje nemaju drugog posla nego pod stare dane rađaju djecu

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    tek sam prvi dan s novim naočalama za računalom - ali vidim li ja to dobro?!?
    starija buduća mama?!?

ajme, što bi neke od nas trebale reći - mi smo onda poludjele bakice koje nemaju drugog posla nego pod stare dane rađaju djecu
    Potpisala bih sve, osim dijela s očalama, ja sam još u postupku nabave istih .
    Posljednje uređivanje od Audrey : 15.08.2013. at 16:31

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Potpisujem sve starice

Meni dr zabranila letiti prvih 12 tjedana - neće avion izazvati pobačaj, ali prvih 12 tjedana je ionako rizicno pa je problem ako se desi bas tijekom leta. Zato smo letili s 19 tjedana

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ajde cure, sta se cudite, pa mene su u rodilistu, kad sam rodila prvu curku, zvali "stara prvorotka"
    stara! ne starija, nego stara!
    a prvu sam rodila sa 29

nego, ja bih isto pricekala s putovanjem, bar dok ne prokuca srceko

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

pročitah naslov pa evo da se i ja javim kao prvi put mama od 33.
    moja prijateljica je prvi put mama s 36, a u sobi u rodilištu je bila prvi put mama s 37 i jedna s 39.
    dakle, nisi stara ni starija.
    vjerujem da je to što test pokazuje istina i želim vam da i dr. potvrdi i da trudnoća super prođe

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

e draga moja test ti je ziher pozitivan...moja zadnja je bila 11,07, a test sam radila 11,08, i odmah pozitivan,a za 2tj idemo na prvi pregled

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ovo "starija" necu previse komentirati, kod mene u sobi u rodilistu je bila prvorotka s 47 (ok, znam, to je ekstrem, ali da se malo ipak stavi ovih 34 u perspektivu, s toliko sam i ja rodila prvo)

a drugo, trudnoca nije bolest i ako si ostala trudna prakticno iz prve nema nikakvih razloga za odgodu puta i sl, po meni nista sto sad radis nema gotovo nikakav utjecaj na odvijanje trudnoce, ako je plod zdrav nece mu biti nista od puta, a ako nije i na zalost ima neki problem onda mu ni mirovanje nece pomoci. Ja bi otisla na put a ginekologu se narucila nakon puta, do tada ces vec ionako sa sigurnoscu znati jesi li trudna ili ne...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam rodila prvo (i za sad jedino) dijete s punih 35 godina i uopce nisam malo starija. Samo malo mladja.

Letjela sam iz Amerike u Europu s jedno sest tjedana, a onda i nazad s devet i pol. Reproduktivac se smijao kad sam ga pitala je li ok letjeti. Na prvom pregledu sam bila s 5+1, tako nesto, jer mi je bilo bitno vidjeti je li plod u maternici.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

sillyme a što da je recimo vanmaternična? Možda mi koje smo prošle svašta pušemo i na hladno ali može se itekako zakomplicirati ako dođe do toga...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    sillyme a što da je recimo vanmaternična? Možda mi koje smo prošle svašta pušemo i na hladno ali može se itekako zakomplicirati ako dođe do toga...
    Da moze biti...moze biti svasta u zivotu. Ali potencijalna rana trudnoca po meni nije nikakvo rizicno stanje koje zahtijeva specijalnu brigu, osim ako postoji neka povijest bolesti, indikacija i sl. Pogotovo sto ne znamo kad je taj put, da li prije ili poslije trenutka kad se uzv-om moze potvrditi trudnoca, sto njoj znaci "dulji" put - tjedan dana mora ili dva mjeseca na sri lanki (ali valjda ne bi onda isli ciljano "raditi na bebi") itd. Ali ako je sve u granicama "normalnog" ne bih se osobno nicime ogranicavala niti vrtila crne scenarije po glavi...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mali Mimi, može biti da mi koje smo svašta prošle pušemo i na hladno
    recimo, ja sam u prve dvije trudnoće krvarila, i to par dana nakon potvrđene trudnoće
    ne znam kako bi to završilo da sam bila negdje...
    vjerojatno je zato u mojoj glavi i veći oprez...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja mislim da nitko ne bi govorio o duljem putu ako misli biti tjedan dana tu na Jadranu, zato i smatram da bi prvo bilo dobro odraditi taj 1. UZV a onda ako je sve OK gdje god. i nemoraju postojati indikacije i neka povijest bolesti da bi netko imao vanmaterničnu, to se može desiti svakome...ja sam se dugo mučila sa zatrudnjivanjem i imali smo dosta komplikacija prije, a sad je sve bo ali sam se nagledala i naslušala o svemu i svačemu tako da eto ja bih prvo isčekirala stanje a onda mirno i u Ameriku ako treba
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 16.08.2013. at 19:36

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •