Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 51 to 67 of 67

Thread: komplikacije u trudnoći - HZZO komisija

crnkica's Avatar

Quote Originally Posted by L&L View Post
    Joj, ne znam da li ću na pravom mjestu pitati, ali ako mi možete pomoći bila bi zahvalna.

Trenutno sam u 11 tj. trudnoće i radim na dosta psihički zahtjevnom poslu sa stalnim vožnjama auta ili sjedenjem za računalom, prošlu trudnoću sam se u 20 tj. počela otvarati i cerviks mi se je bio skratio i završila na serklaži, sada me je strah da mi se to opet ne ponovi.

Da li mislite da bi mi mogao ginić otvoriti bolovanje zbog posla i zbog prethodnih komplikacija?
    mislimda bi mogla odmah dobiti,a ako radiš na zahtjevnom poslu i trebala bi lijepo objasni svom gin. a i sigurno zna kako je prošla prošla trudnoća i mislim da će ti pisati komplikacije..

crnkica's Avatar

chora, sretno, ali meni je dr. rekla da joj komisija dolazi svaka 3 mjeseca to kod tebe je nešto čudno i moram priznati da si ti prva za koju sam čula da su prekinuli komplikacije, a znam ih koje su otišle već u 8 tjednu i bile do kraja, a bez nekakvog velikog razloga...

Quote Originally Posted by chora View Post
    uglavnom.....idem u srijedu kod ginekologa po novu dijagnozu i da mi još nekaj dopiše......pa idem u komisiju u četvrtak (kad bi trebala nastupiti na radno mjesto), pa vam javim kaj je bilo....

uglavnom kad sam otišla kod doktorice opće prakse i pokazala joj s komisije odluku da moram 11.3. na posao...i ona se začudila....i rekla...."pa možda je neka pogreška....ali ipak moraš otići ponovno na komisiju.....jer kod mene dolaze svaka dva mjeseca"
    Sretno i javi nam

chora's Avatar

bok cure....

eto.....mama mi je išla na komisiju...dala je papire i napisali su mi bez imalo muke bolovanje do 26.5.....tako da je ono vjerojatno bila neka zabuna.......

Drago mi je

i meni isto

Handy's Avatar

Ja sam čula da im je nepisano paravilo da trudnice ne diraju i da ih ostavljaju na bolovanju ako to ginekolog napiše. Meni je na komisiju (prije godinu i nešto) išao suprug i uvijek su mi produžili bolovanje.

crnkica's Avatar

baš mi je drago da se ipak sve dobro završilo...sretno i uživaj u trudnoći...

Apsu's Avatar

Nigdje ne pronalazim što je sve potrebno uzeti sa sobom kada se ide na komisiju, moja ginekologica je na godišnjem, za tjedan dana ću poslat dragog da odnese što?

Mali Mimi's Avatar

Apsu ali više se ne ide na komisju zar ti nije to ginekologica rekla, ja bila doma od početka trudnoće i niti jednom nisam išla, sve to ginekolog riješava a ti samo nosiš doznake u HZZO

Apsu's Avatar

Pa ne, ništa ona meni ne govori, nego ja sad skužim da mi uskoro ističu 3 mjeseca i tražim po internetu i negdje piše da dolazi komisija sama a negdje da ti moraš ići na komisiju, a kako je ona na godišnjem do ko zna kad ne mogu do nje da ju pitam šta da radim, ništa mi nije objasnila..

Mali Mimi's Avatar

Ona pripremi i pošalje te papire za komisju ti s njima ne bi trebala imati doticaja, e sad dali je ona obavila svoj posao ja ne znam, probaj zvat HZZO koji ti je nadležan ako te brine

Apsu's Avatar

Jel to neki novi zakon i vrijedi za sve domove zdravlja il? Mislim čitam da negdje šalje a negdje ti moraš ići, sad koliko je to staro ne znam..

lukab's Avatar

Quote Originally Posted by Apsu View Post
    Nigdje ne pronalazim što je sve potrebno uzeti sa sobom kada se ide na komisiju, moja ginekologica je na godišnjem, za tjedan dana ću poslat dragog da odnese što?
    Ja bila 4.7.
    Trebas uzeti uputnicu za komisiju od ginekologa i dokumentaciju o trudnoci (koju me tamo ustvari nitko nije ni trazio) i otici na komisiju... To je u mom slucaju izgledalo ovako: donijela sam uputnicu, zena me samo pozdravila, ja sam sjela na stolac, ona je napisala produljenje bolovanja do 27.8. i poslala me van. Taj papir sam odnijela natrag svojoj ginekologici i to je bilo to.

princessmo's Avatar

ja sam u prvoj trudnoći morala sama ići, tj.slala sam mm-a (to je bilo 2010.g.), a u ovoj trudnoći mi je rekla gin da oni sad sami nose (tj.med.sestra), tako da znam pouzdano da se to promijenilo. vjerojatno zato nailaziš razna iskustva. postoji li neka zamjena za tvoju gin? oni bi to trebali rješavati ako je soc.gin. mora netko biti njena zamjena dok je na GO.

Apsu's Avatar

saznala sam sad da ima zamjenu pa ću k njoj po doznake i usput pitati onda za ovo.. nevjerojatno mi je da ja sad moram razbijat glavu jer me nitko nije uputio ni objasnio mi ništa

gizolito's Avatar

nema više komislije - ja sam na bolovanju od 3. mjeseca, prvi sam put išla na komisiju, kad mi je to isteklo onda mi je doktor sam produžio bolovanje jer su to u međuvremenu ukinuli (polovina 7. mjeseca). nose se samo doznake na hzzo.

Page 2 of 2 FirstFirst 12