Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 76

Tema: kupanje/tusiranje sa mamom ili tatom

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno kupanje/tusiranje sa mamom ili tatom

kao sto naslov glasi.dali se vi kupate ili tusirate sa svojom djecom a da pritom niste npr u gacicama ili vas muz/zena
    znaci idu se tusirati tata i kcer od npr 6 g a tata onako ko od majke roden ili se u prisutstvu svojih kceri tusira u d.gacama
    naime mi kad se l (6g) ili l(2g) idu u puuuuunu kadu sa puuuuuno patkica,bebica,padelica i sl kupati one su naravno gole a mm naravno u gacicama ........sad me zanima dali smo mi ludi :shock: ili se svi drugi pod normalno kupaju sa svojom dhecom goli,setaju po stanu/sobi onako goli dok im spolovilo i grudi lelujaju a djeca oko njih ...ili ....... neznam ....meni je nekako cudno,bad,neprigodno i sta ja znam .da mi djeca gledaju u vaginu ili u penis mm ......
    jako me interesira vase ponasanje i iskustva

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja imam žensku decu, i oduvek mi je sasvim prirodno da se skidam pred njima i , po potrebi, paradiram gola ako mi nešto treba u drugom delu stana. mm je, opet, iz dosta konzervativne familije i tako nešto mu njie blisko, bar kada su deca suprotnog pola u pitanju. Nisam nikada razmišljala kako bih se ponašala da imam dečake. Ovako mi je to od početka nekako normalno. Sa druge strane, starija devojčica i poslednje vreme ima potrebu da se osami prilikom kupanja (ah, čari ranog puberteta!) i to poštujem...

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Bila je već negdje slična tema prije par mjeseci...

No, u svakom slučaju kod nas je lako jer se H. zbog suhe kože ne kupa u kadi već tušira, ali ako se ja ili MM tuširamo i ona uđe u kupaonu, ništa se ne skrivamo, ponašamo se normalno, ako što pita - kažemo joj i ode ona dalje!
    Po stanu ne šetamo goli niti inače, pa nećemo niti sada kada je ona s nama...
    Ok, ako sam zaboravila robu, ručnik ili što drugo, proći ću gola do sobe i to je to.

Sjećam se da je tako bilo i kada sam ja bila mala, nitko se posebno nije skrivao, doduše, niti su roditelji flashali okolo , ali sjećam se perioda kada je MENI postalo neugodno i tada sam JA pazila da im ne uletim dok se tuširaju.
    I upravo to mi se čini ok, sve u granicama, dok ju zanima neka i vidi, čuje koju pametnu od mene i tate a kada osjeti sram neće niti poželjeti više gledati!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa
    Bila je već negdje slična tema prije par mjeseci...

No, u svakom slučaju kod nas je lako jer se H. zbog suhe kože ne kupa u kadi već tušira, ali ako se ja ili MM tuširamo i ona uđe u kupaonu, ništa se ne skrivamo, ponašamo se normalno, ako što pita - kažemo joj i ode ona dalje!
    Ok, ako sam zaboravila robu, ručnik ili što drugo, proći ću gola do sobe i to je to.

Sjećam se da je tako bilo i kada sam ja bila mala, nitko se posebno nije skrivao, doduše, niti su roditelji flashali okolo , ali sjećam se perioda kada je MENI postalo neugodno i tada sam JA pazila da im ne uletim dok se tuširaju.
    I upravo to mi se čini ok, sve u granicama, dok ju zanima neka i vidi, čuje koju pametnu od mene i tate a kada osjeti sram neće niti poželjeti više gledati!
    Mi skoro isto ovako, osim što je naš dečko.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo ovdje: http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=39730

Kod nas je Ema nekako prerasla tusiranje s tatom s nekih 5-6 godina. Sa mnom se jos ponekad istusira... ne nudim joj niti namecem, ako me pita da se istusira sa mnom dok sam ja vec pod tusem, dozvolim joj (kad mi drustvo ne smeta).
    Nikad se nismo tusirali s njom u gacicama.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja se znam i skinit isprid L. i tuširat i presvlačit. ali mm ne.
    a i meni nije ugodno da se on golica ispred nje jer nju sve zanima i onda bi ona detaljan opis i obrazloženja muške anatomije. moja je ne zanima jer ima i svoju.

a sad mi i nabija komplekse kad se skinem isprid nje jer odma viče: aaaa kako si debela, aaaaa kolika ti je gu*zica - ne vidim od nje crtić na tv-u, aaaaa debela mama......

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ako se ja ili MM tuširamo i ona uđe u kupaonu, ništa se ne skrivamo, ponašamo se normalno, ako što pita - kažemo joj i ode ona dalje!
    Ovako i kod nas samo s muškim potomkom.
    Tu i tamo se otušira zajedno sa tatom. Tata je of course bez gaća.
    Ja se obično tuširam navečer dok oni već spavaju pa imam tu čast biti sama u kadi, ali nije mi nepojmljivo da se tuširam zajedno sa njim.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

pa mi se ne kupamo nikad s malim, premala ja kada i za njega a kamo bi i ja još stala, a i najčešće se istuširamo.
    ja tu i tamo proparadiram ali onako na brzinu ako sam zaboravila gaćice ili nešto pa prebacim ručnik preko sebe tek toliko da nisam skroz gola.
    kad je bio mali do neke treće goine onda se nisam pretjerano skrivala,ali sad je 4,5 i onda:aaaaaaaaaaaa vidio sam ti cice, i ili imaš pikicu , mm isto se skriva uglavnom jer je jednom mali pitao, a zašto je tatin tako velik , rekli smo da će i njegov narast jednog dana!!!
    polugoli smo stalno npr. ja sam u grudnjaku i gaćicama po kući po ljeti, mm u boksericama, ali baš skroz goli pred njim ne volimo bit. kad tad bi on ispričao teti u vrtiću kako mu tata ima velikog pišu
    baš je lijepo kad si mali onda ti je sve veliko

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

irs, normalno je ono stoje tebi normalno i tvojem djetetu.
    mi smo se prije stalno kupali zajedno (bez gacica), zadnje vrijeme ona zeli sama - ok...sad se kupa sama, isto tako sad zeli imati stalno neku majcu gore (da joj ne vidimo cice) - ok, nosi majcu...sve je to do vasih osobnih granica, ne treba forsirati golotinju kao sto ne treba ni od nje raditi bauk.

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    irs, normalno je ono stoje tebi normalno i tvojem djetetu.
    mi smo se prije stalno kupali zajedno (bez gacica), zadnje vrijeme ona zeli sama - ok...sad se kupa sama, isto tako sad zeli imati stalno neku majcu gore (da joj ne vidimo cice) - ok, nosi majcu...sve je to do vasih osobnih granica, ne treba forsirati golotinju kao sto ne treba ni od nje raditi bauk.
    X
    Lory
    Ponekad kad se MM tušira čujem:
    AAAAAAA, ušla mi je u kupaonu, gleda me, gleda me, vodi je van!
    Pogodite tko viče!

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mi smo slobodni pred našim djetetom. Ona zna čemu služe spolni organi i uopće ne pravi nikakvu famu oko toga. Ni Daka ni mi. Ali mi smo nudisti tako da bi ikakvo skrivanje bilo vrlo licemjerno.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Imam dva dečka i normalno se tuširam s njima. U zadnje vrijeme se zapravo nisam tuširala s D. ali jednostavno zato što je već velik i hoće biti sam ili eventualno zove brata da dođe s njim. Prošle godine je jako volio tuširati se samnom dok sam bila trudna pa mu je bila fora prati veliki trbuh

A cice mi ionako stalno gleda jer je ovaj mali pravi sisavac tako da nema skrivanja nikada.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja ispadam jedina konzerva
    Trenutno nemam problema da me L vidi golu (ima 18mj), no sumnjam da ću tako paradirati pred njim za deset godina jer meni to nije normalno (bez uvrede ikome).

No u kadi sam uglavnom u badiću kad je on unutra sa mnom jer se stalno vrpolji, bježi unutra, van i sl. pa mi je ugodnije trčati za njim bez da pazim gdje mi koja sisa leti. No, ako ležim u kadi, a on se naviruje, onda sam gola.

MM je uvijek gol, za njega valjda i svi susjedi znaju kakvu golu guzicu ima (u prizemlju smo).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi se za sad ne skrivamo jer ona uopće na to ne obraća pažnju, ali niti ne paradiramo. Ne kupamo se skupa u kadi, jedino se nas dvije ponekad tuširamo.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nisam konzervativna, sve znaju i sve vide....Ali zasto bih se zaboga tusirala s njima? Pa to su mi jedini momenti opustanja u napetom zivotu....

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moja ima dvije godine. Ne kupamo se zajedno, ali vrata od kupaonice su uglavnom otvorena stalno tako da vidi kad se tuširamo. Za sada nam ne smeta ali mislim da ću ubrzo počet paziti malo na to. Jednostavno zato što je jako brbljava pa da baš okolo ne priča kako se tko tušira i što mu visi . Inače se ona brčka sama u svojoj kadici, ja ju samo na kraju isperem i operem joj kosu. Po stanu ne šetamo goli jer sam ja paranoična da me susjedi ne vide pa je i mm pokupio moju naviku. Prije je stalno paradirao gol.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Nisam konzervativna, sve znaju i sve vide....Ali zasto bih se zaboga tusirala s njima? Pa to su mi jedini momenti opustanja u napetom zivotu....
    Kad dođemo s mora najprije ode D. pod tuš, a čim on završi idemo ja i M. zajedno jer jedino tako se ja uspijem otuširati u neko normalno vrijeme. Ako se ne tuširam s njim onda nema ništa dok ne ode u krevet, a to bude jako kasno :/ Još ako si moram kosu prati, a duga je i gusta, onda nema šanse da to obavim kasno navečer jer mi treba brdo vremena da je posušim.

Tuširanje dok je M. budan i laprda po stanu je nemoguće. Još je premali da bude sam, D.ga slabo čuva, a MM-a većinom nema doma.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa

a sad mi i nabija komplekse kad se skinem isprid nje jer odma viče: aaaa kako si debela, aaaaa kolika ti je gu*zica - ne vidim od nje crtić na tv-u, aaaaa debela mama......
    Ovo i moji govore ako uđu dok se tuširam (rijetko se potrefi, samo ako idem na yogu pa se tuširam prije njih).

Zajedno se nismo tuširali nikada, ne bi stali ... tj. moji su se do škole kupali i tuširali zajedno, a sve troje ne stanemo ni pod razno.

Ako uđu, vrata tuš kabine (tj. pregrade na standardnoj kadi) su zatvorena, ne da nas se ne vidi nego da voda ne šprica okolo... Ali vide nas tu i tamo (nitko se ne skriva, ali ni ne razmahuje) pa padaju komentari "kak si debela" ili "kak si dlakav"...

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne tuširamo se zajedno, ali se niti ne zaključavamo pa klinci normalno ulaze u kupatilo dok se mi tuširamo i nitko se ništa ne obazire, nit´ mi na njihovo prisustvo, nit´ oni na naše gole stražnjice.
    Po kući se ne prošetavam gola nikada, jer je to meni osobno nelagodno, ali dobro, ja sam poseban slučaj, treba mi čak par dana da se ljeti priviknem na hodanje u kupaćem kostimu na plaži...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi smo od onih što se prešetavaju goli
    Vrlo često se neko od nas dvoje kupa sa N, tj. ona se kupa a mi se pored kade tuširamo. Nekad i svi troje zajedno.
    MM za sada nema nikakvog beda, a ja sam isto odrasla u porodici gde je to bilo OK.
    I šetam se gola po kući, npr dok se oblačimo a ona krene da mi beži, MM uvek nešto zaboravi da ponese u kupatilo, ja se nikad ne umotavam u peškir nego izađem gola iz kupatila pa se oblačim u sobi.
    Verovatno ćemo prestati sa kućnim nudizmom tek kad nas dete zamoli

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nisam za egzibicije i paradiranje, ali dijete me puno puta vidjelo golu. Često uđe u kupaonicu kad se tuširam ili slično i nisam nikad od toga radila frku, tjerala ga van ili se skrivala pod ručnikom. I njemu je zato gola mama normalna stvar. I njega smo naučili da se ne srami. Pogotovo sad kad mi je buša počela rasti, voli je dotaknuti ili mi dati pusu pa čak i ponekad podragati prsa, sad mu je to sve jako zanimljivo.
    S druge strane, L. smo naučili da samo pred nama može biti gol i da ga nitko ne smije dirati.... ali to je druga tema već.

Kako će odrastati i biti veći, naravno da će se stav prema golom jako mijenjati i to ćemo imati na umu. Mislim da kako bude stariji, tako ćemo se sve manje pokazivati jer vjerujem da će to biti jako osjetljivo pitanje.
    Ali, zasad, nema razloga za sram.

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

L. će sad napuniti tri godine. Kupamo se često zajedno u kadi, u svim kombinacijama - on i ja, on i tata, svo troje... Često hodamo goli po stanu i ja na to ne gledam kao na nikakvo paradiranje (bog zna da baš nemam čime paradirati). Meni je golo ljudsko tijelo normalno stanje i ako mi se doma hoće biti gola, gola sam. MM također. Uopće ne primjećujem jesam li gola ili nisam i ne obraćam na to pažnju. Totalno mi je nepojmljivo oblačiti KUPAĆI dok sam s djetetom u kadi :? Hell, pa to je moje dijete, nisam ga išla rađati u kupaćem, niti sam ga dojila preko kupaćeg! Da mi kaže nešto u stilu "imaš pikicu", dobio bi hladni komentar "da, i?"

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kod nas se u zadnje vrijeme često događa da se malac (14 mj.) pokušava igrati bratovim pimpačem u kupaoni, ("iiii, vidi što mi to migolji ispred nosa!") a ovaj bježi, cereka se i viče "mamaaaa, vidi što mi radi!". dapače, pokušava to i tati raditi.

pa kud ćeš boljeg spolnog odgoja od najranijih dana - em vidi kako izgleda ljudsko tijelo koje nije njegovo vlastito, em uči da su neki dijelovi privatni. 8)

ozbiljan doprinos topicu: stariji (5 g.) još uvijek nema problema s maminom i tatinom golotinjom, redovito nas viđa gole i povremeno se zajedno tuširamo. kad mu bude smetalo - prestat ćemo.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

znaci jedino smo mi tu oni koji recimo kad l (6 g) ude u kupaonu a mm piski da vice da izade da mu ne gleda u pisonju.....a ja tu i tamo prodem gola po stanu ako mi nesto zatreba ali ne GOLA GOLA uvijek u gacicama .....neznam malo nam je bed da nas gleda ...naravno da zna ko sta ima i muski i zenske i cice i sve to ...to vec duuuugo vremena raspravljhamo i o tome normalno pricamo ali opet s druge strane ..... :? bas da hodamo totalno goli po stanu ili se mm kupati sa npr njih dvije gol neznam to mi jednostavno nije .....hm hm hm fora
    naravno bez uvrede ostatku koji to rade

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nisam niti ja za zajedničko kupanje. Sa ili bez kupaćeg.U konačnici, kada nam je toliko mala da ne stanemo niti MM i ja u isto vrijeme.
    Mislim da ipak treba biti nekih granica.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a-a, nema šanse, kupatilo je oaza mira
    al da, normalno sam gola, naravno, po kući, hoću reći, ne skrivam se pred djetetom kad se skidam i presvlačim.. Samo se ja volim sama tuširat. To mi je jedini welness koji imam

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    a-a, nema šanse, kupatilo je oaza mira
    al da, normalno sam gola, naravno, po kući, hoću reći, ne skrivam se pred djetetom kad se skidam i presvlačim.. Samo se ja volim sama tuširat. To mi je jedini welness koji imam
    ovako

a jučer smo na vikendici imali bazen i ja sam obukla gaćice (al ne i gornji dio ) više zbog susjeda, nego zbog Roka, i zajedno smo se kupali

na moru isto tako, uglavnom sam u toplessu, al najnormalnije hodam po kući gola

MM se skine ispred njega, ali možda malo više pazi da ponese gaće sa sobom u kupaonu nego ja (ja vrlo često prešetavam od kupaone do sobe gola)
    i nikad nisam imala nikakvu čudnu reakciju ni komentar
    kad njemu postane nelagodno (a vjerjatno hoće kad-tad), onda ću i ja paziti više

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    pa kud ćeš boljeg spolnog odgoja od najranijih dana - em vidi kako izgleda ljudsko tijelo koje nije njegovo vlastito, em uči da su neki dijelovi privatni. 8)

ozbiljan doprinos topicu: stariji (5 g.) još uvijek nema problema s maminom i tatinom golotinjom, redovito nas viđa gole i povremeno se zajedno tuširamo. kad mu bude smetalo - prestat ćemo.
    ovako je i kod nas.

ja ponekad pošaljem zakonitog van s klincima, baš zbog wellnesa o kojem Krumpirić priča, inače se oboje uvale

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne kupamo se s djecom i ne sviđa mi se niti malo tolika bliskost. Oću reći, pokazivanje genitalija djeci mi ne spada u zdravo iskazivanje bliskosti i ljubavi prema djeci. Dapače, kupatilo je mjesto gdje mama i tata idu sami. Odvojeno.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Ne kupamo se s djecom i ne sviđa mi se niti malo tolika bliskost. Oću reći, pokazivanje genitalija djeci mi ne spada u zdravo iskazivanje bliskosti i ljubavi prema djeci. Dapače, kupatilo je mjesto gdje mama i tata idu sami. Odvojeno.
    također

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Meni je skroz OK da oni kojima to ne leži-nije im prijatno ili im je čak odvratno ne rade. Jedino mislim da ne bi trebalo onda TM lrs da viče i diže frku kad mu dete uđe u kupatilo, nego jednostavno da se obavezno zaključa. Mislim da klinci potpuno OK prihvate granice intimnosti koje želimo da postavimo, ali mislim da ne treba praviti neki bauk od golotinje, seksualnosti, genitalija...

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Ja ispadam jedina konzerva
    nisi jedina

iako ja za sebe uopće ne mislim da sam konzerva.
    jednostavno mi to nije praksa, djeca se kupaju posebno mi posebno. nikad nam nije takva frka s vremenom da se ne bismo okupali svak za sebe.

al ja sam čudna, meni je zajedničko kupanje zapravo ok jedino u moru, kad ima poprilično puno vode

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja isto nisam za zajedničko kupanje, dobro nemamo niti kadu, nego tuš kabinu, ali ne pada mi napamet kupati se s djetetom, nekako mi je to previše. Stalno mislim da će od mene pokupiti neku šugu. (Nije da imam šugu, ali ipak.)

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

šugu?

evo upravo se tuširale mi cure zajedno njoj je to velika fora tuširati se s mamom i jele još lubenicu po tušem

s MM se nije tuširala ali ga normalno vidi dok se on tušira ili prolazi i ne drami oko toga .ponekad pita zašto i tata nema koku kao mi pa joj objasnim šta imaju dečki a što curice i to je to....

ne vidim ništa loše u tome da nas naša kći vidi gole ispod tuša :/ neznam kako vi ostali razmišljate

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ajd vidim da ipak nisam sama hihihihih
    nije da mm dize frku kad one udu dok on piski al govori im da izadu van i u biti 99% se zakljuca kad piski ili k u wc u il se tusira
    ajd bas da me vide i gledaju u samo gacama bez grudnjaka ok ali totalno golu :? a isto tako i mm ok ako je u boksericama svakodnevno ali golog ...hm hm

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja se normalno gola presetavam, i md. ne kupam se bas cesto s njima, kupala sam se par puta kad je k. bila manja jer mi je tako bilo lakse. sad ionako ne stanemo u kadu zajedno.

meni ne smeta da me oni vide golu, a ako ce nekom od nas poceti smetati onda cemo reagirati u skladu s novonastalom situacijom.

ne volim jedino da me pipkaju previse, onda kazem da me to smeta.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj donna prvotno napisa
    šugu?

evo upravo se tuširale mi cure zajedno njoj je to velika fora tuširati se s mamom i jele još lubenicu po tušem

s MM se nije tuširala ali ga normalno vidi dok se on tušira ili prolazi i ne drami oko toga .ponekad pita zašto i tata nema koku kao mi pa joj objasnim šta imaju dečki a što curice i to je to....

ne vidim ništa loše u tome da nas naša kći vidi gole ispod tuša :/ neznam kako vi ostali razmišljate
    Ja sam več iznad napisala da mi ne smeta da me vidi golu, niti mene niti MM, tuširam se on normalno ulazi u kupaonu i normalno prešetavamo po stanu goli ako smo nešto zaboravili u sobi. To nam je normalna situacija, ali kao što sam i rekla ne želim da se zajedno namačemo u kadi. Razlog je isti iz kojeg se niti ne kupam u bazenima. Dakle, šuga.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Meni je skroz OK da oni kojima to ne leži-nije im prijatno ili im je čak odvratno ne rade. Jedino mislim da ne bi trebalo onda TM lrs da viče i diže frku kad mu dete uđe u kupatilo, nego jednostavno da se obavezno zaključa. Mislim da klinci potpuno OK prihvate granice intimnosti koje želimo da postavimo, ali mislim da ne treba praviti neki bauk od golotinje, seksualnosti, genitalija...
    x

/ooo, i ja sam sretna kad si uspijem priuštiti wellness u vidu solo tuširanja ili čak odlaska na wc!/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ma ni ja ne volim da mi itko ulazi u kupatilo dok odem piškiti ili što drugo. Koji puta ih neću ni pod tušem ali ne zato što se skrivam nego zato što su to jedini trenuci kad mogu biti sama . Ono, daj me barem pustite da pišam na miru

Daniel mi je već veliki pa sve manje i manje paradiram po kući, a i MM isto. Jednostavno to dođe s vremenom na svoje. Osjeti se kad djetetu počinje smetati, a to je uglavnom kad počinju pubertetske mušice.

Ali ne radimo nikakav tabu od toga i sasvim nam je normalno, a šugu nemamo , tako da se možemo zajedno tuširati.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    zato jer se ne zele tusirat sami? tako je barem kod nas pa se mi cure svaku vecer skupa tusiramo

bez majice sam pred njom samo kad moram jer cim vidii cice mora se pristekat, a gola bas ne hodam doma.

al zato imam anegdotu iz javnog wca
    otisle se mi popiskit. ona, pa ja. i ja cucnem nad skoljku i pisam a ona sva ozarena vikne TUŠŠ! i sad svima pokazuje di mama ima lijepi tuš

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Mislim da klinci potpuno OK prihvate granice intimnosti koje želimo da postavimo, ali mislim da ne treba praviti neki bauk od golotinje, seksualnosti, genitalija...
    X

a što se zajedničkog tuširanja tiče, mislim da djeca onog trena kad sve to mogu obaviti sami (oprati se, obrisati, odjenuti..), tada su definitvno prerasli da to rade s roditeljima, ako ne i prije!

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

zubic vila :D vrlo lijepo kratko i jasno receno
    a sto se tice golotinje
    kad pitaju ko sta ima curice decki mama tata vrlo rado objasnim primjereno njihovom shvacanju a nemora gledat maminu "prijateljicu" i tatinog "visuljka" uzibvo pred nosom da bi znala ko sta ima i cemu sta sluzi
    meni jos uvijek to nije sjelo da se kupamo goli svi skupa ili .......neznam .....mozda jesam konz. ali jednostavno /......
    ok mi je kad se djeca skupa kupaju moje cure i njihovi bratici koji su 6 mj razlike .to su djeca i to mi je normalno i da se gledaju i naravno uz nasu prisutnost ali .....ostalo mi je :?
    za sve postoji mjesto i vrijeme
    djeca su djeca ........

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam se o ovome svemu već odavno konzultirala s najboljim frendicama, još dok su djeca bila bebe, malo smo to razmotrile i zaključile da sve zapravo postupamo isto.

Imam sve tri cure, nikad se nismo s njima ni kupali ni tuširali, djeca se kupaju odvojeno, mi odvojeno.
    No, kad se ja tuširam ili presvlačim u kupaoni, ulaz je slobodan, one mene ni ne primjećuju niti sam im zanimljiva, ko da sam zid.
    I one su još male i nisu sramežljive (5 i 7 god.).

Kako budu rasle puštat ćemo im da postupaju onako kako one osjećaju, vjerojatno će početi malo zazirati, njima na volju

Ja nemam srama pred njima, no MM-u je bilo u početku malo neugodno da mu ulijeću piškit dok se on tušira, ali je odlučio da zbog "zdravog" odgoja suspregne svoju nelagodu kako djeci ne bi bilo neugodno.
    I to sasvim dobro šljaka. Manje ulaze nego meni, ali nema beda.

Sve vrlo opušteno. Niti smo nudisti, niti sramežljivci već kako nam dođe.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moje dijete ima 3 godine. ne skrivam se pred njim, uvijek ostavim otkljucana vrata da ude u kupaonu ako zeli. mm se uvijek zakljucava, nije mu problem da ga mali vidi, nego mu je ugodnije tako, da ga niko ne smeta

ne kupamo se skupa u kadi, jedino nekad stavim njegovu kadicu u veliku kadu kad se ja tusiram, a on bi se kupao, ili ne zna sto bi sa sobom, pa ga barem imam na oku, bolje to nego da rastura po stanu

kad malo naraste ako mi bude smetalo, ili njemu, pocet cu se zakljucavat. obucena se kupat, meni je to presmijesno. ako je doba nevinosti proslo, onda je proslo, bio badic ili ne.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam se baš jutros tuširala i mali (5,5) je htio samnom. oboje smo sjedili , ušo, izašo, nikakva fama

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

meni je normalno bilo vidjeti mamu kako se presvlaći. tata je pazio ali u nekim nepredviđenim okolnostima (more, kamp i sl) sam i tatu ponekad vidjela golog.(ali nitko nije dizao paniku pa ni meni nije to bilo čudno) . sa roditeljima njima se nisam tuširala ni kupala( uvijek sam se kupala s sekom blizankom 8) ).

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa
    No, kad se ja tuširam ili presvlačim u kupaoni, ulaz je slobodan, one mene ni ne primjećuju niti sam im zanimljiva, ko da sam zid.
    I one su još male i nisu sramežljive (5 i 7 god.).

Kako budu rasle puštat ćemo im da postupaju onako kako one osjećaju, vjerojatno će početi malo zazirati, njima na volju

Ja nemam srama pred njima, no MM-u je bilo u početku malo neugodno da mu ulijeću piškit dok se on tušira, ali je odlučio da zbog "zdravog" odgoja suspregne svoju nelagodu kako djeci ne bi bilo neugodno.
    I to sasvim dobro šljaka. Manje ulaze nego meni, ali nema beda.

Sve vrlo opušteno. Niti smo nudisti, niti sramežljivci već kako nam dođe.
    Već sam se gore izjasnila kako mi, ali ovo mi se sviđa i također odgovara našim razmišljanjima pa ću potpisati!

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Leona se oduvijek kupala i sa mnom i s tatom - svi smo goli, naravno

Nama je najnormalnije da Leona zna tko što ima među nogama, a njoj je to toliko normalno da fakat ne obraća nikakvu pažnju na moje i tatino međunožje.

Ona zna da ovakvu vrstu zabavne prisnosti možemo dijeliti u obitelji i da je nitko drugi ne smije tražiti da joj vidi pišicu. Odavno smo odradili razgovore da su genitalije intimni dijelovi koje joj ne smije dodirivati nitko osim mame/tate/bake dok se kupa i recimo doktora.
    Zna i da ćemo se kupati u takvim aranžmanima dokle god svi budemo uživali, a kad je počne hvatat neizbježna sramežljivost, vidjet ćemo po njoj da je došao kraj djetinjstva i da će se tata nadalje morati sam igrati s patkicama u kadi

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

čekala sam da netko napiše upravo ovakav post (znala sam da će se pojaviti!), pa da ga elegantno potpišem...

kloklo - potpis na sve!
    upravo tako je i kod nas...

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je nekako najnormalnije da se kupamo zajedno i puno puta se desilo da mi se neda ići u kadu sa njim u tom trenutku a on inzistira da dođem .
    Ne vidim u tome ništa loše i uvijek idem u kadu samo kad me on zove.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •