Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: silika-gel

goce1

Početno silika-gel

Danas sam doživjela šok! Bila sam sa starijom kćeri u trgovini i kupila joj patike, kada smo došle kući isprobavale smo i prebacivale stvari, odjednom muž je primjetio da mali( ima 19. mjeseci) nešto gricka.
    Jedva sam ga nagovorila da zine, onda am imala šta vidjeti, usta su mu bila puna silika gela, izvadila sam mu sve kuglice iz usta no uvijek je postojala mogučnost da je neštpo ostalo, muža je uhvatila panika: "Zovi doktoricu! Vikao je!, zvala sam ju , no nije bila dostupna, onda sam zvala hitnu, oni nisu znali jer nisu imali takav slučaj, preporučili su mi da se javim u Osijek na pedijatriju, tada sam zvala svoju liječnicu koja mi je rekla da odmah idem na hitnu po uputnicu i za Osijek. Sva očajna sam plakala i derala se do Osijeka, muž nije znao šta bi samnom i sa malim!
    No situacija nije bila tako strašna, dežurna liječnica me je utješila i rekla mi da to nije opasno , no da svakako nije ni za jesti!
    Onda sam opet plakala , ali ovaj puta od olakšanja!
    Ovaj topić sam napisala ako netko bude u sličnoj situaciji da zna o čemu se radi!
    Pozdrav!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Goce1, hvala na informaciji, jer velika je vjerojatnost da se još nekom to dogodi - naime, jednokratne pelene punjene su takvim kristalićima, ako je dijete raskopa lako dođe do njih (kad misliš kako mirno spava u kinderbetu).

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nama se baš jučer raspala jednokratna (koristimo ih po noći) i ti kristalići su se rasuli po cijelom krevetu, a mali navalio na njih ko da su biseri jedva smo ga udaljili.

inače, za ovakve "čudne" slučajeve postoji br. telefona centra za trovanja. nazoveš ih, kažeš o čemu se radi i oni te točno upute u postupak. informiraniji su od doktora u bolnici.
    ja sam već predložila da se takvi brojevi stave trajno na forum ili portal, još onda kad je janko od ane.m pojeo bateriju, ali me nitko nije shvatio ozbiljno :/

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Evo broj Centra za toksikologiju: 01/ 234- 8342
    Dežurni su 24 sata.
    Nije tema topic-a, ali često se događa pa se nadam da nemate nikaj protiv da vam napišem: ako se desi da dijete pojede živu iz toplomjera, neće se desiti baš ništa, ne treba trčati na hitnu ili raditi paniku, jer će izaći stolicom. Živa u elementarnom stanju (kakva je u toplomjeru) se neće resorbirati i time neće otrovati dijete, a otrovni su živini spojevi (živine pare, jedenje ribe koja u mesu ima dosta živinih spojeva itd.).

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Becky si ti to prosla pedijatriju na rebru?????

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Kaj misliš pod "prošla"?

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I zakaj Rebro?

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Svaka generacija na medicini koja odslusa predavanja na rebru dobije upravo taj podatak o zivi i broj telefona toksikologije uz napomenu da je taj broj najbolja informacija koju mogu zapamtiti sa tih predavanja.

goce1

Početno

Citiraj Becky prvotno napisa
    Evo broj Centra za toksikologiju: 01/ 234- 8342
    Dežurni su 24 sata.
    Nije tema topic-a, ali često se događa pa se nadam da nemate nikaj protiv da vam napišem: ako se desi da dijete pojede živu iz toplomjera, neće se desiti baš ništa, ne treba trčati na hitnu ili raditi paniku, jer će izaći stolicom. Živa u elementarnom stanju (kakva je u toplomjeru) se neće resorbirati i time neće otrovati dijete, a otrovni su živini spojevi (živine pare, jedenje ribe koja u mesu ima dosta živinih spojeva itd.).
    To je isto dobro znati! Hvala!

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja sam svoju malu upravo nasla s tom vrecicom u ustima, no vrecica se nije raspala, bit ce da sam stigla taman netom nakon sto ju je strpala, pregledala sam je i nije bilo rupice kroz koju je mogla koja kuglica ispasti. jel to onda opasno, tj.jel ista moramo poduzimati? isprala sam joj dobro usta, ne znam kaj bi vise, ona djeluje ok, veselo, normalno...
    ak nije stetno, zakaj gocina pedijatrica to ne zna?

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moja je isto pojela nešto tih kuglica, zvala sam dr. ( mi nemamo pedijatricu već obiteljsku medicinu ) i ona mi je rekla da to nije tak opasno, da ništa ne trebamo učiniti osim posakrivati sve živo od nje jer je tjedan dana prije oblizala wc gel!
    Tako da Thensi, mislim da ne trebaš brinuti, ako baš hoćeš nazovi si pedicu da se smiriš!

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

moja pedica je na godisnjem, to bih inace prvo napravila. nazvali ovaj centar, rekli da nije opasno, cuvati dalje od djece zbog opasnosti od gusenja.
    koliko sam shvatila, opasno je ukoliko su neki spojevi dodani, primjerice kobalt-nesto, a on je kancerogen, no u suhom obliku bi trebao biti plav, a kd upije vlagu roz, pa sam cak i pokus isla izvesti no sve i da ga ima, vjerujem da se rak ne dobiva oblizivanjem par kuglica kobalt-cega-vec.

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

samo da naglasim, ovo za kobalt sam nasla na netu, nisu nam to u centru rekli

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •