Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: kruske za zimu

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno kruske za zimu

Evo naslov sve govori. Kruska u dvoristu rodilaaaa, a ja bi da ostavim za malca za zimus. Sta bi bilo bolje: kompot, ili samo onako da ih smrznem? a i recepte za kompot od drugog voca, ako neko ima plizzz!

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

I mene zanima. Eno ih puno stablo, propadaju sve u 16, ne možemo ih izist, koliko ih ima. Kako ih sačuvati?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Evo, ja napravila. Stavila kruske ociscene (3 kg ociscenih) i isecene na komade u lonac nalila vode, i stavila da vri. u to ubacila 3 limuna isecenih na kolutove. Kad se malo ohladilo izvadila kruske u tegle, a u vodu ubacila 300gr secera na 1,5 l vode, toliko je vode ostalo u loncu.Kad je to ponovo provrlo dosipala u tegle da prekrije kruske do vrha.Tegle i poklopce sam prethodno sterilizirala u pecnici na 100 stepeni 15 minuta. U vrele tegle-vrele kruske, naspes i vreli sok. Posto nema puno secera, da bi se odrzale drzacu ih ipak u frizideru. Pozdrav!

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a da ih probate pazljivo brati, pa zamotati u novinski papir? znam da to funkcionise za jabuke, mogu se cuvati mjesecima.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ovisi o sorti, neke se mogu čuvati, neke ne. Nemojte me pitati koje, ali znam da je i s jabukama ista stvar. Moja baka je uvijek spremala jabuke na tavan (nije ih zamatala, samo ih je poslagala u drvene sanduke, one s placa) - neke vrste su se smežurale a neke ostale super. Od jabuka se mislim dobro čuvaju tzv. Kanade (sa hrapavom korom, obično treba guliti) a ove uobičajene sorte ne. Za kruške ne znam.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Zanimljivo to s kruskama za zimu.Probat cu i ja.vec napravila smokve pa buduci da je to bilo uspjesno copila me zelja za spravljanjem zimnice...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •