Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: (ne)spavanje

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno (ne)spavanje

evo otvaram ovu temu, ocajna radi moje djece nespavaca. kao sto neki vec znaju, moj f. je prestao spavati po danu kad je imao godinu i pol, a k. sigurno hrli njegovim stopama. ona je naime kao 2mjesecna beba znala spavati manje od sat vremena dnevno

sada ako odspava popodne malo vise od neke norme, nece mi zaspati do duze od 11 sati (na moje opce odusevljenje, jer imam spremacicu, sobaricu i kuharicu koje rade za mene ).

uglavnom, ona (14 mj.) spava manje od 12 sati dnevno. da 12. manje od 11 sati.
    f. spava maksimalno 11 sati.

molim netoksicne prijedloge za uspavati nespavalice (i usput sacuvati mamine zivce ).

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ja sam uvijek mislila da nema rjesenja

Moja je starija kao beba spavala 10tak sati, sada (7,5g) spava 6

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bachove kapi za tebe?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mislis da ih ne pijem vec?

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

a koliko bi uopće trebali spavati? pitam, jer se meni čini da 11 sati nije premalo.

moja n spava oko 11 sati. sad ima 23 mjeseca, a to joj je prosjek sna (po mom sjećanju) od kada je napunila 9-10 mjeseci. no, neću reći da mi ne bi odgovaralo je da je još koji sat duže u carstvu snova.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ni moji ne spavaju, od rodjenja su budni, uopste nisu imali onaj period "samo jede, spava i ke*a".
    Novi sad spava oko 9-10 sati, a izi oko 10-11.
    Izi spava dva puta dnevno (evo danas je samo jednom), ne zna se koliko dugo. Nekad 15min. nekad 1 sat.

Mislim da ima je to dovoljno, jer nemaju nekih problema s tim, tj. vidim kad su naspavani.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Čuj meni isto ne izgleda loše 11 sati sna za klince, ako odspavaju u komadu. Ako se noću bude, onda je to za tebe stvarno koma.
    Njima je možda to dovoljno, ako su preko dana dobre volje.

Moji su dugo bili teški nespavači, sjećam se da nam je pedica-homeopatica svojevremeno dala za njih remediju Chamomille, ali nije ništa pomoglo...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne znam, meni se cini da bi im trebalo vise sna. mozda sam u krivu. nisam cesto cula za 1,5-godisnjake koji ne spavaju po danu :/ , vise sam slusala npr. o 3-godisnjacima koji spavaju u vrticu barem sat vremena (cesto i vise).

ne sjecam se bas ni da sam citala o 2-mjesecnim bebama koje spavaju po sat vremena dnevno, rascjepkano na 10 minuta.

f. spava ko top, on se ne budi, osim za pisanje nekad (a nekad ni za to pa se popisa u krevet ), a k. kako kada, kad trebam dobiti se budi i nacicava cijelu noc, u najboljem slucaju se budi 3-4 puta za cicanje i pisanje.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

k. je isto bila na chamomili, davala sam joj i bachove kapi za djecu--nula bodova. nju mogu smiriti samo narkotici, mozda ni to

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    ne znam, meni se cini da bi im trebalo vise sna. mozda sam u krivu. nisam cesto cula za 1,5-godisnjake koji ne spavaju po danu :/
    pa kad onda odspava tih 10-11 sati, sve po noći?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da, po noci. zaspe oko pola 10 i spava do oko pola 9, otprilike.

ok, na njegovo spavanje i nisam imala neke zamjerke, on stvarno spava tvrdo i mislim da nije umoran.

ali ona.. sto pise na drugoj temi--bori se rukama i nogama da ne zaspe, a mrtva je umorna. makar ne spavala cijeli dan, ne moze zaspati prije nego sto on zaspe . cak i nakon toga se i dalje bori. onda zaspe, i covjek si pomisli "evo malo odmora i za mene" i--drek.

kad je bila tako mala sam stvarno par puta bila na rubu sloma zivaca. ona zaspe, ono krenes na wc nakon sto si trpio 2-3 sata, sjednes na skoljku i--kmeeee . doslo mi je da se objesim.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ne znam, meni se cini da bi im trebalo vise sna. mozda sam u krivu. nisam cesto cula za 1,5-godisnjake koji ne spavaju po danu :/
    Nisam ni ja čula. Odmah sam se prebacila na praksu S godinom i pol je tu i tam spavala prek dana. Sad se bliži trećoj i ne pamtim kad je zadnji put spavala prek dana. Od Božića ne sisa noću i sad je njenih 11 sati sna ipak u komadu (probudi se ako je žedna ili joj se piša). Režim: Spavati ide između 8 i 9 i spava do 7 ili 8 ujutro (ima tu i tam koja iznimka ranijeg buđenja).

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

misliš li da bi ti bilo lakše da se budi ujutro u 6,30 i da još sat i pol odspava po danu? teško mi se naći u tvojoj koži, jer si ti ipak većinom sama s njih dvoje.

a da probaš s aromaterapijom? bilo je i nekih iskustava s homeopatijom, koja su uspjela, da radi pravi pretažnik uputila bih te na topic (mislim da je na 0-1) gdje sam to čitala. prokopaj, to je jedan od onih topica o noćnom buđenju. svojevremno sam tražila savjete na tim topicima, jer se n noću, a i kod dnevnog spavanja, budila svakih pola sata.

ali evo još nekih mojih iskustava. n je uvijek bila osjetljiva na zvukove i svjetlo, te neki svoj bioritam spavanja. kad se mijenja vrijeme njoj treba mjesc i pol da se prilagodi. kad sam postigla potpuno zamračenje u sobi počela je malo duže spavati. jedno se vrijeme budila u 5. naravno u 19 i 30 bi već bila u krevetu. mene je ubijalo to ustajanje rano ujutro. imala sam podočnjake do poda. sad sam hepim jer ipak spava bar do 6 ili 6,30.
    inače ja sam niskotlakaš i spavač. mm ne treba više od 6-7 sati sna i uvijek se budi s ptičicma. eto dijete se uvrglo na njega. možda drugo bude na mene

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

o da, k. se kad je bila mala budila izmedu 5 i 6. ako sam imala srece bilo je blize 6, ali to nije cesto bio slucaj. onda se kasnije prebacila na izmedu 6 i 7 s tendencijom na blize 6, naravno.

a sada? neki dan je zaspala jedva jedvice u 11, i probudila se u 7. naravno, kad se ona jednom probudi, bog isus ju nemre vise uspavati. to je jedina konstanta.

ono sto ne kuzim je da ja mogu spavati vise od nje. ne kuzim, da joj nekad treba manje sna nego meni, njoj koja se razvija i luduje po cijele dane.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

naravno, kad se ona jednom probudi, bog isus ju nemre vise uspavati. to je jedina konstanta.
    isto je i kod nas. jedino što bi n kad bi se probudila u 5 držalo u krevetu je cica u zubima. ali opet to nije valjalo, jer ja ne bi mogla spavati u tom položaju, a ona bi ju samo rastezala u ustima do te mjere da bi dobivala ragade.

kad počne u pubertetu spavat do podne, onda ću joj se osvetiti za sva ranojutarnja buđenja!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hi hi, dobra ideja

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Neznam o čemu ovisi ali moja 1.je naspavalica,kao beba pi spavala po 15min i poslje bila bizera...a sad ima 3.god i još se budi po noći bar 1.za piškiti,piti,počešat se,poljubiti tatu ...
    Dok dečkić jede,kaka i spava...za poželjet.
    E kad to zbrojiš...meni bi trebala Bachova bačva...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Sličnog nespavača imam i doma.I on je negdje oko 2.god. prestao spavati po danu, a po noći cca 10-11 sati ,čak i manje s tim da se budio oko 6 ujutro ,a ja bi zbog posla trebala ustajati u 7 tako da možeš misliti kak sam se osjećala. Ali pomirila sam se s tim da je njegov metabolizam takav i da si tu ne mogu pomoći. Tek je odnedavno produžio spavanje do cca 8 ujutro. Mislim da oko toga nešto posebno ne možeš napraviti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •