Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Setnje sa jedno mjesecnom bebom za vrijeme ljetnih vrucina

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Setnje sa jedno mjesecnom bebom za vrijeme ljetnih vrucina

Eto, friska sam po ovim pitanjima. Napokon se mozemo potpuno prepustiti maratonskim setnjama koje smo duuuugo cekali i veselili a ono bas sad stigle prave lijetne vrucine, pa me zanimaju iskustva iskusnih mama da li je 4,5 sati pre rano, odnosno da li je vasim bebama pre vruce u to vrijeme u setnji kad su temperature iznad 30? Naravno setnja po parkicima, hladu...
    Znam da bi kasnije, odnosno u 6 ili 7 sati bilo puno idealnije i ugodnije za bebu, ali nama zbog razno raznih razloga odgovara bas setnja oko 4, 5.
    Kaj mislite?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ako je beba lagano obučena i totalno zakrivena od sunca i ako se šetnje odvijaju u hladu ne bi trebalo biti problema. Naravno bilo bi idealnije da je šetnja kasnije. Možeš joj i češće ponuditi da doji, "za žeđ".

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Moj sin ima 3 mjeseca i nikad ga ne izvodim prije 5.30, obično 6.00 popodne, jer jednostavno mislim da je prevruće za njega, a i koliko god štitila, padne sunce na njega. Ne želim ga mazati s kremama za sunce ma što kozmetička industrija pričala, jer mi je imao reakciju na kreme s faktorom, a mislim da je sunce jednostavno prejako prije 6 popodne...

Naravno može i prije 10 ujutro, ali moj je spavač do oko 9.30 tako da nema šanse da odradimo jutarnju šetnju.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Ako je beba lagano obučena i totalno zakrivena od sunca i ako se šetnje odvijaju u hladu ne bi trebalo biti problema. Naravno bilo bi idealnije da je šetnja kasnije. Možeš joj i češće ponuditi da doji, "za žeđ".
    Da ne ponavljam već rečeno, samo citiram.
    Kad je moj mali bio 5 tjedana star već smo bili na moru i po cijele je dane bio vani u hladu, imali smo dugačke šetnje po hladu i uživali svi skupa.
    Bolje joj je vani nego u zatvorenim prostorima gdje je vjerojatno isto vruče, (osim ako nemaš klimu što baš i nije opcija).

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Slažem se, bolje biti vani (u hladu, parku) nego unutra u stanu - kući, jer u stanu bude čak i toplije.

Na moru treba biti oprezniji zbog refleksije sunca od mora, pa je potrebno mazati bebe kremama za sunčanje i za šetnje po hladu.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala cure, puno ste mi pomogle! Odosmo kod bake na rucak pa uzivat u parku u setnji!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam jedna od onih koja nije nikad obracala paznju na doba dana. ako mogu ja izaci, moze i beba. pokrijem joj glavu, gledam da nije bas direkt izlozena suncu i vozi misko. ionak bi poludila doma do 5 popodne.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

i ja sam nekako kao mikka

U stanu je bilo nepodnošljivo a nisam htjela paliti klimu

sjećam se da smo baš u vrijeme najveže vrućine, oko podneva, uvijek išli u šetnju jer je u kvartu jedna ulica sa drvoredom uvijek u to doba bila u hladu i vuuuukla je vjetrić. I onda po njoj gore-dole sat-dva. Probudi se, sjednem na klupicu i prištekam ga. Baš ugodne uspomene

Vidi dal možda i ti u kvartu imaš neku skrivenu vjetropirajuću ulicu

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

slazem se s mikkom i majuskom - jos je bolje kad je beba mala, u kolicima je, stavis suncobran, kupolu, po potrebi tetru i zasticena je (kod vece djece, koja vec barataju pokretima, suncobran moze posluziti kao igracka - kao mom Lovri - pa bas i nema svoju funkciju).

ja sada, kad je lijepo vrijeme planiram biti ujutro vani (od cca 10 do 12, dugo spavamo, sta ces) i opet izaci popodne, nakon rucka, oko 16).

s Lovrom sam, posto mi je jedino vani spavao provodila cijele dane vani (izadjemo oko 10 ujutro, dodjemo doma oko 17 - proslo ljeto).

dane smo provodili setajuci se po uglavnom hladovitim ulicama, i sjedeci na klupici u parku u debelom hladu, ja citajuci, on spavajuci.

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Očito sam ja konzerva po ovom pitanju. Opravdanje imam djelomično u tome da je moje dijete izrazito bljedoputo i crvenokoso, tako da se bojim sunca ko vrag tamjana.

A pretjerivala sam i s nošenjem kape dok mi pedijatrica nije rekla da nema potrebe za tim.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

misliteljica - i ja sam blijedoputa i crvenokosa Lovro je malo tamnije puti od mene (sva sreca na mijesanju gena mene i MM koji je crn ko crnac), a za Lorenu jos ne znam kakve je puti (ima crnu kosicu, ali i to se moze promijeniti). ali, bitno je da je zasticeno, mi smo cijelo proslo ljeto proveli vani (po hladovini), sebe sam mazala, a Lovro nije ni malo pocrvenio, niti dobio neku boju, tako da ja zapravo do ovog ljeta (kad je vani s vrticem) nisam znala kakvu put ima.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eto drage moje, mi bili jucer vani od pola 5 do 6, predivno! Bilo je vruce, al Boze moj, ljeto je. U debelom hladu po parku il po sjenovitim ulicama grada, moja beba i ja skupa s njom uzivale u ovom... napokon ljetu!!!
    Idemo naravno danas opet!

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa
    ...a Lovro nije ni malo pocrvenio, niti dobio neku boju, tako da ja zapravo do ovog ljeta (kad je vani s vrticem) nisam znala kakvu put ima.
    I kakve je puti? Ja se nadam da je dobio bar malo pigmenta od mene, jer mm i u totalnom hladu od refleksije pocrveni, ma zbilja uopće ne može pocrniti i pun je pjega.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

R se rodio u srpnju i znam da smo išli van samo u bodiću i peleni i držali se debelog hlada. U koje vrijeme? Pa mislim da je bilo i oko 4, 5. Pravilo mi je bilo da ako ja guram kolica i obučena sam više od njega a nije mi pretoplo da onda ni njemu nije pretoplo.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

eto, mimolina, vidis da se nista nije desilo, dobra zastita i idemo

misliteljica - Lovro ima plavu kosicu (ono malo sto ima, nije ko neka djeca kustrav), nema pjegice (ja sam ih puna),a u vrticu ga mazu s kremom kad idu van (i naravno, ima sesir). i s tim mazanjem je dobio boju po rukama, i vec je crniji od mene (nema ni jedne pjegice :D )

mislim da ce biti bas negdje izmedju mene i MM, dakle srednji tip (ne znam bas kakvi tipovi koze postoje ). pigmenta ima dosta, a mozda mu se i boja kose promijeni (i MM je bio plav dok je bio mali, sada je crn).

po mom misljenju su djeca, bar do neke 5-6 godine, premala da se vidi pravi tip koze (tako da ima nade i za tvog sineka ).

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Istina da je oko 6 najidealnije izaći u šetnju,al kod mene je problem što tad već ima puno komaraca.Zato izlazim prije i to kad vidim gdje ima hlada pa samo tuda i šećem.Amoj bebač uživa vani na zraku.

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a kada s bebom u prvu šetnju,moja ima 12dana malo san je izvela na balkon i to je to još je u dugome zbog ovih promina vrimena malo joj je hladno bilo rukicama pa je nisan tila skidat ali kad je smin bar ispid kuće iznit u kolicima

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj nessa prvotno napisa
    a kada s bebom u prvu šetnju,moja ima 12dana malo san je izvela na balkon i to je to još je u dugome zbog ovih promina vrimena malo joj je hladno bilo rukicama pa je nisan tila skidat ali kad je smin bar ispid kuće iznit u kolicima
    Ako su lijepi dani bez jakog vjetra, možete u šetnju od prvog dana. Zašto ne?

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ok sad trebam ubijedit sve da joj neće ništa bit ako izađe vanka

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj nessa prvotno napisa
    ok sad trebam ubijedit sve da joj neće ništa bit ako izađe vanka
    Meni je patronažna rekla da možemo van od 10 dana,tako smo i napravili.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Samo pažljivo u vrijeme babinja, ja sam imala stalno osjećaj težine na zdjelicu (valjda kako su se vraćali organi na mjesto), ali to je s 6 tjedana prošlo potpuno. Sad tek razumijem zašto govore da za vrijeme babinja treba odmarati i posvetiti se samo bebici i zaboraviti na sve ostale poslove po stanu.
    Po meni je za bebu možda prevelik šok odmah od prvog dana ju stavljati u kolica i šetati po vani, prvo u kolicima je daleko od majke, drugo zbog buke, treće automobili, ljudi, sunce... nekako mislim da možda ipak treba pričekati par tjedana bez obzira koliko nas vuklo van...
    A da, nama je naša patronažna rekla da se moram odmarati prvih 6 tjedana, doslovno - izležavati s bebom i ne raditi nešto po stanu (zatekla me kako petljam nešto s vešom )

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mislim da je anemona, kad je rekla od 1. dana ipak mislila na sling ili maramu, i ja se slazem da je malo prerano tak malu bebu odmah u kolica.
    mi smo isli van prvi put s 2tj, u kolica, do birca u zgradi na kavu (dakle ne daleko i ne dugo).

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mi smo izašli kako sam napisala oko 10-tog dana i to na pola sata.Šetali smo se samo malo po dvorištu po hladu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa
    mislim da je anemona, kad je rekla od 1. dana ipak mislila na sling ili maramu, i ja se slazem da je malo prerano tak malu bebu odmah u kolica.
    mi smo isli van prvi put s 2tj, u kolica, do birca u zgradi na kavu (dakle ne daleko i ne dugo).
    Mi smo išli na način da malenog nosim zagrljenog na rukama, naravno išli smo na kratko, nisam niti ja mogla duže zbog nekih komplikacija.
    Mada vrlo brzo smo išli i s kolicima, maleni se nije bunio.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ma, meni su samo kolica bila malo upitna za pocetak, jer se Lorena jako mala rodila (2620g, pri izlasku je bila samo 2450g), tako da mi se to druckanje u kolicima (jer nemamo amortizere ) cinilo malo previse za nju. a i u pocetku je najvise voljela biti u kinderbetu i tamo u miru spavati. prvih par puta kad smo izasli van je cijelo vrijeme bila budna.

ali eto, sad smo vec u setnji svaki dan i samo u kolicima spava (ponekad joj se i doma zalomi, ali rijetko).

najbolje je po bebi vidjeti sto i kako, da mi se Lovro rodio u neko drugo doba (a ne u 1.mjesecu kad je sve jos bilo pod snijegom i bljuzgom), mislim da bi s njim odmah isla van, jer je njemu to drmusanje bas pasalo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •