Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Povracanje nakon dojenja

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno Povracanje nakon dojenja

Beba mi ima vec skoro 2 mjeseca i u pocetku je dojenje islo bas onako kako treba. Ali prije tjedan dana bile smo u bolnici zbog zutice. Stalno sam je dojila osim kad je bila na fototerapiji, onda sam se izdajala i davala joj to mlijeko na bocicu.
    I sad nakon tog boravka u bolnici (samo 3 dana), desna sika mi ima puno jaci mlaz, pa mislim da sam mozda nesvjesno nju vise izdajala i malena kad sise samo sto se ne ugusi i cesto zna povratit nakon dojenja.
    I cini mi se da je promijenila nacin na koji sise. Vise ne zahvati onako snazno siku, nego svako malo, kao da pucketa. Ne znam kako bi objasnila taj zvuk, kao da me poljubi :?
    Unatoc svemu, ona jako dobro napreduje na tezini, a i pelene su pune.
    Samo me brine to povracanje nakon dojenja :/

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da li bebica ima mozda soor ili mlijecac tj. po jeziku i u usnoj supljini bijele tockice i naslage?

ovaj pucketavi zvuk ("kliktanje" - kao da se cuje klik) za vrijeme dojenja cest je bas kod beba koje imaju gljivice.

Ako su gljive u pitanju, u tekstu na portalu ima korisih informacija kako se sa njima boriti

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1509

Jaki mlaz na jednoj siki mozes rijesiti tako da u pelenu ili rucnik izdojis prvih par najjacih mlazova, i onda stavis malenu na dojku, pa ce vjerojatno mirnije sisati, tj. bit ce joj lakse savladati dotok mlijeka. Takodjer moze pomoci polozaj gdje su djetetova usta malo iznad bradavice. Ako puno guta zraka prije (npr. ako jako place) ili za vrijeme dojenja, to moze biti uzrok pojacanom bljuckanju.
    nakon podoja neka bude na miru, tj. nastoj ju ne odmah presvlaciti, okretati .. isl, da to tumbanje jos vise ne uznemiri zelucic.

Sretno

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nema soor.
    A problem jakog mlaza probat cu ovako rjesit, hvala. Inace, ne place za vrijeme dojenja nego brzo jede. Ja je probam umirit glasom i ne pustam je da place i to koji put upali, ali ne uvijek.
    Ponekad povrati u 2-3 mlaza, a ponekad to bude tako jako da mlaz preskoci nju samu, a mene potpuno okupa. To sam vec prijavila pedijatru, a on je rekao da nije zabrinjavajuce ako ona dobro napreduje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •