Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 68 od 68

Tema: Deformacija palca ili Hallux valgus

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ulošci su rađeni prema skeniranom otisku (hodanjem po traci), ne otisku tintom ili sl.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A jesi li ti svih tih godina tješila taj problem?i da gdi si radila uloške
    Imali su i kod našeg proizvođača taj skener moram pitat kak je sad
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 28.02.2019. at 07:32

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam.
    Bilo ja faza bolnih i manje bolnih.
    Operacije odgodila...

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja se spremam na operaciju u Kliniku za ortopediju Lovran pa me zanima ima li tko da je bio i kako je prošlo?
    I na koliko bolovanja da računam?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Joj bo ti je teško odrediti jer je vrlo individualno. Znam ljude koji su za par tjedana bili fit, a znam neke kojima se zakompliciralo.
    Najbolje pitaj ove svoje u Lovranu koje je očekivano trajanje bo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se spremam na operaciju u Kliniku za ortopediju Lovran pa me zanima ima li tko da je bio i kako je prošlo?
    I na koliko bolovanja da računam?

ja sam umjesto Lovrana, na kraju operirala privatno kod doktora koji je prije radio u Lovranu.
    Operacija (jedno stopalo) trajala sat i pol, lokalna anestezija. Nakon operacije, podizanja na štake, obuvanja cipele, otišla sam kući. Drugo jutro sam otišla na posao (na sastanak); kako radim uglavnom online, bolovanje nisam ni uzimala jer dva puta tjedno što moram biti na poslu to sam odradila. Cipelu skinula nakon 6 tjedana. Previjanje obavljala kod svoje doc opće prakse.
    Fizikalnu nisam dočekala.
    Nakon 6 tjedana, pa sve do danas (dvije godine nakon op.) mogu hodati isključivo u mekanim tenisicama, savitljvim. Ljeti eventualno neke sandale.
    Na kontroli nakon godine i pol, kosti nisu još srasle, šarafi drže sve. Ne znam je li sad počelo zarastati.

Problemi: spustila se kost drugog prsta (na tabanu) i ne mogu nikakve npr. kožne cipele nositi jer me to jako boli i nastalo je zadebljanje kože. Dakle samo "pjenaste" tenisice, cipele i sl. I dalje mi je utrnut unutarnji dio stopala gdje su lomljene kosti. Trčanju se nisam nikada vratila, što od straha jer kosti nisu zarasle, što od toga kada trčim 300 metara, kasnije osjećam bol u stopalu.

Nakon ovoga što sam prošla i što prolazim, teško mi se odlučiti na operaciju drugog stopala.

Moje poznanice su operirale oba stopala istovremeno, nakon 6 tjedana su se vratile na posao (one ne rade online).
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 29.09.2025. at 09:39

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod mene je bila veća deformacija (palac je počeo prelaziti preko drugog prsta), dakle nije samo bila kvrga
    Nakon operacije sam pila antibiotik i svega nekoliko dana tablete protiv bolova

Nisam se operirala u bolnici u Lovranu jer je taj liječnik koji je radio specifičnu operaciju otišao, pa sam kod njega u privatnoj

Ne znam koju vrstu operacije rade u bolnici
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 29.09.2025. at 09:45

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hmmm...ja imam kvrgu i palac se zarotirao prema unutra. Prsti ne prelaze jedan preko drugoga, ali me boli užasno. Ne stalno, povremeno, ali kad počne ja uopće ne mogu hodati od bolova.
    Kaj se tiče posla; moram biti prisutna. Imam 5 minuta pješice do posla i stanujem na drugom katu bez lifta pa me i to malo sekira kako ću po štengama.
    Dugo ja to odgađam i trpim bolove i nisam uopće više pametna kaj napraviti jer je loših iskustava nakon operacije jako puno, ali ima i dobrih.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

radi sličnih simptoma, klinac mi je neki dan dobio mini gips na lijevoj nozi, u trajanju od 2 tjedna. Za sad smo riješili da kad ide van kuće obuće razgažene tenisice koje su šire od tog sve skupa, vidjet ćemo kak bude funkcioniralo. doma hladi koliko možeš, možda ti popusti bol i otok
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 29.09.2025. at 11:27

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nažalost, nema tu popuštanja boli ... u fazama dolazi, ovisno o promjeni obuće, godišnjem dobu, ili eto samo tako - odlučilo je sad boljeti ...
    meni je to prisutno od moje rane tinejdžerske dobi

svaka operacija nosi rizik pa tako i stopalo. ja se sjećam jedne bivše kolegice, ona je nakon operacije oba stopala, vrlo brzo se propela na visoke potpetice, tako da nema pravila. nekima ispadne super, nekima baš i ne ...

ako ćeš oba stopala operirati, onda će ti kretanje biti malo teže, ali cipela je tako oblikovana da je pritisak na petu. uz štake, nakon nekog vremena neće biti problem.
    ako ćeš prvo samo jedno stopalo, onda si na štakama odmah i kad skužiš kretanje, ići će lagano.

Može li te kći možda odvesti ili netko od kolega pokupiti prije posla i odvesti malo bliže domu nakon posla?
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 29.09.2025. at 12:15

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Koliko kužim tanči nema hallus , nego je dobila ozlijedu, jel sam u pravu? moj klinac je dobio ozlijedio palac
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 29.09.2025. at 12:50

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Vrijeska sad si mi dala ozbiljno misliti s ovim da se trčanju nisi vratila!
    naručena sam u 11. mj. a već sam obavila pregeld u 8. mj. ali budući sam se izjasnila da u obzir dolazi samo operacija bez šarafa moram obaviit taj drugi pregled
    kod jedinog liječnika koji obavlja takav zahvat a kojeg taj dan nije bilo

mama mi je imala užasne komplikacije s tom operacijom i šarafima i ja imam traumu od toga
    nema šanse da mi iko išta zašarafljuje

inače meni ne prelaze prsti jedan preko drugoga ali isto mi jako utječe na stopalo
    stvraju mi se žuljevi i natisci uz iotsale tegobe koju halux nosi sa sobom
    Posljednje uređivanje od flopica : 29.09.2025. at 13:30

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako misliš bez šarafa?
    ako će lomiti ili pilati kosti, ravnati ih... tu novu poziciju moraju nekako fiksirati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pošaljte mi na pp kod kojeg liječnika idete na operaciju
    moram vidjeti za drugo stopalo gdje bih išla

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

neinvazivni zahvat
    koliko sam razumjela radi se malim rezovima, ztv. minimalni invazivni zahvat
    moja mama je imala cijelu konstrukciju željeznu

poašljem za liječnika kad dođem kući, nisam zapamtila prezime
    Posljednje uređivanje od flopica : 29.09.2025. at 14:09

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja nisam htjela prepadat Tanci al takodjer cula sam za tako puno losih iskustava. Neki ljudi se nikad nisu oporavili cak su imali i vece bolove poslije, kao mamina prijateljica.

Znam pak neke kojima je jedno stopalo proslo ok a drugo teska koma i oporavak kojem nema kraja (pitanje dal ikada), oba stopala operirao isti dr.pa aj ti sad reci...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    neinvazivni zahvat
    koliko sam razumjela radi se malim rezovima, ztv. minimalni invazivni zahvat
    moja mama je imala cijelu konstrukciju željeznu

poašljem za liječnika kad dođem kući, nisam zapamtila prezime
    ja sam radila neinvazivni, imam samo 3 rupice, nemam rez
    da je bila manja deformacija, imala bih samo dvije

no svejedno, imam šaraf koji drži sve na mjestu
    cca pola godine- .godinu dana, osjećala sam ga na unutarnjem dijelu stopala (kao što sam već navela, to područje mi je i dalje otrnuto)

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja mislim da mora biti šaraf ili barem žica jer, da, moraju to nekako fiksirati. Jedino je razlika u rezovima. Koliko sam shvatila doktora, mogu ili napraviti rez od cca 8-9 cm ili rupice pa laparoskopski operirati. Druga opcija je bolja jer je oporavak lakši zbog manje traume tkiva.
    Kaj se tiče trčanja, ja sam prije godinu dana operirala karpalni tunel lijeve ruke i prije sedam mjeseci desne ruke. Ispalo je super. Tegoba više nemam. Kad su mi radili desnu šaku, zakačili su taj neki glavni živac i tri mjeseca mi je palac bio skroz utrnut, ali je to prošlo. S rukama mogu praktički sve i puno bolje nego prije. Ali, ne mogu i ne smijem igrati tenis. Još ne. Nadam se da ću jednog dana ipak moći. I sad se planiram vratiti i u teretanu. Do sad sam samo plivala i ništa drugo.
    To je izgleda tako: negdje dobiješ, a negdje izgubiš. Moram to napraviti jer nema smisla ni šepati i gutati lijekove protiv bolova da bih zaspala i normalno funkcionirala.
    Vrijeska, budem se organizirala nekako sa kćeri da me vozi barem ispočetka.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •