-
dojenje uz grčeve
Lucija mi ima grčeve, a dok doji sva se uzvrpolji, rita se, zacrveni i preznoji. Svako malo prekida dojenje, pa onda traži opet. Na kraju se razljuti i rasplače. To se događa po danu, skoro kod svakog hranjenja, rijetko noću. Da li je to zbog grčeva? Zašto baš dok jede?
Tako ja stalno imam osjećaj da se nije dovoljno najela, pa ju hranim i svakih sat - sat i pol.
Inače, u ovih mjesec dana dobila je 1100 g i 4 cm.
-
Ne bih rekla da su to grčevi-oni se jave pola sata nakon podoja (otprilike ).
Čini mi se da se bebica naguta zraka kod dojenja jer možda hlapljivo jede.Po noći je mirnija i jede polakše.To je kod nas bio slučaj.Pomoglo nam je da ga svako malo kada primjetim da se uzvrpoljio,skidam sa dojke i podižem da podrigne a onda nastavimo dojenje.Probaj,dok ti se ne jave cure koje o tome više znaju.Ili nazovi SOS telefon.
I nama pomaže da u takvoj situaciji prekinemo dojenje, podrignemo i onda lijepo mirno nastavimo papati.
-
Bdina
Ja sam imala i jos uvijek imam istih problema
Vec su ti cure rekle..najbolje prekinuti i neka dobro podrigne, inace se samo jos vise naljuti i odbija cicu.
Ne znam kako ju usporiti, jer moja malena se stvarno naguta zraka, pdrigne ko velika!!!
Sretno
-
Mislim da sam skužila. Ona se vrpolji i vrpolji i onda ako uspije prducnuti, tada par minuta opet mirno jede. Podrigivanje nikako ne rješava problem, jer koliko god jako podrignula i dalje je odmah ista stvar. I poslije jela se nikako ne može smiriti, pa ju non stop uspavljujemo na rukama. Jel' zna netko kad bi se to trebalo smiriti, jer imam i dva samo malo starija sinčića, koja također jako trebaju moju pažnju?
-
curku u maramu!
-
Mirta je isto tako jela. Na kraju sam zaključila da je to od previše mlijeka. Ona je vukla jako, a mlijeko je , ne teklo, nego špricalo što ju je užasno živciralo i za svako dojenje je urlala kao vol. Malo doji, malo se dere, mlijeko curi na sve strane, pa opet pohlepno doji. Kad se rodila Leda, već sam se skulirala i očekivala slično. Međutim, ona je vrlo mirno dijete i puno više je jela (u 2-om mjesecu starosti dobila je 1800g). Nju je strašno smetalo što se nakon jela htjela malo utješiti s cicom, a mlijeko je i dalje curilo.
Sve se reguliralo kad su curke imale cca 3 mjeseca.
-
ms. ivy prvotno napisa
curku u maramu!

Maramu sam naručila kao poklon od brata, pa ju očekujem. Međutim, ona kad ima grčeve teško se smiruje i na rukama, stalno se vrpolji, pa zaplače, a kad napokon zaspi to još nije gotovo, još ju moram neko vrijeme nositi dok joj ne prođu oni grčići koji bi ju probudili.
-
zato i mislim da bi joj odgovaralo nositi se u marami, lijepo spava na mami a ti imaš slobodne ruke. držim fige da grčevi što prije prođu!
-
Podižem topic ali zbog grčeva nakon dojenja.
Riana sutra puni mjesec dana i već cijeli tjedan pate ju grčevi nakon sisanja. Dolaze na mahove, traju 5-10 min. Ne pomaže podrigivanje već se pati dok ne prođe samo od sebe. Mazimo ju, masiramo, nosamo, dajem joj sisati da joj olakšam i mučim se skupa s njom kada vidim kako se pati.
U vrijeme tih grčeva trbuh joj je tvrd kao kamen.
Je li tko imao sličnu boljku? Kako da joj olakšam?
-
Samo da se nadovežem na podrigivanje,nisam znala dok mi naša med.sestra nije rekla da dijete treba podrignuti barem 3 puta,ja mislila jednom dosta pa nazad na prsa no međutim ispostavilo se upravo tako kad bi podrigla 3-4 puta bilo bi puno bolje,te da je dobro par minuta ostavljati na trbuhu.
-
Meni se čini da kada su grčevi u pitanju, nema druge nego nositi, maziti i tješiti bebu. podrigivanje nekoliko puta je OK ako se bebica naguta zraka, ali najčešće ni to ne pomaže. S tri mjeseca grčevi ionako najčešće nestanu. Mislim da grčevi imaju veze i s maminom nervozom, kao da dječica reagiraju na mamu koja ih silom želi smiriti i jako se uzrujava kada joj to ne uspije.
-
Evo da se pohvalim, mi našli rješenje za naše muke :D .
Poslala sam MM u ljekarnu i on se vratio sa nekom kremom za masažu trbuščića na bazi kima i još nekih biljaka.
Krema se dva puta dnevno umasira i nama djeluje. Točno osjetim dok ju dojim kako joj krči u crijevima. Uz kremu je uzeo i kapi od istog proizvođača (Njemačka firma) ali njih izbjegavam jer su dosta gorke.
-
Zna li netko da li lubenica napuhava? Ja prilično pazim što jedem, ali to baš nema rezultata. Sad mi je palo na pamet da zapravo lubenicu jedem svakodnevno u ogromnim količinama, pa da je možda ona krivac.
-
Ta krema nama nije pomogla, ali i ja mislim da bebac od lubenice puno vise prasi pa sam smanjila kolicinu
Mozda ne reagiraju sve bebe isto na nju, ali mislim da mojoj Andrei ne pase...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma