ne mogu naći ništa, pa otvaram novo...
od ponude (navodno) ima:
samsonite
benetton
delsey
ima li netko delsey? znate li kakvi su???
ili znate još neku marku koja nema nebeske cijene, a može se tumbat po avionu :? ???
ne mogu naći ništa, pa otvaram novo...
od ponude (navodno) ima:
samsonite
benetton
delsey
ima li netko delsey? znate li kakvi su???
ili znate još neku marku koja nema nebeske cijene, a može se tumbat po avionu :? ???
Roncato http://www.roncato.com/page.php?pageid=TIPOL012 imali su dućan u Kaptol centru.
Imam njihov kofer, jako sam zadovoljna.
Samsonite u AM ti zna imati dobre popuste na određene linije, samo treba potrefiti.
kakve su im cijene? koju veličinu imaš? ja stalno furam putne torbe, pa nemam osjećaj "prosječnog" kofera...Frida prvotno napisa
Sorci, zašto hoćeš baš tvrdi plastični kofer, nespretan je i težak, kotačiće negdje možeš koristiti, a negdje i ne (stepenice, šljunčana parkirališta i sl.) pa ti otpadne ruka, kod transporta prtljage u avionu ti se sav izgrebe, a kod nekih avioprijevoznika plaćaš prtljagu po kilaži, pa ti to bezveze poskupljuje...
Bolji su ti oni laganiji koferi na kotačićima od nekog impregniranog tekstila.
Osim navedenih marki, dobri su Roncato i Carlton, a i povoljniji.
pa svojevremeno sam imala kofer koji nije bio tvrdi... :/
bolje da ne znaš kak je sve unutra izgledalo nakon puta![]()
mogu dobit badava mekane carltone, al nisam sigurna da li će izdržati :? .
Xpiplica prvotno napisa
Teži su, manje stane u njih. Ako pukne na putu, kao meni, onda tek imaš problema. Meni su bolji kvalitetni platneni. U obitelji imamo tri seta po tri Samsoniteova već više od 10 godina (mozda i 15). I dosta su na putu i ne štedimo ih previše, a zaista još uvijek izgledaju i svrsi služe odlično. Samo smo jednom jednome od njih sređivali kotačiće jer nam je jedan otpao, ali to je riješeno pod garancijom koja je, mislim, nekoliko godina (najmanje dvije). Skupi jesu, ali se isplati. Dugoročna investicija.
hm... kaj da onda žicam te besplatne carltone?![]()
ne volim samsonite... nekak su mi... kaj ja znam... isfurani, ofucani...
Sorcie, ja ti imam mekane Delsey i Samsonite (torbe na kotačima, a ne kofere) i mogu reći da su vrlo kvalitetni i izdržljivi, pogotovo Delsey (po mom mišljenju i iskustvu kvaliteniji od Samsonitea).
Za tvrde ti ne znam reći.
To je zato što ne nosiš puno prtljage, pa ti se sve zgužva.sorciere prvotno napisa
Natrpaj ga do kraja, pa će ti sve ostati lijepo ravno.![]()
eh sanja, ja na put nosim i peglu i destiliranu vodu- ili nosim četkicu za zube i dezić
.
ili jedna ili druga krajnost...![]()
ok, ajmo vidjet još neke opcije. kako se zaključavaju ti mekani koferi / torbe? naime, ja sam imala nešto slično, i pitala sam se - zakaj su carinici tak neuredni kad brljaju po koferima...
pa su mi upućeni rekli da to nema veze s carinom. :shock:
srećom, nisu imali puno vremena, tak da je ono sakriveno ostalo sakriveno... :/
Moje mekane torbe se zatvaraju ciferšlusom na koji možeš staviti lokot, s tim da unutra postoji još neko remenje s kojim možeš stisnuti odjeću da ti ne pleše po unutrašnjosti, za što u mom slučaju nema apsolutno nikakve potrebe.(
)
Delsey torbu sam kupila 1997. (točno se sjećam), a Samsonite prije jedno dvije-tri godine i izgledaju podjednako pohabano, što bi u prijevodu značilo da je Delsey puno, puno kvalitetnija. Proputovale su (pogotovo Delsey) pola svijeta, uglavnom avionom - dakle, preživjele su stvarno svašta.
Sorcie, zanemari konkretne dimenzije; pričam otprilike o ovome:
http://www.delsey.com/images/produit...00_0230220.jpg
ovo krasno izgleda...
ok, hvala.... imam još koji dan za razmišljanje![]()
a tebi šaljem jedan pp![]()
potpisujem sanju za Delsey
a slazem sae sa svim sto su cure napisale za tvrdi kofer. MM ovo proljece ostavio nas tvrdi i kupio novi mekani, bas zbog naplate prtljage i isplatilo mu se.
Cure su ti već sve rekle pa samo potpisujem.
Tvrdi kofer nije praktičan, osim što je pretežak, meni se moj nakon par puta skroz uništio.
Vidim da ste neprijateljski nastrojene spram Samsonitea, no meni su njihovi koferi odlični. Nagledali su se svega i svačega, a još su cijeli i izgledaju reprezentativno.
ja imam dva kofera no-name - platneni, s kartonskim podebljanjima
jedan (naaajveći iz kolekcije) kupljen prije 10 godina i u prvih nekoliko godina se puno naputovao - isto sve avionom - još je živ i služi svrsi
manji je iz Name - mislim da je bio 200kn ...
Isto je već nekih 5 godina nekoliko puta godišnje u avionu...
Ja sam pak čula da se na tim tvrdima od silnog pretumbavanja zna pokvariti bravica sa šifrom i da ljudi nisu mogli otvoriti kofer ...
mi vec godinama imamo 2 carlton putne torbe (sa kotacicima i ruckom) kupljene u petrinjskoj br, 2,4 ili 6 (ne sjecam se vise) i jako smo zadovoljni kvalitetom, a kostaju puno manje nego npr. samsonite.
Cure, a gdje ima za kupiti delsey kofera u Zagrebu i kakve su im cijene u odnosu na Samsonite?
nemaš ih u zagrebu za sada. split, šibenik, zadar. navodno su malo jeftiniji od samsonite-a (cca 5%)Kora prvotno napisa
. jučer sam razgovarala s jednim od dilera, pa mi je dao te informacije.
Ja bas jucer kupila jedan manji, koji ide pod carry-on, na kotace i s ruckom za povlacenje. Nije plastican, ali ima... ono pojacanje unutra koje mu daje oblik. 199 kuna u Surbo Sportu, neki 'The Adventure'. Srednja velicina je 299, a veliki 399 kuna. Kotaci dobro voze, cak su i gumeni, a ne skripavi plasticni. Cini mi se da se nece raspast vec sutra, od cekanja u sobi, a mozda ni kasnije.![]()
Je, Surbo sport, bas.
Turbo Sport. Ovo je bilo u onom na Glavnom.
Je, je. Preslatki mali kofercic... hoces sliku?sorciere prvotno napisa
![]()
Mislim, vec sam probala naci na netu jer je zanimalo moju sestru, ali... pronaci kofere marke 'the Adventure' bas i nije jako moguce.![]()
super mi zgleda. i takve zapravo volim...Kaae prvotno napisa
jedino što se ja bojim cifova u avionu :/
Ovi moji Ameri putuju non stop s cifovima, i jos nista nije crklo... stavljaju one avion-proof lokote i neki kao pojas oko kofera da, ako vec i grune, ne otvori se sve redom. Nemam pojma gdje se pojasevi kupuju, ali dobra su fora...
Definitivnosorciere prvotno napisa
Inače ja imam jedan Carlton i prezadovoljna sam s njim.
A imam još i 3 Denis (da, to je onaj proizvođač igračaka) i ti su već isto svašta izdržali.
Roba nije ništa manje ili više izgužvana nego u tvrdom koferu.
upravo saznala da delsey dolazi (tek) 1.9. u neki novi shopping centar u dubravi... ne znam di je to, al eto... možda nekom bude trebalo.
večeras će mi javiti da li su našli carltone na tavanu...
Ajd kad smo vec kod kofera... jel netko zna o cemu pricam, tim pojasevima za oko torbe? Ako da, molila bih lijepo informaciju gdje da ih kupim.
Isto tako i one etikete u koje ide ime i adresa. Moje postojece torbe nisu dosle s tim.
Znam o kojim pojasevima pričaš. Mi smo ih kupili u duty free shopu na aerodromu, zajedno s money beltom i privjesnima za ime i adresu, ali mislim da ih ima svugdje gdje prodaju kofere.Kaae prvotno napisa
Probaj pogledati u Kaptol centru, u onom dućanu u kojem drže Samsonite.
moja frendica je taj pojas kupila u nekakvom travel shopu na aerodromu, nakon što je kofer otkazao poslušnostvjerujem da ima u samsonite dućanu.
ja imam tvrdi roncato iz name, ok je, ali imam zamjerki, npr počele su se otvarati kopče. ne znam bi li se isto desilo i kod samsonitea, mislim da ipak ne bi.
i kaae, surbo sport![]()
Danke! Prosetat cu do Samsonitea, a mozda bude i u nekoj no-name verziji.. negdje.
Joj, bolje mi je da ne razmisljam o pakiranju, vec sam luda. Cak mi fali i (barem) cijeli jedan kofer.![]()
Mislim da sam zadnje te remene za kofere vidjela na polici-štenderu kod blagajni u Kiki.
posudili mi jedan kofer... moj stari samsonite kojeg sam poklonila da ga više ne gledam...![]()
sad mi treba još jedan...![]()
a kaj je s onim besplatnim carltonima - mene moj dobro služi ( nije da baš puno putujem :/ )
Zato sam ja pri odlasku u Ameriku kupila onaj koji je veličine pola ormaraKaae prvotno napisa
. Od tad ga nisam koristila, ali vrijedio je svake lipe. Smjela sam nositi nekih 70 kg ili čak i više prtljage, ali je uvjet bio da je u samo dva kofera. U ovog stala većina!
(Ne pitajte kako sam sama putovala s tolikom prtljagom.)
Remena ima sigurno u Samsoniteu. Na Vrbiku i u Mesničkoj.
čekam poziv večeras (piše ti goreanita_m prvotno napisa
)
sutra stiže hp expressom, al stiže tvrdi kofer. naime,ovi drugi nemaju niš za zaključat, pa sam zaključila da je jednostavnija varijanta imat zaključan kofer... tak da će me to koštat manje od 100 kuna...
i jedna mudrost mog splitskog prijatelja:
umor prolazi, zadovoljstvo ostaje...![]()
![]()
sorciere pazi, u nekim zemljama ne smijes ni imati zakljucan kofer, jer ce ti carinici razbiti bravu i ostaviti poruku da su to oni napravili :/ . sigurna sam za USA, a za druge provjeri prije nego zakljucas, ako putujes avionom.
Za USA sigurno smijes imati lokot, samo mora biti jedan od standardnih (da se googlat), koji oni otkljucavaju univerzalnim kljucevima.
Trcim sad van, kasnije cu stavit link.
u pravu si smijes imati lokot, ali ne i sifru. upozorena sam vise puta na check-inu.
Sorcie, te male (univerzalne, tj. dozvoljene) lokote za kofere možeš kupiti u manje-više svakoj prodavaonici kofera. Pouzdano znamsorciere prvotno napisa
, jer je mm uspio izgubiti originalne Delsey ključeve za lokot koji je tim činom postao neupotrebljiv, pa smo morali kupiti novi.
Da ne duljim, uopće nije skup i može se staviti na svaki kofer ili putnu torbu (provuče se kroz one rupice na ciferšlusu).
Ici cu danas popodne u shopping pa cu provjeriti gdje cega ima (bar se nadam.. u zadnje vrijeme uspijevam pobrkati sve planove, haha). Idem u potragu za pojasevima za kofere, lokotima, tagovima za adrese i.... jos jednim koferom, po mogucnosti velicine cetverosobnog stana.
Libraria ima u ponudi pojaseve, lokote.. sve sto treba (to je to cudo u Petrinjskoj, s torbama i koferima). Trenutno nema nicega, sve su rasprodali, a koliko se prodavacica sjeca, lokoti su bili oko 40 kuna, a pojasevi oko 150.
150 kuna ZA TO?! Pa opasat cu kofere sa spagom...
Potraga se nastavlja malo kasnije.
Koliko god razbijala glavu razmišljajući, nikako mi nije jasno koja je svrha lokota, koji se daju otključati nekim univerzalnim ključem :/ .![]()
Lokot ne stavljas zato da ti netko nesto ne ukrade, vec da ti se ne otvori ciferslus.
Carinici imaju pravo otvarati kofere pa je izuzetno nepreporucljivo servirati im nesto sto zahtijeva alat.