Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: pahuljice- mlijeko ili voda?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno pahuljice- mlijeko ili voda?

Kupila sam rižine pahuljice i Lino kukuruz (oprostite što navodim proizvođače, ali to je zato da znate što me točno muči, neiskusna sam).Na kutijama piše da se pripremaju s mlijekom, a mene zanima mogu li se, bez obzira na to, koristiti i s vodom?

apricot editirala ima proizvođača

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mlijeko ili voda ne znam
    jedino znam da ne kravlje mlijeko ako je dijete mlađe od godine dana

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Re: pahuljice- mlijeko ili voda?

Citiraj zvdanijela prvotno napisa
    Kupila sam rižine pahuljice i Lino kukuruz (oprostite što navodim proizvođače, ali to je zato da znate što me točno muči, neiskusna sam).Na kutijama piše da se pripremaju s mlijekom, a mene zanima mogu li se, bez obzira na to, koristiti i s vodom?
    Možeš ih ti složiti s vodom ali ti to nitko ne bu htel jesti Lino kukuruz je bez šećera i bez okusa je i ako ga složiš s mlijekom. Mi ga radimo s adaptiranim.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja sam to radila s vodom,ali u tom slucaju sam uvijek ubacila voce ili povrce unutra npr. naribanu jabuku ili bananu ili pak mrkvicu,blitvu i sl...pa sam dobila ukusan i cjelovit obrok.samo ovisi koliko ti je dijete staro?!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja sam to radila s vodom,ali u tom slucaju sam uvijek ubacila voce ili povrce unutra npr. naribanu jabuku ili bananu ili pak mrkvicu,blitvu i sl...pa sam dobila ukusan i cjelovit obrok.samo ovisi koliko ti je dijete staro?!

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj mamaines prvotno napisa
    i ja sam ovako
    npr. u malo vode bih skuhala mrkvicu, kad je kuhano dodala bih malo pahuljica.
    u biti, pahuljice sam koristila da zgusnem malo kašicu ako je potrebno

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Re: pahuljice- mlijeko ili voda?

Citiraj Sirius Black prvotno napisa

Možeš ih ti složiti s vodom ali ti to nitko ne bu htel jesti Lino kukuruz je bez šećera i bez okusa je i ako ga složiš s mlijekom. Mi ga radimo s adaptiranim.
    Moj je htio rižine pahuljice Jeo je par puta, a onda sam skužila da ne smije dugo stajati otvoreno pa je zavšilo u smeću. Više nisam ni kupovala. Palenta i riža su bolje.

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cure, oprostite na pitanju, ali zasto koristite kukuruzne i rizine pahuljice? Zasto jednostavno ne skuhate rizu ili palentu? O stetnosti ekstrudiranih namirnica puno se puta pisalo. Jedino "korisno" sto sadrze su naknadno dodani vitamini i minerali, koje bi dijete ionako ipak trebalo nauciti crpiti iz namirnica, a ne dobivati u obliku nadomjestka :/ .

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kajsa, kasicu mozes malo zgusnuti s palentom, grizom od psenice ili pira...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Alyssa prvotno napisa
    Cure, oprostite na pitanju, ali zasto koristite kukuruzne i rizine pahuljice? Zasto jednostavno ne skuhate rizu ili palentu? O stetnosti ekstrudiranih namirnica puno se puta pisalo. Jedino "korisno" sto sadrze su naknadno dodani vitamini i minerali, koje bi dijete ionako ipak trebalo nauciti crpiti iz namirnica, a ne dobivati u obliku nadomjestka :/ .
    Zato jer je brže gotovo. U početku dohrane bilo mi je lakše izdojiti malo mlijeka o pomiješati s pahuljicama nego pol sata kuhati rižu da bude mekana i onda bi eventualno pojela jednu žlicu ako je uopće htjela. Palentu nije htjela uopće.
    Zašto "korisno" piše pod navodnicima? To kaj se nekaj pisalo po forumu o nekakvoj štetnosti mi ne znači ništa. za što su konkretno pahuljice štetne? Kaj znači da nauči nešto crpiti iz namirnica, mislim da to nije nekaj kaj se može naučiti

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala vam puno!

Kuham ja i rižu i palentu, ali ponekad kad mi se žuri zgodne su mi ove pahuljice. Za vodu sam pitala jer sam čitala da kad se kuha meseko (s povrćem), nije dobro u istoj kombinaciji dodavati mlijeko. Eto, zato me je ovo interesiralo. Ako negdje griješim molim da me opomenete jer volim čuti svaki savjet ako je u pitanju moj bebač.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Isti razlog ako i kod SB, brže je gotovo

I nisam ja kašice s pahuljicama radila svaki dan, uglavnom sam kuhala palentu, rižu, proso, quinou ....

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam ih kupila iz nekog "straha" od dohrane. Kao, kako će on jesti rižu pa je bolje da mu dam kao kašicu...glatku i meku. Dohranu smo ipak krenuli s jabukom pa palentom i ja se sjetila da sam kupila pahuljice pa sam htjela vidjeti kako to izgleda. Radila sam ih s vodom. On je pojeo, a meni je bilo totalno bezukusno. Napravila sam mu ih svega dva, tri puta i onda su završile u smeću. Čini mi se da sadrže i gluten u zakonom dozvoljenim količinama, a ja sam ga izbjegavala do njegovog 9. mjeseca. Naravno da sam to otkrila tek kad sam mu dala da jede

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sirius Black, "korisno" pise pod navodnicima upravo zato sto bi prioritet trebali biti pravi vitamini i minerali a ne umjetni. Pa i odrasli se trude u organizam unijeti sto vise prirodnih vitamina iz namirnica a sto manje u obliku sarenih tabletica.

Nisam rekla da dijete treba nauciti cupati vitamine i minerale iz namirnica nego organizam kao sustav, tj. da tijelo nauci iskoristavati sto mu treba iz namirnica, a ne da ocekuje umjetnu vitaminsku "injekciju". To ti je nesto kao situacija s kolagenom u kozi (za to pretpostavljam da si cula, svojedobno je stvarno bilo puno govora o tome): ako na svakodnevnoj bazi koristis kremu s kolagenom, koza ce ti doduse izgledati bolje, ali ti je bolje da je onda ni ne prestanes koristiti, jer se koza vec navikla na umjetni kolagen pa se ni ne trudi dalje ga proizvoditi, jer kuzi da joj ne treba. Razultat: koza rapidno pocinje izgledati losije.

Sto se pak stetnosti ekstrudiranih namirnica tice, nije se o tome pisalo samo po forumima, ima linkova na netu, ako te zanima mogu pronaci. Uglavnom, prica se svodi na to da ekstruder gnjeci zitarice pod golemim tlakom pri cemu se razbijaju lanci bjelancevina pa one postaju stetne.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ovo nisam znala :shock:
    Alyssa dobro da si ovo napisala i da sam ja pročitala :D
    Stoji mi kući neotvorena kutija rižinih pahuljica, dobila sam od susjede koaj je dobila neki paket pa joj to ne treba jer su joj djeca premalena.
    Vidiš sad to neću ni koristiti.

Nije mi problem kuhati rižu sat i pol. Dapače :D

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

[quote="Alyssa] Nisam rekla da dijete treba nauciti cupati vitamine i minerale iz namirnica nego organizam kao sustav, tj. da tijelo nauci iskoristavati sto mu treba iz namirnica, a ne da ocekuje umjetnu vitaminsku "injekciju". [quote]

Kužim da si mislila na organizam. Ali to kaj pišeš bi se dogodilo da dijete jede isključivo namirnice s dodanim vitaminima i mineralima. Ako jede i drugu hranu, voće i povrće, a pogotovo ako je i dojeno, mislim da to nema nikakav utjecaj na iskorištavanje hranjivih tvari iz drugih namirnica.

Molim te pronađi ako možeš gdje piše da su ekstrudirane žitarice štetne i za što su točno štetne.

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa
    Pol sata bit ce dosta da se skroz raskuha, ali smijem se jer sam i ja u pocetku pretjerivala. Sva sreca da junior voli strukturiranu hranu pa je bilo dovoljno rizu malo izgnjeciti vilicom, sad vec dugo ne radim ni to, ali je sad i puno stariji, sa 6 i pol zuba .

Sirius Black, ma ne mislim da je neko veliko zlo ponekad pojesti nesto s dodanim vitaminima, ili bez vitamina, ili neku instant verziju hrane. Ali u globalu mi se to kao nacin prehrane ne svidja i znam da nije zdravo. Primjer s kolagenom je karikiran, naravno, ali ne vidim nijedan razlog zasto bi bilo bolje u tijelo unositi umjetne sastojke, a puno razloga protiv toga, pa se prema tome i ravnam. A riza u svom prirodnom obliku isto ima korisnih sastojaka, ne samo voce i povrce koje spominjes .

Sto se tice ekstrudiranja, nemam sad puno vremena, ali evo par stranica da vidis o cemu se tu radi:
    http://www.nourishedmother.com/nouri...seriously.html
    http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf053101v

Pups avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

To su dva linka koja je Davor vec stavio na nekoj drugoj temi. I to je sve sto se na ovom forumu moze pronaci na tu temu. Njegovi i tvoji postovi.

Ne kazem da ekstrudirane zitarice nisu stetne, jednostavno jer ne znam jesu li ili nisu.
    Ali cinjenica jest da na ovom prvom linku imas priču o istraživanju koje je staro i nikad objavljeno, a na drugom linku imas istrazivanje koje je objavljeno i koje govori o tome da se ekstrudiranjem mijenjaju lanci proteina u žitaricama. Je li to, za koga i za što štetno nije pojašnjeno niti je uopće bilo istraživano.
    I zadnje, ako imaš informaciju o tome što sve spada u ekstrudirane namirnice, molim te napiši. Recimo, u to spadaju razni smokiji (ja mislim), ali za izbjegavanje istih ima još gomiletina razloga, ovo bi bio tek jedan u nizu. No, pahuljice, razni rižini "stiropori"??? Jesu li i oni dobiveni na taj način?

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

meni jos nije sasvim jasno sta sve spada u skupinu ekstrudiranih namirnica.
    cornflakesi,... sta jos??

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pol sata bit ce dosta da se skroz raskuha, ali smijem se jer sam i ja u pocetku pretjerivala.
    Ma je li misliš i na smeđu rižu, ja joj tu kuham sat vremena, a nekad i sat i pol

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

prije nekog vremena je na radiju cijela emisija bila posvećena ekstrudiranim namirnicama.
    ne mogu staviti link, ne postoji.

prilično su štetne, u krajnjem slučaju - kancerogene.
    to, naravno, ne znači da će dijete koje tu i tamo pojede žlicu dvije pahuljica dobiti rak , ali meni su to jednostavno nepotrebne i lakše mi je u nešto ubaciti palentu (kuha se tri minute) ili gris od pira (isto toliko), nego da si mislim što su oni toj jadnoj riži morali raditi pa da se pretvori u pahuljice (ali ja to isto mislim i za rižino mlijeko)

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pol sata bit ce dosta da se skroz raskuha, ali smijem se jer sam i ja u pocetku pretjerivala.
    Ma je li misliš i na smeđu rižu, ja joj tu kuham sat vremena, a nekad i sat i pol
    pa usitnite rižu u blenderu ili mlinu za kavu.
    pa će se valjda lakše skuhati.

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    mozda nije losa ideja nabaviti expres lonac

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pups, evo ti jos nekih linkova ako ti ova 2 nisu dovoljna (btw, nikad nisam tajila da mi je upravo Davor otvorio oci u vezi s ekstrudiranim zitaricama):

http://www.westonaprice.org/modernfo...y-secrets.html
    http://immortalhair.forumandco.com/n...oxic-t1089.htm

Spominje se cak i knjiga Fighting the Food Giants na tu temu (nisam citala).

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Znam da su ekstrudirane sve one full sitne pahuljice, pa onda sve vece pahuljice pravilnog oblika (tipa smokiji, okrugle rizine kuglice i sl.), corn flakes,... Nije ekstrudirana npr. riza u cokoladi (vjerojatno ni ostale zasladjene varijante zitarica, one koje su popped a ne puffed), kao ni zobene ili prosene pahuljice (one malo vece, kod kojih je lako prepoznati zrno od kojeg su nastale). Za tzv. stiropor pretpostavljam da je OK, ali nisam sigurna. Ako netko ima info bilo bi dobro da je podijeli, vec vise puta naisla sam da netko na forumu postavlja to pitanje.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma meni to uopće nije problem.
    Lakše ih je ubaciti da se kuhaju, nego vaditi blender i sl.
    Ne jedemo rižu svaki dan.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kada se bebama može davati petrusimul (peršin).
    Od koliko mjesec i u kojim količinama.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mene zanima odgovor na pitanje postavljačice teme. Također bih dohranu započela sa rižinim pahuljicama,ali izdajanje mi ne ide . nema šansi da izdojim 200 ml. koliko piše na kutiji da je potrebno. Mislim da ne mogu ni mililitar izdojiti jer moj švrćo svakih sat vremena pocica obje cice.Ne želim zasada uvoditi adaptirano jer smo izdržali bez njega. Beba ima točno 5 mjeseci.Dakle zanimaju me iskustva onih koji su pripravljali rižine s vodom?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Znam da su ekstrudirane sve one full sitne pahuljice, pa onda sve vece pahuljice pravilnog oblika (tipa smokiji, okrugle rizine kuglice i sl.), corn flakes,... Nije ekstrudirana npr. riza u cokoladi (vjerojatno ni ostale zasladjene varijante zitarica, one koje su popped a ne puffed), kao ni zobene ili prosene pahuljice (one malo vece, kod kojih je lako prepoznati zrno od kojeg su nastale). Za tzv. stiropor pretpostavljam da je OK, ali nisam sigurna. Ako netko ima info bilo bi dobro da je podijeli, vec vise puta naisla sam da netko na forumu postavlja to pitanje.
    Mi koristimo za doručak (između ostalog) zobene pahuljice iz DM-a (mislim da su alnatura)... nisu valjda i one "nezdrave"? mislim da se radi o sitnijim, jer su veoma brzo gotove (1-2 minute)..

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Luji moji nije dobro ni u čemu pretjerivati
    pa što će nam tek djeca jesti kad budu bez nadzora u vrtiću,ispred zgrade u parkiću s drugom djecom, u školi...

naravno da nastojim da se cijela obitelj zdravo hrani ali bebolini osim što skuham rižu i palentu također dam i rižine pahuljice. Ipak treba biti umjeren

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

prva riječ je : ljudi moji ...

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Naravno da treba biti umjeren u svemu, ali ne razumijem cemu to 'sto ce djeca jesti kada...'- kad to dodje, jesti ce sto ce jesti. Ali sada, dok im mozemo kontrolirati sto stavljaju u svoje male organizme- zasto ne najbolje sto znamo?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja smatram da mom djetetu neće ništa biti od 1-2 žličice rižinih pahuljica, (bitno da stekne zdrave navike), više štete organizmu mu naprave "gluposti" koje jedu u vrtiću i u školi nego to malo pahuljica s vremena na vrijeme u ovih 6 mj života.

Mislim da se stvarno pretjeruje sa štetnošću tih pahuljica i ne vjerujem u to,ali to je samo moje mišljenje, svatko zna najbolje za svoje dijete.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa
    Naravno da treba biti umjeren u svemu, ali ne razumijem cemu to 'sto ce djeca jesti kada...'- kad to dodje, jesti ce sto ce jesti. Ali sada, dok im mozemo kontrolirati sto stavljaju u svoje male organizme- zasto ne najbolje sto znamo?
    I nekako mi se ne sviđa riječ "kontrolirati", nekad treba pustit i dijete da samo izabere a ponudit najbolje što se može.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Pa da, nudim joj voce, povrce, cjelovite zitarice, ona odabere koliko ce i hoce li uopce. Ne nudim joj npr. kekse (i time ne usporedjujem kekse s pahuljicama, samo kazem).

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Uf, evo me sada u problemu.

Nažalost kada je malac imao 10 mjeseci, morali smo prekinuti dojenje

AD ne želi piti, nikako, ni toplo, ni hladno, ni na čašu, ni na bočicu, ni žličicu.

No, želi ga pojesti kao mliječnu kašicu u koju stavim 3 vrste pahuljica-3 korn Babylove.
    To jede svako jutro.
    Evo i sada sam u brzi kada čitam sve ovo.

Ima li netko slično iskustvo,kako da mu dam AD a da izbacim pahuljice?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mozda da ga umijesas u skuhane zitarice. Znam da u Bio&Bio ima onih nekih poppies od riže i prosa, to se fino rastopi u mlijeku i odmah gotovo...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mimah, sve 5

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja pametna kupila Bio&bio sve vrste pahuljica 6mj + po 2kutije, A mišić ne želi. Probala mu umutiti u kašicu, u moje mlijeko, ali sve bljucne i imam osječaj da ga malo i trbuščić pati poslije. Zasad ih ja jedem kad sam već otvorila, pa nek se navikava na okus kroz mmlijeko

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa
    Mimah, sve 5
    Jašta!

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj vildica prvotno napisa
    Mi koristimo za doručak (između ostalog) zobene pahuljice iz DM-a (mislim da su alnatura)... nisu valjda i one "nezdrave"? mislim da se radi o sitnijim, jer su veoma brzo gotove (1-2 minute)..
    Sorry, tek sad vidim pitanje. Zobene (i prosene ) Alnaturine pahuljice su nama dan-danas (s 15 mj.) super dorucak. One nisu ekstrudirane, pod "stine" sam mislila na pahuljice koje su totalno sitne, kao razna Lina ili cak jos sitnije, kao prah, i kojima je u biti dovoljno zaliti ih mlakom vodom da se raskase. Ove Alnaturine i slicne pahuljice koje imaju strukturu i koje se kuhanjem ne mogu pretvoriti u totalnu kasu su OK, dobivaju se jednostavnim mrvljenjem originalne zitarice.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

super hvala puno, jer i nama su zobene alnaturine glavni dorucak...bas bi mi bilo zao da ih ukinemo, pogotovo jer su jako brzo gotove

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ZOJA prvotno napisa
    Mene zanima odgovor na pitanje postavljačice teme. Također bih dohranu započela sa rižinim pahuljicama,ali izdajanje mi ne ide . nema šansi da izdojim 200 ml. koliko piše na kutiji da je potrebno. Mislim da ne mogu ni mililitar izdojiti jer moj švrćo svakih sat vremena pocica obje cice.Ne želim zasada uvoditi adaptirano jer smo izdržali bez njega. Beba ima točno 5 mjeseci.Dakle zanimaju me iskustva onih koji su pripravljali rižine s vodom?
    ne znam da li ti nije kasno, ali evo, ja sam svojoj curici znala koji put pripremiti rižine pahuljice s vodom. no, ona je bila starija par mjeseci od tvoje kad sam joj to davala. to je probala sa nekih 7 ili 8 mjeseci.
    možda da ipak još malo pričekaš a do tada da dojite kao i do sad...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Da ne otvaram novu temu, a ovdje se spominje mlijeko. možete li mi vi iskusni reći kolika je količina mlijeka dovoljna jednogodišnjaku dnevno.

Do sada smo pili (ili papali) oko pola litre do 6 dcl mlijeka dnevno, ali da li bi sada kad će uskoro napuniti godinu dana trebalo povećati tu količinu i ako da, koliko?

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja sam prvom djetetu davala rižine pahuljice. s tim sam i počela dohranu i miješala sam s adaptiranim.
    sad namjeravam kuhati rižu i pasirati ju...eto malo sam promijenila mišljenje

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj ZOJA prvotno napisa

nije ti potrebno toliko....izdojiš koliko ide...10-20 ml i lagano umješaša pahuljice do gustoće oju želiš...eto

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

vidjela sam da spominjete alnaturine pahuljice pa me zanima jel postoje neke koje smije 8mj beba i koje se mogu raditi s mojim mlijekom?

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

evo, kupila sam prosene, al mi bas nije jasno kak se rade, kaj se samo izdojim u tanjur i pomijesam s pahuljicama? jel se mlijeko ipak treba prokuhati(al onda moram kupiti i AD jer se moje ne prokuhava)? ili da ih radim s prokuhanom vodom?
    i jel uopce smije 8mj beba te pahuljice jesti? ipak su one za odrasle, a ne djecje.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni je bilo puno lakše večer prije ili ujutro staviti rižu u vodu, zakuhati, ugasiti i ostaviti preko noći ili nekoliko sati da se razmekša. Zatim kad krenem pripremati hranu, provjerim koliko je omekšalo i onda skuham, treba mi obično par minuta.

Također, ako uzmete obične zobene pahuljice i sve ostale pahuljice koje se rade na način da se cijelo zrno zgnječi (ima takvih i rižinih, raženih, prosenih, ječmenih...) umjesto cornflakesa i instant kašica, pripremit ćete jednako brzo obrok (dovoljno je zaliti vrućom vodom ili mlijekom) a bit ćete sigurni da nema nikakvih dodataka, osim onih koje ćete same dodati.

To mi se nimalo ne čini kao pretjeravanje niti kompliciranje, već je to za mene logičan izbor.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Što se tiče pitanja voda ili mlijeko: koliko se sjećam do 11 mj sam radila sve pahuljice i kašice s vodom uz dodatak sitno ribane jabuke. Nekad sam dodavala kruške ili banane za promjenu. Uz to je obično išlo i neko povrće.

Negdje oko 1 godine polako sam uvodila jogurt, a kravlje mlijeko kasnije (nisam više sigurna kad, probala je sigurno uskoro, ali sam još dosta vremena davala prednost jogurtu).

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •