Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: prosene pahuljice = zelene stolice

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno prosene pahuljice = zelene stolice

ima li tu kakve povezanosti? nudim joj zadnja 3 dana prosene pahuljice alnatura, kratko prokuhane u vodi i pomijesane s mojim mlijekom. kolicinski pojede malo cca 1 cajnu zlicicu po obroku, al i inace imamo problema s dohranom. i poslije obroka obavezno se pokaka tamno zeleno. prije, dok sam joj nudila jabuku (sto je jedina namirnica koju hoce konzumirati uz MM), stolica je bila normalne boje (zlatno zuta, ponekad svijetlo smedja).
    ima li vas jos s takvim stolicama nakon prosa?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Nisam imala takvo iskustvo, jedino što sam od tih istih pahuljica odustala jer koliko god ih namakala i kuhala uvijek su kao piljevina i umjetnog okusa, a nisam ni sigurna jesu li ektrudirane (navodno štetan postupak usitnjavanja žitarica).
    Zato sam prešla na proso u zrnu isto Alnaturino i njega operem u situ pod toplom vodom (da se skine gorčina) i kuham desetak minuta ili manje ako je stajalo malo namočeno. To je sasvim druga priča: lijepo se raskuha, bude mekano i nježnog slatkastog okusa.
    Nisam miješala sa mlijekom nego sa voćem, jer mlijeko poništava željezo kojeg u prosu ima u lijepoj količini.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

tipfeler ektrudirane = ekstrudirane

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj marijanada prvotno napisa
    Nisam imala takvo iskustvo, jedino što sam od tih istih pahuljica odustala jer koliko god ih namakala i kuhala uvijek su kao piljevina i umjetnog okusa, a nisam ni sigurna jesu li ektrudirane (navodno štetan postupak usitnjavanja žitarica).
    Mislim da su ekstrudirane one koje su hrskave, kao cornflakes. One koje liče na piljevinu nisu
    A veza između prosa i zelene stolice - pojma nemam, meni se nije javljalo :/ a isto smo počeli s prosom.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

danas nije jela proso, i sve ok. mislim da cu odustati od njega na neko vrijeme. a s mlijekom moram svu hranu mijesati, inace nece jesti.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hm :/
    A što fali tamnozelenoj stolici? Ako je dijete počelo s dohranom treba očekivati stolice u raznim bojama (ne baš duginim) ali, bit će i smeđih ko čokolada, i žutih ko suncokret i senfastih i zelenih i ljubičastih..... I da, bit će sve smrdljivije

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj marijanada prvotno napisa
    Zato sam prešla na proso u zrnu isto Alnaturino
    Ja sam htjela proso u zrnu, ali odustala jer na deklaraciji piše da može sadržavati u tragovima nekih drugih namirnica poput sezama, lješnjeka (mislim) i sl.

E sad, na pahuljicama to ne piše, da li to znači da NE sadrži u tragovim drugih namirnica, tko će ga znati ....

Moja Anja je kakala zeleno i kada je samo sisala, imala je svoje periode zelenog kakanja koji su me dovodili do ludila, i nikada nisam uspjela otkriti zbog čega.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ma znam da ce biti razlicitih boja, ovisno o tome sto pojede, ali proso nije zeleno. i sto god pojede osim prosa, malo jabuke, malo mrkve, nikad joj se nije promijenila boja kakice (jer fakat malo pojede). tak da me ovo s prosom malo iznenadilo.
    do daljnjeg je skidam s prosa, ima druge hrane koju mogu bacati (s obzirom na kolicinu koju pojede).

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A možda je long shot, ali proso je bogato željezom, a željezo može izazvati zelene stolice.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

L&L dođi po bundeve ...imam na balkonu jeednuuuu veeeeliku

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

stellita - bas sam joj jucer kupila na placu malo bundeve, i mislim si, nema sanse da pojede, ja to ne jedem tak da nije mogla nauciti okus, nece mi ni bananu (koja je isto slatka)...i skuham ja to, vec s tugom u ocima (baceno jos 5kn u vjetar) krenem prema njoj, kad ono iznenadjenje, sve je pojela (a cak nisam pomijesala s MM) :D i to je uredno otvarala usta i sve, inace je moram lovit kad mi se nasmije da joj nesto utrpam.
    tak da, ak si ozbiljna, ja sam za (i odmah ti mogu donijeti prosene pahuljice ak ih vi jedete)

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Uzmi radije čisto proso, probala sam te pahuljice, rižine isto i sve to mi je bljak. Bolje skuhati čistu žitaricu i bude puno ukusnija i meni, a i mrvici
    Inače, nemam pojma, nama su jedno vrijeme bile zelenkaste stolice, sad su nam otkad smo počeli normalnije s dohranom zadnjih 10-ak dana u svim bojama, od zlatno žute pa prema nijansama smeđe, ali isto tako i prema nijansama zelenih. A bude i s tamnim točkicama, to kad jede šljivu ako nema stolicu 2 dana

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

ja svome zvrkicu isto dajem prosene al nije nikad imao takvu stolicu od njih.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •