Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 51 to 56 of 56

Thread: pahuljice- mlijeko ili voda?

Osoblje foruma Mimah's Avatar

Quote Originally Posted by L&L0809
    evo, kupila sam prosene, al mi bas nije jasno kak se rade, kaj se samo izdojim u tanjur i pomijesam s pahuljicama? jel se mlijeko ipak treba prokuhati(al onda moram kupiti i AD jer se moje ne prokuhava)? ili da ih radim s prokuhanom vodom?
    i jel uopce smije 8mj beba te pahuljice jesti? ipak su one za odrasle, a ne djecje.
    Valjda pahuljice idu kad i prave zitarice... Znaci, prosene, od kad i proso, to je mislim negdje na pocetku... Meni su one dosta tvrde, ne omeksaju samo od vruce vode, moram ih sekundicu prokuhati. A dodam im i jecmene pahuljice i jabuke, bude bas fino!

pomikaki's Avatar

Quote Originally Posted by Mimah
    Quote Originally Posted by L&L0809
    evo, kupila sam prosene, al mi bas nije jasno kak se rade, kaj se samo izdojim u tanjur i pomijesam s pahuljicama? jel se mlijeko ipak treba prokuhati(al onda moram kupiti i AD jer se moje ne prokuhava)? ili da ih radim s prokuhanom vodom?
    i jel uopce smije 8mj beba te pahuljice jesti? ipak su one za odrasle, a ne djecje.
    Valjda pahuljice idu kad i prave zitarice... Znaci, prosene, od kad i proso, to je mislim negdje na pocetku... Meni su one dosta tvrde, ne omeksaju samo od vruce vode, moram ih sekundicu prokuhati. A dodam im i jecmene pahuljice i jabuke, bude bas fino!
    Da, i ja sam prosene prve kupila. Sebi sve takve pahuljice zalijem vrućim mlijekom, ali za dijete do 1g bih malo prokuhala.
    Svoje mlijeko, koliko se sjećam, ne bi trebala prokuhavati :/ nisam sigurna. Kad sam kuhala te kašice nisam to znala i dodavala sam svoje mlijeko prije kuhanja, i bile su odvratne tako da sam brzo prešla na samu vodu. Kasnije sam, čini mi se, negdje na rodi vidjela da se mm ne kuha - tko zna bolje neka ispravi...

L&L0809's Avatar

Quote Originally Posted by pomikaki
    Kad sam kuhala te kašice nisam to znala i dodavala sam svoje mlijeko prije kuhanja, i bile su odvratne tako da sam brzo prešla na samu vodu.
    joj, moja mala je skroz naopaka prvo sam joj dala te pahuljice sa svojim mljiekom i pojela je bez beda (ja probala i bilo mi odvratno), i drugi dan joj napravim sve fino, prokuham u vodi, meni je bilo ok, a ona proba, iskopa facu ko da sam joj govno dala, i nema sanse vise da usta otvori. sve mi se cini da je moje mlijeko tu kljucno (jer i inace imamo problema s dohranom), pa cu joj i dalje raditi tak da bude odvratno (meni). samo me zanima jel se smiju te pahuljice jesti tak sirove?

pomikaki's Avatar

provjeri molim te je li točno da se mm ne kuha. Ja se to sjećam maglovito da se tako pisalo na jednom topicu.

Ako je točno, možeš pahuljice preliti vrućom vodom, ostaviti da odstoji a možda i malo kuhati na laganoj vatri, a mlijeko dodati naknadno.

(ali ja sam zapravo odlučila da idući put neću raditi sve te grozne kašice nego idem na blw )

pomikaki's Avatar

U tekstu na portalu piše ovako:
    Mlijeko nikada ne zagrijavajte do vrenja. Prokuhavanjem se gube ili smanjuju zaštitne tvari i neki enzimi, čime se smanjuje i njegova vrijednost.
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=277&Show=2135

L&L0809's Avatar

imas pravo, mogu ih napraviti s vodom i onda samo zaliti MM (i meni je u glavi da se ne kuha).
    a lako ti je sada reci da iduci put ides na blw (ja sam tako s prvim odradila dohranu), al ak ce ti bacati hranu na drugi kraj sobe (ko sto moja jos uvijek radi), ne bu to bas tak islo

Page 2 of 2 FirstFirst 12