Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 67 od 67

Tema: Tko će dobiti besplatne knjige?

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Škole nisu skupljale udžbenike prema naputku koji su dobile od mjerodavnih (Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva obrazovanja).

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

A pošto su učitelji mislili da roditelji neće plaćati knjige naručili su udžbenike koji su u gornjem razredu cijena, a ima i stvarno nebuloznih stvari. NPr. dva udžbenika iz Glazbenog, pa 2 atlasa...
    Moj je savjet da ne kupujete sve te silne udžbenike. Pričekajte početak šk. god. i tad će učitelji djeci reći što im uistinu treba od svih tih silnih naslova.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I nije samo stvar u tome da su učitelji mislili da roditelji to neće plaćati nego i da će te udžbenike koristiti više generacija.

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi smo vratili sve udžbenike koje su tražili da se vrate, mene zanima ko će dobiti te udžbenike?

Inače super mi je ideja o "garažnoj" razmjeni udžbenika. To bi zaista vrijedilo pokušati i to ispred škole! Staviti oglas na školu da će biti razmjena određenog dana i nek se svi roditelji pojave... Mislim da ću pokušati nešto po tom pitanju...

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas se organizira razmjena udžbenika u školama, ali svejedno ima dosta potpuno novih izdanja na popisima koja će se trebati kupiti.

Ja ne mislim kupovati udžbenike prije početka šk. godine, a onda ću naručiti direktno od izdavača putem interneta.

Po mom mišljenju, trebalo bi ukinuti barem radne bilježnice jer su cijene pretjerane, a ne koriste se puno i moguće je zadatke raditi u bilježnicama ili na slobodnim papirima (print, fotokopija...)

Npr. radna bilježnica iz PID za prvi razred Eureka1 (to je najnovije izdanje) košta čak 75,56 kn, dok udžbenik Eureka1 košta 60, 23.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja sam danas čula jednu lijepu vijest koja me rasveselila jako s ozirom na sve ove sramotne političke poteze u zadnje vrijeme .

Dugopolje malo mjesto pored Splita financira svoj djeci besplatne udžbenike i pokriva pola mjesečne marende a socijalnim slučajevima pokriva cijelu . Općina je jeko uspješna bez ijednog nezaposlenog , ima jako puno djece i dosta ulažu u školu , razne aktivnosti , djecu , vrtić
    . Nije ovo nikakva promidžba tog mjesta ali stvarno im skidam kapu jer su pošteni i imaju sluha za ljude .

Nadam se da ima koja sretnica među vama koju će to ugodno iznenaditi .

Moji su još mali pa nemamo te probleme al kako je krenulo , tko zna što će biti kad njima bude vrijeme za školu .

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Gemini prvotno napisa
    Mi smo vratili sve udžbenike koje su tražili da se vrate, mene zanima ko će dobiti te udžbenike?
    Mi nismo vratili ništa ove godine (još sve čeka, ako se predomisle, nisam likvidirala knjige...) a lani je moj drugašić imao korištene udžbenike iz prirode i glazbenog. Ništ im nije falilo - dobio u školi. MOglo bi još 2-3 generacije učiti iz tih knjiga, a nadam se da i budu. I od mlađeg sina imam knjige za prvi razred, ali proslijediti se može također samo priroda, glazbeni i likovni, ostalo je ispisano.

Čekam prvi tjedan nastave i redovito provjeravam web da vidim jesu li oglasili što treba od knjiga, ali naša škola još uvijek je na praznicima. :/

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

svrco75 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

http://www.slobodnadalmacija.hr/Spli...9/Default.aspx

evo za Split....

Mi nažalost zbog desetak kuna namamo pravo na DD stoga moramo u knjižaru....

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MartinaK

Meni niš nije jasno i sva se izgubim u tim tekstovima.
    Mi primamo dječji doplatak.
    Dvoje djece ide u školu na jesen.
    Kaj moram napraviti da ostvarim pravo (ako uopće i imamo) na besplatne udžbenike?
    evo, nastavite ovdje na temu tko ima pravo na besplatne udzbenike.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam informaciju da nitko neće dobiti besplatne knjige, već svi trebaju nabaviti knjige (na bilo koji način) a tek će se u 11 mjesecu rješavati refundacije novaca.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

koliko sam shvatila, ovo sa jednokratnom pomoći za nabavku udžbenika korisnicima dd-a je na volju (i mogućnosti) gradovima/općinama.
    koga u tom slučaju treba pitati za pouzdanu informaciju?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Ja imam informaciju da nitko neće dobiti besplatne knjige, već svi trebaju nabaviti knjige (na bilo koji način) a tek će se u 11 mjesecu rješavati refundacije novaca.
    i ja mislim da je tako.
    jedino mi nije jasno ovo s braniteljima, jedni kažu samo HRVI, nestali, ubijeni, a drugi kažu djeca svih branitelja. :/
    u rijeci, u uredu za obranu isto ne znaju. ne znam ni ja koga da pitam. po ovome što je linkala flower, tu piše djeca branitelja :/

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://metro-portal.hr/vijesti/hrvat...noga#news_view

Zahtjevi za besplatne udžbenike primaju se do 1. studenoga

MINISTARSTVO OBITELJI:

Zahtjevi za besplatne udžbenike primaju se do 1. studenoga

Besplatno samo pod uvjetom da redoviti mjesečni prihodi po članu obitelji u prethodnoj godini ne prelaze 1995,60 kuna
    ubacuje se Mukica: ovo npr. meni nema veze s mozgom. ja sam dobila otkaz u svibnju og i sad imam nula kuna prihoda, a oni racunaju prosjek od PROSLE godine po kojem npr. ja. nemam pravo iako mi udzbenici trebaju SAD... mislimono... da mi je znate ljude koji rade te pravilnike - imaju li oni uopce veze s realnoscu (&"()!$&"(!)&$!
    Fotografija vijesti
    Sandro Lendler/CROPIX

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti danas je priopćilo kako se zahtjevi za priznavanje prava na besplatne udžbenike u školskoj godini 2009./2010. s potrebnom dokumentacijom, kako je propisano Pravilnikom o dodjeli besplatnih udžbenika, mogu podnositi zaključno do 1. studenog 2009.

Ministarstvo napominje kako će se udžbenici i druga nastavna sredstva za učenike osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2009./2010. financirat sukladno kriterijima propisanim Zakonom o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Ističe se da je Pravilnikom o dodjeli besplatnih udžbenika utvrđen postupak za ostvarivanje prava za besplatne udžbenike za djecu smrtno stradalog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, HRVI iz Domovinskog rata, djeca HRVI iz Domovinskog rata i hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, pod uvjetom da im redoviti prihodi mjesečno po članu obitelji u prethodnoj godini ne prelaze 1995,60 kuna.

"Korisnici koji pohađaju osnovnu školu pravo na besplatne udžbenike ostvaruju u vidu novčane naknade u iznosu prosječne cijene koštanja kompleta obveznih udžbenika za svaki razred pojedinačno, a korisnici koji pohađaju srednju školu u vidu novčane naknade u iznosu prosječne cijene koštanja kompleta obaveznih udžbenika jedinstvene za sve razrede i sve srednje škole", navodi se priopćenju.

Ministarstvo u priopćenju podsjeća da je Vlada na sjednici održanoj 24. srpnja donijela Odluku o financiranju nabave udžbenika i drugih nastavnih sredstava za učenike osnovnih i srednjih škola i međumjesnog prijevoza za učenike srednjih škola u školskoj godini 2009./2010. za djecu smrtno stradalog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, HRVI iz Domovinskog rata, te djecu HRVI iz Domovinskog rata i hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

Izvor: Hina
    prijavi: Croportal facebook
    Tagovi: besplatni udžbenici, Ministarstvo obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti, djeca branitelja
    Datum objave: 17. kolovoz 2009.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aha
    dakle, ta prava imaju samo:

1. djeca smrtno stradaloga, zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata
    2. HRVI iz Domovinskog rata
    3. djeca HRVI iz Domovinskog rata
    4. hrvatski branitelji iz Domovinskog rata (u daljnjem tekstu korisnici).
    korisnike DD se opce ne spominje ili ja nisam nasla dobar pravilnik

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Istina, mislim da to nije dobar pravilnik. Ili nije CIJELI pravilnik. Ovo je samo za djecu stradalnika domovinskog rata. Za njih je granični prihod po članu obitelji cca 1995 kn. Za ostale (nezaposlene i druge) je taj iznos 500 kn po clanu obitelji.

Nije ovo posve pouzdana informacija, iz glave pisem, jucer cula na nekim kasnim vijestima na tv, mislim da nije bio hrt.

Ne mogu naci gdje je to napisano, ako uopce ima.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja sam bila zvala neki dan i rekli su mi da definitivno imaju pravo samo socijalni slucajevi, tj. oni koji su u evidenciji Zavoda za socijalnu skrb, tj. onu kojima Grad placa rezije, koji se hrane u puckoj kuhinji,... i ovi gore slucajevi. To je za zagreb.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •