Stranica 3 od 10 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 455

Tema: Uredjenje djecje sobe

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pratim jer i nas uskoro očekuje uređenje sobe za prvašića
    i zapravo me najviše zanimaju kombinacije za transformaciju sobe kako dijete raste i kako će se u istu prikopčat gospojica sestra za koju godinu...
    prijatelji su nam savjetovali Flexa program koji se navodno može nadopunjavat i mijenjat sa potrebama...nisam još ništa detaljinije gledala - za sad samo skupljam ideje i savjete
    eh, da - i jako mi se sviđaju oslikani zidovi u dječjim sobama (mislim da ima tema o tome) ili velike naljepnice za zid koje se lako skidaju a izgleda ko da je crtano (tako nešto sam vidjela u meblu)

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    eh, da - i jako mi se sviđaju oslikani zidovi u dječjim sobama (mislim da ima tema o tome) ili velike naljepnice za zid koje se lako skidaju a izgleda ko da je crtano (tako nešto sam vidjela u meblu)
    Samo bih upozorila da su u Meblu naljepnice prije godinu i pol bile daleko, daleko najskuplje, pamtim da nisam mogla doći k sebi kad sam vidjela cijenu.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

to sam i pretpostavljala
    za sad samo gledam i njuškam di šta ima i skupljam ideje
    (a možda ipak stigne i Ikea dok mi budemo sređivali dječje gnjezdašce, mislim da se tad ne bi puno nagledavala uokolo)

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Cure dajte još fotkiii!!!

dragoness avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

ne znam da li je već neko spomenuo, ako je oprostićete mi (malo sam na preskokce čitala)....
    vidjela sam super stvar - tapete po kojima se može pisati/bisati kredom - na opip dođu kao školska ploča. ja to mislim ugraditi na dio zida, pa nek se vesele sa šarenim kredama koliko im se hoće.

mislim da ih ima u baumaxu. jeftino, spašava zid, lako se uklanja kad dosadi.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Cure dajte još fotkiii!!!
    ne znam dal ovo ide ovdje.. ali evo kako sam ja jedan zid svog budućeg malca napravila..

https://picasaweb.google.com/1141193...eat=directlink

Majstor je sve crtao sam, jeftina cijena, slika skinuta s neta, naljepnice bi me došle duplo skuplje..

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ajme odlično!!! I kolika je cijena bila ako nije tajna? Baš je slatkoooo...

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

naravno da nije tajna.. 500 kuna sa malerajem u cijeloj sobi (3x4m) i ta slika na zidu oko 1.5 m širine i visine..

ali iskrena da ti budem, možeš to i sama napraviti...

posudiš grafoskop od nekoga (nekih školskih profesora, učitelja), na foliju nacrtaš što želiš, i to projiciraš na zidu, te prvo sa olovkom opcrtaš, i onda sa bojama za zid... tako je on radio.. ja da sam to znala, pa sama bi to napravila...

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

S kojim bojama je radio?

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi smo svoju sliku bojali temperama - Lovre i ja.
    I nismo koristili grafoskop već projektor - sliku smo imali u *.jpg formatu.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

http://public.fotki.com/Lovre/ana/dsc03726.html

Ne vidi se cijela slika a i fotka nije baš najbolja...

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    S kojim bojama je radio?
    ima u dućanima za boje (ono boje i lakovi) posebne boje za zid.. male kantice su oko 10 kuna bile (ima 3 deca unutra), a velike od litru (oko 30 kuna)
    ne sjećam se ni marke niti ičega..

Tempere su isto dobra stvar... samo da nisu masne bojice, jer se takve slike pri novom farbanju sobe, moraju prvo pobrusiti, i onda gletanje, pa tek farbanje

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa Vidi poruku
    http://public.fotki.com/Lovre/ana/dsc03726.html

Ne vidi se cijela slika a i fotka nije baš najbolja...
    baš je super.. to je iznad krevetića jel tako?

Suzzy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I mi smo u ovim vodama, uređujemo sobicu za našu dvogodišnjakinju. Baš smo u nabavci kreveta, i muku mučim naći bijeli krevet, vjerovali ili ne. Želim malo čvršći krevet koji bi izdržao više godina, nešto u stilu ovog. Našla sam samo jedan sličan ali užasno je skup... imate možda kakvog stolara koji bi znao napraviti ovakvo što?

Malo sam preletila po postovima otpočetka, vidim da se spominju najljepnice za zid, mi smo ovakvu kupili preko e-baya

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

krevet je divan...

jesi gledala za Ikeu??
    http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/S59842829
    http://www.ikea.com/de/de/catalog/ca...bedroom/16285/

mi smo prije kojih ohoho godina tamo pohodili po namještaj (carina i te stvari nemoj me pitati..) ali kvaliteta je da boli glava..

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moj stav oko uredjenja sobe tako malim klincima (trogodisnjacima) je tzv minimalizam. dakle mi smo kupil krevet i madrac. flexa krevet i hespo madrac. imamo ugradbeni ormar, koji im je dovoljan, a igracke drzimo u kutijama iz Ikee, a mogu se kupiti koje god vama pasu, i imamo jednu policu za knjige i mali stol s dvoje male stolice. to je to u sobi, pisaci stol cemo kupti kad krenu u skolu, sad bi mi bio samo smetnja. soba je okrecena u zarko zutu. njima treba prostora za igranje sad, a kasnije kako rastu neka raste i soba s njima. zato ne treba trositi puno novaca na te kutije (ok mozda se mogu naci i jeftinije od ovih ali im ja nisam mogla odoliti) i druge sitnice, krevet koji ce biti dugorocnije rjesneje je ok.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 16.03.2011. at 09:25

Kupusic avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

MAruška, baš ste super obojali zid! Vidi se da je home made, al je stvarno lijepo.

Mene zanima, jel ko uspoređivao cijene kupovnih soba i recimo da se iste takve idu raditi kod drvodjelca...?
    Gledali smo nešto za našu curicu, ali čim je malo kvalitetniji materijal, strahovito je skupo.

Na žalost Ikea nam je predaleko jer smo u Splitu.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i mi smo bili u uređenju dječje sobe za sinčića nedavno. isto sam mislila nešto crtati na zid, ali sam došla do druge ideje.... od kolaž papir sam izrezala ogromnu bubamaru,travu,oblake,sunce i to naljepila na jedan zid sa selotejpom (onako sam ga rolala da se ne vidi ispod kolaža)... i ispalo je baš dobro!!! kad nam dosadi lako to skinemo i napravimo nešto drugo...

s obzirom da se radi o djetetu od 3 god, namještaj sam u sobi svela na minimum,samo krevet , komodica s odjećom mu je u naššoj spavaćoj sobi jer mi nemamo ormar u spavaćoj... gledam na to da mu sobu maksimalno prilagodim dobi pa sam puuuno mjesta umjesto namještaja ostavila za igru.

kad krene u školu, kupit ću mu kompletnu sobu ....

jako sam se namučila dok sam mu našla krevet, ponuda naših dućana s namještajem je po meni prilično loša i skupa i to me baš rastužilo... na kraju sam naletjela na odličan i čvrst dječji krevet u emezzeti u zg i to za samo 300 kn s podnicom!!!

inače,sobica nam je nježne pastelno zelene boje ( samo 2 zida)...

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj andynoa prvotno napisa Vidi poruku
    baš je super.. to je iznad krevetića jel tako?
    Da, iznad Lovrinog kreveta - cijelom njegovom dužinom. Slika je duga cca. 180 cm, a visoka cca. 60 cm.

Cijeli "projekt" je zapravo nastao iz muke: ja jako trudna, Lovre jako fizički aktivan, vani ružna kiša i zima. Pa smo se tako nas dvoje zajedno zabavljali dva jutra.
    Posljednje uređivanje od Maruška : 16.03.2011. at 13:50

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Kupusic prvotno napisa Vidi poruku
    MAruška, baš ste super obojali zid! Vidi se da je home made, al je stvarno lijepo.
    Hvala, hvala.
    Ako se odlučiš za samostalno bojanje, izborom slike uvelike utječeš na to hoće li home made efekt bit jače ili manje izražen. I da - sudjelovanje djeteta je svakako bitan faktor. )

Suzzy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj andynoa prvotno napisa Vidi poruku
    krevet je divan...

jesi gledala za Ikeu??
    http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/S59842829
    baš sam taj pikirala, cijena je odlična, ali nikako ne stignem u graz pa sam se nadala nečem sličnom tu kod nas

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ne vjerujem da češ to naći kod nas.. jedino home-made, a sad kod drvodjelaca nikad ne znaš..
    ja sam svoj kindić (star 26 godina) dala obnoviti kod drvodjelca i na kraju ga 200 kuna platila..

a bilo posla oko njega (možeš mislit dok nešto stoji an tavanu oko 20 godina jer nisam htjela niti jedan drugi doli taj, a svi kindići su mi bili ili preskupi ili ono too much...

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

andynoa jako lijepa sobica
    još kad glavni protagonist stigne u nju

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

a da da se vratim na ono zbog čega sam došla
    da li netko ima ideju gdje nabaviti zavjese za dječju sobu
    onako neki točkasti uzorak npr. boja pijeska posuto crvenim točkama
    ili bijele s nekim točkicama
    točke mogu biti veće ili manje

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    andynoa jako lijepa sobica
    još kad glavni protagonist stigne u nju
    flopica, samo što nije... očekujemo ga
    na taj zid sam stavila kindić i lijepo se sve uklopilo, bijelo crni je namještaj tako da sam ja iznimno zadovoljna..

ovisno o našem mjestu prebivališta gdje ćemo biti (jer neću vječno živjeti s roditeljima) onda ću isto uređivati, ali ovaj puta sama, pa ću se sigurno vratiti na ovu temu...

jesi gledala u Kiki? mislim za zavjese?
    Posljednje uređivanje od andynoa : 16.03.2011. at 16:22

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

jesam al nisam vidjela nešto što bi se meni svidjelo

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ne znam gdje ti je lokacija, u mom kraju ti postoji dućan koji se zove VIT Commerce, i ima velik izbor zavjesa, ja sam tamo našla jednostavnu bijelu sa plavim kockicama koju sam htjela..
    možda imaju podružnicu negdje gdje si ti..

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

vjeruj, nema
    pogledat ću na netu, makar sve što sam do sad vidjela ne sviđa mi se.
    ispada da je najteže naći zavjese baš ful jednostavne
    bez kerefeka ( mašne, nabori, falde) pamučne, malo seoski rustikalni štih
    karirane, točkaste...

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

u tome si u potpunosti u pravu...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja takve zastore tu i tamo vidim u Pamigu.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ifigenija, gledala sam im stranicu, prihvatljivi su mi uzorci, al mi boje nisu te moje.
    makar moram otići pogledati uživo, baš je moguće da nađem što mi treba

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zna li itko gdje ima za uzeti bijeli krevet na kat (ili zeleni, ili neka dr.boja, a da nije trešnja, hrast i sl.) s ladicama ispod donjeg kreveta?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

imali su u meblu kad sam ja gledala, ali sam bila preskrta za tako nesto

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Indi pogledaj malo po netu, imaš krasnih hespovih, alplesovih i još kojekakvih drugih proizvođača dječjih soba u raznoraznim bojama.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pretražila sam cijeli net, sve što sam mogla izgooglati i nema ni u Mebla, bar ne našeg na jugu, a ni u ostalih navedenih.

Isto vrijedi i za Alples i Hespo.

Maloprije sam našla u Rijeci i postoji varijanta da ide u bijeloj boji:

http://www.eurodom.hr/product_info.p...oducts_id=3617

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    imali su u meblu kad sam ja gledala, ali sam bila preskrta za tako nesto

I kod mene isto.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

možda da naručiš kod nekog stolara, krevet od punog drveta u boji koju želiš.

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mi imamo bijeli namještaj, ali malo drugačiju sobu, u smislu da nije komponibilna, nije jako racionalno iskorišten svaki komad itd...
    Mogla bi ovih dana i koju sliku, ali evo malo opisa.
    Stil je onako "starinski" kao američke dječje sobe. Zidovi u par boja, dominira lila, pod- tamni smeđe-"crvenkasti" parket, sa visokim starinskim bijelim lajsnama. (super izgleda na tamnijem dijelu zida, jako efektno)
    Namještaj, uglavnom ikea.
    Krevet http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/50080315
    Taj krevet se može razvuću u francuski, može se koristiti kao kauč, a ladice ispod su jako prostrane i stane stvarno puno stvari.
    polica za slikovnice, igračke http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/00141769

u
    bacit ću još radni stol- vjerovatno ovaj povoljniji iz iste linije kao polica , iako bi optimalno bilo ovaj sekretar,
    da mogu jednim potezom sakriti sav nered :D
    ostatak uređenja ide na kutije s igračkama, krupnije igračke, i još neke stvarčice.. ali, uglavnom, još je nedovršeno, imam neke privremene zavjese pa to treba srediti, i slike po zidovima fale... možda noćni ormarić, lampa... nisu još ni sve utičnice stavljene
    al, eto, pomalo...

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo jedan bijeli na kat... http://www.kika.com/hr/katalog/m/dje...et-na-kat-hit/
    možda se ladice mogu naknadno nabaviti..
    Posljednje uređivanje od Solange13 : 21.03.2011. at 14:01

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

moram si zabiljeziti temu jer i mi smo u ovom procesu. Jos nismo sigurni za krevet meni ( i L se svidja) malo poviseni slican flexinom sa dvorcem i toboganom ali MM misli da je ona mala za takav experiment pa skupljam ideje

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Solange13 prvotno napisa Vidi poruku
    Namještaj, uglavnom ikea.
    Krevet http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/50080315
    Taj krevet se može razvuću u francuski, može se koristiti kao kauč, a ladice ispod su jako prostrane i stane stvarno puno stvari.
    [/URL]
    hej, mene isto zanima ovaj krevet z Ikee, kako se može razvući kao francuski?
    šta nema samo 200x90 madrac?

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ovako ti ide.. on se kupuje bez madraca. Madrac smo kupili posebno, i on je mjera 200x80. Mislim da možda postoji i neki specijalni za njega koji se preklopi u 200x80, ili raširi u 160x200 kad je razvučen. Mi imamo obični dormeo yogi, a nismo ga zasad koristili razvučenog. Našla sam jednu sliku na netu, kako se to razvlači na ovom linku, pa škicni...
    Inače, ovu sobu nam koristi kćer, a imamo i jednu bebu koja se možda pridruži u tu sobu kroz koju godinu, pa im je i to neko rješenje, bar za početak. Ili, kad kćeri počnu frendice na sleepover dolazit.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

tnx
    super praktično!
    meni je taj Hemnes upao u oko zbog "skladištenja" ispod: bar koji ručnik, plahte i sl. stane...
    lijepo izgleda, a nije ni loše "rješenje" za "tu i tamo" jer mi se ne bi dalo stalno ga izvlačit tako (ostavila bih ga otvorenog )
    vidim, vi ste kombinirali u istom stilu
    naš je stan vjer. iz sličnog "doba" kao vaš, imamo također bijele lajsne i (isto) namjervamo u tamniju boju zidove ofarbat (ili bar do neke visine), ali ostatak namještaja smo kombinirali "moderni" (neću reći ultra moderni, ali skoro tako: bijelo-sivi minimalizam, jedan sivi zid, sve neutralno) zato me brine kako bi u sobi od malog djelovao jedan takav "komad" namještaja (bi li odskakao?)

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

meni to super zvuči, i baš volim kombinirati stilove. treba pažljivo, ali rezultati mogu biti - wow.

Suzzy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Solange13, krevet je predivan , i mi bi takvog ali nam je preskup za naš skroman budžet.... gledam ga doslovce već godinama plus što ga imaju prijatelji i prezadovoljni su s njim. Svaki put slinim kad dođem k njima. Ipak ćemo uzeti ovu jeftiniju varijantu koju je već andynoa spomenula... jedino što imamo takav bračni krevet pa će biti isti

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

predivan mi je i taj i bračni!
    mi smo išli na tu neku 3u1 varijantu, zbog mlađeg djeteta i da što bolje iskoristimo sobu (a da je u granicama mog estetskog doživljaja, npr.. ne svidjaju mi se mostovi, iako su jaaako praktični...) - pa da može biti i za sjedenje, da ima to spremište... u cijeloj sobi ustvari nemamo ormar. Samo te 3 duboke ladice i jednu na dnu police za slikovnice.
    Dugo smo razmišljali kako riješiti ormar za dječju sobu, ima 10-11 m2, pa crtali nekakve ormare na mjeru - do stropa, a pliće (40tak cm), sa kliznim vratima... onako minimalističke, zato mi eklektika koju Maya spominje nije nimalo strana. Na kraju su nam sve ponude za to bile preskupe (materijal je koliko je, ali ruke su bile too much za krojenje i montažu), pa smo se sjetili jednog drugog rješenja za većinu dječje robice, koje smo realizirali u drugoj sobi, a dječja ostaje bez ormara..
    Nije najhaj nadohvat ruke, ali ima više prostora za igru, a to nam se činilo najvažnije.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

solange, nabaci koju slikicu baš me zanima

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo obećajem da hoću, iako ne znam kad, treba poredit malo, pa poslikat, a sto stvari mi na dnevnom redu... ali, obećajem, pa makar kakav detaljčić iz sobe!
    nego i vaše su fotke dobrodošle, o-b-o-ž-a-v-a-m gledat slike interijera, idejica, detaljčića....

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

trebam brzo upute za kupnju dekora za dječje sobe u centru Zagreba (ne po centrima naokolo, nego baš u gradu jer moram po jedan poklon za useljenje nakon posla)
    hvala!

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo ideja za dekoracije zidova, imaju na kolektivi 80% popusta! http://www.oslikavanjezidova.com/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •