Stranica 4 od 10 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 455

Tema: Uredjenje djecje sobe

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    xxxxxx
    poznam osobnu autoricu, i stvarno super radi... svaka preporuku potpisujem....

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Solange13 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovako ti ide.. on se kupuje bez madraca. Madrac smo kupili posebno, i on je mjera 200x80. Mislim da možda postoji i neki specijalni za njega koji se preklopi u 200x80, ili raširi u 160x200 kad je razvučen. Mi imamo obični dormeo yogi, a nismo ga zasad koristili razvučenog. Našla sam jednu sliku na netu, kako se to razvlači na ovom linku, pa škicni...
    Inače, ovu sobu nam koristi kćer, a imamo i jednu bebu koja se možda pridruži u tu sobu kroz koju godinu, pa im je i to neko rješenje, bar za početak. Ili, kad kćeri počnu frendice na sleepover dolazit.
    mi smo u planovima: imamo 2 dečka, ovaj krevet mi je već prije zapeo za oko al ne kužim to s madracem. dakle vidim da ide 1 madrac a ovo dolje da su ladice i da se može izvuć cijela stranica s podnicom al odakle ti onda madrac???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lukava puščica prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo u planovima: imamo 2 dečka, ovaj krevet mi je već prije zapeo za oko al ne kužim to s madracem. dakle vidim da ide 1 madrac a ovo dolje da su ladice i da se može izvuć cijela stranica s podnicom al odakle ti onda madrac???
    to ima i ikea, kosta 300 eura

mislim da se madrac preklopi http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50080315

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

@lukava puscica - imamo samo jedan madrac, koji i nije iz ikee (dormeo) dimenzija 80x200, jer zasad taj krevet koristimo iskljucivo sklopljen, za jedno dijete.
    a da ga razvlacimo, imali bi 2 (pa kad sklopimo stavimo jedan na drugi?), ili potrazili nekakav preklopni.

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo malo dječjih soba, modernih i funkcionalnih. hihi, sve ono što naša nije
    ali, nisu loše, meni se ona prva vesela (lila, narančasta, plave ručkice..) svidjela.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pitanje! Hitno mi je jer ovaj tjedan idemo u kupnju...
    Tepih ili tepison u djecju sobu? Na podu je novi laminat, nesto moram stavit jer ce malac sigurno vecinu vremena provodit na podu igrajuci se pa da ne bude hladno a i da se laminat ne unisti. Ja sam si zacrtala onaj klasican tepison s cestom nacrtanom, ko sto ima vecina klinaca, al sad me frendice odgovaraju. Jedna kaze da je materijal dosta grub, druga da se ta guma ispod tepisona ljusti nakon pola godine a i da se unistava laminat jer ne dise. I sad vise ne znam sta bi... Tepih neki? Kolko ce to bi zahtjevno za odrzavanje? Racunam da ce bit svakakvih proljevanja i slucajnih saranja po njemu... Nebi niti ne mogu nista skupo....

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi imamo novi komad tepiha koji smo mjesec dva imali na privremenom hodniku i spremili smo ga pa ćemo ga iskoristiti za sobu samo ga moramo rezati i obrubiti...A održavanje kao i svaki drugi tepih...ovaj je klasičan i nije bio skup.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Dajte zene i majke, jos koji savjet, ovaj vikend idemo u kupnju a ja nemam pojma sta bi....

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

koksy ne znam što misliš točno pod tepih a što pod tepison - ok znam da je tepih jedan komad takav kakav je, a tepison se reže. ali ima ih svakakvih, imaš i tepisona koji po metru kvadratnom dođu više od tepiha, odi malo po centrima da vidiš.

već kad si pitala točno za onaj s cestom nacrtanom - sve koje sam ja vidila su mi djelovali stravično nekvalitetno i tanko.
    ja bih uzela nešto bolje od toga al opet ne predobro (tipa vuneni tepih) jer će po njemu biti vodenih bojica, soka, jogurta pa bolje da ne žališ nad svakom flekom...

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja sam ovako to rješila: kao neki tepih, ali pamučno debelo tkanje, i nije jako veliko, pa se može prati u mašini. imam par, pa mi se vrte po kući. jedan je iz mebla, Motivi marka, nije bio nimalo skup. (iako je iz mebla, hihi..). drugi se ni ne sjećam više...
    uglavnom,naglasak je na : prirodni materijal, perivo u mašini.
    usput još treniram da se stave neki jastuci pod guzicu kad se sjedi itd...
    one kancerogene puzzle smo isto imali, ali to smo bacili u smeće u šiiiroookooom luku.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

mi smo kupili ovu sobicu za našeg krševana http://adax.hr/sobe-za-bebu/cijena/soba_za_bebu_lavici/.
    plan mi je njegove rukice i nogice umocit u neku prirodnu boju(ako znate koju i kakvu slobodno i gdje nabavit) i po zidu istapkat. i svjetlece zvjezdice i mjesec u sobi.

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Jeste li gdje vidjeli zgodne male stol i stolice, za klince da mogu crtati i sl.? Za Ikeu, Mammut, znam ali mi je to trenutno nemoguća misija otići po to. Pa tako, tu lokalno, znate li gdje da ima, a da nisu one grozne plastične, već od drveta?

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj little duck prvotno napisa Vidi poruku
    Jeste li gdje vidjeli zgodne male stol i stolice, za klince da mogu crtati i sl.? Za Ikeu, Mammut, znam ali mi je to trenutno nemoguća misija otići po to. Pa tako, tu lokalno, znate li gdje da ima, a da nisu one grozne plastične, već od drveta?
    Prima i Lesnina, ako si blizu Čakovca sad ti Lesnina slavi rođendan, i imaju popuste!!!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Eto, na kraju ipak kupili tepison s cestom ali onaj koji ispod ima flis a ne onu fuj gumenu mrezu. Jest da je taj s flisom 60 kn kvadrat a ovaj obicni je 40 ali kad smo gledali gotove tepihe cijene su bile oko 600-700 kn. I jos k tome ni jedan nije bio odgovarajucih dimenzija. Ovako je tepison po cijeloj sobi jer oni moraju tako rezati na 4 metra sirine a tocno je tako i soba. Sve skupa je 10 kvadrata, dakle 600 kn ali je tepih toplinski i zvucni izolator pa sam zadovoljna. A i na opip mi se cini skroz dobar, nije tvrd ni grub. Sven ga je izabrao i jako mu se svida, eto vec smo preselili sve igracke gore i on upravo slaže puzzle na novom tepihu u svojoj sobi

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

little duck, jeste li našli sto i stolice? Mi ih isto tražimo već nekoliko mjeseci, ali u BiH ih nigdje više nema

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

možda izrađuju i od drveta a ne samo od plastike..

mackica, postoji firma u BIH, zove se Granex, Gračanica, oni izrađuju stvari od drveta... nama su izradili namještaj za vinograd, klupe i stolove.. evo link i kontakt... javi se na pp ako ti treba preporuka:
    http://drvoprerada.e-bih.com/gracanica/granex-d-o-o/

za vk idem u vinograd mogu ti poslikati i poslati kako je napravljeno.. (napravili su i mali stolić i klupčiću za Noića,,,)

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

al nisu napravili obično, već od oblica (ako znaš što je to...) i to jako lijepo izgleda...

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj mackica prvotno napisa Vidi poruku
    little duck, jeste li našli sto i stolice? Mi ih isto tražimo već nekoliko mjeseci, ali u BiH ih nigdje više nema
    Ma nismo. U Mulleru je navodno bilo nesto, ali mi smo pitali, i nismo nista nasli. Ma ustvari je dosta tesko naci nesto kvalitetno, a opet da ne kosta malo bogatstvo...
    Kad (ako) nadjem, javim

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj andynoa prvotno napisa Vidi poruku
    ma da, samo od drveta radije...hvala za granex, kontaktiracu ih odmah poslije praznika a ako ti bude zgodno bila bih ti zahvalna za sličice

nevjerovatno mi je što je tako teško naći ovo

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

bila danas s maleckim na izletu gore i poslikala pa ću ti poslati na pp...

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj mackica prvotno napisa Vidi poruku
    ma da, samo od drveta radije...hvala za granex, kontaktiracu ih odmah poslije praznika a ako ti bude zgodno bila bih ti zahvalna za sličice

nevjerovatno mi je što je tako teško naći ovo
    evo ovo su fotke od te naše terase.... od malca sam zaboravila slikat klupčicu i stolić, a to te najviše zanimalo.. najvjerojatnije idem u subotu opet gore pa ću si zalijepit post it, pa ću nadogradit.. ali isti su ovakav štih ko što su tu ove velike klupe i stolovi, samo minijatura naravno...
    http://public.fotki.com/andynoa/terasa-vinograd/

Galija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Bok,

Jel zna netko gdje u ZG ima za kupiti šablone za farbanje zidova s dječjim uzorcima i koliko otprilike koštaju, nije bitna točna cijena?
    To su šablone za oslikavanje različitih likova ili oblika na zidove. Nisu naljepnice, nego baš za farbanje zidova.
    U 6mj se spremamo urediti dječju sobu, pa bih ima rado na zidove oslikala neke motive ili likove.
    Hvala

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mm trenutno radi krevet.

evo par ideja za one koji traže :

http://www.sweetdreambed.com/pricing.html

pa evo neka eko stranica baš mi se sviđa http://www.furniturehomedesign.com/tag/bunk-beds/

evo jedan s koloturom http://shopaholic.become.co.uk/2009/...aginative-fun/

haha evo i jedan za 3 komada http://shopaholic.become.co.uk/2009/...aginative-fun/

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Galija prvotno napisa Vidi poruku
    Bok,

Jel zna netko gdje u ZG ima za kupiti šablone za farbanje zidova s dječjim uzorcima i koliko otprilike koštaju, nije bitna točna cijena?
    To su šablone za oslikavanje različitih likova ili oblika na zidove. Nisu naljepnice, nego baš za farbanje zidova.
    U 6mj se spremamo urediti dječju sobu, pa bih ima rado na zidove oslikala neke motive ili likove.
    Hvala
    Imaš na interentu, isprintaš, skalperom obrežeš i . Inače ih imaš gotovo svuda gdje i boje.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Curke, mene muči kako urediti dječju sobu a da ne bude baš "prešarena" da glava boli, znam da djeca vole šareno i bit će šarena al ono da ne izaziva glavobolju

Imam curicu od 2 god., sad sam u 8. mj T. s bracom, i trebamo uredit sobicu tako da za godinu dana u nju dođe i braco.

zasad smo kupili bijeli, jednostavni, veliki krevet (90 x200cm) od Flexe, imamo ploču za crtanje.

e sad, planiram kupit onaj jednostavni bijeli stalak s kutijama za igračke iz Ikee, kako uskladit tepih, posteljinu, luster i možda stikere na zidu da sve bude skladno a ne prešareno.Inače zidovi su bijeli osim jednog koji je lijepe boje lavande.

što mislite jel blesavo kupit za dječju sobu jednobojni tepih? imam osjećaj ako on bude šaren da će me ograničit u odabiru posteljine, stikera i lampice ili previše kompliciram?

da napomenem da je suprug arhitekt (mam mia!! netko bi rekao blago tebi,al vjerujte to je nekad komplikacija) al sam mu odmah rekla da mu ne dam da se pača u uređenje dječje sobe jer bi je on uredio sigurno asketski, bijelo, jednostavno, sterilno,a t one dolazi u obzir.

Ni ja ne volim baš cirkus od boja,inače volim boje, al bih ipak neki sklad probala postići. Jesu nekog mučile ovakve dileme?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i ja trebam savjet i to prvenstveno za kupnju ormara u dječoj sobi koji bi bio ok uz ovo što do sad imamo (btw, napominjem da je sve bijelo od dosadašnjeg namještaja da nam ostane "lufta" za neku lijepu boju zida, tepih, luster, kutije...):
    krevet od sina je bijeli, jednostavni iz ikee http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/S39858939
    tu je još i bijeli najjednostavniji kinderbet od mladje cure
    i bijeli radni stol sa ladicama
    e, sad - zanima me kakav ormar bi tu mogao ići, da ima u njemu mjesta i da odgovara sa ostalim postojećim namještajem? ako netko ima iskustva sa nekim ikeinim modelom, pliz napišite, jer smo ionako mislili uskoro do tamo
    hvala!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

samo da napomenem - pošto je krevet iz linije "kritter", tražila sam i ormar iz iste, medjutim koliko vidim iz kataloga, toga nema
    postoji li možda ipak ili ako ne, onda nešto najsličnije?

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi još ništa od sobe...ili je preskupo ili loše kvalitete...

Ima li netko preporuku za dobrog stolara koji bi nam napravio ormar i krevet onako kako sam si ja to zamislila i pripremila fotke?

25km od ZG smo
    Posljednje uređivanje od mašnica : 17.06.2011. at 13:02

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Koje su standardne/najčešće dimenzije dječjih krevetića i što mi je najbolje kupiti da ne zauzima što više mjesta, a traje što više godine i do koje godine starosti djeteta (sada ima 3).

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

po mojem mišljenju najbolje je kupiti krevet standardne veličine. Mi smo kupili flexu koju ćemo nadograditi za brata, i ima da na njoj spavaju dok ne odsele.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Čitam malo vaše postove ... Vjerojatno će me većina kritizirati, jer svi oskudijevamo s prostorom pa u njega morati ugurati što više, no, ne mogu a da ne spomenem ono što većina vjerojatno već zna:
    1. Feng Shui ne savjetuje krevete s ladicama ispod, niti za odrasle niti za djecu, zbog protoka energije (i meni to nikako ne paše, a to je vjerojatno puno važnije za svakoga pojedinca)
    2. Otvorene police lijepo izgledaju, no skupljaju puno prašine, a ako su na njima knjige i igračke onda padaju na njih i problematično je sve održavati čistim, tako da mi nije jasno kako vam to uspijeva s Ikeinim ormarićem kojega je puno vas kupilo
    3. Tepisi/tepisoni su topli i ugodni za igru djeci, no, ako se ne peru, opet se postavlja pitanje čistoće i održavanja. Čak ih niti u vrtiću nemaju preko cijele površine sobe/vrtića.

Ja ću sve ovo gore navedeno pokušati izbjeći. A htjela sam i vama skrenuti pažnju.

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

drage moje, davno je negdje na forumu bio link na neki skandinavski blog sa prekrasnom sobicom za curu, na linku su bile prikazane dvije verije uređenja sobe u crveno- bijelom stilu (za malu curku i, kasnije, za veću curu)... soba za malo dijete je imala prelijepu kuhinju, crvenu sa bijelim točkama...
    htjela bih napraviti takvu sobicu, ali više nigdje ne nalazim taj link... ako se netko sjeti, jako bi me razveselio!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pronašla sam u CRO prodavaonicama (npr. Cadoro) jako lijep namještaj za djecu, a link za proizvođača je:
    http://www.colombinicasa.com/eresem/prod_4gb

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Baby prvotno napisa Vidi poruku
    drage moje, davno je negdje na forumu bio link na neki skandinavski blog sa prekrasnom sobicom za curu, na linku su bile prikazane dvije verije uređenja sobe u crveno- bijelom stilu (za malu curku i, kasnije, za veću curu)... soba za malo dijete je imala prelijepu kuhinju, crvenu sa bijelim točkama...
    htjela bih napraviti takvu sobicu, ali više nigdje ne nalazim taj link... ako se netko sjeti, jako bi me razveselio!
    baby jesi mislila na ovu sobicu? http://www.styleroom.se/album/931#image8505

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Nikolina-Zagreb prvotno napisa Vidi poruku
    Pronašla sam u CRO prodavaonicama (npr. Cadoro) jako lijep namještaj za djecu, a link za proizvođača je:
    sviđaju mi se police za knjige koje imaju...da li si ih možda vidjela u Cadoro?

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Posljednje uređivanje od babyiris : 20.07.2011. at 09:49

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kakav biste luster preporučili za sobu školarca-prvašića? Za one dječje lustere (aviončići, rakete i sl.) mi je nekako prevelik. Bi li plafonjera bila dobar izbor?

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

mozda nesto ovako: reflektor?
    link je bezveze, samo da vidis na sto mislim.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hm, znam za reflektore, lijepo izgledaju, ali MM je jako protiv njih (a ni ja nisam oduševljena), jer daju točkasti izvor svjetlosti. Radije bismo nešto što daje homogeniju rasvjetu. I dovoljno jaku, da se oči ne naprežu (sindrom kratkovidne familije ).

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moji klinci imaju plafonjere, sa po dvije štednje žarulje unutra i stolne lampe. Mislim da je to dobro osvjetljene.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Imas pravo tanja, ja se ubacila cisto s estetke strane, nemam pojma ni o zdravstvenoj, a jos manje o tehnickoj strani
    moj sin ionako nije skolarac pa pretezno cita na wc-u

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Nikolina-Zagreb prvotno napisa Vidi poruku
    A gdje ima Cadoro za kupiti, mene zanimaju ovi niski na kat

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Moji klinci imaju plafonjere, sa po dvije štednje žarulje unutra i stolne lampe. Mislim da je to dobro osvjetljene.
    Ovako nešto smo i mi mislili (stolna lampa obavezno), mene je samo brinulo kako to u praksi izgleda, je li dovoljno jako osvjetljenje. Sad mi je lakše kad čujem da kod nekog to dobro funkcionira.

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    A gdje ima Cadoro za kupiti, mene zanimaju ovi niski na kat
    na križanju Horvaćanske i Selske, u zadnjoj zgradi , gdje je i neka autoškola, i veliki Liscin dućan.

Mama Martina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi počinjemo s uređenjem sobice za cure. Naša soba je jako mala - 2,80 x 2,30 a treba biti za dvoje djece. Sve će nam stati - krevet na kat (u L), dva radna stola pristojne veličine, ormari i imati će još nešto slobodnog prostora za igru. Naravno, moramo dati raditi po mjeri, nema nam druge. Kombinacija boja vanilija s ljubičastom, zidovi ljubičasti. Kad bude sve gotovo, stavim slike.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I mi uređujemo sobu za cure. Unutra ima krevet na kat (nedavno kupljen u Vidović drvo, rađen po mjeri) i ugradbeni ormar s kliznim vratima dim. 270x60 (i do stropa).

Na dva zida bismo stavili toplu narančastu i na jedan fuksiju. Imate li ideju kako obojati strop?

Osim toga, ne znam kako uljepšati ormarčinu koja em je ogromna em je ružna sivo-smeđa. Jučer dobila ideju da ju oblijepimo tapetama, ili barem dijelove. Prednjice su u boji kreveta (wenge) pa bismo možda to ostavili (uz pokoju fora naljepnicu), ali te ružne sive stranice moram sakriti.

Gdje se može naći veliki izbor tih samoljepljivih tapeta, a da nisu neke fensi-šmensi skupe?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Na dva zida bismo stavili toplu narančastu i na jedan fuksiju. Imate li ideju kako obojati strop?
    Za strop je pravilo da bude uvijek svjetlije boje. Koje boje je četvrti zid? Ako je bijeli, mislim da bih strop ostavila također bijeli.
    Narančasta i fuksija mi djeluju možda kao preintenzivna kombinacija, ja bih stavila samo jedan zid narančasto a drugi fuksija i sve ostalo svakako bijelo. Pretpostavljam da zbog tamnog namještaja želiš oživiti sobu?

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mi smo upravo u fazi preuređenja. Radi se pisaći stol po mjeri, ostatak namještaja je od prije koju godinu. Mi smo se odlučili za neutralnu boju namještaja (bukva+bijelo),a zidove svake dvije-tri godine prefarbamo u drugu boju. Do sad su bili jedan zelene, jedan žute, sad su jedan plavi, jedan narančasti. Plafon nam je uvijek bijeli. Meni se ne sviđa kad je plafon u boji - prostor mi djeluje manji. Promijenili boju zida i kao da imamo novu sobu. Uz minimalni trošak

Stranica 4 od 10 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •