otvori tu stranicu, kopiraj adresu (www........ ), i samo tu adresu kopiraj u svoj post ovdje
otvori tu stranicu, kopiraj adresu (www........ ), i samo tu adresu kopiraj u svoj post ovdje
helen
kada gledaš to uređenje, onda imaš gore, u bijeloj trakici, neka slova
počinje sa www. pa nešto
ili https, pa nešto
to je adresa
to iskopiraj i zalijepi ovdje
Posljednje uređivanje od apricot : 03.10.2012. at 09:30
Kupili smo dječju sobu, bijela s crvenim i roznim detaljima na komodama.....
Soba ima puno elemenata pa nam svi ne stanu u sobu za curu tak da planiramo iskoristiti elemente viška za sobu za dečke...
Pošto bude njihova soba bijela + plava + antracit, zanima mel bolje nalijepit tapetu na taj crveni dio ili dat nekome da mi prefarba (jel se može to uopće farbat? )
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 03.10.2012. at 09:26
Meni je nešto od ovog prekrasno, ali ja bi recimo to naslikala na jedan široki 1m-2m papir koji
se rola kao zavjesa ili nabaviti rolo roletu kroz cijeli prozor i kad djeca zaspu narolati tako da spavaju u mraku.
I svi sretni zadovoljni![]()
Sad ću ja upasti: ako želite nešto ponovno prebojiti, moj izbor br. 1 su lak boje u spreju. Tako se lijepo hvataju za površinu, ravnomjerno, u tankom sloju, ma super. Jedino morate paziti da zaštitite okolne površine i da to ne radite u zatvorenom prostoru.
može li se metal farbati tim bojama?
Ako ne, čime da prefarbam?
Da, može. Može i auto-lak. Imala sam neku staru hoklicu (stolicu bez naslona) sa željeznim nogama. Noge sam prešpricala crnim metalik lakom, a ploču obukla samoljepljivom tapetom (bijeli mramor) i dobila prekrasni balkonski stolić. Kako imam bijela ulazna vrata u stan, tim crnim lakom sam prešpricala i drveni prag - gazimo po njemu godinu i pol i boja uopće nije pala.
ja ne bih auto-lak u dječju sobu
Da, to bi islo u sobu u kojoj spavaju svi troje. Mora biti nesto sigurno. Samo je pitanje da li to postoji.
Htjela sam od toga napraviti nesto kao vjesalicu za curicaste stvari moje kcer (torbica, rajf, ogrlica, narukvica, fora privjesak-svega ima komada jedan pa ce joj jedna ploca biti dovoljna). Dijeli sobu s bracom i sve je u vlakicima i kockicama. Pa da ima svoj kut/zid.
Iako, mislim da i neofarbano moze fora izgledati sa tim njenim stvarcicama.
ima neotrovnih boja, kako ne
i može se bojati i kistom a da odlično izgleda, u ral koji ti padne na pamet
samo odi u trgovinu bojama i reci što hoćeš
i naglasi da želiš neotrovno
A ja kasnim- htjela sam napisati da su lak boje u spreju super ako želite izvući neke detalje. Evo kako sam ja to radila u svojoj školi (prastari ormari) http://public.fotki.com/malianiv/moj...ucionica2.html
http://public.fotki.com/malianiv/moj...224.html#media
Znam da ovo nije dječja soba ali s jednakom ljubavlju sam ju osmišljavala i uređivala (ima ideja koje se mogu iskoristiti i u dječjoj sobi) - ako vas zanima, makeover moje škole http://public.fotki.com/malianiv/moj.../dsc01279.html
Lima, krasno ste sredili školu. S puno truda i ljubavi je postignut odličan učinak.
Što se tiče neotrovnih boja, jesu li sve boje na bazi vode neotrovne? Na što treba posebno paziti? Bojali bismo krevetić pa bih voljela da boja bude neotrovna, ako slučajno klinac odluči lizati ili glodati krevet![]()
Lima, prekrasno si to napravila, svaka cast!
I mene kao i Jesen U Meni zanima o neotrovnim bojama. Mi smo jednom stolaru prije 5 godina dali da ofarba krevet i 3 komada namjestaja. Nismo specificirali s kakvom bojom, i moram reci da je to sve skupa smrdilo duuugo, duuugo, valjda 6 mjeseci.
Sada bi farbali neke stvari u djecjoj sobi ali nikako ne zelimo da to tak dugo smrdi, pogotovo jer znamo da mali reagira na formaldehid kojeg, koliko sam skuzila, ima u nekim farbama.
Ima li na forumu kemicarki i iskusnih farbacica dsa nam daju savjet?
Hvala![]()
(A tek da imam novca na raspolaganju...Većinu toga radim vlastitim sredstvima jer škola nikad nema novca, a ja nisam mogla raditi u onakvim uvjetima.)
Trebam savjet: koja boja tapisona bi smirila narančastu sobu? Dakle, u sobi su 2 zida narančasta, a dva bijela od čega su dio jednog zida zapravo vrata ugradbenog ormara i to u kombinaciji prljavo bijela-narančasta (horizontalna podjela na 3 dijela). Krevet je flexa boja drva, a planiramo kupiti noćni ormarić; pisaći stol i ormar/policu za knjige Alples Planet kombinacija breza-bijela (prljavo bijela nisam sigurna kad gledam na webu, nisam vidjela uživo http://www.alples.com/katalog-proizv...je-sobe/planet (PT-09). Htjela bi jednobojni tapison koji će malo smiriti narančastu i ostale boje (slike, sitnice po sobi) - onako na prvu mi se čini da bi boja čokolade ili bijele kave (cappucina) možda najbolje legla... pa me zanima imate li kakav savjet?
E da, još jedno pitanje: sa čime prebojati IKEA Trofast boje drva u npr. bijelu ili chabby chick (da mi paše na zid boje lavande?)
može i to iz palete pijeska, čokolade, hrđe...
a može i tamnija plava, koja je komplementarna narančastoj
ako bi našla onaj neki zlatasti, kao što su "zlatni" kokeri ili hrčci
trofast možeš bojati spužvicom za suđe koju umačeš u bijelu boju za drvo
tako sam ja
Hvala!
Spužvica - mekana strana one oštre spužvice? Ili možda ona tanka vileda?
Posljednje uređivanje od ivano2 : 19.01.2013. at 15:42
ma da, mekana strana
ma može i spužva za pranje auta, ali ti je bolje što manje porozna, da ne upija previše boje i da bude pokrivnija
Lima jako lijepo si uredila, slika prija i poslije je nebo i zemlja, bravo, vidi se da tu ima puno truda i ljubavi![]()
Posljednje uređivanje od borka : 19.01.2013. at 16:13
Samo da javim, ja sam na kraju odlucila da ce stolar pofarbati nas namjetsaj za djecju sobu sa bojama za koje me uvjerava da nisu otrovne i da ne smrde.
Cekam cijenu....
Mrs Happy, molim te pitaj stolara koje su to boje, jer upravo takve tražimo. Hvala.
Ako se dobro sjecam akrilne(??) ali budem ga za koji dan zvala, pa cu provjeriti.
Bok, trebam savjet za uređenje "dječje" sobe odnosno dnevno-spavaće sobe 3,5x4,5 m2 u kojoj spavamo nas dvoej odraslih, dijete od 2 godine i novorođenče. Bebice nam stiže u 6.mj., stan je 1-soban s time da većina garderobe nije u toj sobi nego u garderobi usporedo sa hodnikom tako da nije krcato ni sad ali ipak smo zeznuli s izborom modernog regala koji služi uglavnom za knjige i sitnež. Sobom prevladava trosjed za spavanje smješten središnje do duljeg zida i dječji krevetić u kutu. Uz suprotni dulji zid je taj sada smiješno-nekoristan regal (vitrina cca 2m s dvije ladice, niži regal sa otvorenim policama, jednim manjim vratima i tri ladice te onda vrata pa komomda od cca 160cm - vrlo niska cca pol metra. Na ostakljenom kraju sobe je izlaz na lodju i to je to. Stavili smo tepison preko cijele površine (dolje je parket) radi što ugodnijih padova i valjanja dječice. Gdje s joše jednim krevetićem, vaše mišljenje, te sam mislio još nabaviti i komodu s prematalicom. Ovih pet ladica svakako bih prenamjenio u prsotor az dječju odjeću koja mora biti pri ruci... Savjeti, kako je kod vas?
a možeš li ti to nacrtati? u kakvom krevetu spava veće dijete? misliš da ti treba komoda, nemože li se preskidanje napravit na vašem krevetu
Posljednje uređivanje od puntica : 01.02.2013. at 21:07 Razlog: uklonila sliku iz posta
mhadina. ako imate perilicu za rublje u kupaonici, možda vam je to najzgodnije mjesto za prematanje, a da ne morate zguravati komodu još negdje. podlogu za prematanje možete kupiti u baby trgovinama za oko 150 kn ili samo staviti ručnik ili dekicu ispod bebe da ne bude na hladnom. a možete i sami napraviti podlogu za prematanje (tako ćemo mi) od komada šperploče da bude tvrda podloga, spužve i npr. onog plastičnog vodonepropusnog stolnjaka. mi sami pravimo baš zbog dimenzija, no na kraju isto izađe oko 100 kn, ako nemate materijal kod kuće. s obzirom da ima tvrđu podlogu, može se lako seliti na površinu koja vam odgovara.
postoje i podloge za prematanje koje se mogu smontirati na kinderbet.
također, kao što kaže jelena možete dijete prematati na krevetu ili na stolu (tako su moji radili kad sam bila mala, nije baš posve, ali što ćeš).
Tlocrt nije baš prikaz stanja već ideja uređenja da se dobije dječja soba (gdje je sada blagovaona) i odvojeni spavaći krevet. Na mjestu tog "bračnog kreveta" je sada dječji krevetac i nema stoal sa stolicama u sobi već je tu niska komoda dužine 160cm i gore TV.
Muku mučim s rasvjetom/svjetiljkama u dječjoj sobi.
Ovdje je najveći izbor koji sam našla kod nas http://www.rasvjetaluster.hr/1424-Dj...-najmlade.html, ali ako netko ima još kakvu sugestiju, bila bi zahvalna (Austrija, Slo isto dolaze u obzir).
A uvijek preostaju i IKEA papirnate kugle![]()
Mhadina, Nisam unutarnji dizajner ali sam isto trenutno u fazi uredjenja djecje sobe koja je vrlo prostrana, pa me bas zaintrigiralo kako rijesiti vasu situaciju. Meni se cini da se morate rijesiti komodica i regala i ako vam to financije dozvoljavaju, stolaru dati napraviti ugradbeni ormar od poda do stropa a u sklopu njega onda isplanirati povrsinu na izvlacenje koja ce imati na sebi spuzvu za prematanje a kasnije ce postati "obicna" polica, zatim "rupu" za TV, pa opet policu na potpuno izvlacenje koja ce imati ulogu stola za starije dijete, pored nje ormaric za igracke, police za knjige, ormarice i ladice za djecju robu, i sve ostalo. Nije minimalisticki, ali je najiskoristivije ici u visinu. Meni je super ta vasa ideja da se blagovaona pretvori u djecju spavacu. Ako stanu i krevetic i kinderbet, drugo ti u toj sobi niti ne treba, ako ti je sve ostalo u dnevnoj u ugradbenom ormaru.
Ako vam financije ne dozvoljavaju, onda nemam rjesenja, osim da beba spava s vama i da ju prematate na kuhinjskom stolu.
U svakom slucaju bas me zanima sta cete napraviti.
Big Blue, bas ti hvala za taj link sa rasvjetama. Nismo jos dosli do tih detalja, ali cemo uskoro, pa ce mi biti koristan.
Ja ti ne znam gdje jos ima djecjih razvjetnih tijela. Znam da je prije par godina bio veliki izbor rasvjete u Kiki, ali tada nisam gledala djecje i naravno ne znam kakva je situacija sada.
Drago mi je da sam nekome pomogla
Gledala sam Kiku na netu; možda imaju veći izbor u dućanu, ali sam trenutno u mirovanju i ne mogu hodati okolo (trenutno kupujemo na način da izaberem na netu par stvari koje mi se sviđaju, pa muž ode u dućan, pogleda ih uživo i izabere, uz obaveznu opciju da se može zamijeniti, koju nismo još koristili)
Rasvjetnih tijela za dječje sobe ima i u onom novom dućanu pokraj Kike, Moebelixu. Vidjela sam tamo nekoliko istih lampi kao i na linku koji je stavila BigBlue, ali nema ih na njihovoj web-stranici(www.moebelix.hr), trebalo bi otići do njih i usporediti cijene.
Evo i mene s jednim pitanjem.
Uređujemp klincima sobu i sad smo im kupili radni sto i police u bijeloj boji, a imamo krevete na kat koji su u boji bukve i koji bih ja sada htjela obojati u bijelo...
Muž veli da nisam normalna, da kakve to ima veze, da se on u to neće petljati i da ak mi se hoće da ga farbam.
Ako se primim posla...da li je to samo ono, uzmem boju i obojam, ili treba neka priprema prije bojanja, ako da kakva. Koja boja je najbolja za to?
e super pitanje. ja imam isto- imamo flexa bijeli krevet (vidi se drvo) i one ladice iz ikee boje drveta i sad bi ja to ofarbala tako da bude isto ko krevet, ali lakirano je, a zelim da se kao i kod kreveta nadzire drvo ispod bijele boje). what to do?
trebam li reci da sam od muza dobila isti odgovor ko ana kad sam spomenula farbanje prije 2g?
e od tad se pripremam.
Ah ti muški.....
Koliko uopće treba boje za obojati konstrukciju jednog kreveta na kat. Nema velikih plosnatih stranica, sve je u letvama..Kako da to objasnim?? Uf! Sličmo ka flexa. Naš nije flexa. Možda jednog dana uspiujem kupiti i to...
prvo pobrusiti, pa staviti impregnaciju i bojajte.
tako sam ja kad su moji otisli na more prefarbala vrata.
Pa to je preveč posla .... a kaj ako samo obojam?
Kakvu impregnaciju?
ne treba impregnacija
uzmi fini brusni papir
prebrusi i bojaj
ako ne prebrusiš, moguće da će boja brže otpasti jer krpom nikada nećeš moći očistiti svu prljavštinu i masnoću (one koje oku nisu vidljijve)
Koje debljine, tj. koliko oštar brusni papir bi trebao biti? To mi je već bolja opcija..
Ajde samo ako može neki prijedlog za neku boju, koja se lako nanosi, koliko mi boje treba?
najfiniji/najsitnije granulacije
ja sam kupila boju na bazi vode, ne sjećam se jel duluxova ili caparolova
uzela litru, obojala cijeli namještaj i ostalo više od pola