Onda bi mi pola litre trebalo biti sasvim dovoljno....
Puno ti hvala na odgovorima. E, još jedno..Koliko se dugo mora sušiti, mislim ono, da klinci baš ne udišu to prerano?
Onda bi mi pola litre trebalo biti sasvim dovoljno....
Puno ti hvala na odgovorima. E, još jedno..Koliko se dugo mora sušiti, mislim ono, da klinci baš ne udišu to prerano?
pa jedan dan
to su boje na vodenoj bazi, nisu otrovne, ali ih treba posušiti da se ne ošteti
Super!! HVALA!!
p.s. baš me zanima muževa reakcija![]()
Ja bih bojala ormar koji nije lakiran nego je "nauljena hrastovina" (što god to značilo).
Ima li netko iskustva s tim?
Nakon sto sam prije par godina uspjesno pofarbala zidove u cijeloj kuci. Malo po malo, trajalo je tjednima, odlucila sam se za korak dalje. Pa sam pofarbala vrata bijelog ormara- opet u bijelo, onako samo da ih osvjezim. Nisam znala da vrata treba skinuti poloziti da budu vodoravno. Sto curaka mi se napravilo.Vrata nisu izgledala nikako. Od tada sam odlucila farbanje namjestaja ostaviti profesionalcima. Sretno vama koje se odlucite, javite kakav vam je rezultat.
i mi ćemo ovih dana bojati krevetić u bijelo.
uzeli smo aqualux boju od svjetlosti. na bazi je vode pa ne bi trebala biti otrovna. mislim da na kantici piše da je to količina dovoljna za 7 m2 te da je cijena bila 50-ak kn.
rekli su nam u trgovini da je dovoljno pobrusiti stari lak da bi se boja bolje uhvatila na hrapavo i onda samo prebojati.
super je kod ove boje što ne treba razrjeđivač, nego se četke čiste u vodi.
uzeli smo 2 vrste brusnog papira (80 i 100) pa ćemo vidjeti što će nam bolje odgovarati.
iako bi vjerojatno bolje ispalo da bojamo spužvastim valjkom, bojat ćemo četkom, jer krevetić ima puno rešetaka pa će četkom biti lakše ulaziti između njih.
leonisa, ako želiš da se vidi struktura drveta, mislim da umjesto boje koja skroz prekriva, možeš koristiti lazuru, no probaj pitati u trgovini.
ja sam bojala spužvom za suđe, ovom žutom stranom
i vidi se struktura drveta
boje na vodenom bazi nisu toliko pokrivne
Zna li netko gdje se mogu kupiti ruckice za ladice i vrata ormara za djecju sobu? Trebam nesto morsko, ribu ili brod npr.
vidjela sam baš nedavno u Elgradu takve, a mislim da ih imaju i Pevec ili Baumax.
ima, da, i ribica i brodića i zvjezdača i sidra...
ima i u iverpanu
U Elgradu sam vidjela, ali nam po bojama ne pasu.Trebamo plavo bijelo crveno.
U Iverpanu ne vidim nista na njihovim stranicama.
Idem sada jos pogledati da li cu naci sta u Pevecu i Baumaxu.
U svojim trazenima svega i svacega za djecju sobicu sam dobila preporuku za ducan sa namjestajem, za nas je prekasno, jer mi smo na kraju ormare narucili kod stolara, ali mozda ce nekoga interesirati. Vibel - Arhitektura zadjecu.
Zagreb
Gundulićeva 40
+385 (0)1 4873 543
zagreb@vibel.com
www.vibel.com
I imam pitanje, svojedobno je isao neki topic sa fotkama djecjih sobica. Ne mogu ga naci.
Vibel je toliko bolesno skup da im ja iz principa ne bih ni kune dala
Mi smo na kraju sve dali raditi stolaru, i sad kad usporedim te okove i tu kvalitetu sa gotovima, presretna sam da smo s eipak odlucili za stolara.
Cak nam je i pofarbao krevet i stolar koje smo iamli od prije, da budu u istoj nijansi kao i novi ormari.
A onda smo kod Barbarele dali sasiti prekrivac i jos neke stvari. Za sada smo odlucili da necemo sivati zavjese, ali mozda u buducnosti.
Google: http://www.barbarela.hr/
Ja sam naše ručkice kupila prije godinu, dvije. Obišla par dućana i bila sam razočarana ponudom s time da nismo tražile određeni motiv. No ipak su nas čekali cvjetići u IverpanuTo je bilo to, i materijal izvedba su nam svidjele. A evo i slikice
http://i996.photobucket.com/albums/a...o/1c8e1981.jpg
Nisam nasla ruckice kod nas po ducanima niti na netu, jer sam htjela glatke na koje se nije moguce ogrepsti niti slucajno zakvaciti odjecom. A htjela sam da budu morske teme i jeftine. Na kraju sam narucila ruckice na ebayu od selerice koja se zove sarwaa. Ona je drvene okrugle ruckice rucno oslikala i poslala postom. Skupa sa postarinom me kostalo manje nego da sam takve iste drvene okruge (neoslikane) kupila u Bauhausu gdje su bile vise nego duplo skuplje. A jos sam si mogla birati i boje za podlogu i tocno koliko koje slichice hocu da mi nacrta itd. Ruckice su jako slatke i bas su podigle ormar. I doslo je brzo tako da sam zadovoljna.
Za Barbarelinu vlasnicu mogu samo reci da je prava umjetnica. Istina je da kupac treba imati strpljenja i cekati da napravi, pogotovo ako je nesto malo neobicnije, jer zeni valjda treba doci trenutak inspiracije, a posla ocito ima jako puno pa niti ne stigne sve na brzinu. Ali cekanje se isplatilo. Vidim da ste nasle website adresu.
Ima je i na faceu gdje se mogu vidjeti radovi koje su kupci sami postali na njen wall.
Nama je napravila prekrivac za krevet. I jedrilicu, koju smo objesili na zid. Taj zid iznad kreveta je bio prazan jer smo se bojali da sto god da objesimo da mu ne padne na njega. A jedrilica je od tkanine i spuzve, ultra lagana i mekana pa da se i desi da se otkvaci (jer moj sin naravno po njoj stalno nesto petlja) i padne na njega dok spava, nista se nece desiti. Na jedrilicu je isprintala fotke iz naseg albuma. Cak ima i zastavu sa datumom rodjenja i imenom moga sina.![]()
Hm, možda su ipak malo preozbiljne za dječju sobicu, bar ove stavljene na net: http://www.zarahome.com/webapp/wcs/s...%26%2BTiebacks
Ja nisam niti znala da je to opasno. Dapace, imam presvlaku kupljenu u jednom od nasih shopping centara u ducanu koji je dio lanca. Onda bi se i taj lanac trebalo upozoriti? Ako se dobro sjecam prijateljica je cak i ovdje preko forum na nekom topicu nasla nekoga tko siva presvlake za AS. A gdje postoji potraznja, bit ce i ponude.
A gdje ima kupiti krevet za djecu sa još jednim krevetom u obliku ladicu ispod. Ali da na taj donji krevet da može stati standardni madrac, ne tanki nego normalan?
Kod takvih kreveta na koje sam ja nalazila, nije bio problem u debljini madraca već u njegovoj dimenziji: 80x190.
Ja pokusavam naci sofu za djecju sobu. Nesto jednostavno, spuzvasto, jeftino. Da se da razvuci za spavanje frendica. Jel vidio tko stogod slicno?
hespo / funky
http://www.hespo.hr/sob_mla_funky.htm
vukla, kao da perem/brišem
da
ako su mu zidovi plavo - narančasti (neka denver plava tamnija ), namještaj bijeli, zavjeser prozračne bijele, onda bi tepih trebao biti....?
ja bi nekakav bijeli, ali se bojim flekova i održavanja. koja mi je neka druga varijanta?
Apri![]()
onaj neki neutralno, kao konoplja
može i kivi zeleni
može i crveni, to bi izgledalo jako toplo, ali je njegova soba na zapadu, jelda
da ne bude tu mač
hajvica je našla svojim dečkima
pitaj nju
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
Trebamo stol za učenje, radni stol za dijete.
Prvo mi je na pamet pala Ikea, ali da li dobro vidim da nema ništa slično?
Imate kakve preporuke?
Posljednje uređivanje od oka : 24.04.2013. at 13:38
Na jesen planiramo sređivati dječju sobu pa proučavam topice. Osim što bih dijete jednog dana poslala Limi u školu, shvatila sam i da vas skoro ništa ne razumijem što ovdje pišete. Kao jedna od likovno najnekreativnijih osoba na forumu, već me unaprijed hvata očaj, no uskoro ću, kad smislim što bih, a što ne bih, malo daviti na ovoj temi, možda mi netko pomogne
No, za početak, zanima me što je to flexi krevet koji svi spominjete i zašto je tako popularan?
Radi se dječjem namještaju Flexa
http://flexa.dk/Italian_%28IT%29/Prodotti.aspx
Znači, to se može nadograđivati i mijenjati? Zato se zove flexi? :žarulja:
Molim, nemojte se smijati postu.
Dakle, uredili bismo maleckinu sobu i srećem se s nekoliko problema.
Problem je što je soba mala i u potkrovlju pa treba pametno iskoristiti svaki centimetar.
Drugi problem je što nisam likovno kreativna. Jedino što znam je otprilike što bih u tu sobu stavila (ugradbeni ormar, krevet, prostor za igranje...)
Palo mi je na pamet angažirati stručnu osobu ...hm, dalje ne znam čak ni pitati... Kako se zove ta stručna osoba, je li to dizajner interijera? Što od nje mogu očekivati, neki nacrt sobe ili konkretne prijedloge za uređivanje? Koliko košta takva usluga, okvirno?
Je li netko od vas imao slično iskustvo?
dakle, ta stručna osoba dođe u prostor i ćuje tvoje želje
izmjeri prostor
nacrta tlocrt i poglede prema kolima stolar to izrađuje
riješi dizajnerski, da izgleda što ljepše
iskoristi svaki centimetar prostora, ako je sposobna
za cijenu ti ne znam ovako reći
svatko radi drugačije
netko po prostoriji, netko po kvadratu, netko za postotak od cijene sobe...
da, tražiš dizajnera interijera/arhitektu
a ima i jako bistrih i dobrih stolara koji bi možda znali kako treba
Interesuje me da li neko ima Flexa pisaći sto i ako da, kakvi su utisci? Mi smo danas bili u Kiki da ga vidimo, i sve je super osim što onaj mehanizam za podizanje nagiba ne funkcioniše baš najbolje.
Imamo ga mi. Koristen je tek par mjeseci, za sad je sve ok. Obavezno uzmi onu zastitnu plastiku jer je drvo skroz mekano.
Ako kupujes u kiki, tamo imas jos neki popust uz HAKovu karticu.
gdje ima tih plastika?
Ceka se oko 4 tjedna. Kad smo uzimali, u lesnini je bila nesto jeftinija, ali s HAK karticom ispadne ista cijena i u Kiki.
Bibai, jeste li vi s tom plastikom-gumom dobili i nesto za ugurati u one utore da ta plastika ne klizi dok se ploca nakosi?
mi nemamo flexu
mislila sam da ima plastika da se nabavi onako, bez obzira na flexu