Ovako, imate za kupiti sjajnu foliju i mat foliju, prvi korak do uspješnog ljepljenja na velike površine je da se odlučite za mat foliju, najčešće kada lijepite na ormar (podloga drvo ili sl.) neće biti problema, mi upotrebljavamo tkz. lopaticu, to je komad malo debljeg filca ili plastike, kojim istiskuješ zrak (zalijepiti početak - ili kut ili ravninu, pa polako istiskivati, najbolje s lijeva na desno ili obrnuto), tu lopaticu imate najčešće za kupiti kod ovih koji prodaju foliju, ali može poslužiti nešto slično, a možete i krpom, važno je da imate nešto jače od ruke za istiskivanje, ali opet ne nešto oštro da izgrebete foliju.
Što se tiče ljepljenja na stakolo, lim ili sl. najbolje je pomoći si tekućinom, ja koristim običnu vodu, a možete malo dodati i tek. za pranje stakla ili nešto za pranje suđa, dobro namočite površinu na koju se lijepi, a nije na odmet namočiti i samu foliju s koje prethodno odlijepite pozadinu. Lijepo stavite foliju na ono što lijepite i opet istisnete ovaj put vodu, nekad je potrebno malo pričekati da se posuši i onda obrezivati itd., kao što je i Mukica rekla treba vam skalpel i to je to.
Sretno, ak ne uspijete dođite na kratki tečaj (šalim se, al ak nekome treba - tu sam)