Cure, ispricavam se sto ovako upadam, ali molim vas pomoc. Pokusala sam se ukljuciti na starije teme, ali mi nikako ne uspijeva.
U braku sam godinu dana, bebe nema i poceli smo raditi osnovne pretrage. Ukratko - spermiogram OK (normozoospermia), moji brisevi OK, papa OK, folikulometrija - pravilan rast i prsnuce folikula. Nakon tih nalaza bila sam na pregledu kod dr. T. na Poliklinici IVF - rekao mi je da provjerim hormone, a sljedeći tjedan idem na rtg hsg.
A sad hormoni - progesteron 22. dc = 14,6 (ref. vr. - lut. f.: 5,3-86,0). Skuzila sam da je to dosta nisko, ali me ne zabrinjava jer se nadam da se to lako rijesi Utrogestanima.
Jucer mi je bio 3. dc i vadila sam spolne hormone (jos nemam nalaz) i hormone stitnjace. E, tu mi treba pomoc:
TSH = 3,2 (ref.v.: 0,270-4,2)
T4 = 75,03 (ref.v.: 66,00-181,00)
T3 = 1,9 (ref.v.: 1,30-3,10).
Dakle, svi su mi u okviru referentnih vrijednosti, ali sam u nekim prijasnjim postovima vidjela da bi TSH trebao biti izmedju 1 i 2. Molim vas, recite mi odnosi li se to samo na cure koje idu na stimulaciju i u postupak ili to moze biti razlog zasto ne ostajem trudna. Trebam li kontrolirati antitijela stitnjace i ici kod endokrinologa? Znam da sam blago receno hipohondricna, ali doktora cu vidjeti tek u pon., a nestrpljiva sam.![]()
Pozdrav svima!