fritulica1 prvotno napisa
Pa ne znam...
Kuzim da je tradicionalno-obiteljska veza jaka, i kuzim da dosta vas zbog linije manjeg otpora krsti djecu, ali ipak...ako vi osobno niste uvjereni u dobrobit institucije u kojoj obavljate taj cin i ako krstenjem vaseg djeteta ta institucija postaje bogatija za jednog clana (a time i financijski (i politicki) mocnija i jaca), mozda da ipak preispitate vasa uvjerenja. Pa ako vase (a ne mamino, bakino, djedovo, pradjedovo) srce kaze DA, nparavite to, ali ako ste sami skepticni i inercijom obavljate taj cin, cemu onda sve to?
x
Kao što sam već napisala, to treba biti isključivo između tebe i Boga i točka.
Napisati kako bi htio krstiti dijete ali nećeš zbog licemjerstva članova Crkve mi je isto kao da ja napišem: volim jednog muškarca, i on voli mene ali neću se udati za njega jer mi ne odgovara njegova rodbina. Svi bi na ovo rekli: Pa ne udaješ se ti za njegovu rodbinu, već za njega!
Ili da kažem kako bih silno željela biti pravnica ali neću upisati taj fakultet jer mi ne paše društvo na godini, svi su snobovi i sl.
Svećenici uglavnom ne pitaju kako je začeto dijete koje će se krstiti i ako si pomiren sa svojom odlukom i
ništa te iznutra ne "kopka" u vezi toga (mislim da je to najvažnije) njegov stav ti ne bi trebao predstavljati problem.
Što se tiče ove tematike općenito (MPO) vodim se onim
"Nikad ne kritiziraj čovjeka dok barem milju nisi hodao u njegovim cipelama".